Op zoek naar een Tinder alternatief? Check deze 11 dating apps.

Ben je op zoek naar een Tinder alternatief? Dan ben je hier aan het juiste adres!

We hebben in dit artikel de beste Tinder alternatieven van 2024 voor je verzameld. Je vindt hier een lijst van zowel andere dating apps als datingsites die je kunt gebruiken als je helemaal suf geswiped bent (of als Tinder je gewoonweg niet aanspreekt).

Tinder kan een leuk tijdverdrijf zijn, maar als je bijvoorbeeld op zoek bent naar een serieuze relatie is het niet de beste plek om te zoeken.

Dit zijn de beste alternatieven voor Tinder

Omdat Tinder een dating app is denk je misschien in eerste instantie aan alternatieve apps, maar datingsites kan je ook overwegen. In de praktijk is het verschil tussen een dating app en een datingsite niet zo groot. De meeste datingsites hebben ook een app, of hun website werkt vlekkeloos op mobiele apparaten.

EliteDating

EliteDating

EliteDating is een datingsite met veel hoger opgeleide singles van 30+, maar iedereen is welkom. De meeste mensen zijn hier op zoek naar een serieuze relatie en worden daarbij geholpen doordat EliteDating je voorstelt aan mannen of vrouwen die op basis van persoonlijke kenmerken bij je passen. Dit scheelt je eindeloos swipen door profielen zoals bij Tinder het geval is.

Met de bijbehorende dating app kan je waar je ook bent daten.

Wil je gericht op zoek naar een duurzame relatie, dan is dit een van de beste Tinder alternatieven.

Bezoek EliteDating

Lexa

Lexa

Als je aan online daten denkt, denk je aan Lexa. Dit is een van de grootste en bekendste datingsites en apps van Nederland (en Europa). Als je niet per se binnen een speciale doelgroep (zoals hoog opgeleid, 50+, etc) op zoek bent naar een relatie is dit misschien wel het beste alternatief voor Tinder.

Met de Lexa app kan je leuke mannen of vrouwen leren kennen on the go, wissel je berichten uit met je matches of spreek je een date af.

Bezoek Lexa

Be2

Be2

Wil je wat meer diepgang dan alleen door foto’s swipen zonder dat je weet of degene achter dat profiel ook maar iets met jou in gelijkenis heeft? Dan is Be2 misschien het beste Tinder alternatief voor jou. Be2 koppelt jou op basis van een gratis persoonlijkheidstest aan matches die bij jou passen. Dit scheelt je potentieel een hoop tijd.

Via de app kan je profielen bekijken, berichten uitwisselen en zelfs videobellen met je match.

Privacy staat hier hoog in het vaandel: je kunt zelf bepalen welke informatie van je profiel je deelt met andere leden. Dus leden met wie je nog geen contact hebben krijgen bijvoorbeeld enkel een profiel foto en je basis informatie te zien, maar als je iemand leuk vindt kan je hem of haar toegang geven tot alle informatie.

Bezoek be2

Parship

Parship

De singles die je op Parship tegenkomt lijken op die van EliteDating: veelal hoger opgeleid en boven de 30 jaar. De meeste van hen zitten in een levensfase waarin ze op zoek zijn naar een vaste relatie. Ze zijn het scharrel stadium ontgroeit en willen iets beters.

Parship koppelt haar leden aan elkaar op basis van een zeer uitgebreide persoonlijkheidstest. Dit maakt het een uitstekend Tinder alternatief voor wie een relatie wil vinden via online dating maar niet al zijn of haar tijd hieraan kwijt wil zijn.

Je kunt Parship gebruiken vanaf een computer maar ook via de app.

Bezoek Parship

Happn

Happn app

Happn is een dating app die het net even anders aanpakt dan Tinder. In plaats van eindeloos door foto’s swipen krijg je hier een overzicht te zien van mensen die je eerder -al dan niet bewust- bent tegengekomen. Dus heb je onderweg een leuke man of vrouw gezien, maar niet de kans gehad om contact te leggen? Dan is dit je tweede kans!

Lees onze Happn review.

Pepper

Pepper

Ook de Pepper dating app kan je als alternatief voor Tinder gebruiken. Ook bij Pepper staan foto’s centraal in het ontdekken van nieuwe mensen, maar inplaats van profielfoto’s krijg je hier een “profielcollage” te zien. Een foto zegt meer dan duizend woorden, dus in plaats van uitgebreide profielteksten kunnen de singles op deze app een collage maken met afbeeldingen van dingen die zij leuk vinden. Eigenlijk een soort Pinterest dus.

Zo krijg je dus tijdens het zoeken heel snel een beeld van iemand.

Bezoek Pepper

Bumble

Bumble

Bumble onderscheidt zich van de rest door een uniek concept: bij daten via deze app moeten vrouwen de eerste stap zetten.

Als je een match hebt via deze app (of via de online versie), dan kan alleen de vrouw het gesprek beginnen. Doet zij dit niet binnen een dag, dan verdwijnt de match.

Veel vrouwen zullen Bumble beter dan Tinder vinden, omdat ze hier dus niet overspoeld worden door wanhopige mannen met slechte openingszinnen (lees hier hoe het wel moet), maar zelf de controle houden over het contact.

Hinge

Hinge

Als de reden voor het zoeken naar Tinder alternatieven is dat je de eerst genoemde te veel een vleeskeuring vindt, dan is Hinge misschien een betere optie. Hinge bestaat al sinds 2012, maar begint pas de laatste tijd populair te worden in Nederland.

Het concept van Hinge is niet zorgen dat je zoveel mogelijk matches krijgt, maar juist betekenisvolle connecties. Dus kwaliteit boven kwantiteit. Anders dan Tinder, waar je gebombardeerd wordt met een eindeloze stroom profielen, krijg je bij Hinge aanbevelingen op basis van je interactie met andere mensen binnen de app. Als je met iemand op date bent geweest vraagt Hinge daarna zelfs hoe dit is gegaan. Zo krijg je met verloop van tijd steeds betere matches voorgeschoteld.

Badoo

Badoo, ook voor casual date

Hoewel we Badoo in de meeste gevallen niet zouden aanraden, ontkomen we er niet aan om hem toch te noemen in deze lijst met Tinder alternatieven.

Badoo kan je gratis gebruiken, iets wat bij de bovenstaande opties in mindere mate het geval is. Dat maakt deze app eventueel aantrekkelijk voor mensen met een krap budget.

Ook mensen die voornamelijk een one night stand zoeken komen hier misschien aan hun trekken, maar daarmee is dan eigenlijk ook wel alles gezegd.

Er staan veel onbruikbare profielen op deze dating app en doordat het gratis is trekt het ook veel nieuwsgierige mensen aan die niet heel serieus aan het daten zijn.

Als je overstapt naar Badoo, is het wat ons betreft een beetje van de regen in de drup.

Nog geen beslissing kunnen nemen?

Heeft geen van de bovenstaande apps je kunnen bekoren? Dan vind je hier nog meer alternatieven:

Ben je op zoek naar een one night stand? Lees dan hier wat de beste hookup apps zijn. Ben je op zoek naar een serieuzere relatie? Gebruik de vergelijker, of bekijk het overzicht met dating apps:

Datingsites vergelijken

6 Redenen om te kiezen voor Tinder alternatieven

Er zijn meerdere redenen waarom mensen kiezen voor andere dating apps dan Tinder.

Zo kun je denken aan:

  1. Privacy: Sommige mensen zijn bezorgd over hun privacy en geven de voorkeur aan Tinder alternatieven die minder gegevens verzamelen of minder persoonlijke informatie openbaar maken.
  2. Kwaliteit van matches: Er is kritiek geweest op de kwaliteit van de matches op Tinder, waarbij sommige gebruikers klagen over een gebrek aan compatibiliteit met de voorgestelde matches. Alternatieve apps hebben mogelijk betere matching-algoritmes of stellen gebruikers aan elkaar voor op basis van een persoonlijkheidstest.
  3. Functionaliteit: Gebruikers kunnen alternatieven boven Tinder verkiezen vanwege functionaliteiten, zoals videochats, meer gedetailleerde profielen, of meer geavanceerde zoekopties.
  4. Specifieke doelgroepen: Sommige andere datingsites of apps richten zich op specifieke doelgroepen, zoals LGBTQ+ gebruikers of mensen die op zoek zijn naar iemand van dezelfde religie als zijzelf.
  5. Overmatige nadruk op uiterlijk: Tinder is bekend om zijn nadruk op het uiterlijk van gebruikers en het swipen van foto’s. Sommige mensen geven de voorkeur aan alternatieven die minder gericht zijn op fysieke verschijning en meer op interesses en persoonlijkheid.
  6. Geografische beperkingen: (De gratis versie van) Tinder werkt voornamelijk op basis van locatie, wat betekent dat gebruikers alleen matches zien die zich binnen een bepaalde afstand bevinden. Alternatieve apps kunnen beter werken voor mensen die geografisch meer verspreid zijn of op zoek zijn naar matches buiten hun directe omgeving.

Geschreven door Anouk Vos
Dating adviseur Anouk schrijft voor DatingGuru.nl over haar visie op daten, datingsites en de liefde in het algemeen. Daarnaast is ze dol op uitgaan, reizen en lekker eten met vrienden.

Deel dit artikel

Send this to a friend