Dit zijn de beste dating apps van Nederland [2021]

Na het enorme succes van Tinder zijn de dating apps als paddenstoelen uit de grond geschoten. Er zijn inmiddels meerdere dating apps die het succes van Tinder proberen te evenaren. Vaak met een net iets andere insteek.

Inmiddels is het gebruik van een dating app een van de populairste manieren voor singles om een relatie of een date te vinden.

Maar welke dating app is nou de beste keuze?

Beste dating apps

Hieronder vind je een overzicht van de beste dating apps van Nederland gevolgd door een aantal tips die je helpen uit te vinden welke dating app bij jou past.

Lexa

Lexa app

Lexa is een van de grootste en populairste datingsites van Nederland. In België en de rest van Europa zijn ze bekend als Meetic.

Als toonaangevende Nederlandse datingsite beschikken ze uiteraard ook over een dating app.

Met de Lexa dating app kan je waar je ook bent op zoek naar een serieuze relatie of leuke date. En als je wil kan je hem ook thuis vanaf je laptop of desktop gebruiken want de app en de website werken via hetzelfde profiel.

Meer informatie

Nu gratis account aanmaken

Tinder

Tinder

Tinder mag als O.G. natuurlijk niet ontbreken in het rijtje van de beste dating apps. Hoewel deze app zeker niet voor iedereen de beste keus is.

Maar ben je jong en wil je lekker vrijblijvend scharrelen en daten dan vind je op Tinder een vrijwel oneindige stroom aan profielen van al dan niet leuke mannen of vrouwen waar je doorheen kunt swipen.

En je zult niet de eerste zijn die er een echte relatie aan over houdt.

Tinder heeft wel een beetje de naam een vleeskeuring te zijn en de valkuil is dat je eindeloos door profielen swipet zonder echt contact te maken.

Meer informatie

Parship

Parship dating app

Parship is begonnen als datingsite voor singles die op zoek zijn naar een serieuze relatie. Inmiddels is dit succesvolle dating platform er ook in de vorm van een dating app.

De basis van Parship vormt een uitgebreide persoonlijkheidstest. Bij het aanmaken van een account moeten nieuwe leden deze test invullen. Op basis van het persoonlijkheidsprofiel dat wordt opgesteld door de test worden potentiële partners met elkaar in contact gebracht.

De persoonlijkheidstest is gebaseerd op meer dan 30 jaar onderzoek van prof. dr. Hugo Schmale van de Universiteit van Hamburg.

Meer informatie

Nu gratis account aanmaken

50plusmatch

dating app voor 50 plus

Niet alleen de internet generatie heeft online daten omarmd, ook 50 plus heeft het daten via internet ontdekt. En terecht, waar de jongere generaties veel nieuwe mensen tegenkomt in het wild, neemt het aantal nieuwe mensen dat je ontmoet vaak toch een beetje af met de jaren.

Online daten is dan een uitkomst.

50plusmatch is een van de datingsites die zich specifiek richt op singles van 50 jaar en ouder.

Ook beschikt 50plusmatch over een dating app waarmee alle functies van de site naar de mobiele telefoon of tablet gehaald kunnen worden.

Zo kan je de gesprekken met potentiële dates vanaf elke locatie voortzetten.

Meer informatie

Nu gratis account aanmaken

Elitedating

Elitedating

Elitedating is een datingsite met veel hoger opgeleide singles van 30+, maar iedereen is welkom. Elitedating is een goede keuze als je op zoek bent naar een serieuze relatie.

Je kunt met een account zowel daten via de site als via de Elitedating dating app.

Een match wordt gemaakt op basis van persoonlijkheidskenmerken. Je swipet dus niet eindeloos door foto’s van verschillende singles die toch niet bij je passen. Dat scheelt een hoop tijd.

Daarnaast geeft Elitedating een contactgarantie!

Als je niet weet welke dating app je moet kiezen, dan zouden we Elitedating zeker aanraden. Het is wat ons betreft een van de beste dating apps.

Meer informatie

Nu gratis uitproberen

Match4me

Match4me dating app

De dating app van Match4me lijkt soms kuren te vertonen, maar het platform zelf is een van de betere plekken om online potentiële partners te ontmoeten.

In de Match4me app vind je hoger opgeleide singles (HBO en WO) die voornamelijk op zoek zijn naar een vaste relatie. 80% van de leden is ouder dan 30 jaar.

Matching vindt plaats aan de hand van een algoritme dat een matchingscore berekent op basis van de informatie uit de profielen van de leden.

Leuk detail is dat je bij het profiel van iemand anders kunt zien hoe groot de kans is dat hij of zij een antwoord zal sturen.

Meer informatie

Nu gratis account aanmaken

Happn

app Happn dating

Happn is een dating app met een originele draai: in plaats van willekeurige profielen krijg je hier mensen te zien die je in het echte leven bent tegengekomen. Zowel bewust als onbewust.

Het idee hierachter is dat je iemand kan terugvinden die je bijvoorbeeld op straat of een evenement bent tegengekomen maar waarbij het niet tot contact is gekomen.

Maar ook singles die dezelfde plekken bezoeken als jij en dus waarschijnlijk gedeelde interesses hebben.

Deze app werkt wel het best in grote steden, want als je in een dorp maar twee mensen per dag tegenkomt schiet het natuurlijk niet op.

Meer informatie

eMatching

eMatching

eMatching is een datingplatform voor hoger opgeleiden en bestaat al sinds 1998. Begonnen als datingsite kan je de service nu ook gebruiken als app.

eMatching biedt extra services zoals videochats, een datingcoach en offline speeddates.

De profielen van nieuwe leden op eMatching worden aan een grondige controle onderworpen om er zeker van te zijn dat er geen nepprofielen op de app te vinden zijn.

Meer informatie

Nu gratis account aanmaken

Kik Messenger

Kik Messenger dating app

Kik is een beetje een vreemde eend in de bijt. De app is oorspronkelijk een chat-app die populair geworden is in de VS. Het hoofddoel van de app was niet zozeer daten maar meer nieuwe vrienden ontmoeten of berichten uitwisselen met bestaande vrienden.

Inmiddels wordt de app ook veel gebruikt voor dating en ook sexdating. Er zijn openbare chatgroepen waar mensen op basis van interesse bij elkaar kunnen komen en je kunt zo anoniem blijven als je wilt.

Dit laatste punt maakt Kik minder geschikt voor regulier daten, waarbij het fijn is dat je zeker weet met wie je afspreekt.

Meer informatie

Zoosk

Zoosk

Hoewel relatief onbekend in Nederland was Zoosk een van de eerste dating apps die beschikbaar waren. De app kent wereldwijd 40 miljoen gebruikers en is in 80 landen actief.

Zoosk brengt mensen bij elkaar op basis van wat ze ‘Behavioral matching’ noemen. Op basis van je interacties met de andere gebruikers in de app leert Zoosk steeds beter wie jij waarschijnlijk wel of niet leuk vindt.

Meer informatie

Lovoo

Lovoo

De datingsite en app Lovoo is het Duitse antwoord op Tinder. Maar dat betekent niet dat deze app meer van hetzelfde in een ander jasje is. Er is een aantal leuke functies die uniek zijn voor de Lovoo app en ook qua prijs ben je wat goedkoper uit dan met de Amerikaanse concurrent.

Wel moeten we je waarschuwen dat er minder mensen op te vinden zijn dan op Tinder. Ga je toevallig naar Duitsland, dan zul je merken dat Lovoo daar juist dé dating-app is.

Meer informatie

Skout

Skout

Skout is meer een sociaal netwerk dan alleen een datingsite. Je kunt hier terecht om nieuwe mensen te ontmoeten. Ook als je alleen maar zin hebt om met iemand te chatten. Maar de functies die je helpen om van een chat een date te maken zitten ook ingebakken in deze app.

Skout stelt je voor aan mensen bij jou in de buurt (op basis van je GPS locatie).

Meer informatie

Facebook Dating

Facebook dating app

Dat Facebook de stap naar dating zou maken was natuurlijk te verwachten. Want ja, de profielen hebben ze al dus ze hoefden alleen een manier om singles met elkaar in contact te brengen toe te voegen.

Zo gezegd zo gedaan.

Met Facebook Dating richt de social media gigant zich op singles die een serieuze relatie zoeken.

De Facebook dating app stelt je voor aan gebruikers die nog niet in jouw netwerk zitten:

Je krijgt matches voorgesteld waarvan de alwetende blauwe reus denkt dat jullie bij elkaar passen. Maar je kunt ook in contact komen met single mannen of vrouwen die naar dezelfde events gaan als jij, of die in dezelfde Facebook groepen zitten. Vooropgesteld dat ze ook Facebook dating aan hebben gezet uiteraard.

Meer informatie

The Inner Circle

Inner Circle

The Inner Circle is een dating app die oorspronkelijk inzette op exclusiviteit. Zomaar een profiel aanmaken bij deze app zat er niet in: je moest uitgenodigd worden.

Die dagen zijn voorbij en inmiddels kan iedereen zich aanmelden bij The Inner Circle.

Wel wordt er gekeken of je een serieuze kandidaat bent: na aanmelding worden je foto’s en de informatie die je op je Inner Circle profiel plaatst gecheckt door een medewerker. Zo worden nepperts buiten de deur gehouden en kan The Inner Circle een betere date ervaring bieden.

Badoo

Badoo is een internationale dating app met meer dan 450 miljoen leden in 190 landen.

De app is gratis te gebruiken maar er is ook een betaalde versie met meer mogelijkheden.

De app heeft in het verleden stevige kritiek gehad omdat ze het niet zo nauw namen met de privacy van haar gebruikers en nieuwe leden wierf door op zoek te gaan via de adresboeken van bestaande leden.

Blijkbaar heeft ze dat geen windeieren gelegd want qua aantallen gebruikers zijn ze wereldwijd gezien een van de meest populaire dating apps.

Uiteraard betekent dat niet dat ze ook de beste dating app zijn. Maar als kwantiteit je ding is moet je hier zeker een kijkje nemen.

Meer informatie

Second Love

Second Love app

Second Love is in het Nederlandse bewustzijn binnen gedrongen doordat ze zich specifiek richten op mensen die willen vreemdgaan. Hun reclamecamapagnes hebben dan ook het nodige stof doen opwaaien, want weer heeft bijgedragen aan een nog grotere naamsbekendheid.

Hoe dan ook, ze spelen in op een bestaande behoefte en daar zijn ze succesvol in.

Second Love heeft geen echte app, maar hun site is zo gemaakt dat hij volledig werkt op een mobiele telefoon. Voor de doelgroep is het waarschijnlijk een plus dat ze geen losse dating app hoeven te installeren, maar dit volledig anoniem kunnen doen via de incognito modus van de browser op hun mobiele telefoon.

Meer informatie

Gratis account aanmaken

Bumble

Bumble

Dating app Bumble heeft z’n originele aanpak gevonden in het feit dat het initiatief hier bij de vrouwelijke singles ligt.

Net als bij Tinder ga je hier op zoek naar iemand die je leuk vindt door foto’s naar links of naar rechts te swipen.

Heb je een match? Dan moet de vrouw als eerste het gesprek openen.

Een veel voorkomend probleem op laagdrempelige datingapps zoals Tinder is dat een deel van de mannen alle vrouwen liken en aanschrijven, in de hoop dat er wat blijft plakken. Als vrouw zit je uiteraard niet te wachten op dit soort aanspraak. Dit probleem heeft Bumble dus op deze manier ondervangen.

Bij een match tussen twee mensen van hetzelfde geslacht vervalt deze regel.

Bumble heeft ook de mogelijkheid tot het vinden van vrienden via Bumble BFF en zakelijke contacten via Bumble BIZZ.

Grindr

Grindr dating app

Wat Tinder is voor hetero singles is Grindr voor gay singles. Sterker nog, Grindr bestond eerder dan Tinder. Je zou dus kunnen zeggen dat Grindr eigenlijk de O.G. onder de dating apps is.

Hetero singles hebben hier niets te zoeken, maar als je op zoek bent naar iemand van hetzelfde geslacht dan is Grindr een van de beste dating apps om dit mee te doen.

Hinge

Hinge

Hinge is een relatief nieuwe dating app die in Nederland naamsbekendheid heeft verkregen door een uitgebreide reclame campagne.

De insteek van Hinge is zichzelf zo snel mogelijk overbodig maken. (Als we de reclamecampagne mogen geloven in ieder geval.) Hun slogan is dan ook ‘Designed to be deleted’.

Hinge richt zich niet op een specifieke demografie, maar wel nadrukkelijk op mensen echt op zoek zijn naar een partner. Als je op zoek bent naar vluchtige afspraakjes dan is dit niet de juiste app voor jou.

Hinge werkt op basis van een abonnement, je kunt kiezen voor 1 maand, 3 maanden of een half jaar.

Once

Once app

Dating app Once heeft ook een manier gevonden om zicht te onderscheiden van de rest. De naam verklapt het al een beetje.

Bij Once krijg je namelijk 1 match per dag voorgesteld. Daar moet je het mee doen. Je hebt 24 uur de tijd om elkaar te leren kennen en te kijken of er een klik is.

Past je match niet bij je, krijg je de volgende dag een nieuwe kans.

Vibe dating app

Vibe

Vibe is een nieuwe dating app van Nederlandse bodem. Je zou Vibe een beetje de anti-Tinder onder de dating apps kunnen noemen. Waar je bij Tinder uren aan het swipen bent voordat het tot een date komt, proberen ze je bij Vibe juist zo min mogelijk te laten swipen en je zo snel mogelijk te laten daten.

Hoe dit werkt?

Je krijgt bij Vibe op basis van hun algoritme een aantal matches voorgeschoteld. Vinden jullie elkaar allebij leuk? Dan heb je een match en krijg je een locatie voor een date voorgesteld. Hierna kan je samen een tijd afspreken om op date te gaan.

Niet eindeloos gesprekken voeren in de app dus, maar meteen een echte afspraak waarbij je elkaar in het echt kunt spreken.

Meer informatie

Hoe kies je de beste dating app?

Net als bij datingsites is er niet één app die voor iedereen de beste keuze is. Verschillende mensen hebben verschillen wensen, daarom kan een dating app die voor persoon A de beste app is, voor persoon B toch niet helemaal voldoen.

Hieronder geven we je een aantal tips die je kunnen helpen bij het maken van je keuze.

Functionaliteit

Hoewel alle apps in de basis hetzelfde doen, namelijk twee singles met elkaar in contact brengen zitten er flinke verschillen in hoe ze dit doen.

Functionaliteiten zijn -zolang de basis goed is- geen kwestie van goed of slecht, maar vooral van voorkeur.

Denk hierbij aan:

  • Wil je kunnen videochatten, of juist niet?
  • Kan je onbeperkt berichten uitwisselen en met wie?
  • Kan je gesprekken teruglezen of verdwijnen ze?
  • Kan je zien wie jou profiel bekeken heeft?
  • Is een app voldoende of wil je ook graag vanaf een computer kunnen inloggen?
  • Kan je contact leggen met iedereen of alleen als je met iemand een match bent?
  • Hoe is het met de privacy gesteld? Kan je informatie afschermen of kan iedereen je profiel bekijken?
  • Ben je anoniem of niet?
  • Worden de profielen gecontroleerd?

Kosten

Kosten, niemand vindt ze leuk, maar vrijwel iedereen heeft ze. Ook aan het gebruik van datingapps zit vaak een prijskaartje vast.

Er worden door de apps verschillende verdienmodellen gehanteerd: sommige dating apps kan je gratis gebruiken en kun je als je wilt extra opties tegen betaling toevoegen. Andere relatie apps hanteren een abonnement met vaste kosten.

Weet je liever van tevoren wat je uitgeeft of ga je voor het freemium model? Al dan niet moeten betalen voor een app trekt ook weer een andere doelgroep aan.

Doelgroep

Kies je voor een app waar iedereen welkom is, of kies je voor een app die zich richt op een specifieke doelgroep. Zoals bijvoorbeeld 50+, hoogopgeleid of gay.

Kies je voor een app waar alle gebruikers uit Nederland komen, of ga je voor een app die wereldwijd gebruikt wordt. En zo ja, hoeveel leden heeft deze app dan in Nederland?

Wat zijn de intenties van de andere singles? Zijn ze op zoek naar een vaste relatie of alleen naar een leuk afspraakje, en sluiten jouw intenties daarbij aan?

En tot slot, kies je voor een app waarvan de leden op zoek zijn naar duurzame relaties of juist naar spannende afspraakjes zonder verdere bedoelingen?