De beste Tinder openingszinnen (die wél reacties opleveren)

Aangezien je op zoek bent naar Tinder openingszinnen die echt werken om een Tinder gesprek te beginnen, nemen we gemakshalve maar even aan dat je Tinder ervaring tot nu toe suboptimaal was. Want ja, je kunt wel een match hebben met die leuke man of vrouw – een gesprek beginnen is waar het echte werk op Tinder begint.

En dat is moeilijker dan je denkt.

Als jij normaal gesproken je Tinder gesprek begint met “hoi”, “hallo” of “hoe gaat ie?”, dan heb je dringend nieuw materiaal nodig.

De aantrekkelijke mannen en vrouwen op Tinder worden elk uur gebombardeerd met deze berichten en variaties hierop. Kortom, je valt weg in de ruis. Tenzij je echt über aantrekkelijk bent kom je hier niet mee weg.

Maar met onze Tinder gesprek tips in dit artikel ga jij straks binnen no time van een goed gesprek naar een Tinder date.

Het succes van elke Tinder openingszin hangt af van allerlei factoren zoals leeftijd, relatie-intentie, emotionele toestand, enz van de ander.

Er is geen magische Tinder openingszin die elke keer werkt.

Om je kansen te maximaliseren moet je daarom ook zorgen dat je profielfoto top notch is:

Heb je dat op orde, dan kan je met goede Tinder openingszinnen je succespercentage dramatisch verhogen.

Een antwoordpercentage van 85% moet haalbaar zijn met een goede profielfoto en de juiste openingszinnen.

Pro tip: Leuke Tinder openingszin + GIFje = Succes gegarandeerd

GIFjes zijn blikvangers. Doe er een portie OMG SCHATTIG! bij en je Tinder match kan niet anders dan je bericht opmerken, hoe vol zijn of haar inbox ook is.

Tinder heeft een GIF voor zowat elke gelegenheid, dus het is niet moeilijk er een te vinden die bij je gespreksstarter past. Laat de Tinder chat beginnen!

7 Goede Tinder openingszinnen

Hieronder vind je 7 voorbeeld Tinder openingszinnen:

Voorbeeld 1

Een gifje van een puppy en een grappige vraag zijn een goede manier om een Tinder gesprek te beginnen:

Hoe begin je Tinder gesprek

Voorbeeld 2

Een gesprek starten met een raar maar grappig voorstel is ook een goede starter. Zeker als je daarna nog in je rol kunt blijven.

Beetje gek intro Tinder

Voorbeeld 3

Emotie oproepen met een overvloed aan schattigheid is ook een beproefde methode.

Beste manier om emotie op te roepen

Voorbeeld 4

Een grappig probleem voorleggen met een vraag voor een oplossing is een creatieve manier voor een Tinder gesprek start.

Openings zinnen Tinder met grappig dilemma

Voorbeeld 5

Op lichte wijze de draak steken met de situatie brengt vaak een reactie teweeg.

Goede vraag

Voorbeeld 6

Wederom een voorbeeld van een grappige vraag als openingszin. Dit werkt het beste met gesloten vragen. (Waarbij iemand alleen maar één van de antwoorden hoeft te kiezen.)

Goede match

Voorbeeld 7

Dit is een edgy flirterig voorbeeld. Bij de juiste persoon kan het werken omdat het ook grappig is, maar deze kan ook gezien worden als te direct richting de seksuele kant sturend.

Flirterige openingszin

Anatomie van een succesvol eerste bericht op Tinder

Natuurlijk kan je een al dan niet grappige openingszin online jatten recyclen, nog beter is het om te weten hoe je zelf succesvolle originele openingszinnen kunt verzinnen.

Om een Tinder openingszin echt te laten werken, heeft hij deze 3 cruciale elementen nodig:

  1. Hij roept emotie op.
  2. Het is gemakkelijk om erop te reageren.
  3. Het is creatief en/of humoristisch

Laten we elk van deze elementen waarover leuke Tinder openingen moeten beschikken eens nader bekijken.

Roep emotie op

Dit is het punt waarop de meeste beginnende Tinder gebruikers falen. Want denk nou zelf, als jij een eerste berichtje leest als “Hallo daar,” of een compliment als “mooie glimlach” dan voel je daar weinig bij. Een man kan nog wel eens gevoelig zijn voor een simpel compliment over z’n uiterlijk, maar de meeste vrouwen worden daar mee doodgegooid op Tinder.

Dit soort saaie openingszinnen wekken geen emotionele verbinding op, dus is het makkelijk om ze te negeren en verder te gaan.

De beste Tinder gespreksstarters maken de ander aan het lachen, of doen hem of haar aan iets plezierigs denken. En als dat gebeurt, BOOM, ze willen meer.

Als je dat hebt bereik dan wil je Tinder match reageren, want het is leuk om te doen (in plaats van de zoveelste reactie bedenken op “hoi”).

En dat brengt ons bij het volgende cruciale element:

Maak het makkelijk om te reageren

Vooral mensen die er aantrekkelijk uitzien op hun profielfoto’s krijgen veel actie op Tinder. Hoe knapper ze zijn, hoe minder moeite ze hoeven te doen.

Dus als je Tinder openingszin niet gemakkelijk is om op te reageren, is de kans groot dat je knappe match de moeite niet neemt.

Dat is nog een reden waarom je niets opschiet met “Hoi”.

Er zijn twee manieren waarop hij of zij zo’n openingsbericht zal interpreteren:

  • Je verwacht dat ze “Hoi” terug zegt en zo de saaiste Tinder uitwisseling ooit begint.
  • Je legt het initiatief bij de ander, wat doorgaans niet aantrekkelijk gevonden wordt, zeker door vrouwen.

Hoe dan ook, je bent de klos. Saaie gesprekken hebben de neiging snel te vervliegen, samen met elke hoop je match in levende lijve te ontmoeten.

Is het je opgevallen dat elk van de succesvolle Tinder openingszin voorbeelden die je hierboven gezien hebt een vraag stelt?

Dat is geen toeval – dat is een effectieve Tinder strategie.

De beste Tinder opening is er een waarmee de ander niet hoeft na te denken over een gespreksonderwerp, maar kan gewoon antwoord geven op wat je vraagt.

Wil je het echt makkelijk maken? Zorg dan dat je een gesloten vraag stelt. Dit is een vraag waarbij de antwoordmogelijkheden al genoemd worden.

Dus bijvoorbeeld: “Vind je blauw of rood mooier?” in plaats van “Welke kleur vind je het mooist?”. Zo kan je vraag beantwoord worden zonder dat je match hoeft na te denken. Hoe meer iemand moet nadenken, hoe groter de kans dat hij/zij het beantwoorden uitstelt. En van uitstel komt afstel.

Wees creatief en/of humoristisch

Bij Tinder gaat het erom dat je je onderscheidt van de massa.

De aandacht van je Tinder match meteen te pakken krijgen als ze je openingszin leest is cruciaal, want je hebt ongeveer een fractie van een seconde om de interesse te wekken. Faal je, dan is het NEXT.

Met humor en grappige pickup lines kan je in een fractie van een seconde opvallen tussen de saaie rest.

Maar houd het stijlvol – ja, zelfs op Tinder.

“Heb je zin in pizza en daarna seks bij mij? Of hou je niet van pizza?” is dus niet geschikt.

Follow up zinnen, als Tinder matches niet reageren op je eerste bericht

Zelfs met de beste Tinder openingszinnen ter wereld, zullen er altijd een aantal Tinder matches zijn die niet reageren. Moet je dan opgeven? Absoluut niet.

Je hebt geen idee waarom iemand niet antwoordt. Er zijn duizenden redenen te noemen, zoals denken dat ze er later wel op terug zullen komen, maar dat dan nalaten. Misschien brandde net het avondeten aan, weet jij veel.

Stuur altijd een ontspannen vervolgbericht om te zien of er de tweede keer wel een antwoord komt. Doe je dit, dan zal je meer Tinder gesprekken uit je matches slepen.

Als iemand niet reageert op je Tinder openingszin, zijn hier 2 effectieve voorbeelden van vervolgberichten die je kunt proberen:

Voorbeeld 1:

Goeie comeback

Voorbeeld 2:

Hou het grappig

Een vervolgbericht werkt, want je toont extra interesse en geeft niet direct op. En vaak is iemand het gewoon oprecht vergeten om te antwoorden of is je bericht bedolven onder de vele andere berichten.

Als er na het tweede bericht nog geen reactie komt is het beter om het er bij te laten.

Dan heeft de andere kant waarschijnlijk geen interesse en kom je te needy over als je blijft proberen.

Zorg dat je opvolgbericht een dosis humor bevat. Dat werkt het beste.

Knip en plak zinnen om een Tinder gesprek te beginnen

Durf je het nog niet aan om je eigen Tinder openingszinnen te verzinnen? Hieronder vind je een aantal van de beste openingszinnen voor Tinder die je kunt knippen en plakken. Met uitleg waarom ze werken.

Poll: Eerst de cornflakes? Of eerst de melk?

Vraag of iemand eerste de cornflakes of eerst de melk in het schaaltje doet. Dit is een luchtige manier om een gesprek op gang te brengen, maar het geeft je ook inzicht in elkaars ergernissen – nog zo’n grappig gespreksonderwerp.


Urgent! Ben je een hondenmens of een kattenmens?

Iedereen schijnt er een uitgesproken mening over te hebben of ze team hond of team kat zijn. Bovendien als je een gesprek begint met deze vraag, leidt dat al snel tot een stortvloed van schattige huisdierenfoto’s. En wat is er mooier dan dat?


Ik zie dat je van hardlopen houdt. Is dat een van je grootste passies?

Kies een feitje uit hun profiel en verweef het in een vraag over hun passies. Of het nu iets luchtigs is, zoals een TV show, of iets serieus, zoals een vrijwilligersorganisatie waar ze bij betrokken zijn, het geeft je een kans om te praten over wat voor hen het belangrijkst is.


Ben je hier in de buurt opgegroeid?

Dit is een leuke vraag om te stellen waar je ook woont, maar vooral als je in een grote stad woont. Omdat die mensen uit de hele wereld aantrekken, kan het een interessant gesprek openen over verhuizen, dromen, carrièredoelen – noem maar op.


Wees eerlijk: Noem één tekenfilmfiguur waar je een oogje op hebt gehad?

Veel mensen zijn in hun jonge jaren wel eens verliefd geweest op een tekenfilm- of animatiefiguur. Dit kan leiden tot een hilarische antwoord van je match, en natuurlijk kun je wederkerig antwoorden door je eigen verhaal te delen. En voor mensen die deze emotie niet herkennen is het gewoon een grappige vraag.


Zou je liever een zeemeerminnenstaart groeien telkens als je met water in aanraking komt, of elke volle maan in een weerwolf veranderen?”

Als je match iets in het “nerdy” gebied (zoals anime, sci-fi of videospelletjes) in zijn/haar bio vermeldt, zal deze vraag aanslaan.


Wat brengt jou hier?

Bij een overdaad van flirterige pickup lines is soms een directe vraag het beste. Met deze vraag is de ander vrij om eerlijk te zijn over waarom hij aan online dating doet. Is hij op zoek naar een relatie wil of alleen maar een afspraakje.


Poets je je tanden voor of na het ontbijt? Er is maar één goed antwoord.

Het maakt niet uit aan welke kant je in dit debat valt, grappige “controversiële” vragen opwerpen geeft altijd aanleiding tot geestig geklets. Houd het gesprek gaande door gepassioneerd voor jouw kant te pleiten.


Hang je de WC-rol met het papier aan de achterkant van de rol of aan de voorkant van de rol?

Zelfde als de vorige vraag. Dit soort grappige dilemma’s levert vaak een leuk gesprek op waarin je iemand op subtiele wijze kunt leren kennen.


Wat is je favoriete plek voor een eerste afspraakje?

Dit bericht is een beetje flirterig, want het suggereert dat je graag zou afspreken. Klets over wat de ander leuk zouden vinden om te doen, en zie wat er gebeurt.


Ik vind die strandfoto prachtig. Is dat jouw idee van een perfecte dag?

Deze vraag laat zien dat je werkelijk naar zijn/haar profiel hebt gekeken (altijd een goede zaak, trouwens) en dat je belangstelling hebt voor wat de ander leuk vindt. Het is ook weer een manier om terloops het idee van een eerste afspraakje ter sprake te brengen…


Het lijkt erop dat we allebei van reizen houden. Wat was je favoriete bestemming?

Ga bij twijfel over een onderwerp voor een leuk gesprek gewoon terug naar de dingen die jullie gemeen hebben, zoals een liefde voor reizen. Wissel verhalen uit, deel foto’s, en praat over waar je in de toekomst graag heen zou gaan. De meeste mensen vinden reizen een leuk onderwerp om over te praten.


Wat is het grappigste dat je ooit tijdens een date is overkomen?

Als iemand in zijn profiel deelt – wat mensen zo vaak doen – dat het maar niet lukt om op een goede date te gaan, breek dan het ijs door de ander te vragen om te vertellen wat er in het verleden misgegaan is. Laat je match zich concentreren op grappige verhalen, en deel er een paar van jezelf.


Onderwerpen die je beter kunt vermijden

We hebben het tot nu toe vooral gehad over dingen die je kunt zeggen om een Tinder gesprek op gang te brengen, maar het is ook goed om stil te staan bij een aantal onderwerpen die je beter kunt vermijden.

Negativiteit

Niemand zit te wachten op iemand die aan het mopperen en zeuren is. Zeker niet op een dating app. Ga dus niet je frustratie lopen uiten tegen iemand waarmee je een date probeert te krijgen. Dat komt niet heel aantrekkelijk over.

Praten over de kleine ergernissen van het leven kan uiteraard wel, zeker als ze herkenbaar zijn, zoals bijvoorbeeld mensen die de wc-rol verkeerd om hangen. Dit kan juist een band scheppen doordat jullie een gezamenlijke “vijand” hebben.

Je ex

We snappen het. Je ex was een klootzak/trut. Maar tijdens een Tinder gesprek je ex afbranden is geen goed idee.

Je Tinder match zal zich afvragen of hij/zij de volgende is over wie je zo gaat praten. Plus, het is wel heel erg duidelijk dat je ex nog niet uit je systeem verdwenen is. Dat maakt je niet per se aantrekkelijk date materiaal.

Zorg dat je niet wanhopig over komt

Ook als het al een tijd geleden is dat je een date hebt gehad en je er heel erg aan toe bent: zorg dat je niet te wanhopig overkomt.

Zowel mannen als vrouwen gaan je meer waarderen als ze een beetje moeite voor je moeten doen. Maak hier gebruik van door niet al te gretig te zijn.

Complimenten over het uiterlijk

Hoewel iedereen het leuk vindt om een compliment over zijn of haar uiterlijk te krijgen, is dit wel sterk afhankelijk van de context. Op dating apps kan je dit beter achterwege laten:

Vooral knappe vrouwen krijgen veel complimentjes over hun uiterlijk omdat zeker op Tinder een deel van de mannen geobsedeerd is met seks. En daarom werken dit soort complimentjes hier dus niet: het is eerder sneu en viezig. En je bent een van de duizenden die ziet dat ze knap is.

Met een leuk gespreksonderwerp maak je een goede indruk en een veel grotere kans op een reactie, ook van een knappe man of vrouw.

Let op je spelling

Let op je spelling in je Tinder gesprekken. Spelfouten en rare internetafkortingen (1) komen niet serieus over.

Uit onderzoek blijkt dat een leuke openingszin met spelfouten minder reacties krijgt dan diezelfde zin zonder spelfouten. Het maakt je zelfs minder aantrekkelijk in de ogen van je potentiële date (2).

Politiek

De meeste mensen vinden politiek op z’n best slaapverwekkend. In de meeste gevallen geen goed onderwerp om je date vragen over te stellen. Bovendien leiden veel politieke standpunten tegenwoordig tot extreme polarisatie waardoor je kans hebt dat jullie ruzie krijgen nog voor je eerste date. Ben je op zoek naar een serieus onderwerp, vraag dan of de ander van boeken houdt.

Meer Tinder Tips

Nu je alles weet over Tinder gesprekken en de allerbeste openingszinnen, heb je misschien ook interesse in een van de volgende onderwerpen:

Geschreven door Anouk Vos
Dating adviseur Anouk schrijft voor DatingGuru.nl over haar visie op daten, datingsites en de liefde in het algemeen. Daarnaast is ze dol op uitgaan, reizen en lekker eten met vrienden.

Deel dit artikel

Send this to a friend