Grootste datingsites in Nederland.

Datingsite reviews – Datingsites voor jou uitgezocht

Wie door alle datingsites de dates niet meer ziet is hier aan het juiste adres. We hebben de verschillende sites voor jouw beschreven zodat jij makkelijk de juiste datingsite kan kiezen.

Online daten is een goede, effectieve en makkelijke manier om in contact te komen met honderden leuke singles. Steeds meer mensen komen erachter dat online dating niet iets is voor mensen zonder sociale vaardigheden, maar een slimme en effectieve manier om de man of vrouw van je dromen (of fantasie) te vinden.

Wil je een afgewogen keuze maken?

Ga dan nu naar de uitgebreide datingsite vergelijker.

Datingsites overzicht

Hieronder vind je een overzicht van datingsites (op alfabetische volgorde) en categorie:

DatingsiteCategorie
50Liefde50+
50Plusmatch50+
Alleenstaande-MoedersSingle ouders
Ashley MadisonErotiek
BadooGratis, algemeen, erotiek
be2Algemeen
BiLoveGay/Bi
C-DateErotiek
ChristianMatchChristelijk
EliteDatingHoger opgeleid
e-MatchingHoger opgeleid
FdatingGratis, algemeen
FlirtmeeGratis, Erotiek
Funky FishChristelijk
HappyPancakeGratis, algemeen
Kick or StickGratis, algemeen
KnuzGratis, algemeen
LexaAlgemeen
LexamoreAlgemeen
Maatjemeer-MatchFysieke kenmerken
Match4meHoger opgeleid
MysecretdateErotiek
NovamoraErotiek
Ourtime50+
PaiqAlgemeen
ParshipAlgemeen
PepperAlgemeen
Plenty of FishGratis, algemeen
QupidErotiek
RelatieplanetAlgemeen
RunnersdateSport
Second LoveErotiek
SeniorenGeluk50+
SpiridateLevensbeschouwing
TwooGratis, algemeen
Victoria MilanErotiek
Vijftigplusdating50+

De meeste sites die we hier beschrijven bieden de mogelijkheid tot gratis lidmaatschap of proef lidmaatschap (lees hier meer over hoe gratis een gratis lidmaatschap is). Houdt er rekening mee dat zo een gratis lidmaatschap je maar beperkt toegang tot de website geeft. Een gratis lidmaatschap is goed geschikt om de website te bekijken en te vergelijken met andere datingsites. Met zo’n vergelijking kan je de site kiezen waarvan de “look and feel” het beste bij je past, en waar jij denkt het meeste succes te hebben.

Ga direct naar ons overzicht van beste datingsites!

We hebben de sites voor je proberen te sorteren op veel voorkomende categorieën. De grootste categorie is natuurlijk die van de ‘gewone’ datingsites. Deze sites hebben meestal de breedste keus voor mannen en vrouwen die op zoek zijn naar een vaste relatie. Daarnaast zijn er nog een aantal groepen zoals datingsites voor erotische contacten (“seks datingsites”) bijvoorbeeld, Qupid, Second Love, C-Date of Flirtmee, gay datingsites, 50+ datingsites – bijvoorbeeld Ourtime, 50liefde, 50plusmatch, of Vijftigplusdating. Christelijke datingsites zoals Funky Fish of ChristianMatch, spirituele datingsites, datingsites voor dikke mensen, sites voor hardlopers, sites speciaal voor wie buiten de deur wil eten, datingsites voor biseksuele of bischierige vrouwen, dating voor alleenstaande moeders en nog een paar meer. Deze sites zijn specifiek op die doelgroep gericht.

De beste datingsites van Nederland

Veruit de grootste groep mensen die zich inschrijft voor een datingsite is op zoek naar een stabiele relatie. Volgens het TROS Radar onderzoek naar datingsites is de reden voor inschrijving bij een datingsite voor 29.8% het vinden van een levenspartner, en 13.8% van de mensen schrijft zich in omdat ze niet alleen willen blijven. Een datingsite heeft voor bijna de helft van de deelnemers van het onderzoek een of meer relaties opgeleverd!

Alle datingsites verschillen natuurlijk van elkaar, en voor een uitgebreid overzicht van hoe deze precies verschillen (zoals prijs, mogelijkheden gratis inschrijving, aantal leden) verwijzen wij u door naar het overzicht van de beste datingsites in Nederland.

De datingsites die we daar bespreken vallen grofweg in twee groepen uiteen. Datingsites die een gratis persoonlijkheidstest aanbieden, en op grond van de uitslag van deze test contacten aan je voorstellen zoals Lexamore, en datingsites waar je meteen los wordt gelaten en zelf aan de slag kan.

Actie bij Pepper

Datingsites met gratis persoonlijkheidstest

Als je er van houdt om vragenlijsten in te vullen en meer over jezelf te weten te komen, zijn de drie grote datingsites die een gratis persoonlijkheidstest aanbieden een goede keuze! Je kunt meer details over deze sites vinden op onze review pagina’s van Lexa.nl, Parship.nl en EliteDating.nl. Van deze drie aanbieders heeft EliteDating de meest uitgebreide test, waarvan het invullen  30 tot 45 minuten kan kosten.

Als je gelijk aan de slag wil met de gratis persoonlijkheidstesten dan kan je hier doorklikken naar de website van Lexa.nl, Parship.nl en EliteDating

Wereldwijde sites

Als Nederland je te klein is en je over de hele aardbol op zoek wilt naar dates, raden we je van harte OkCupid aan. OkCupid is de op een na grootste datingsite ter wereld, en voelt aan als een kruising tussen een datingsite en een sociaal netwerk site zoals Facebook.

OkCupid is gemaakt door een paar wiskundigen, en dat is te merken! Door middel van hun unieke “matching algorithm” berekenen ze aan de hand van de vragen die je beantwoord hebt (en dit kunnen er duizenden zijn!) hoe goed je bij iemand anders past. Dit doen ze aan de hand van een “klik” percentage, een “vrienden” percentage, en een “vijanden” percentage.

Lees hier of OkCupid Nederland al een ding is. (Of niet).

Daarnaast kan je voor dates en vriendschappen in Nederland of wereldwijd ook bij Badoo of Twoo terecht.

Snel aan de slag met de vergelijker

Hulp nodig bij het kiezen? Maak dan een selectie van potentiële datingsites via onze vergelijker.