Wat is Tinder Gold en hoe werkt het?

Wat is Tinder Gold nou weer, zal menig Tinderaar denken bij het horen van de naam van weer een nieuwe Tinder add-on.

Welnu, lees snel verder en ontdek wat Tinder Gold is, wat de voordelen van Tinder Gold zijn boven Tinder Plus en of je het überhaupt nodig hebt.

Wat is Tinder Gold?

Tinder Gold is een betaalde dienst van Tinder waarmee je extra functies aan de Tinder dating app toevoegt.

De belangrijkste functie van Tinder Gold is de mogelijkheid om te zien of iemand jou leuk vindt, voordat je hem of haar naar links of naar rechts swipet. Deze functie heet heel toepasselijk de “Likes You” functie.

Daarnaast krijg je de functies die ook in Tinder Plus aanwezig zijn. Dit zijn Passport, Rewind, Unlimited Likes, vijf Super Likes per dag, Boost en de mogelijkheid om je profiel aan te passen.

Met Unlimited Likes kan je zoveel likes per dag uitdelen als je wil. De hoeveelheid vlees op de vinger waar je mee swipet is the limit zeg maar.

Met Passport kan je je locatie aanpassen, zodat je in een andere vijver kunt vissen. Met Rewind kan je iemand die je per ongeluk hebt weggeveegd terughalen. En met Super Likes kan je jezelf in de picture spelen bij iemand die je erg leuk vindt.

Wat is het verschil tussen Tinder Plus en Tinder Gold?

Tinder Gold is Tinder Plus met Cupido als sidekick: je krijgt alle goeie dingen van Tinder Plus en meer!

Verschillen tussen Tinder Plus en Tinder Gold

Likes you

Als je een Gold accountje hebt krijg je toegang tot de Likes You-functie. Hiermee krijg je een apart overzicht van personen die jou al hebben geliket. Je hebt hiermee de matches dus letterlijk voor het uitkiezen. Scheelt tijd + egoboost = gold.

Top Picks

Een andere leuke functie die je bij Tinder Gold krijgt heet Top Picks. Hierbij krijg je elke dag 10 profielen voorgeschoteld van bovengemiddeld aantrekkelijke mannen of vrouwen. Je hoeft dus niet het geluk te hebben dat je die tegenkomt tijdens het swipen, ze worden je op een presenteerblaadje aangereikt.

Hoe Tinder weet welke profielen aantrekkelijk zijn? Ze hebben een algoritme dat dit bepaald aan de hand van diverse factoren.

Top Picks

Je kunt je Top Picks bekijken door op het gouden diamantje te klikken.

Hoe werkt Tinder Gold?

Op de afbeelding hieronder zie je hoe je kan zien welke potentiële matches je hebt.

Hoe werkt Tinder Gold
  1. Bovenaan je lijst met matches zie je een gouden cirkel met een gouden hartje. Het getal dat hierbij staat geeft aan hoeveel personen hebben aangegeven dat ze jou leuk vinden.
  2. Klik op de gouden cirkel om in het overzicht te komen van personen die jou leuk vinden, dit is het zogenaamde Likes You scherm. Hier kan je deze personen auto-matchen (-wat een leven-), of gewoon handmatig één voor één. Je kan ze natuurlijk ook wegswipen als de interesse niet wederzijds is. Tot slot kan je ook doorklikken op iemand om zijn of haar profiel beter te bekijken voordat je een keuze maakt.
  3. In het profiel van een potentiële match kan je meer over hem of haar te weten komen. Het innerlijk wil tenslotte ook wat.
  4. Als je tijdens het swipen een profiel tegenkomt met een gouden hartje achter de naam, dan weet je dat deze persoon jou al heeft gezien en je leuk heeft gevonden.

Zoals je ziet geeft Tinder Gold je een behoorlijk voordeel. Je hoeft niet in spanning te zitten of degene die jij leuk vindt jou misschien ook leuk vind. En het kost je veel minder tijd omdat je je kunt beperken tot personen die al hebben aangegeven jou wel te zien zitten. Tegelijkertijd neemt dit misschien ook wel een beetje van de charme van het spelletje weg. Maar dit moet eenieder natuurlijk voor zichzelf beslissen.

Wat kost Tinder Gold?

Tinder Gold kost €12,85 per maand. Maar het maandbedrag wordt aanzienlijk lager als je een abonnement voor 6 of 12 maanden afsluit.

Je kunt Gold afsluiten vanuit de app. Ook kun je een giftcard kopen waarmee je 1 maand toegang krijgt tot Gold. Hierna vervalt je abonnement automatisch, je zit dus nergens aan vast.

Tinder Gold prijs

€12,85 / 1 maand

Koop online

Bekijk hier het overzicht met Tinder kosten.

Is Tinder Gold de prijs waard?

Dit hangt natuurlijk erg af van je eigen voorkeuren. In principe kan je zelfs prima uit de voeten met de gratis versie van Tinder, en dat is dan ook wat veruit de meeste mensen gebruiken. Wil je extra’s en weet je niet of je moet kiezen voor Tinder Plus of Tinder Gold? Wij denken dat Plus het meeste waar voor je geld is. Maar de keuze is uiteraard aan jou, we zullen daarom hier de voordelen en nadelen voor je op een rijtje zetten.

Pluspunten

  • Elke dag een selectie van leuke Tinder profielen zonder dat je er iets voor hoeft te doen met de Top Picks
  • Bespaart tijd en moeite met de Likes You functie
  • Meer tools tot je beschikking om een date te vinden
  • Geen reclame

Minpunten

  • Duur
  • De Top Picks zijn populair (dus veel concurrentie – ook al hebben we ze ook als voordeel genoemd)

Pluspunten

De Top Picks zijn een leuke feature, je krijgt leuke singles die ook nog eens qua interesses bij je passen direct in je inbox (wie wil dat nou niet?). Dat scheelt je in theorie een hele hoop swipen door een eindeloze stroom van mannen of vrouwen die je niet echt interesseren. Hoewel het zoeken naar dat ene leuke profiel tussen alle gekke profielen an sich ook heel leuk kan zijn, bespaar je met de Top Picks functie potentieel een hoop tijd.

Ook de Likes You functie is een time saver doordat je jouw zoektocht kunt beperken tot mensen op Tinder die jou sowieso al leuk hebben gevonden.

Ook zijn de functies van Tinder Plus die je krijgt bij je Gold abonnement behoorlijk nuttig. Je hebt hiermee meer mogelijkheden om in contact te komen me andere Tinderaars.

Ook is het fijn dat je geen reclame te zien krijgt, maar dat had je met Tinder Plus ook al.

Minpunten

Toch zijn er zeker ook minpunten te noemen.

Om met de belangrijkste te beginnen: het is duur.

Hoewel de extra functies leuk zijn, denken we niet dat de meerwaarde hiervan per se opweegt tegen de prijs.

Het voordeel van de Top Picks functie: profielen van populaire gebruikers aangeboden krijgen werkt aan de andere kant ook tegen zichzelf. Dat de gebruikers populair zijn betekent ook dat zij veel aanbod krijgen en jou dus niet per se zien staan.

Al draagt de aap een gouden ring…

Is goud teveel bling bling voor jouw smaak?

Gerelateerde artikelen

Geschreven door Onno de Boer
Dating coach en ervaringsdeskundige Onno onderwerpt voor DatingGuru.nl datingsites aan een kritische blik. Ook deelt hij hier zijn eigen hoogtepunten en dieptepunten met online dating.

Deel dit artikel

Send this to a friend