Datingsites vergelijken

Datingsites vergelijken: kies de datingsite die het beste bij jou past

Datingsites vergelijken kan met de handige tool op deze pagina. Stel de eisen in waaraan een datingsite voor jou moet voldoen en vervolgens kan je met één muisklik de datingsites vergelijken!

Datingsites vergelijken is simpel. Geef hieronder aan welk soort relatie je zoekt, wat je intenties zijn (een vaste relatie, seks, vriendschap, etc.), wat je van de website verwacht en klaar is (de spreekwoordelijke) Kees.

Datingsites vergelijken en tijdelijke aanbiedingen vinden

Er zijn inmiddels flink wat datingsites te vinden in Nederland. Zoveel zelfs, dat kiezen niet meer zo simpel is. Je kunt je natuurlijk lukraak opgeven voor een gratis proeflidmaatschap bij een paar datingsites (de ‘shotgunmethode’), maar een datingprofiel aanmaken kost ook tijd en moeite.

Het best is natuurlijk om je zo goed mogelijk voor te bereiden voordat je je inschrijft bij een datingsite, of inschrijven nou gratis is of niet. Dat is nou precies wat je kan doen met onze datingsite vergelijker. Je kunt hier aan de hand van je persoonlijke voorkeuren kijken welke datingsite het best bij je past.

Waar moet je op letten bij datingsites vergelijken?

Wat de beste datingsite is verschilt van persoon tot persoon. Iedereen heeft andere intenties, wensen en eisen waaraan zijn of haar ideale datingsite moet voldoen. Om je op weg te helpen staan hieronder een aantal punten waar je op moet letten bij het datingsites vergelijken.

Nadat je deze punten hebt doorgenomen en voor jezelf beantwoordt, kan je ze invoeren in de vergelijkingstool hierboven zodat je alleen de dating sites te zien krijgt die aan jouw wensen en eisen voldoen.

Kosten datingsites vergelijken

Misschien niet het meest romantische punt om mee te beginnen, maar desalniettemin wel een belangrijk punt: de kosten. Als je de kosten van datingsites gaat vergelijken zal je zien dat die nogal verschillen.

De kosten van betaalde datingsites beginnen zo’n beetje rond de €10 per maand voor kleinere sites of datingsites die zich vooral richten op een kleine niche. Voor de meeste mainstream datingsites zijn de maandelijkse kosten rond de €25. En dan heb je nog de duurdere sites die zich positioneren als exclusiever waar je al gauw €50 of meer per maand betaalt.

Voor de meeste sites geldt wel dat wanneer je een abonnement voor meerdere maanden afsluit in één keer, dat de prijs per maand aanzienlijk daalt.

Vanwege deze verschillen loont het zich om wat tijd te steken in het kosten van datingsites vergelijken.

Gratis datingsites vergelijken

Naast betaalde datingsites waar je vaak wel een gratis account aan kunt maken om de site te verkennen, heb je ook volledig gratis datingsites. Op deze sites kan je alle functionaliteiten gebruiken zonder te betalen.

Heb je een smalle beurs of wil je gewoon eerst een beetje uitproberen of online dating wel wat voor jou is, dan is een gratis datingsite een prima optie.

Ook hier is het van belang om het kaf van het koren te scheiden en is gratis datingsites vergelijken belangrijk om te doen.

Omdat bij gratis dating de drempel heel laag is om je in te schrijven zijn er veel gratis datingsites waarop het lastig is om een serieuze date te vinden. Iedereen die zich even verveelt of andere intenties heeft kan tenslotte ook zonder kosten een profiel aanmaken. Als je dit omkeert snap je ook meteen waarom betalen voor een datingsite zo gek nog niet is.

Bekijk deze pagina om gratis datingsites te vergelijken.

Welke datingsite kiezen op basis van je intenties

Naast de kosten spelen ook je intenties en rol bij een datingsite kiezen. Ben je op zoek naar een serieuze relatie, wil je gewoon een leuke date of ben je op zoek naar friend with benefits?

Welke datingsite je het beste kan kiezen hangt sterk met je intenties samen. Naast meer algemene datingsites heb je ook sites die zich specialiseren in een bepaalde niche. Als je een serieuze relatie zoekt kan je beter niet in zee gaan met een site die zich toelegt op het in contact brengen van mensen die willen vreemdgaan, om maar iets te noemen.

Welke datingsite past bij je achtergrond?

Naast intenties kan je ook datingsites vergelijken op basis van je achtergrond. Zo zijn er sites die zich richten op een bepaalde leeftijdscategorie, bijvoorbeeld 50+. Daarnaast kan je ook een datingsite kiezen op basis van levensbeschouwelijke overtuiging, zoals christelijk of vegetarisch, of op levenssituatie zoals bijvoorbeeld alleenstaande ouders.

Datingsites vergelijken op basis van functionaliteit

Tot slot kan je ook nog datingsites vergelijken op basis van wat ze aan functionaliteit te bieden hebben. Als je nog nooit aan online dating hebt gedaan is deze categorie misschien wat lastiger om in te schatten, maar als je al wat ervaring hebt dan zal je zeker je eigen voorkeuren kennen.

Ben je veel onderweg dan is het handig om voor een datingsite te kiezen die een app heeft, zodat je ook vanaf je telefoon door kunt gaan met daten.

Vind je het eng om met een onbekend iemand af te spreken, kies dan een site die een videochat functie heeft, zodat je een beter beeld van iemand kan krijgen voordat je afspreekt.

Datingsites vergelijken op basis van het wel of niet hebben van een persoonlijkheidstest is ook een mogelijkheid als graag wilt dat de site op basis van persoonlijkheidseigenschappen alvast een selectie van mogelijke dates voor je maakt.

Datingsites vergelijken met de vergelijkingstool

Ga nu aan de slag met datingsites vergelijken via onze handige vergelijkingstool.