Lexa of Tinder: Welke kies jij voor de ideale match?

Twijfel je of je voor Lexa of Tinder moet kiezen voor het vinden van een nieuwe liefde? Dan zit je hier goed.

Hieronder vind je de belangrijkste kenmerken van deze twee populaire dating apps met elkaar vergeleken. Zo zie jij snel waarin ze van elkaar verschillen en wat ze met elkaar gemeen hebben.

Op basis daarvan kun jij een weloverwogen keuze maken. Lees dus snel verder.

Doelgroep

De doelgroep van Lexa en Tinder komt behoorlijk overeen. Beide datingplatforms vallen in de categorie algemeen, wat betekent dat je hier singles van alle soorten en maten vindt. Iedereen is in principe welkom, en het aanbod van vrijgezellen is groot.

Als je op zoek bent naar een serieuze relatie is Lexa waarschijnlijk de betere keuze. Hier kom je alleen betalende leden tegen, die dus echt gemotiveerd zijn om een partner te vinden.

Tinder daarentegen is populair onder singles die op zoek zijn naar een snelle (en misschien wat oppervlakkige) match. Het swipen van profielen is een belangrijk onderdeel van de app en het uiterlijk speelt een grote rol bij het matchen.

Tinder kun je gratis gebruiken. Daardoor krijg je hier te maken met veel gebruikers die er quasi voor de lol zitten of er een one night stand uit proberen te slepen.

LexaTinder
Algemeen Algemeen
Serieuze relatie Lang leve de lol

Aanmelden

Het aanmelden bij Lexa duurt iets langer dan bij Tinder. Die laatste haalt een deel van de gegevens voor je profiel van Facebook, bij Lexa moet je zelf je profiel invullen. Dit gaat overigens heel makkelijk aan de hand van een chatbot die je een aantal vragen stelt.

Het aanmelden kost je een paar minuten, daarna ben je klaar om nieuwe mensen te ontmoeten.

beide datingsites vergeleken

Kosten

Een groot verschil tussen Tinder en Lexa zijn de kosten.

Hoewel Tinder betaalde upgrades biedt, kun je de app volledig gratis gebruiken.

Bij Lexa kun je gratis een account aanmaken, maar om hiermee echt te kunnen daten zul je een betaald abonnement moeten nemen.

Hoewel de kosten van Lexa minder zijn dan een avondje uit, kan dit verschil wel meewegen in je keuze.

Kosten Lexa

Kostenoverzicht bijgewerkt op: 27-02-2024
Lengte abonnementKosten per maandKosten totaal
1 Maand €29,99 €29,99
3 Maanden €21,99 €65,97
6 Maanden €14,99 €89,94

Kosten Tinder

Lengte abonnementKosten per maandKosten totaal
Onbeperkt€0,-€0,-

Privacy en anonimiteit

Zowel Tinder als Lexa zijn onderdeel van de Match-Group (1), dus welk platform je ook kiest, je persoonsgegevens komen uiteindelijk bij hetzelfde bedrijf uit.

Qua privacy scoort Lexa goed in de privacy test van de Consumentenbond. Tinder scoort daarentegen niet zo goed op dit gebied, volgens de Mozilla Foundation.

Lexa is aangesloten bij het Keurmerk Veilig Daten (2) en Thuiswinkel Waarborg (3).

Tip: We raden je overigens aan om bij het aanmaken van een Lexa account, in de laatste stap geen akkoord te geven voor het delen van je gegevens met commerciële partners.

Anonimiteit van je profiel

Los van de gegevens die op de achtergrond verzameld worden, is het ook belangrijk om te weten of je controle hebt over wie jouw profiel te zien krijgt.

Bij Lexa kun je jouw profiel anoniem maken door de incognito modus te gebruiken. Dit is een betaalde add-on waarmee jouw profiel alleen getoond wordt aan profielen waar jij interesse in hebt.

Tinder heeft een vergelijkbare functie via de betaalde optie Tinder Plus. Hiermee kun je inschakelen dat jouw profiel alleen getoond wordt aan profielen die jij geliket hebt.

Zonder Tinder Plus kun je jouw profiel (tijdelijk) verbergen, maar nog wel chatten met je bestaande matches.

Kenmerken en functionaliteiten

Zowel Lexa als Tinder kun je vanaf je smartphone (als app) of in de browser op je laptop of pc gebruiken. Lexa was oorspronkelijk begonnen als datingsite, Tinder als dating app, maar inmiddels zijn beide datingplatforms cross-over.

Zoeken naar andere leden

Het matchingsysteem van Tinder werkt op basis van het swipen van profielen. Als je iemand leuk vindt, swipe je naar rechts. Als je geen interesse hebt, swipe je naar links. Als twee personen elkaar leuk vinden, dan ontstaat er een match en kun je met elkaar chatten.

Bij Lexa werkt het matchingsysteem iets anders. Hier kun je zelf op zoek gaan naar matches door te zoeken op bepaalde criteria, zoals leeftijd, locatie en interesses. Als je iemand leuk vindt, kun je deze persoon een bericht sturen.

Ook kun je gebruik maken van de Shuffle functie. Hierbij krijg je willekeurige foto’s te zien die je een like of een kruisje kunt geven. Eigenlijk Tinder dus.

Dan is er nog Lexa Voice. Hierbij krijg je een stem van iemand te horen, en moet je raden welk gezicht erbij past.

En tot slot kun je bij Lexa andere leden in het echt ontmoeten op een van de Lexa Events.

LexaTinder
ZoekenSwipen
Shuffle
Voice
Events

Contactmogelijkheden

Voor contact met de andere leden kun je gebruik maken van de volgende functies:

LexaTinder
ChatChat
LikeLike
VideobellenSuper Like

Profiel

Het profiel op Lexa is veel uitgebreider dan dat van Tinder. Bij Tinder maak je de selectie vooral op basis van uiterlijk, en daarna kijk je of het klikt in de chat.

Bij Lexa heb je dankzij het uitgebreidere profiel de mogelijkheid om te filteren op persoonlijke kenmerken voordat je het contact legt.

Beide vormen van aanpak hebben hun eigen voor- en nadelen. Met filteren loop je misschien net die ene leuke date mis omdat je hebt gefilterd op een kenmerk die in de praktijk wel mee blijkt te vallen. Aan de andere kant kan het veel tijd schelen doordat je gerichter op zoek kunt.

Klantenservice en ondersteuning

Als je vragen hebt over Lexa of Tinder, dan is het fijn om te weten dat beide datingapps een klantenservice hebben waar je terecht kunt voor ondersteuning.

Bij Lexa kun je contact opnemen met de klantenservice via het contactformulier op de website. Je kunt ook een e-mail sturen of bellen.

Bij Tinder kun je contact opnemen met de klantenservice via de app zelf. Ga naar Instellingen > Hulp > Contact opnemen met de ondersteuning. Je kunt dan een bericht sturen naar de klantenservice.

Beide datingapps hebben ook een uitgebreide FAQ-sectie op hun website waar je antwoorden kunt vinden op veelgestelde vragen.

Lexa of Tinder, welke moet je kiezen?

Tinder of Lexa kiezen

Als het goed is heb je je na het lezen van deze vergelijking tussen Tinder en Lexa een beeld kunnen vormen van de belangrijkste punten van elke app. Welke je moet kiezen hangt af van je persoonlijke voorkeuren en wensen.

Wil je gratis kunnen daten? Dan is Tinder de logische optie.

Hou je meer van serieuze relaties dan van oppervlakkigheid, dan is Lexa waarschijnlijk meer aan jou besteed.

Wil je actief op zoek naar een date, dan biedt Lexa meer verschillende mogelijkheden om een geschikte kandidaat te vinden.

Ben je gewoon nieuwsgierig naar online dating en wil je laagdrempelig in contact komen met vrijgezellen, dan is een beetje naar links en rechts swipen op Tinder de optie die het best bij jou aansluit.

Meer informatie

Deel dit artikel

Send this to a friend