Happn review: Hoe werkt deze dating app?

Happn is een dating app waarmee je die leuke man of vrouw die je onderweg bent tegengekomen weer terug kunt vinden. Zie het als een tweede kans zodat je alsnog het contact aan kunt gaan!

Ben je nog niet bekend de Happn app en wil je weten hoe Happn werkt? Lees dan snel verder!

Hoe werkt Happn?

Datingapp Happn werkt net als Tinder met profielfoto’s op basis waarvan je kan aangeven of je iemand leuk vindt of niet. Vind je iemand leuk, maar is het niet wederzijds dan komt de ander daar niet achter. Vind je elkaar leuk, dan heb je een ‘crush’ en kan je met elkaar chatten. Happn is dan ook een goed Tinder alternatief.

Het grote verschil tussen Happn en Tinder is dat je bij Happn fotootjes te zien krijgt van mensen die je (al dan niet bewust) hebt ontmoet. Dus bijvoorbeeld iemand die op dezelfde plek uit is geweest als jij of iemand die je op straat tegen bent gekomen.

Een groot deel van deze mensen zal je niet herkennen, maar je hebt wel meteen een leuk aanknopingspunt om een gesprekje te beginnen mocht je met iemand een ‘crush’ hebben. Maar het leukste van deze manier van profielen selecteren is natuurlijk dat je iemand terug kan vinden die je ergens hebt gezien maar niet hebt kunnen of durven aanspreken.

Dit laatste werkt natuurlijk alleen als je beide Happn gebruikt, omdat deze dating app op basis van locatie en tijdstip bekijkt wie er bij elkaar in de buurt is geweest. In het profiel van de ander kan je zien hoe vaak je bij elkaar in de buurt bent geweest.

Misschien vind je dit soms wat privacy gevoelig, maar gelukkig kan je jouw Happn profiel ontzichtbaar maken voor een bepaalde tijd. Zo voorkom je bijvoorbeeld dat je al je collega’s tegenkomt in de app als je op een groot kantoor werkt. Je stelt dit in onder ‘Mijn voorkeuren’ in de app.

Je kan aangeven of je iemand leuk vindt of niet via het hartje of het kruisje onder iemands profielfoto.

Hoe werkt Happn?
Klik op het kruisje of het hartje om aan te geven of je al dan niet interesse hebt.

Vind je iemand super leuk, stuur een ‘Hello’

Zoals gezegd kan je alleen contact met iemand opnemen als de interesse wederzijds is (als je dus elkaar een Like hebt gegeven). Maar niet iedereen is natuurlijk even actief bezig met Happn. Het kan dus best zijn dat jij iemand leuk vindt, maar dat diegene jouw profiel helemaal niet ziet voorbij komen omdat hij of zij een tijdje niet in de Happn app heeft gekeken.

In deze situatie kan je een zogenaamde ‘Hello’ sturen. Als je iemand een ‘Hello’ stuurt krijgt hij of zij hier melding van. Het gevolg is dat de ander je profiel gaat bekijken wat weer leidt tot een hogere kans op een ‘crush’. De ‘Hello’ lijkt dus een beetje op de Super Like in Tinder.

Je krijgt bij het openen van je account 10 ‘Hellos’ voor gratuit die je in kunt zetten. Daarna moet je bijkopen. Afhankelijk van de hoeveelheid ‘Hellos’ die je inkoopt kosten ze tussen de €0,18 en €0,35per stuk. Dat is dus best een schappelijke prijs voor wat extra kans op ‘crushes’.

In het begin noemde Happn de ‘Hello’ overigens een ‘Charm’, mocht je je afvragen wat er met de ‘Charms’ is gebeurd.

Je hebt een ‘crush’, en nu?

Als je een ‘crush’ met iemand hebt kan je elkaar berichtjes sturen. Hiermee kan je inventariseren of er naast de uiterlijke aantrekkingskracht ook een innerlijke klik is. (Niet geheel onbelangrijk voor de meeste mensen… 🙂 ).

Doordat jullie ergens op dezelfde plek zijn geweest heb je meteen een leuk onderwerp om het over te hebben. Dit maakt het sturen van een eerste bericht direct wat makkelijker.

Naast het sturen van tekstberichtjes heb je in de Happn dating app ook nog drie andere mogelijkheden tot contact:

 • Stickers
 • Nummers via Spotify
 • Voiceberichtjes

Hoewel voor je eerste bericht een tekstberichtje waarschijnlijk het meest laagdrempelig en effectief is, zijn dit wel leuke toevoegingen aan het repertoire. Iemands muzieksmaak zegt wat over zijn of haar karakter en je kan nummertjes sturen met een boodschap die je zelf niet zo makkelijk via de chat zou kunnen of durven uitdrukken.

Ook de voiceberichtjes zijn een leuke manier om iemand beter te leren kennen. De stem is de spiegel van de ziel luidt het gezegde, en dit is niet voor niets. Aan iemands stem kan je veel afleiden en afgezien daarvan is je date waarschijnlijk bij voorbaat kansloos als je iemands stem niet prettig vindt klinken.

Hoe kan je Happn likes zien?

Je kunt jouw Happn likes zien op de kaart. Bij het profiel dat je hebt geliket staat het label ‘Al geliket’.

Als je Happn Premium hebt, dan kan je ook een lijst zien met mensen die jou geliket hebben. Je vindt dit onder ‘Berichten’ en dan het hartje in de linker bovenhoek van je scherm.

Happn installeren

Nu je weet hoe Happn werkt en het lijkt je leuk om te proberen, dan is het tijd om de Happn app te installeren. Happn is verkrijgbaar in de Google Play Store voor Android en de Apple App Store voor iOS.

Maak een profiel aan

Nadat je de dating app hebt geïnstalleerd en hem voor de eerste keer opent, moet je een profiel aanmaken. De app leidt je stap voor stap door dit proces dus het is heel simpel. Om een Happn profiel aan te maken heb je wel een Facebook account nodig, want de app haalt de gegevens voor op je profiel zoals je naam en je foto’s van je Facebook account. Je kan overigens wel kiezen welke foto’s je wel en niet wilt gebruiken op je profiel.

De Happn app post niks op Facebook, dus je Facebook vrienden zien niet dat je Happn gebruikt. (Tenzij vrienden van het andere geslacht maar met dezelfde geaardheid er zelf ook gebruik van maken en je elkaar tegenkomt.)

Bij het aanmaken van een profiel geef je aan of je op zoek bent naar mannen of vrouwen en van welke leeftijd.

De app zal toegang vragen tot je locatie gegevens. Geef hier toestemming voor, anders zal de app niet werken.

Als je een profiel hebt aangemaakt ben je klaar om te beginnen.

Toch maar niet?

Lees hier hoe je Happn kunt verwijderen.

Kosten van Happn

In principe kan je Happn gratis gebruiken. Je kunt gratis een datingprofiel aanmaken, singles bekijken en contact opnemen als je een crush met iemand hebt.

Toch zitten er wel beperkingen aan een gratis Happn account.

Hellos

Zo kunnen vrouwen bijvoorbeeld onbeperkt Hellos versturen, mannen krijgen er slechts 10 en moeten daarna betalen. Wil je als man dus actief andere singles benaderen, dan vergroot je je kansen wel sterk door te betalen.

De pakketten met Hellos hebben de volgende prijzen:

Prijzen van de Hellos voor de Happn dating site

Happn Premium abonnement afsluiten

Zowel mannen als vrouwen kunnen een Premium abonnement nemen. Hiermee krijg je extra Happn functies:

 • Standaard 10 Hellos per dag
 • Een overzicht van mensen die jou geliket hebben (handig!).
 • Je kunt onzichtbaar worden, handig voor als je even genoeg crushes hebt.
 • En je kunt iemand die je per ongeluk hebt afgewezen terughalen.

Een Happn Premium abonnement kan je vanuit de app aanschaffen. De prijzen zijn als volgt:

 • 1 maand: €22,99 p/m (€22,99 totaal)
 • 6 maanden: €13,67 p/m (€81,99 totaal)
 • 12 maanden: €9,17 euro p/m (€109,99 totaal)

Happn of Tinder?

Voor als je nog aan het twijfelen bent of je Happn of Tinder gaat gebruiken (waarom niet gewoon beide, het is tenslotte gratis) volgt hieronder een vergelijking tussen beide dating apps.

 • Tinder is bekender en wordt meer gebruikt. Als je in een kleinere plaats woont dan is deze app waarschijnlijk de betere keuze omdat er misschien niet genoeg Happn gebruikers zijn. In de grotere steden is dit geen probleem. Het aantal gebruikers van Happn neemt snel toe, dus je kunt de app het beste gewoon even uitproberen om te zien hoe dit bij jou in de buurt is.
 • Doordat Tinder meer gebruikers heeft trekt het ook meer potentiële dates van lage kwaliteit aan. Denk hierbij aan mensen die gewoon uit nieuwsgierigheid een beetje rondneuzen maar niet reageren op berichtjes, of hitsige mannetjes die denken makkelijk te scoren.
 • Tinder heeft wat meer de naam een hookup app te zijn dan Happn.
 • De profielen zijn in beide dating apps vrij summier, vooral foto’s maar weinig achtergrond informatie over iemand. De Happn profielen bevatten iets meer informatie, zoals werk en interesses. Dat maakt het vleeskeuringsgehalte iets minder hoog.
 • Bij Tinder kan je de hele avond passief swipen door de eindeloze stroom van profielen, bij Happn moet je erop uit om nieuwe profielen te verzamelen.
 • Wil je gebruik maken van de betaalde opties, dan is Happn goedkoper in gebruik.

Happn tips om het meeste uit je Happn ervaring te halen

Tot slot volgen hier nog enkele Happn tips die je helpen om het meeste uit je Happn avontuur te halen.

1. Zorg voor een goede profielfoto

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, maar een goede profielfoto is essentieel voor je succes met online daten. Of dit nu op een datingsite is of in een dating app. Potentiële dates bladeren op een scherm door de verschillende profielen, de profielfoto is dus het eerste dat ze zien. In een oogopslag wordt besloten of je interessant bent of niet. Je kan nog zo knap zijn, als je een slechte profielfoto hebt dan is dit niet te zien.

Lees daarom onze tips voor het maken van een goede profielfoto.

2. Zorg voor een leuke profieltekst

Ook al is er niet veel ruimte bij Happn om jezelf te beschrijven, maak gebruik van de ruimte die je hebt. Houd het kort maar krachtig, prikkel iemands nieuwsgierigheid met een interessante of grappige opmerking.

3. Zorg voor een goede opening

Heb je een ‘crush’ ga dan het gesprek aan. Zorg voor een leuk eerste bericht of lees: Tinder openingszinnen die wel werken. Zelf een openingszin bedacht? Check hem even tegen de lijst met 100 slechte openingszinnen.

4. Tips voor je eerste date

Heb je een date uit je Happn avontuur weten te slepen, maak er dan het meeste van om iemand te leren kennen. Gebruik hierbij deze 4 beste vragen voor je eerste date, 250 vragen om iemand te leren kennen, lees hier wat je beter wel en niet kunt doen als je uit eten gaat tijdens de eerste date, goeie date plekken en ideeën of lees een van de andere tips voor een eerste date.

5. Doe het veilig

En dan bedoelen we de date zelf… Spreek af in een openbare locatie en laat iemand weten waar je bent. Lees hier onze andere tips over veiligheid en online daten.

6. Have fun!

Punt 5 ten spijt, geniet er ook van en maak plezier!

Weet je niet zeker of een app the way to go is en heb je misschien liever een klassieke datingsite?

Alternatieven

Vergelijkbare datingapps zijn Tinder, Bumble en Facebook Dating.

Of bekijk het overzicht met alle dating apps.

Geschreven door Anouk Vos
Dating adviseur Anouk schrijft voor DatingGuru.nl over haar visie op daten, datingsites en de liefde in het algemeen. Daarnaast is ze dol op uitgaan, reizen en lekker eten met vrienden.

Deel dit artikel

Send this to a friend