De Beste Gay Dating Apps En Sites

Hieronder vind je een overzicht met betrouwbare gay dating apps en sites. Hier kan je terecht als homo of lesbienne voor het vinden van gay singles voor een serieuze relatie of een spannende date.

Top gay datingsites en apps

GayParship

V.a. € 22,90 p/m
Gay/Lesbisch

G-Dating

V.a. € 14,99 p/m
Gay/Lesbisch

EliteDating Gay dating

V.a. € 19,90 p/m
Gay/Lesbisch

Lexa

V.a. € 14,99 p/m
Algemeen
Hoger opgeleiden

Bilove

V.a. € 5,83 p/m
Gay/Lesbisch

Grindr

V.a. € 0 p/m
Gay/Lesbisch

Overige gay datingsites

Gay mannen die op zoek zijn naar vluchtig contact en enige vuigheid niet schuwen kunnen gay chat site Bullchat of Binkdate nog overwegen. Hier kun je nieuwe mensen leren kennen voor een gezellige avond. Voornamelijk sekscontacten dus, een leuke man voor een serieuze relatie zul je hier waarschijnlijk niet vinden.

Ben je alleen op zoek naar spannend chatten om een fantasie uit te leven? Dan kan je terecht bij GayBuddy. Dit is een chatsite voor homoseksuele mannen, maar gevuld met nepprofielen. Je zult de mannen met wie je hier in contact komt nooit in het echt ontmoeten, maar je kunt wel een spannende fantasie uitleven zonder iemand te kwetsen.

Vrouwen kunnen hun horizon verbreden met dit overzicht met Lesbichat alternatieven.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een gay datingsite of app?

Bij het kiezen van een gay datingsite of app zijn er enkele specifieke dingen om te overwegen:

Doelgroep: niet alle dating apps en -sites zijn gericht op de LGBTQ+-gemeenschap. Het kan een voordeel zijn om te kiezen voor een app of site die specifiek gericht is op gay dating. Dan zijn alle andere singles ook op zoek naar iemand van hetzelfde geslacht.

Veiligheid en privacy: het is belangrijk om te controleren of de app of site de nodige veiligheidsmaatregelen heeft genomen. Dit is bij alle datingsites belangrijk, afspreken met iemand die je niet kent behelst altijd een zeker risico, maar bij gay dating is dit extra belangrijk om te voorkomen dat de site of app mensen met kwade intenties aantrekt.

Community: sommige gay dating apps en -sites hebben een sterke gemeenschapsfunctie, waar gebruikers elkaar kunnen ontmoeten en evenementen kunnen bijwonen. Dit kan nuttig zijn voor LGBTQ+-gebruikers die op zoek zijn naar een gevoel van gemeenschap en verbinding.

Locatie: sommige apps en -sites zijn gericht op specifieke regio’s of steden, terwijl andere wereldwijd beschikbaar zijn. Het is handig om te kiezen voor een app of site die populair is in jouw regio of stad.

Functionaliteit: Kies voor een app of site die de functies biedt die voor jou belangrijk zijn. Ben je bijvoorbeeld visueel georiënteerd en wil je graag door profielen bladeren, of heb je juist liever dat partners worden voorgesteld op basis van een persoonlijkheidstest?

Gebruikerservaring: Ga voor een datingsite of app die een goede gebruikerservaring biedt, zoals een gemakkelijk te gebruiken interface en goede klantenondersteuning.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de beste gay datingsites voor het vinden van een serieuze relatie?

Homoseksuele mannen die op zoek zijn naar serieuze langdurige relaties moeten zeker GayParship, EliteDating Gay en Lexa Gay overwegen. De eerste twee proberen de perfecte match op basis van een persoonlijkheidstest te vinden. Bij de laatste kun je zoeken via gedetailleerde profielen.

Kies je voor een dating app of site?

In de praktijk is het verschil tussen een dating app of site niet zo groot, de meeste platformen bieden beide mogelijkheden aan. Een app staat in principe alleen op je telefoon, terwijl je een site zowel in de browser van je laptop als je telefoon kunt gebruiken. De meeste mensen vinden op hun telefoon een app makkelijker, omdat je dan alleen op het icoontje hoeft te drukken.

Alternatieven

Niet gevonden wat je zocht?

Bekijk dan het overzicht met datingsites of gebruik onze vergelijkingstool.

Deel dit artikel

Send this to a friend