50 Plus Dating Dit zijn de 5 beste datingsites voor 50 plussers

De beste datingsites voor 50 plus vind je hieronder.

Waar de jongere generaties zich tegenwoordig suf swipen op Tinder en vergelijkbare dating apps weten ook de oudere jongeren inmiddels prima waar Abraham de mosterd haalt op online liefdesgebied.

Het resultaat? Een groeiend aanbod aan datingsites die gespecialiseerd zijn in dating voor 50 plus.

 • Schrijf je eerst gratis in bij alle sites die je aanspreken, zo kun je een gedegen keuze maken voordat je een betaald lidmaatschap aangaat.
 • Bij sommige sites kan je zelfs een paar dagen lang kosteloos gebruik maken van alle functies die een betaald account ook biedt.
 • 50 Plussers die op zoek zijn naar een nieuwe liefde in dezelfde leeftijdscategorie kunnen terecht bij de onderstaande sites.

Beste 50 Plus Datingsites

50plusmatch

Probeer 3 Dagen Gratis

Seniorengeluk

V.a. € 11,99 p/m
50 Plus

Ourtime

V.a. € 9,99 p/m
Hoger opgeleiden
50 Plus

50liefde

V.a. € 17,99 p/m
50 Plus

Vijftigplusdating

V.a. € 19,95 p/m
50 Plus

Waarom zou je kiezen voor een 50 plus dating site?

Natuurlijk kan je als 50 plusser of 60 plusser ook terecht op een algemene datingsite. Toch valt er veel te voor te zeggen om een datingsite te kiezen die zich specifiek richt op dating voor 50 plussers. Ook al speelt leeftijd niet altijd een rol, op een algemene datingsite valt een groot deel van de singles waarschijnlijk toch af omdat ze zich in een andere levensfase bevinden.

Op een datingsite voor 50 plus heb je dit probleem niet. Bovendien doe deze sites vaak net wat meer moeite om het daten makkelijker te maken. Want eerlijk is eerlijk, voor de meeste 50 plussers is het vaak wel enige tijd geleden dat ze zich op het datingpad begaven.

Online daten via een datingsite voor ouderen dating maakt het leren kennen van andere singles in dezelfde leeftijdscategorie dus gewoon makkelijk.

Op de meeste 50+ dating sites zijn 40ers overigens ook welkom.

Waar moet je op letten als je via online dating op zoek gaat naar een nieuwe relatie?

Als je succesvol wil zijn met online daten zijn er een aantal zaken waar je op moet letten (dit geldt niet alleen voor 50 plussers). Het vinden van een nieuwe partner via online daten gaat net even anders dan je misschien gewend bent.

Veiligheid

Laten we beginnen met het minst leuke aspect: veiligheid.

Kies een betrouwbare datingsite

Kies voor een reputabele datingsite voor je zoektocht naar een nieuwe partner.

Goede online datingsites hebben in ieder geval de volgende punten op orde:

 1. Een goede datingsite zorgt ervoor dat alle profielen van haar leden gecontroleerd zijn en mensen die zich misdragen van de site verwijderd worden.
 2. Daarnaast moet de site zelf technisch op orde zijn zodat de persoonlijke gegevens die je aan het toevertrouwd goed beschermt zijn.
 3. Ook is een goed bereikbare helpdesk een pre, zodat je bij vragen of problemen goed eenvoudig contact op kunt nemen en goed geholpen wordt.
 4. En tot slot is het fijn als het opzeggen van een eventueel lidmaatschap makkelijk verloopt als je de site uiteindelijk niet meer nodig hebt.

Sommige online datingsites zijn aangesloten bij Thuiswinkel Waarborg of het Keurmerk Veilig Daten, maar lang niet alle. Als een datingsite niet is aangesloten bij een van deze bekende keurmerken betekent dat niet dat het een slechte of onbetrouwbare site is. Maar omgekeerd geeft het wel een stukje extra zekerheid.

Alle datingsites voor 50 plussers die hierboven genoemd staan zijn serieuze sites die inmiddels een naam hebben opgebouwd in Nederland.

Pas op voor nep profielen

Als je iemand offline ontmoet maak je een inschatting van die persoon op basis van verbale en non-verbale communicatie en signalen. Dit doe je deels bewust en en deels onbewust, op basis van levenslange ervaring.

Bij online dating kan je in eerste instantie alleen afgaan op de informatie uit iemands profiel. Dit maakt het veel lastiger om in te schatten met wat voor persoon je te maken hebt. Je weet niet eens zeker of degene achter het profiel wel is wie hij of zij zegt te zijn.

Dit maakt het ontmoeten van een nieuwe man of vrouw op een datingsite in eerste instantie misschien een beetje eng. Maar naarmate je meer ervaring krijgt en weet waar je op moet letten zal je zien dat het reuze meevalt.

Datingsites doen hun best om nep profielen te weren door handmatige controle van nieuwe leden. Kom je toch een profiel tegen dat je niet vertrouwt, dan kan je dit bij de meeste sites met één klik melden. Daarnaast kan je zorgen dat je de basisregels voor veilig daten in acht neemt.

Lees het artikel: 11 tips voor veilig daten.

Catfishing

Een heel specifieke vorm van oplichting waar je alert voor moet zijn is catfishing. Een catfish is iemand die zich online voor iemand anders uitgeeft. De reden om dit te doen kan onschuldig zijn, maar het is ook een veelgebruikte methode om mensen op te lichten.

Op datingsites wordt catfishing gebruik bij datingfraude. Hierbij gaat de catfish een nep relatie aan met het slachtoffer. Het doel hiervan is meestal het slachtoffer zo ver te krijgen dat hij of zij geld overmaakt. Ze doen dit meestal door een of ander zielig verhaal op te hangen in de hoop dat jij je nieuwe ontluikende vlam wel even uit de brand zal helpen. 50 Plussers zijn een aantrekkelijke doelgroep, omdat er financieel vaak meer te halen valt dan bij een jonger persoon.

Kom je iemand tegen die te snel te veel wil, wees dan op je hoede.

Besteed aandacht aan je profiel

Misschien te overvloede, maar besteed genoeg aandacht aan het maken van je profiel! Dit is de sleutel tot het succesvol vinden van een nieuwe partner via een datingsite.

Als je contact legt met een leuke man of vrouw, dan zal die ander als eerste jouw profiel gaan bekijken om te zien wie jij bent. Heb je een slordig profiel, dan maak je geen beste eerste indruk. Zeker 50 plussers letten hier erg op, meer dan jongeren voor wie een leuk fotootje vaak al genoeg is.

Als je uit zou gaan om iemand te ontmoeten zorg je toch ook dat je er op je best uit ziet? Bij online daten trek je niet je beste kleren aan maar zorg je dat je profiel er piekfijn uitziet.

Zorg voor een goede profielfoto

Zorg voor een goede profielfoto. Dit is vaak het eerste wat iemand van jou ziet op een datingsite. Met een goede profielfoto val je op tussen de andere profielen.

Heb je geen goede foto’s van jezelf dan kan je overwegen om bij een fotograaf een portretfoto te laten maken en die per e-mail naar je toe te laten sturen.

Wil je zelf aan de slag? Lees dan ons artikel “Leuke profielfoto maken met deze professionele tips“.

Besteed aandacht aan je profieltekst

Het maken van een goede profieltekst is misschien wel het lastigste onderdeel van het maken van je datingprofiel. Want wat vertel je nou over jezelf?

Lees onze voorbeeld profielteksten om inspiratie op te doen.

De voorbeeld profielteksten van de link hierboven zijn niet letterlijk voor profielteksten van 50 plussers te gebruiken (ze zijn van jongeren), maar we denken dat het wel een beeld geeft van wat je zoal in een profieltekst kunt zetten.

Wat je inhoudelijk ook schrijft, zorg dat je tekst aan deze 5 punten voldoet:

 1. Wees authentiek
 2. Gebruik humor
 3. Vermijd clichés
 4. Wees duidelijk over wat je zoekt (daten, vriendschap, serieuze relatie)
 5. Nodig iemand uit om contact op te nemen

Dit laatste punt klinkt misschien een beetje raar, maar het verhoogt wel de respons die je krijgt.

Kies je voor een betaald lidmaatschap of ga je voor gratis?

Wie via internet een nieuwe relatie zoekt hoeft hier in principe geen cent voor uit te geven. Er zijn zat datingsites die hun diensten gratis aanbieden. Althans, je hoeft betaald lidmaatschap af te sluiten, maar ze zullen hun geld op een andere manier verdienen, bijvoorbeeld via reclames.

Daarnaast bestaat er een grote groep datingsites die het midden houden tussen gratis en betaald: je kunt de site kosteloos gebruiken, maar voor toegang tot extra functies moet je alsnog betalen.

En tot slot heb je de datingsites waar je voor moet betalen, meestal een vast bedrag per maand, soms voor het gebruik (zoals bijvoorbeeld per bericht).

Het nadeel van gratis datingsites is dat ze heel laagdrempelig toegankelijk zijn. Iedereen met een e-mailadres kan een account aanmaken. Dit leidt er vaak toe dat er veel onbruikbare profielen tussen staan van mensen die niet echt serieus op zoek zijn naar iemand om te daten. Bij datingsites met een betaald abonnement filter je deze mensen er automatisch tussenuit (want niemand gaat betalen als hij of zij niet echt op zoek is).

Bij de meeste datingsites voor 50 plussers moet je betalend lid worden om van de diensten gebruik te kunnen maken. Hier staat tegenover dat je als gebruiker een actieve helpdesk en goed gecontroleerde profielen krijgt.

De kosten voor een lidmaatschap bij een 50 plus datingsite lopen uiteen van zo’n €15 per maand tot enkele tientjes per maand. Meestal is het maandbedrag lager als je een langer abonnement afsluit.

Vind vriendschap via een datingsite voor 50 plussers

Wist je dat je met dating voor 50 plussers niet alleen nieuwe mensen leert kennen voor een serieuze relatie? Vaak ontstaan er ook nieuwe vriendschappen of leuke contacten.

Niet zo gek, want iedereen op een datingsite heeft ruimte in zijn leven voor een nieuw iemand. Hoewel het vinden van een leuke partner voor een relatie vaak de insteek is, kan je natuurlijk ook prima gezellige dingen doen met iemand waarbij de romantische vonk niet over slaat, maar waarmee wel een fijne klik is.

Alternatieven

Mocht je bovenstaande sites hebben bekeken maar word je er niet warm of koud van? Dan kan je natuurlijk ook je geluk beproeven bij onze collega’s van 50-dating.nl op een van de andere datingsites.

Actieve 50 plussers kunnen onze datingsite vergelijkingstool gebruiken om een site te vinden die aan je wensen voldoet:

Nu datingsites vergelijken

Deel dit artikel

Send this to a friend