Tinder kosten: dit betaal je voor een abonnement

Hoewel je prima kunt daten via Tinder met de gratis versie, zijn de extra functies die je krijgt bij Tinder Plus, Tinder Gold of Tinder Platinum voor fanatieke of luie singles best aantrekkelijk.

Ze geven je net die edge om wat sneller of efficiënter leuke matches te vinden dan via de gratis Tinder dating app.

Om van Tinder Plus, Gold of Platinum gebruik te kunnen maken zul je de portemonnee moeten trekken om met keiharde Euro’s een betaald abonnement af te sluiten.

Wat dit grapje je gaat kosten? Lees snel verder…

Koop 1 maand toegang

Tinder Plus prijs

€9,99 / 1 maand

Koop online
Tinder Gold prijs

€12,85 / 1 maand

Koop online

Kosten Tinder Plus, Gold en Platinum

Tinder heeft op het moment van schrijven drie betaalde abonnementen. De prijzen hiervoor zijn als volgt:

1 Maand6 Maanden12 Maanden
Tinder Plus€9,99 €20 €30
Tinder Gold€12,85€124€165
Tinder Platinum€15,52€54,34€77,64
Let op: het Platinum abonnement komt bovenop een Plus of Gold abonnement.

Zoals je ziet wordt de prijs per maand lager als je kiest voor een langere looptijd.

Wat kan je met een betaald abonnement

Van welke extra functies je gebruik kunt maken hangt af van welk betaald lidmaatschap van Tinder je kiest:

Extra functies van de betaalde Tinder abonnementen.

Tinder Plus

Kosten Tinder Plus

Tinder Plus is het goedkoopste abonnement (na het gratis abonnement uiteraard). Hiermee krijg je o.a. onbeperkte likes, kan je zo vaak als nodig iemand terughalen die je per ongelukt hebt weggeswiped en kan je zelf je locatie instellen. Handig als je bijvoorbeeld een weekendje weg gaat en al van tevoren met de plaatselijke schonen in contact wilt kunnen komen.

Kosten:€9,99 p/m€20 per 6 maanden (€3,33 p/m)€30 per 12 maanden (€2,50 p/m)

Tinder Gold

Prijzen voor Tinder Gold

Met een Tinder Gold abonnement krijg je alle functionaliteiten die je ook bij een gratis lidmaatschap en een Plus abonnement krijgt.

Daarnaast kan je met Gold zien wie jou leuk vindt (voordat je matcht), krijg je elke dag zogenaamde Top Picks te zien (dit zijn profielen van aantrekkelijke Tinderaars) en kan je 5 Super Likes per week uitdelen. (Lees: Wat is een Tinder Super Like?)

Ook kun je 1x per maand een gratis Boost inzetten, daarmee wordt jouw profiel aan extra veel mensen getoond, zodat je kans op matches groter wordt.

Wat kost Tinder Gold?

Wil je Tinder Gold kopen, dan moet je rekening houden met de volgende kosten:

Kosten:€12,85 p/m€124 per 6 maanden
(€20,67 p/m)
€165 per 12 maanden
(€13,75 p/m)

Tinder Platinum

Betalen voor Platinum

Tinder Platinum is het duurste abonnement van deze populaire dating app. De kosten hiervan komen bovenop je Plus of Gold lidmaatschap.

Het verschil tussen Tinder Gold en Platinum is niet alleen de prijs. Je krijgt er ook de volgende extra functies voor:

Met Platinum kan je iemand die je leuk vindt een bericht sturen, nog voordat jullie matchen. Hiermee word je kans op een match verhoogd. Ook kan je Super Likes versturen vergezeld door een bericht en worden Likes die je uitdeelt extra onder de aandacht gebracht bij de ontvanger, zodat jij eerder wordt gezien. Handig dus als je in contact wilt komen met knappe singles die overladen worden met likes van gratis leden.

Tot slot krijg je een overzicht van profielen die je de afgelopen 7 dagen Likes hebt gegeven. Mocht daar iemand tussen zitten die nog niet gereageerd heeft, maar waarmee je wel heel graag een keer zou willen daten, dan kan je overwegen om alsnog een Super Like in te zetten.

Kosten:€15,52 p/m€54,34 per 6 maanden
(€9,07 p/m)
€77,64 per 12 maanden
(€6,47 p/m)

Tinder prijsstelling wordt doorzichtiger

in app aankopen verschillen in prijs per leeftijd

Mensen die Tinder gratis gebruiken hebben hier geen weet van, maar Tinder is een van de dating apps met de meest ondoorzichtige prijsstelling. Ze doen er nogal geheimzinnig over en je kunt de prijs eigenlijk alleen zien in de app.

Dat komt omdat ze een flexibel prijsbeleid hanteren. Dat wil zeggen, wat je als betaald lid kwijt bent per maand is afhankelijk van een aantal factoren zoals je leeftijd en je locatie.

Na onderzoek van Consumers International in samenwerking met Mozilla heeft Tinder Nederland aangegeven te stoppen met de verschillende prijzen op basis van leeftijd, omdat dit leeftijdsdiscriminatie is.

Vanaf het tweede kwartaal van 2022 hanteert Tinder binnen Nederland daarom standaard tarieven. (1)

Wat is beter: Tinder gratis gebruiken of ervoor betalen?

Deze vraag kan je alleen voor jezelf beantwoorden.

Als je Tinder gratis gebruikt kan je hier prima een leuke date mee scoren. Sterker nog, de meeste mensen gebruiken Tinder zonder abonnement.

Alle basis functionaliteiten zijn beschikbaar:

Je kunt als gratis lid een profiel aanmaken en met dit gratis profiel gratis swipen, likes uitdelen en chatten. Kortom, genoeg voor een succesvol online dating avontuur. Dit is meer dan bij de meeste datingsites en dating apps.

Toch is een betaald abonnement voor de Tinder dating app zeker het overwegen waard. Je krijgt hiermee de beschikking over een aantal mogelijkheden waarmee je sneller tot een match kunt komen dan iemand met een gratis account.

Heb je het geld ervoor over en wil je sneller of meer succes hebben in je zoektocht naar een match, dan heeft een betaald lidmaatschap zeker voordelen boven een gratis account.

Veelgestelde vragen

Hoe sluit je een Tinder abonnement af?

Dit kan vanuit de app: 1) Open de Tinder app en klik op het profiel pictogram –> 2) Klik op ‘Instellingen’ –> 3) Kies een van de abonnementen

Ik zie Tinder Platinum niet staan

Platinum is alleen beschikbaar voor Tinder gebruikers die al eens Tinder Plus of Gold hebben afgenomen. Heb jij dit niet? Dan zie je Platinum niet staan.

Stopt mijn abonnement als ik de Tinder app verwijder?

Nee, als je de Tinder app verwijderd blijft zowel je profiel bestaan als de betaling voor je abonnement. Wil je voorkomen dat je onnodig betaalt, zet dan eerst je abonnement stop voordat je de app verwijderd.

Hoe zet ik mijn Tinder abonnement stop?

Je kunt de betalingen voor je Tinder abonnement stopzetten vanuit de dating app, vanuit Google Play, vanuit je iPhone instellingen of vanuit Tinder Online. Je moet dezelfde manier kiezen als waarop je het lidmaatschap hebt afgesloten. Meer informatie.

Verlies ik de betaalde functies als ik mijn betaling stopzet?

Als je de betaling van je Tinder lidmaatschap stopzet word je weer gratis lid. Je kunt gebruik blijven maken van de extra functies van de dating app tot het einde van de betaalde periode. Bijv: heb je voor 6 maanden betaald en zet je de betaling stop na 1 maand, dan kun je de resterende 5 maanden nog gebruik maken van de betaalde functies.

Gerelateerde artikelen

Deel dit artikel

Send this to a friend