Tinder Plus: Wat is het en hoe werkt het?

Tinder Plus is de betaalde upgrade van dating app Tinder. Met Tinder Plus krijg je extra mogelijkheden die gratis gebruikers niet hebben. Maak je veel gebruik van Tinder dan kan je Tinder Plus overwegen om er nog meer uit te halen.

In dit artikel zullen we bespreken wat de functies van Tinder Plus zijn, hoe het werkt en of het de moeite waard is om af te sluiten.

Wat kan je met Tinder Plus?

Met Tinder Plus krijg je de beschikking over een aantal handige extra’s. Dit zijn:

 • Onbeperkt swipen
 • Je kan een swipe ongedaan maken
 • Pas je locatie aan
 • Extra super likes
 • Profiel onzichtbaar maken
 • Instellen wie jij ziet en wie jou kan zien
 • Advertentie vrije app

Wat deze functies precies inhouden lees je hieronder.

Onbeperkt swipen met Tinder Plus

In de gratis versie kan je niet ongelimiteerd naar rechts swipen. Dit om te voorkomen dat gebruikers iedereen naar rechts swipen (liken) om te zien wie hun ook naar rechts heeft geswiped terwijl ze eigenlijk geen interesse hebben in deze persoon.

Als je veel gebruik maakt van Tinder, dan kan deze limiet hinderlijk zijn. In Tinder Plus vervalt de limiet en kan je zoveel likes uitdelen als je maar wil.

Swipe ongedaan maken

Dit is iedereen wel een keer overkomen. Je swipet een tikkeltje achteloos door de profielen heen, en voordat je het weet heb je iemand weggeswiped die je eigenlijk wel leuk vond. Normaal gesproken is hier niets aan te doen en moet je hopen dat het profiel nog een keer voorbij komt. Met Plus kan je je swipe ongedaan maken. Handig!

Locatie aanpassen (Tinder Passport)

Deze functie is handig als je op zoek bent naar iemand buiten jouw woonplaats. Bijvoorbeeld omdat je in een dunbevolkte regio woont, of omdat je op vakantie gaat en alvast een lijntje uit wilt werpen op je vakantie bestemming. De functie heet dan ook heel toepasselijk Passport.

Bij de gratis versie wordt de locatie van je telefoon aangehouden om naar profielen te zoeken, met Tinder Plus kan je zelf je zoekgebied bepalen.

Tinder Plus Passport
Met Passport kan je de zoeklocatie voor je matches aanpassen.

Extra super likes uitdelen

Met een super like kan je jezelf onder de aandacht brengen van iemand die je heel leuk vindt. Ook als de ander jou achteloos heeft weggeswiped kan je jezelf hiermee zichtbaar maken. Het is bovendien een leuk compliment om te krijgen, dus de super like is een efficiënt middel om in te zetten.

Gratis Tinder gebruikers kunnen één super like per dag uitdelen. Plus gebruikers kunnen vijf super likes per dag uitdelen.

Profiel onzichtbaar maken

Met Tinder Plus heb je meer controle over wat je laat zien van je profiel en aan wie. Zo kan je delen verbergen, zoals je leeftijd of je afstand. En je kan bijvoorbeeld instellen dat alleen mensen die jij naar rechts geswiped hebt jou te zien krijgen. Jouw profiel wordt dus niet getoond aan mensen die jij niet leuk vindt. Hiermee voorkom je bijvoorbeeld dat bekenden jouw profiel tegenkomen.

Advertentie vrij

Bij Tinder Plus swipe je advertentie vrij. Je krijgt dus alleen profielen te zien, geen reclame tussendoor.

Hoe koop je Tinder Plus?

Tinder Plus kopen kan direct vanuit de app. Klik op het icoontje linksboven in het hoofdscherm en kies ‘Get Plus’. Je abonnement wordt maandelijks automatisch verlengd tenzij je het opzegt.

Je kunt ook online een giftcard kopen, hiermee krijg je 1 maand toegang tot Plus. Daarna wordt je account weer omgezet naar gratis, je zit dus nergens aan vast.

Tinder Plus prijs

€9,99 / 1 maand

Koop online

Tinder Plus opzeggen

Je abonnement op Plus stopzetten kan via Google Play of via iTunes.

Voor Android:

 1. Open Google Play
 2. Ga naar Tinder
 3. Kies ‘Tinder Plus annuleren’ en bevestig je keuze

Voor Apple:

 1. Open de App Store
 2. Scroll naar beneden
 3. Tik op ‘Apple ID’ (je Apple ID e-mail)
 4. Tik op ‘View Apple ID’
 5. Log in indien nodig
 6. Scroll naar beneden naar ‘Abonnementen’
 7. Tik op ‘Beheer’
 8. Kies Tinder en zet de ‘Autorenew’ slider op uit of kies ‘Unsubscribe’.

Aan de slag

Wil je na het lezen van dit artikel direct aan de slag met de nieuwe mogelijkheden, open dan nu je app en ga!

Wil je nog meer dan Tinder Plus? Bekijk dan Tinder Gold. Dat is Plus, maar dan van goud…

Liever een gewone datingsite?

Geen zin in daten via een app waaraan je Facebook profiel is gekoppeld of ben je op zoek naar een specifieke niche? Gebruik dan eens de handige vergelijker.

Alternatieve Tinder premium abonnementen

Naast Plus zijn er nog meer Tinder abonnementen die je af kunt sluiten: dit zijn Tinder Gold en Tinder Platinum:

Gerelateerde artikelen

Geschreven door Onno de Boer
Dating coach en ervaringsdeskundige Onno onderwerpt voor DatingGuru.nl datingsites aan een kritische blik. Ook deelt hij hier zijn eigen hoogtepunten en dieptepunten met online dating.

Deel dit artikel

Send this to a friend