Gratis dating

Gratis dating: Dit zijn de beste gratis dating sites van 2019

Gratis dating is een populaire zoekterm onder singles die zich op het online dating pad begeven. Niet zo gek, want online daten kan best duur zijn. Maar gelukkig zijn er ook datingsites die echt gratis zijn.

Op deze pagina hebben we de beste gratis datingsites voor je verzameld.

We hebben de lijst opgedeeld in datingsites die helemaal gratis zijn, en sites die je gratis kunt gebruiken maar waarbij je ook tegen betaling premium functies kunt bijkopen.

Voorwaarde voor vermelding op deze pagina is wel dat functies bijkopen niet nodig is om te kunnen daten. Dus ook de gratis versie moet een volledig bruikbare dating ervaring bieden.

100% gratis daten

We beginnen het overzicht met de datingsites die echt 100% gratis zijn.

HappyPancake

HappyPancake is sinds begin 2018 actief in Nederland. De site biedt volledig gratis dating, geverifieerde profielen en een handige app.

Knuz

Knuz is een 100% gratis dating site van Nederlandse bodem. Je kan hier volledig gratis op zoek naar singles in Nederland en België.

Fdating

Het eerste wat opvalt als je fdating.com bezoekt, is de melding dat het om een ‘100% gratis dating site’ gaat. En daar is geen woord Russisch aan.

Gratis dating met premium functies

Hieronder vind je de gratis datingsites waarbij je tegen betaling extra functies kunt toevoegen.

Twoo

Twoo is een gratis datingsite die het midden houdt tussen een sociaal netwerk zoals Facebook en een 100% dating app zoals Tinder. Ben je op zoek naar een flirt, een date, een relatie of gewoon iemand om even mee te chatten, dan kan je gratis aan de slag op Twoo.

Plenty of Fish

Plenty of Fish is een wereldwijd datingnetwerk met maar liefst 88 miljoen profielen. Je kunt gebruik maken van de uitgebreide chemistry test om een match te vinden of gewoon zelf op zoek gaan op basis van filters of foto’s.

Badoo

Badoo is meer dan alleen een datingsite, maar dating is wel een van de belangrijkste reden waarvoor Badoo wordt gebruikt. Naast dating kan je Badoo gebruiken voor het vinden van nieuwe (online) vrienden of gewoon lekker een beetje de tijd vol chatten.

OkCupid

OkCupid is een gratis Engelstalige datingsite die wereldwijd actief is. Dat wil zeggen, je kan lid worden van de site ongeacht waar je woont. Hoewel je als Nederlander prima gebruik kunt maken van OkCupid is er vooralsnog geen speciale OkCupid Nederland versie van de site.

Gratis erotisch daten

Ook voor wie op zoek is naar een gratis erotische datingsite is er hoop. Datingsites gericht op “casual dating” zoals C-Date, BiLove, Qupid of Second Love zijn vaak behoorlijk duur. Maar dit geldt niet voor de volgende sites:

Flirtmee

Flirtmee is een 18+ camchat met daarachter een levendig ‘sociaal netwerk’ voor wie een seksdate zoekt. De site ziet er enigszins verouderd uit, maar hij werkt wel.

Badoo

Hoewel Badoo niet specifiek bedoeld is als erotische datingsite wordt het daar wel vaak voor gebruikt. En het is gratis. Dus we vermelden hem hier ook.

Gratis dating apps

Naast de hierboven genoemde gratis dating sites zijn er tegenwoordig ook veel populaire gratis dating apps. Denk hierbij aan Tinder, Happn of Skout. Of het in theorie leuk bedachte maar in de praktijk niet heel geslaagde Kick or Stick.

(Bijna) gratis dating: Hoe je Geld bespaart door te betalen voor een datingsite

Het klinkt vreemd als we zeggen dat je geld kan besparen door te betalen, maar toch is dat echt waar!

Ga maar eens na hoeveel geld je uitgeeft om mensen te ontmoeten op de ouderwetse manier. Denk hierbij bijvoorbeeld aan naar het café of de disco gaan, blind dates die door je vrienden zijn georganiseerd, op groepsreis gaan, of wat dan ook!

Een avondje uit kost je al snel een paar tientjes, dat is meer dan het maandlidmaatschap van een online datingsite!

Je vergroot je kansen op een relatie door lid te worden van een datingsite in de eerste plaats omdat je daar veel meer mensen ontmoet dan “in het echte leven”. Als je als vrijgezel vaak er op uit trekt en (leuke) dingen samen met andere mensen doet, gebeurt er hetzelfde: je ontmoet meer mensen (dan als je thuis voor de televisie zou blijven hangen).

Gratis dating
Heb je met je date een rare snuiter getroffen? Gelukkig was het gratis.

Je wordt lid van een datingsite om meer mensen te kunnen bereiken die net als jij op zoek zijn naar een partner. Sommige mensen vinden een (dure) hobby en komen via die hobby met mensen met dezelfde interesses in contact. Andere mensen schrijven zich in voor een online dating website! Dat je betaalt voor de dienst vinden wij niet gek, zeker niet als je het vergelijkt met hoeveel je bespaart!

Actie bij Parship

Kortom, naast volledig gratis dating kan betalen voor een datingsite toch ook best kosteneffectief zijn. Daarnaast zijn er regelmatig ook aanbiedingen voor gratis dating. Wil je zien wat naast gratis dating de mogelijkheden zijn als je ook betaalde datingsites meeneemt in je keuze?