Tinder storing: wat kan je doen als Tinder niet werkt

Is er een Tinder storing? Werkt Tinder niet? Raak niet in paniek, maar lees rustig verder om te zien wat je kan doen als je denkt dat er een storing is bij Tinder.

  • In dit artikel worden de meestvoorkomende Tinder storingen beschreven samen met de mogelijke oplossing.

Tinder storing 1: De app blijft zoeken naar profielen maar ik krijg niks te zien

Blijft de Tinder app zoeken naar profielen van andere Tinderaars, maar krijgt je er geen te zien? Dan is de reden waarom Tinder niet werkt waarschijnlijk een probleem met de internet verbinding van je telefoon. Mogelijk is het bereik even weg, of het netwerk is traag.

  • Zet de internetverbinding (mobiele data/wifi) op je telefoon even uit en aan en kijk of dat helpt.
  • Helpt dit niet, kijk dan of je wel een website kunt bezoeken, bijvoorbeeld www.nu.nl.
  • Kan je wel een website bezoeken, dan ligt de storing waarschijnlijk bij Tinder

Heb je wel een werkende internetverbinding, dan zou het ook nog zo kunnen zijn dat Tinder je locatie niet kan bepalen. Plaatsbepaling gebeurt aan de hand van GPS en bekende wifi-netwerken. Kijk of GPS aanstaat op je telefoon. Het kan ook helpen om je even te verplaatsen. En dan bedoelen we iets verder dan van de bank naar je stoel.

Tinder storing 2: Geen nieuwe matches meer

Krijg je geen nieuwe Tinder matches meer maar kan Tinder wel gewoon verbinding maken met internet en je locatie bepalen (zie storing 1)? Dan ben je waarschijnlijk door je selectie van potentiële dates heen. Dit probleem zal zich voornamelijk voordoen als je je in een gebied bevindt waar niet veel Tinder gebruikers rondlopen.

Pas de zoekinstellingen in je Tinder app aan om dit op te lossen. Tap in je Tinder app op de menu knop en vervolgens op de optie ‘Voorkeuren voor ontdekkingen’.

Storing Tinder, geen matches

Pas in dit menu de volgende variabelen aan:

  • Zoekafstand: Hiermee stel je de straal in waarbinnen Tinder zoekt naar andere Tinder gebruikers. Ben je in een dunbevolkt gebied of krijg je geen matches meer, zet dan de zoekafstand hoger om meer (nieuwe) matches te vinden.
  • Leeftijden: Door de leeftijden iets ruimer in te stellen vergroot je de vijver waarin je vist.

Levert dit nog niet genoeg op? Dan kan je nog het volgende proberen:

  • Neem een Tinder Plus of een Tinder Gold account. Hiermee krijg je beschikking over de Passport functie waarmee je zelf de locatie kunt kiezen waar Tinder naar matches zoekt. Heb je alle Tinder gebruikers in je woonplaats al gehad voorbij zien komen, dan kan je hiermee kijken wie er in andere plaatsen in de buurt rond lopen.
  • Verwijder je Tinder app en account volledig en begin weer opnieuw. Let op: hiermee verlies je wel alle matches en gesprekken die je ooit hebt gehad.
  • Heb je Tinder uitgespeeld? Probeer dan een andere datingapp.

Tinder storing 3: app of server problemen

Tot slot is er nog een categorie met Tinder storingen die verband houden met het functioneren van de app.

App werkt niet

Heb je een oude telefoon of een telefoon waarvan je de software al lang niet meer hebt geüpdatet? Dan kan het zijn dat de Tinder app niet meer werkt op jouw telefoon. Er worden regelmatig nieuwe functies aan de app toegevoegd en om goed te functioneren moet je telefoon aan een aantal minimum eisen voldoen. Mocht je merken dat je app niet goed werkt, kijk dan of de software van je telefoon bijgewerkt is naar de nieuwste versie. Mocht je een melding krijgen dat de app niet geschikt is voor jouw telefoon en je hebt al wel de meest recente software dan zul je helaas een nieuwe telefoon moeten kopen om deze Tinder storing op te lossen.

Berichten versturen of ontvangen werkt niet

Als je geen berichten kunt versturen of ontvangen, dan kan het zijn dat je app is vastgelopen of dat er een storing bij de servers van Tinder is.

  • Sluit je app helemaal af en start hem opnieuw om te kijken of dit de storing oplost.

Helpt dit niet, dan moet je waarschijnlijk een paar minuten wachten totdat de storing bij Tinder is opgelost.

Inloggen bij Tinder werkt niet

Kan je niet inloggen en krijg je de melding “Server Error”, “Error logging in” of “Fout bij aanmelden” dan is er waarschijnlijk een Tinder storing op de servers. Hier kan je zelf niets aan doen, behalve even wachten totdat de storing door Tinder is opgelost.

Error 1001

Krijg je de melding Error 1001? Ga dan even rustig zitten voordat je verder leest. Error 1001 is geen Tinder storing maar het einde van je Tinder carrière. Een Error 1001 betekent namelijk dat je niet mag inloggen omdat je verbannen bent van Tinder. Waarschijnlijk omdat je de regels hebt overtreden. Neem contact op met Tinder als je denkt dat dit onterecht is, of begin opnieuw met een nieuw Tinder account.

Of bekijk wat er nog voor andere mogelijkheden zijn om een date te vinden buiten Tinder:

Gerelateerde artikelen

Geschreven door Onno de Boer
Dating coach en ervaringsdeskundige Onno onderwerpt voor DatingGuru.nl datingsites aan een kritische blik. Ook deelt hij hier zijn eigen hoogtepunten en dieptepunten met online dating.

Deel dit artikel

Send this to a friend