Hoe werkt Tinder?

Hoe werkt Tinder?

Hoor jij links en rechts dat mensen de Tinder app gebruiken maar vraag jij je af “hoe werkt Tinder nou eigenlijk precies”? Lees dan snel verder want in dit artikel leggen we uit hoe Tinder werkt.

Wat is Tinder?

Het kort antwoord op de vraag “Wat is Tinder?” is het volgende: Tinder is een app op je telefoon waarmee je op een heel laagdrempelige manier kan daten.

Hoe werkt Tinder:

  • Download de app op je telefoon
  • Maak een profiel aan (de gegevens worden van je Facebook account gehaald, dus dat gaat heel snel)
  • Geef aan of je het liefst met mannen of met vrouwen een beschuitje eet en in welke leeftijdscategorie deze persoon moet vallen

Als je deze stappen hebt doorlopen ben je klaar om te gaan daten met de Tinder app.

Als je echt nog geen idee hebt wat Tinder is, dan komt nu de grootste verassing (maar waarschijnlijk was het je al wel bekend): In tegenstelling tot de klassieke datingsite waar je rustig de tijd neemt om profielen te bekijken krijg je in de Tinder app alleen foto’s van potentiële partners te zien. Vind je het leuk wat je ziet dan veeg je de foto naar rechts, doet het pijn aan je ogen dan veeg je de foto naar links.

Foto’s die je naar rechts veegt worden bewaard in het lijstje met potentiële kandidaten. Foto’s die je naar links veegt verdwijnen in de digitale vergetelheid. Bij twijfel of nieuwsgierigheid kan je doorklikken op iemands profiel om een paar foto’s meer en een summiere beschrijving te zien.

Omgekeerd gebeurt er hetzelfde met jouw foto’s. Vinden mensen jou niet leuk, dan word je naar links geveegd. Gelukkig merk je hier niets van omdat je niet weet wie jouw foto’s te zien krijgen.

Heb jij iemand naar rechts geveegd, en veegt diegene jou ook naar rechts, dan heb je een match! Als je een match hebt kun je berichtjes naar elkaar sturen. Als blijkt dat je match er niet alleen leuk uitziet maar ook nog wat inhoud lijkt te hebben dan kan je een date afspreken. Hoe of wat mag je helemaal zelf weten. De Tinder app zorgt alleen voor de match en de mogelijkheid om met elkaar in contact te treden.

Hoe werkt Tinder: de installatie van de app

Ben je na het lezen van bovenstaand stuk benieuwd geworden en wil je Tinder uitproberen? Download dan nu de Tinder app. De basisversie is gratis en je kan binnen een paar minuten aan de slag.

Je kan de Tinder app hier downloaden:

Downloaden vanuit de Google Play store.Downloaden vanuit de iTunes app store.

 

 

 

Nadat je de app geïnstalleerd hebt open je hem en volg je de instructies die gegeven worden. Je wordt stap voor stap door het aanmaken van je profiel heengeleid.

Hoe werkt Tinder: veeg jezelf naar een date

Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen kan je door middel van een veegbeweging naar links of naar rechts je voor- of afkeur kenbaar maken. Wie dat onhandig vindt of bang is per ongeluk die ene leuke persoon de verkeerde kant op te vegen, kan ook gebruik maken van de icoontjes onderaan de foto:

Hoe werkt Tinder: vegen of icoontjes
Gebruik de icoontjes in plaats van te vegen: hartje voor leuk of het kruisje als je hem of haar niet ziet zitten.

Vind je elkaar allebei leuk, dan heb je een match. Naast deze basisfunctionaliteiten zijn er nog een paar extra opties, sommige hiervan zijn betaald.

Tinder Moments

Tinder Moments voegt een extra mogelijkheid toe om te communiceren met je matches. Naast chatten kan je elkaar foto’s sturen van wat je aan het doen bent. Je kan iets op de foto tekenen of er een leuk filter overheen zetten. Je matches kunnen reageren op de foto’s die jij stuurt. Je kan instellen hoe lang de foto’s te zien blijven.

Koppel Tinder aan Instagram

Gebruik je Instagram? Dan kan je Tinder en Instagram koppelen. Je matches kunnen je laatste 34 foto’s bekijken. Hiermee heb je een leuke mogelijkheid om meer actuele foto’s van je leven te laten zien.

Tinder Plus

Tinder Plus is een betaalde toevoeging aan je Tinder account. Met Tinder Plus krijg je de beschikking over een paar handige extra mogelijkheden.

  • Ongedaan maken: Per ongeluk iemand weggeveegd terwijl hij of zij wel leuk was? Met Tinder Plus kan je dit ongedaan maken.
  • Locatie aanpassen: Wil je kijken wat er voor leuks rondloopt de stad waar je over een paar dagen op vakantie gaat? Met Tinder Plus kan je de locatie aanpassen waarin wordt gezocht naar matches.
  • Onbeperkt liken: Met Tinder Plus kan je zoveel mensen liken als je wil. In de gratis versie is dit beperkt (om te voorkomen dat mensen iedereen gaan liken om te zien wie hun allemaal leuk vindt).
  • Super Like: Met Tinder Plus kan je iemand een Super Like geven. Ook als de ander jou niet leuk vindt (en dus niet te weten zou komen dat jij hem of haar leuk vindt) kan je met een Super Like laten weten dat je iemand leuk vindt. Een goeie manier om extra onder de aandacht te komen.

Hoe werkt Tinder het beste?

Hoe werkt Tinder het best? Hoewel Tinder zo is gemaakt dat je vrijwel niets hoeft te doen om aan de slag te gaan, werkt Tinder toch het beste als je een klein beetje tijd en moeite stopt in je profiel.

  • Zorg dat je goede foto’s hebt! Een goede profielfoto is bij elke datingsite belangrijk, maar bij Tinder misschien nog wel meer. Op basis van je foto’s wordt binnen enkele seconden je lot beslist! Lees dit artikel om te weten hoe je een goede profielfoto maakt.
  • Tinder is snel en de concurrentie is moordend. Heeft je foto de aandacht getrokken en heb je een match? Verpest het dan niet door een slecht eerste bericht. Stuur je een saai of stom bericht, verwacht dan maar geen reactie. Lees dit artikel om te weten wat je het beste in je eerste bericht kunt schrijven.
  • Zorg voor veiligheid. Spreek je voor het eerst af met iemand die je niet kent, doe dit dan op een openbare plek en laat iemand weten waar je bent. Lees dit artikel over veiligheid en daten.

Tinder op de PC?

Hoewel Tinder bedoeld is voor mobiele telefoons, kan je met een beetje handigheid ook Tinder op je PC gebruiken. (Wel voor gevorderden…)

Aan de slag met Tinder

Na het lezen van dit artikel weet je de basis van wat Tinder is en hoe Tinder werkt. Tijd om aan de slag te gaan! Wil je zoiets als Tinder, maar dan net even anders? Bekijk dan onze Happn review.

Wil je toch liever daten op een klassieke datingsite, zoek dan nu een datingsite uit die bij je past: