Datingsites vergelijken: Kies de datingsite die het beste bij jou past

Datingsites vergelijken doe je met de handige vergelijker op deze pagina.

Het werkt simpel:

  1. Geef aan welk soort relatie je zoekt en wat je intenties zijn (een vaste relatie, seks, vriendschap, etc.)
  2. Filter op opties die de datingsite moet bieden (app, keurmerk, etc)
  3. Maak een keuze uit het aanbod aan passende datingsites:

Nu vergelijken:

Hoe vind je de beste datingsite?

Er zijn flink wat verschillende datingsites te vinden in Nederland, zoveel dat het goed kan zijn dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Hoe kies je nou de beste datingsite?

Je kunt je natuurlijk lukraak opgeven voor een gratis proeflidmaatschap bij de populairste datingsites van Nederland, maar dit is niet per se de meeste efficiënte methode. Een datingprofiel aanmaken op een datingsite kost tijd en moeite. Dat wil je dus tot een minimum beperken.

Het best is natuurlijk om je zo goed mogelijk voor te bereiden voordat je je inschrijft bij een datingsite.

Dat is nou precies wat je kan doen met de Vergelijker hierboven. Je kunt hier aan de hand van je persoonlijke voorkeuren kijken wat de beste datingsites voor jou zijn.

Zij kozen een goede datingsite.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een datingsite?

Wat de beste datingsite is verschilt van persoon tot persoon. Iedereen heeft andere intenties, wensen en eisen waaraan zijn of haar ideale datingsite moet voldoen. Om je op weg te helpen staan hieronder een aantal punten waar je op moet letten. Wil je de -voor jou- beste datingsite vinden, neem deze punten dan goed door.

Nadat je deze punten hebt doorgenomen en voor jezelf beantwoordt, kan je ze invoeren in de Vergelijkingstool hierboven zodat je alleen de dating sites te zien krijgt die aan jouw wensen en eisen voldoen.

Wat zijn je intenties?

Allereerst moet je voor jezelf duidelijk hebben wat je intenties voor online daten zijn. Dat lijkt misschien vanzelfsprekend, maar als je er goed over nadenkt zijn er diverse redenen te verzinnen waarom mensen op een datingsite staan ingeschreven. Als jouw intenties niet overeenkomen met die van de andere leden, dan wordt het geen succes.

Ben je op zoek naar:

  • een serieuze relatie / nieuwe liefde
  • wil je gewoon een leuke vrijblijvende date
  • ben je op zoek naar iemand om seks mee te hebben
  • nieuwe mensen leren kennen

Welke datingsite je het beste kan kiezen hangt sterk met je intenties samen. Naast meer algemene datingsites heb je ook sites die zich specialiseren in een bepaalde niche. Als je een serieuze relatie zoekt kan je beter niet in zee gaan met een datingsite die zich toelegt op het in contact brengen van mensen die willen vreemdgaan, of een datingsite die bedoeld is voor het vinden van casual dates, om maar iets te noemen.

Wat is je achtergrond? Ga je voor een algemene datingsite of ga je voor niche?

Naast het matchen van intenties, kan je ook een schifting maken in het aanbod op basis van je achtergrond (of de doelgroep die je zoekt):

Zo zijn er naast algemene datingsites waar iedereen welkom is, ook datingsites die zich richten op singles uit een bepaalde leeftijdscategorie, bijvoorbeeld 50+. Daarnaast kan je ook een datingsite kiezen op basis van levensbeschouwelijke overtuiging, zoals christelijk of vegetarisch, of op levenssituatie zoals bijvoorbeeld alleenstaande ouders. Ook zijn er datingsites voor hoger opgeleiden, hardloopliefhebbers of datingsites die zich richten op singles met bepaalde lichamelijke kenmerken.

Stel elkaar gevonden via datingsite

Op een algemene datingsite is iedereen welkom, dit zijn dus vaak populaire datingsites wat er voor zorgt dat er veel singles aanwezig zijn. Niche datingsites richten zich juist op een specifieke doelgroep, waardoor ze meestal kleiner zijn, maar de leden onderling veel met elkaar gemeen hebben.

Heb je iets in je leven wat een belangrijk deel van je persoonlijkheid is, dan kan je het beste datingsites vergelijken die hierop inspelen.

Ben je al wat rijker in levensjaren, dan kan je het beste datingsites vergelijken voor 50 plussers, dat scheelt een hoop ruis bij het zoeken.

De grootste datingsites zijn dus niet per definitie beter of slechter dan andere datingsites.

Functionaliteit

Ook de beschikbare functionaliteiten die een datingsite biedt kunnen een rol spelen in je keuze. Als je nog nooit aan online dating hebt gedaan is deze categorie misschien wat lastiger om in te schatten, maar als je al wat ervaring hebt dan zal je zeker je eigen voorkeuren kennen.

  • Ben je veel onderweg dan is het handig om voor een datingsite te kiezen die een dating app heeft, zodat je ook vanaf je telefoon door kunt gaan met daten. Niet alle datingsites hebben een dating app beschikbaar, maar de meeste inmiddels wel, of je kunt de mobiele versie van de site gebruiken.
  • Vind je het eng om met een onbekend iemand af te spreken, kies dan een datingsite die een videochat functie heeft, zodat je een beter beeld van iemand kan krijgen voordat je afspreekt.
  • Wil je gematcht worden op basis van karakter kenmerken en persoonlijke voorkeuren en waarden? Kies dan een datingsite die een persoonlijkheidstest afneemt en op basis hiervan van mogelijke dates aan je voorstelt.

Dating app of datingsite?

Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen hebben de meeste datingsites tegenwoordig ook een app, maar daarnaast heb je natuurlijk ook dating apps zoals Tinder of Happn. In de praktijk is er tegenwoordig niet meer zo’n groot verschil tussen datingsites en dating apps. De meesten datingsites hebben ook een dating app, en de meeste dating apps kan je ook vanaf je pc in de browser gebruiken.

Veilig daten

Veel mensen vinden met iemand afspreken die je niet kent sowieso al een beetje spannend, daarom is het van belang dat je de regels voor veilig daten in acht houdt. Dit begint al bij het kiezen van een online datingsite.

Het is belangrijk bij online daten dat je een site kiest die zorgt dat profielen gecontroleerd worden, zodat er geen oplichters of fakers actief zijn op de dating website. Zo kan je erop vertrouwen dat iemand er tijdens de date niet opeens heel anders uitziet dan op de foto’s.

Als je wilt weten welke datingsite veilig is, dan is een goed criterium om naar te kijken het Keurmerk Veilig Daten (1), dat in samenwerking met de Consumentenbond is opgezet. Sites die hierbij zijn aangesloten committeren zich aan een fatsoenlijke bedrijfsvoering. Dat betekent overigens niet dat je geen leuke man of vrouw kunt vinden op datingsites die dit keurmerk niet hebben, maar dan moet je misschien net iets beter naar de profielen van de mannen of vrouwen die je tegen komt kijken.

Ook is het goed om reviews van datingsites die je interessant vindt te vergelijken. Vaak staat hier ook nuttige informatie in met betrekking tot de veiligheid en ervaringen van andere mensen.

Kosten

Misschien niet het meest romantische punt, maar desalniettemin wel een belangrijk punt: de kosten. Als je de kosten van datingsites gaat vergelijken zal je zien dat die nogal verschillen.

De kosten van betaalde datingsites beginnen zo’n beetje rond de €10 per maand voor kleinere sites of datingsites die zich vooral richten op een kleine niche. Voor de meeste mainstream datingsites zijn de maandelijkse kosten rond de €25. En dan heb je nog de duurdere datingsites die zich positioneren als exclusiever waar je al gauw €50 of meer per maand betaalt.

In de meeste gevallen geldt wel dat wanneer je een abonnement voor meerdere maanden afsluit in één keer, dat de prijs per maand aanzienlijk daalt.

Vanwege deze verschillen loont het zich om wat tijd te steken in het bekijken van de kosten.

Of toch kiezen uit een van de gratis online datingsites?

Naast betaalde datingsites waar je vaak wel een gratis account aan kunt maken om de site te verkennen, heb je ook volledig gratis datingsites. Op deze datingsites kan je alle functionaliteiten gebruiken zonder te betalen.

Heb je een smalle beurs of wil je gewoon eerst een beetje uitproberen of online dating wel wat voor jou is, dan is een gratis datingsite een prima optie.

Ook hier is het van belang om het kaf van het koren te scheiden.

Omdat bij gratis dating de drempel heel laag is om je in te schrijven zijn er veel gratis datingsites waarop het lastig is om een serieuze date te vinden. Iedereen die zich even verveelt of andere intenties heeft kan tenslotte ook zonder kosten een profiel aanmaken. Als je dit omkeert snap je ook meteen waarom betalen voor online datingsites zo gek nog niet is.

Datingsites vergelijken met de vergelijkingstool

Nu je weet waar je op moet letten kan je beginnen met datingsites vergelijken via de vergelijkingstool.

Of lees de uitgebreide vergelijking van:

 

Deel dit artikel

Send this to a friend