Datingsite reviews [2023] – Per categorie

Wie door alle datingsites de dates niet meer ziet is hier aan het juiste adres. Wij hebben de verschillende datingsites voor jou beoordeeld en gecategoriseerd.

Aan de hand van onze datingsite reviews kies jij makkelijk voor elke type relatie de juiste datingsite.

Geen tijd om te lezen, maar direct kiezen? Ga dan nu naar de datingsite vergelijker.

Datingsites per categorie

Hieronder vind je een overzicht van datingsite reviews per categorie.

Deze selectie scheelt jou tijd: als je op zoek bent naar een serieuze relatie heb je tenslotte niet zoveel aan casual datingsites. Handig dus als je direct kunt kijken naar de datingsites die er voor jou toe doen.

Ga je voor groot…

De grootste categorie is die van de algemene datingsites. Deze sites spreken een breed publiek aan. Ben jij op zoek naar een relatie en heb je geen heel specifieke wensen, dan zijn de sites uit deze categorie een goede keuze omdat ze doorgaans veel leden hebben. Het voordeel hiervan is dat je een grote vijver hebt om in te vissen.

…of ga je voor gericht?

Daarnaast zijn er sites die zich specifiek richten op groepen: als jij uitgesproken wensen hebt waaraan je toekomstige partner moet voldoen, zoals leeftijd, opleiding of geloofsovertuiging, dan kan je beter een dergelijke niche datingsite kiezen waarop alle singles aan die voorwaarden voldoen.

Zoals bijvoorbeeld datingsites voor de leeftijdscategorie 50+, Christelijke datingsites, spirituele datingsites, gratis datingsites, sites voor wie op zoek is naar een avontuurtje, of gay/bi datingsites.

Algemene datingsites

Reviews van algemene datingsites:

be2

Be2

be2 is een internationale online dating site met meer dan 16 miljoen leden in 30 landen. Dit maakt het een van de grootste sites op deze markt, en ook populair onder Nederlanders!

be2 matcht haar leden op basis van persoonlijkheidstesten. Of zoals ze het zelf noemen: de liefdestest. Na het aanmaken van een account kan je deze gratis test afnemen. Je antwoorden geven inzicht in jouw persoonlijkheid, maar ook in die van jouw ideale partner.

Op basis van deze inzichten krijg je partnervoorstellen.

Lees de review over be2.

Nu gratis account aanmaken

Lexa

Lexa

Lexa behoort tot de populairste datingsites van Nederland. Je kunt hier op zoek naar een serieuze relatie of gewoon een leuke date. Uiteraard beschikt Lexa ook over een dating app zodat je niet aan je computer of laptop gebonden bent bij je zoektocht naar een leuke man of vrouw.

Lees de Lexa review.

Nu gratis account aanmaken

MetJou

MetJou

De meeste gebruikers van datingsite MetJou zijn in de leeftijd van 20 – 40. Maar andere leeftijden zijn zeker ook welkom (en aanwezig).

Leden van MetJou bezoeken deze datingsite met uiteenlopende relatiewensen: je vindt hier zowel singles die op zoek zijn naar een serieuze relatie, maar ook singles die alleen een leuk afspraakje zoeken.

Om het daten op Metjou een beetje overzichtelijk te houden geeft iedereen op zijn of haar profiel aan waar ze naar welk type relatie ze op zoek zijn.

Lees de review over MetJou.

Nu gratis account aanmaken

Parship

Parship

Parship is een serieuze datingsite voor wie op zoek is naar een vaste relatie. Hoewel driekwart van de leden uit hoger opgeleiden bestaat is iedereen welkom.

Ook Parship werkt met een persoonlijkheidstest om single mannen en vrouwen met elkaar in contact te brengen. Deze test is ontwikkeld aan de universiteit van Hamburg.

Daten via Parship kan zowel vanaf een computer als via de dating app.

Lees de review over Parship.

Nu gratis account aanmaken

Stedendating

Stedendating

Stedendating onderscheidt zich van andere datingsites door de focus te leggen op het vinden van een partner bij jou in de buurt.

Met online daten is het zoekgebied in principe eindeloos groot, maar als je de liefde vindt aan de andere kant van de wereld dan is dat op z’n zachtst gezegd natuurlijk niet heel praktisch.

Bij Stedendating kan iedereen terecht voor flirten, daten of het zoeken naar een serieuze relatie.

Lees de review over Stedendating.

Nu gratis account aanmaken

Overige algemene datingsites

50 Plus datingsites

Datingsites voor 50+ vormen een substantieel deel binnen het aanbod van Nederlandse online datingsites.

En met recht: het aantal nieuwe mensen dat je ontmoet neemt toch wat af met de jaren omdat je sociale leven veranderd is. Dan is online daten een ideale tool om anderen te leren kennen.

Maar welke datingsite kunnen 50plussers het beste kiezen?

Reviews van datingsites voor 50plus:

50plusmatch

50plusmatch

Datingsite 50plusmatch is geliefd bij single mannen en vrouwen van 50 jaar of ouder voor het zoeken naar een nieuwe liefde.

De site is overzichtelijk en prettig in gebruik en leden kunnen bij vragen terugvallen op de vlotte support-afdeling.

Lees de review over 50plusmatch.

Nu gratis account aanmaken

50Liefde

50liefde

Ook 50liefde behoort tot de grootste datingsites in het 50plus segment. Daarbij durven ze te stellen dat 1 op de 3 leden een nieuwe partner vindt via de site. Dat zijn natuurlijk mooie cijfers!

Je kunt hier op zoek gaan naar andere singles op basis van interesses, eigenschappen of via de match game.

Lees de 50Liefde review.

Nu gratis account aanmaken

Seniorengeluk

Seniorengeluk

Seniorengeluk is een datingsite voor 50 plussers die nieuwe mensen willen leren kennen voor een vriendschap of die een nieuwe partner willen vinden.

Met dageljks tientallen nieuwe inschrijvingen behoort Seniorengeluk tot de actievere datingsites in dit segment.

Lees de Seniorengeluk review.

Nu gratis account aanmaken

Ourtime

Ourtime

Ourtime zet in op de doelgroep van jonge 50 plussers. Wanneer iemand jong of niet jong is laten ze in het midden, maar de foto’s op de homepage maken duidelijk dat ze sociale, gezellige en actieve 50 plussers willen aantrekken.

Lees de Ourtime review.

Nu gratis account aanmaken

Vijftigplusdating

vijftigplusdating

De laatste datingsite voor 50+ die hier niet mag ontbreken is Vijftigplusdating. Dit is een keurige datingsite met een duidelijke navigatie. Je kunt redelijk anoniem blijven omdat alle foto’s behalve je profielfoto verborgen blijven voor de gratis gebruikers. De foto’s kan je zichtbaar maken als je contact met iemand hebt.

Lees de Vijftigplusdating review.

Nu bekijken

Datingsites voor hoger opgeleiden

Datingsites voor hoger opgeleiden vormen een kleinere maar duidelijk afgetekende niche. Leden van deze datingwebsites zijn doorgaans op zoek naar een partner voor een vaste relatie.

Match4Me

Match4me is ontstaan in Rotterdam maar is inmiddels in meerdere Europese landen actief op de dating markt.

Op de Nederlandse Match4me site hebben de singles voor 58% een HBO opleiding en 42% WO opleiding. En er zijn iets meer vrouwen dan mannen actief.

Lees de Match4me review.

Nu gratis account openen

EliteDating

EliteDating

EliteDating is een vertrouwde speler op de online relatie markt, met als een van haar sterke punten succesvolle relatiebemiddeling met een gratis persoonlijkheidstest. De leden zijn veelal professionals met ambities en levenservaring die op zoek zijn naar een serieuze relatie.

Lees de EliteDating review.

Nu gratis account aanmaken

e-Matching

eMatching

Ben jij hoog opgeleid en single? Dan is e-Matching misschien de datingsite die jouw plaatje compleet kan maken. e-Matching bestaat al sinds 1998 en was in Nederland een van de eersten op het gebied van online daten. De site richt zich op het vinden van serieuze relaties voor hoger opgeleiden.

Lees de e-Matching review.

Nu gratis account aanmaken

Datingsites voor een spannende date

Waar de meeste datingsites als doel hebben hun singles in liefde bij elkaar te brengen is er ook een heel segment aan sites waar het vinden van vleselijke geneugten voorop staat. In online dating terminologie heet dit casual dating.

Op deze sites gaan al dan niet single leden op zoek naar een date, met als enige doel een spannend afspraakje te hebben:

Gratis datingsites

De meeste sites die we hier beschrijven bieden de mogelijkheid tot gratis lidmaatschap of proeflidmaatschap.

Houdt er rekening mee dat zo een gratis lidmaatschap je maar beperkt toegang tot de website geeft. Een gratis lidmaatschap is goed geschikt om de website te bekijken en te vergelijken met andere datingsites. Met zo’n vergelijking kan je op basis van de functies die de site heeft en het aanbod aan singles de site kiezen waarbij jij denkt het meeste succes te gaan hebben.

Daarnaast is er een aantal sites die je volledig gratis kunt gebruiken:

Online dating op basis van levensbeschouwing

‘Twee geloven op één kussen daar slaapt de duivel tussen’ was vroeger een gevleugelde uitdrukking. Hoewel veel mensen het tegenwoordig wat minder strikt nemen kan het toch fijn zijn om te daten met iemand met dezelfde levensbeschouwelijke achtergrond.

De volgende dating sites spelen hierop in:

Dating voor single ouders op zoek naar een serieuze relatie

Als single ouder kan het een beetje intimiderend zijn om op zoek te gaan naar een nieuwe relatie. Want op welk moment vertel je dat je al een kind hebt en hoe zal je date hierop reageren?

Hoewel heel veel singles het geen enkel probleem vinden om met iemand te daten die al een kind heeft, kan het voor je eigen gemoedsrust prettig zijn om gebruik te maken van een datingsite voor single ouders.

Iedereen op deze datingsites weet van het begin af waar waar ze aan toe zijn, dus dat is weer een ding minder om je zorgen over te maken.

De volgende online datingsites richten zich op single ouders:

Overige categoriën

Hieronder vind je datingwebsites die niet in een van de bovenstaande categoriën pasten:

De beste datingsites van Nederland

Veruit de grootste groep mensen die zich inschrijft voor een datingsite is op zoek naar een stabiele relatie. Maar wat is nou de beste datingsite om dit doel te behalen?

Heb is moeilijk om objectief vast te stellen wat de beste datingsite is, want dit is ook afhankelijk van je wensen. Maar er zijn wel een aantal basisvoorwaarden waaraan een site moet voldoen, zoals betrouwbaarheid, functionaliteit, kosten en het aanbod aan singles.

Benieuwd hoe je de beste datingsite kiest en waar je op moet letten bij je keuze?

Lees hier hoe je de beste datingsite kiest!

Datingsites met gratis persoonlijkheidstest

Als je er van houdt om vragenlijsten in te vullen en meer over jezelf te weten te komen, zijn de drie grote datingsites die een gratis persoonlijkheidstest aanbieden een goede keuze! Je kunt meer details over deze sites vinden op onze review pagina’s van be2.nl, Parship.nl en EliteDating.nl. Van deze drie aanbieders heeft EliteDating de meest uitgebreide test, waarvan het invullen 30 tot 45 minuten kan duren.

Wereldwijde sites

Als Nederland je te klein is en je over de hele aardbol op zoek wilt naar dates, raden we je van harte OkCupid aan. OkCupid is de op een na grootste datingsite ter wereld, en voelt aan als een kruising tussen een datingsite en een sociaal netwerk site zoals Facebook.

OkCupid is gemaakt door een paar wiskundigen, en dat is te merken!

Door middel van hun unieke “matching algorithm” berekenen ze aan de hand van de vragen die je beantwoord hebt (en dit kunnen er duizenden zijn!) hoe goed je bij iemand anders past. Dit doen ze aan de hand van een “klik” percentage, een “vrienden” percentage, en een “vijanden” percentage.

Lees hier of OkCupid Nederland al een ding is. (Of niet).

Daarnaast kan je voor dates en vriendschappen in Nederland of wereldwijd ook bij Badoo of Twoo terecht.

Datingsites of dating apps?

De oorsprong van online dating ligt bij de datingsite. Maar met de brede adoptie van mobiel internet en smartphones is de focus vanaf ongeveer 2012 met het grote succes van Tinder verschoven naar dating apps.

Inmiddels zijn we alweer bijna 10 jaar verder en is het verschil tussen een dating app en een datingsite niet meer zo groot:

Vrijwel alle dating websites hebben ook een dating app of zijn als mobiele versie te gebruiken.

Heb je een sterke voorkeur voor dating via een datingsite of via een dating app dan is dit een aspect om rekening mee te houden tijdens het datingsites vergelijken. Echter voor de meeste mensen hoeft dit geen grote rol te spelen bij de vraag welke datingsite te kiezen.

Bekijk het overzicht met beste dating apps.

Overige dating tips

Lees deze artikelen met dating tips om goed beslagen ten ijs te komen:

Veilig daten

Berichten do’s and don’ts

Pimp je profiel

Je profiel is de eerste indruk die je maakt op een datingsite, besteed hier aandacht aan:

Snel aan de slag met de vergelijker

Hulp nodig bij het kiezen? Snel datingsites vergelijken doe je via de DatingGuru.nl vergelijkingstool: