Tinder zonder Facebook

Tinder zonder Facebook account gebruiken

Wat moet je doen als je Tinder zonder Facebook account wilt gebruiken? Die vraag gaan we beantwoorden in dit artikel.

We kunnen nu al verklappen dat het helaas niet helemaal mogelijk is om Tinder zonder Facebook te gebruiken.

Maar gelukkig zijn er wel een aantal stappen die je kunt nemen. Met deze stappen kan je toch gebruik maken van Tinder zonder je volledige Facebook account te koppelen of al je gegevens direct aan Tinder te overhandigen. Welke stappen dat zijn lees je hieronder.

Wat zijn de mogelijkheden om Tinder zonder Facebook te gebruiken?

Allereerst, is de reden om Tinder zonder Facebook te willen gebruiken dat je bang bent dat Tinder dingen op je Facebook tijdlijn plaatst? Dan kunnen we je geruststellen. Tinder post niks op Facebook. Niemand van je Facebook vrienden komt erachter dat je Tinder gebruikt.

Als dit je enige bezwaar was, dan kan je Tinder rustig aan je Facebook account koppelen en je de moeite besparen van de alternatieven die we hieronder beschrijven.

Actie bij Pepper

Optie 1: Verhoog je Facebook privacy settings

Hoewel Tinder niks post op je Facebook tijdlijn, krijgt de app wel toegang tot je foto’s en profielinformatie. Deze informatie wordt gebruikt om je Tinder profiel automatisch aan te vullen.

Selecteer welke foto’s toegankelijk zijn voor Tinder

Wil je niet dat Tinder toegang heeft tot de foto’s die je op Facebook post? (Omdat je misschien foto’s van jezelf post die heel leuk zijn voor je vrienden, maar die gênant of ongeschikt zijn als profielfoto op Tinder.) Dat kan je regelen door in te stellen dat Tinder geen toegang heeft tot je foto’s.

Dit doe je als volgt:

 • Log in op Facebook
 • Ga naar de privacy instellingen in de settings (klik op het driehoekje rechtsboven > Instellingen > Privacy (links))
 • Stel de zichtbaarheid van al je posts in op ‘Alleen vrienden’
 • Zorg dat ook de zichtbaarheid van je oude posts wordt aangepast.
 • Foto’s die je wel wilt gebruiken kan je nu op publiek zetten zodat Tinder ze kan selecteren.

Overige profielgegevens

Naast toegang tot je foto’s heeft Tinder toegang tot de volgende Facebook profiel gegevens:

 • Leeftijd en algemene informatie
 • Vrienden
 • Het e-mail adres dat je gebruikt voor je Facebook account
 • Geboortedatum
 • Status updates
 • Opleiding
 • Interesses en hobby’s
 • Woonplaats
 • Welke pagina’s je hebt geliked.

Toegang tot deze gegevens kan je helaas niet beperken. Vind je bovenstaande lijst een reden om Tinder zonder Facebook account te gebruiken? Dan heb je helaas maar één optie: een tweede Facebook account aanmaken.

Optie 2: Tinder zonder Facebook gebruiken… met een tweede Facebook account

Deze optie is verre van ideaal. Maar als je echt wil dat Tinder geen toegang heeft tot alle gegevens die je aan Facebook hebt toevertrouwd (en dat zijn er in de meeste gevallen veel), dan is het de enige optie.

Omdat Tinder je Facebook profiel gebruikt als soort van verificatie van je echtheid, zit er wel een nadeel aan deze methode om Tinder zonder Facebook te gebruiken. Je toekomstige dates kunnen zich afvragen waarom je zo weinig Facebook vrienden hebt. Dat kan creepy overkomen, want het is tenslotte toch spannend om met iemand af te spreken die je niet kent. Dan wil je graag weten of diegene ook echt de persoon is die hij of zij claimt te zijn.

Gebruik dus wel je echte naam en echte foto’s als je een tweede Facebook account aanmaakt. En nodig het liefst ook nog een paar van je vrienden uit met een friend request. Als ze vragen waarom je nog een Facebook account hebt aangemaakt kan je bijvoorbeeld zeggen dat dit een ‘schoon’ account is voor je werk.

De minimale informatie die je moet invullen op je nieuwe account om het te kunnen gebruiken met Tinder zijn je naam, een paar interesses, je leeftijd en geslacht en een paar foto’s.

Als je een tweede Facebook account hebt aangemaakt en gevuld met alleen de informatie die je wilt delen, ben je ready to go. Log uit in de Tinder app en en log vervolgens opnieuw in met de gegevens van je nieuwe Facebook account.

Het is een wat omslachtige stap om Tinder zonder Facebook te gebruiken, maar op dit moment nog helaas de enige echte optie.

Actie bij Pepper

Laat Tinder weten wat je ervan vindt

Laat Tinder weten dat je graag gebruik wilt maken van de service zonder je Facebook account te koppelen. Als genoeg gebruikers hun ongenoegen laten blijken dan zal Tinder zich hopelijk uiteindelijk genoodzaakt zien om Tinder zonder Facebook mogelijk te maken.

Vanuit de app kan je klikken op ‘Neem contact op met Tinder’.

Alternatieven voor Tinder zonder Facebook

Vind je geen van deze opties goed, maar ben je toch op zoek naar een date? Bedenk dan dat Tinder niet de enige optie is. Kijk ook eens naar een van de alternatieven in de datingsite vergelijker.