Tinder Super Like – Wat is het en hoe werkt het?

Wie gebruik maakt van dating app Tinder zal de frustratie wel bekend voorkomen: je hebt iemand gezien die je heel leuk vindt maar je krijgt geen match.

Niks aan te doen?

Gelukkig wel, want speciaal voor deze situatie is de Tinder Super Like in het leven geroepen.

In dit artikel gaan we kijken hoe je de Super Like kunt gebruiken.

Wat is een Tinder Super Like?

Met een Super Like kan je iemand laten weten wat je voor hem of haar voelt, zonder dat de ander jou ook een like heeft gegeven. Het is dus een manier om jezelf extra onder de aandacht te brengen bij iemand die jij heel leuk vindt. Ben je bekend met Happn, dan kan je de Tinder Super Like een beetje vergelijken met de Happn Hello.

Hoe kan je er een geven?

Je kunt iemand een Super Like geven door omhoog te swipen op je scherm of te klikken op het blauwe sterretje.

Als je crush zijn of haar Tinder app weer opent zal jouw profiel tussen de andere profielen getoond worden met de vermelding dat jij hem of haar een Super Like hebt gegeven. Hierdoor val je extra op.

Super Like geven en krijgen op Tinder
Geef deze speciale like door omhoog te swipen of op het blauwe sterretje te klikken. En wie weet heb jij straks een match 🙂 Geen garanties. Maar statistisch gezien heb je een grotere kans hierop.

Werkt het?

Dit lijkt misschien wat opdringerig, maar toch werkt het wel. Want bedenk: hoe vaak swipe je zelf niet achteloos door Tinder profielen heen zonder er echt goed naar te kijken?

Het kan dus heel goed zijn dat die leuke ander jou gewoon niet heeft gezien. Bovendien is het natuurlijk een leuk compliment om te krijgen, dus zelfs als er eerst misschien sprake was van twijfel, kan dit nu omslaan in nieuwsgierigheid.

Ook de statistieken tonen de effectiviteit aan. Chats die gestart zijn naar aanleiding van een Super Like duren gemiddeld 70% langer! En het geven van een Super Like verhoogt de kans op een match! –Bron.

Goed om te weten

Heb je bovenstaande gelezen en zie je in gedachten de matches met je droompartners al binnenstromen? Wacht dan heel even. Bedenkt namelijk goed wat je met je Super Like doet. Als je gebruik maakt van de basisversie van Tinder, dus je hebt gewoon de app geïnstalleerd zonder te betalen, dan heb je maar 1 Super Like per dag! Dat is niet Super Veel.

Zet deze dus verstandig in!

Vind je dit maar karig en wil je meer van deze krachtige likes uitdelen omdat je extra veel matches wil (of omdat je gewoon heel aardig bent *kuch*), dan zul je je portemonnee moeten trekken. Bij aanschaf van een Tinder Plus of Tinder Gold abonnement heb je 5 Super Likes per dag.

Is dat niet genoeg? (Really?) Of wil je gewoon meer Super Likes met de gratis versie van Tinder zonder een Tinder Plus abonnement, dan kan je ook losse pakketten kopen.

Dit doe je zo:

  1. Tik op je profielpictogram boven in je scherm
  2. Ga naar ‘Instellingen’
  3. Ga naar ‘Ontvang meer Super Likes’

1 per persoon

Overigens kan je per persoon maar 1x een Super Like uitdelen. Dit om te voorkomen dat je iemand kunt gaan spammen. Dus als je geen reactie krijgt dan is dat pech maar zul je moeten accepteren dat een match met deze persoon er niet in zit.

Ze vervallen

Je dagelijkse rantsoen aan Super Likes kan je helaas niet opsparen. Aan het einde van de dag vervallen ze en krijg je de nieuwe batch voor de volgende dag. Maar dat zijn er dus evenveel als je elke dag krijgt.

Zet ze dus elke dag in als je er optimaal gebruik van wilt maken.

Hoe kan je zien of je een Super Like hebt gekregen?

Lindsey heeft jou een Super Like gegeven. Dit herken je aan de blauwe balk met ster.

Je kan zien wie jou een Super Like heeft gegeven omdat het profiel van de gever tijdens het swipen door de profielen getoond wordt met onderaan een blauwe balk met ster.

Als je notificaties van de Tinder app aan hebt staan dan ontvang je ook een notificatie op het moment dat je een Super Like hebt gekregen. Klik op de notificatie om de app te openen en swipe door een paar profielen heen totdat je het profiel met de blauwe balk en ster tegenkomt.

Heb je de notificaties van Tinder uitgezet, dan krijg je geen melding bij ontvangst van een Super Like. Maar vrees niet, ook zonder notificaties kun je ze bekijken. Je komt het profiel van de gever vanzelf tegen tussen de andere profielen, gemarkeerd met een blauwe ster, zodat je kan zien wie jou een Tinder Super Like heeft gegeven.

Als je Tinder Gold hebt kan je gebruik maken van de Likes You functie waarbij je een overzicht te zien krijgt van iedereen die jou leuk vindt.

Alternatieven

Bekijk hier de beste Tinder alternatieven.

Gerelateerde artikelen

Geschreven door Onno de Boer
Dating coach en ervaringsdeskundige Onno onderwerpt voor DatingGuru.nl datingsites aan een kritische blik. Ook deelt hij hier zijn eigen hoogtepunten en dieptepunten met online dating.

Deel dit artikel