Datingsites vergelijken

Datingsites vergelijken: kies de datingsite die het beste bij jou past

Datingsites vergelijken kan met de handige tool op deze pagina.

Vergelijken is simpel:

Geef hieronder aan welk soort relatie je zoekt, wat je intenties zijn (een vaste relatie, seks, vriendschap, etc.), welke functies de datingwebsite moet bieden en je bent klaar voor online daten.

Nu vergelijken:

Er zijn inmiddels flink wat datingsites te vinden in Nederland. Je kunt je natuurlijk lukraak opgeven voor een gratis proeflidmaatschap bij een paar sites (de ‘shotgunmethode’), maar een datingprofiel aanmaken kost ook tijd en moeite.

Het best is natuurlijk om je zo goed mogelijk voor te bereiden voordat je je inschrijft bij een datingsite, of inschrijven nou gratis is of niet. Want dat scheelt tijd.

Dat is nou precies wat je kan doen met de Vergelijker hierboven. Je kunt hier aan de hand van je persoonlijke voorkeuren kijken wat de beste datingsites voor jou zijn.

Waar moet je op letten?

Wat de beste datingsite is verschilt van persoon tot persoon. Iedereen heeft andere intenties, wensen en eisen waaraan zijn of haar ideale datingsite moet voldoen. Om je op weg te helpen staan hieronder een aantal punten waar je op moet letten. Wil je de juiste datingsite vinden, neem deze punten dan goed door.

Nadat je deze punten hebt doorgenomen en voor jezelf beantwoordt, kan je ze invoeren in de Vergelijkingstool hierboven zodat je alleen de dating sites te zien krijgt die aan jouw wensen en eisen voldoen.

Wat zijn je intenties?

Allereerst moet je voor jezelf duidelijk hebben wat je intenties zijn. Dat lijkt misschien vanzelfsprekend, maar als je er goed over nadenkt zijn er diverse redenen te verzinnen waarom mensen op een datingsite staan ingeschreven. Als jullie intenties niet overeenkomen, dan wordt het geen succes.

Ben je op zoek naar:

  • een serieuze relatie
  • wil je gewoon een leuke vrijblijvende date
  • ben je op zoek naar iemand om seks mee te hebben

Welke datingsite je het beste kan kiezen hangt sterk met je intenties samen. Naast meer algemene datingsites heb je ook sites die zich specialiseren in een bepaalde niche. Als je een serieuze relatie zoekt kan je beter niet in zee gaan met een site die zich toelegt op het in contact brengen van mensen die willen vreemdgaan, om maar iets te noemen.

Wat is je achtergrond?

Naast het matchen van intenties, kan je ook een schifting maken in het aanbod op basis van je achtergrond (of de doelgroep die je zoekt):

Zo zijn er sites die zich richten op een bepaalde leeftijdscategorie, bijvoorbeeld 50+. Daarnaast kan je ook een datingsite kiezen op basis van levensbeschouwelijke overtuiging, zoals christelijk of vegetarisch, of op levenssituatie zoals bijvoorbeeld alleenstaande ouders. Ook zijn er site voor hoger opgeleiden, hardloopliefhebbers of sites die zich richten op bepaalde lichamelijke kenmerken.

Functionaliteit

Ook de beschikbare functionaliteiten die een datingsite biedt kunnen een rol spelen in je keuze. Als je nog nooit aan online dating hebt gedaan is deze categorie misschien wat lastiger om in te schatten, maar als je al wat ervaring hebt dan zal je zeker je eigen voorkeuren kennen.

  • Ben je veel onderweg dan is het handig om voor een datingsite te kiezen die een app heeft, zodat je ook vanaf je telefoon door kunt gaan met daten.
  • Vind je het eng om met een onbekend iemand af te spreken, kies dan een site die een videochat functie heeft, zodat je een beter beeld van iemand kan krijgen voordat je afspreekt.
  • Wil je gematcht worden op basis van karakter kenmerken en persoonlijke voorkeuren en waarden? Kies dan een site die een persoonlijkheidstest afneemt en op basis hiervan van mogelijke dates aan je voorstelt.

Veilig daten

Met iemand afspreken die je niet kent is sowieso al een beetje spannend, daarom is het van belang dat je de regels voor veilig daten in acht houdt. Dit begint al bij het kiezen van een datingsite.

Het is belangrijk bij online daten dat je een site kiest die zorgt dat profielen gecontroleerd worden, zodat er geen oplichters of fakers actief zijn op de site. Zo kan je erop vertrouwen dat iemand er tijdens de date niet opeens heel anders uitziet dan op de foto’s.

Een goed criterium om naar te kijken is het Keurmerk Veilig Daten. Sites die hierbij zijn aangesloten committeren zich aan een fatsoenlijke bedrijfsvoering.

Kosten

Misschien niet het meest romantische punt, maar desalniettemin wel een belangrijk punt: de kosten. Als je de kosten van datingsites gaat vergelijken zal je zien dat die nogal verschillen.

De kosten van betaalde datingwebsites beginnen zo’n beetje rond de €10 per maand voor kleinere sites of sites die zich vooral richten op een kleine niche. Voor de meeste mainstream sites zijn de maandelijkse kosten rond de €25. En dan heb je nog de duurdere sites die zich positioneren als exclusiever waar je al gauw €50 of meer per maand betaalt.

In de meeste gevallen geldt wel dat wanneer je een abonnement voor meerdere maanden afsluit in één keer, dat de prijs per maand aanzienlijk daalt.

Vanwege deze verschillen loont het zich om wat tijd te steken in het bekijken van de kosten.

Of toch gratis?

Naast betaalde datingsites waar je vaak wel een gratis account aan kunt maken om de site te verkennen, heb je ook volledig gratis datingsites. Op deze sites kan je alle functionaliteiten gebruiken zonder te betalen.

Heb je een smalle beurs of wil je gewoon eerst een beetje uitproberen of online dating wel wat voor jou is, dan is een gratis datingsite een prima optie.

Ook hier is het van belang om het kaf van het koren te scheiden.

Omdat bij gratis dating de drempel heel laag is om je in te schrijven zijn er veel gratis datingsites waarop het lastig is om een serieuze date te vinden. Iedereen die zich even verveelt of andere intenties heeft kan tenslotte ook zonder kosten een profiel aanmaken. Als je dit omkeert snap je ook meteen waarom betalen voor een datingsite zo gek nog niet is.

Datingsites vergelijken met de vergelijkingstool

Ga nu aan de slag met onze handige vergelijkingstool.