Daten voor hoger opgeleiden, dit zijn de beste HBO/WO datingsites

Hoger opgeleiden die op zoek zijn naar singles met HBO of WO niveau kunnen terecht op speciale datingsites voor hoger opgeleide singles.

Beste datingsites voor hoger opgeleiden

Hieronder vind je het overzicht met de 6 beste datingsites voor hoog opgeleide singles.

Parship

Online daten voor hoger opgeleiden bij Parship

Parship is een van de grootste en meest gerespecteerde online relatiebemiddelingsbureaus van Nederland (en Europa!).

De leden van Parship zijn hoger opgeleide singles, veelal van 30+, op zoek naar gelijkgestemde singles voor een serieuze relatie.

Net als EliteDating werkt Parship met een uitgebreide persoonlijkheidstest. Op basis van deze test wordt een profiel gemaakt en worden passende singles aan elkaar voorgesteld.

Hierdoor verlies je niet onnodig tijd met bladeren door profielen van singles die inhoudelijk niet bij je aansluiten.

Prijs
v.a. €22,90 p/m
Keurmerk
Keurmerk Veilig Daten Thuiswinkel Waarborg
Pluspunten
 • Matching via uitgebreide persoonlijkheidstest
 • Bescherming persoonsgegevens en privacy goed op orde
 • Alle profielen worden handmatig gecontroleerd
Minpunten
 • Relatief duur
 • Herroepingsrecht is beetje een wassen neus

Bezoek Parship

EliteDating

Hoger opgeleiden dating bij Elite Dating

Op EliteDating vind je voornamelijk hoog opgeleide singles (HBO of WO opleiding) die op zoek zijn naar een serieuze relatie.

Je ontvangt op deze datingsite voor hoogopgeleiden partnervoorstellen op basis van een wetenschappelijk gevalideerde persoonlijkheidstest.

De leden zijn veelal professionals met ambities en levenservaring. Zij genieten van het leven en interesseren zich onder andere voor cultuur, welzijn en het milieu.

Prijs
v.a. €24,90 p/m
Keurmerk
Pluspunten
 • 85% Van de leden is hoger opgeleid
 • Partnervoorstellen op basis van wetenschappelijk onderbouwde persoonlijkheidstest
 • Incl. contactgarantie
Minpunten
 • Relatief duur
 • Grotere tijdsinvestering dan gemiddeld voor het aanmaken van een profiel

Bezoek EliteDating

Match4Me

Hoger opgeleiden dating bij Match4Me

Match4me brengt sinds 2002 hoog opgeleiden met elkaar in contact. Door het succes van deze van oorsprong Rotterdamse datingsite voor hoger opgeleiden zijn ze inmiddels ook buiten Nederland actief.

Als je andere singles op Match4Me bekijkt krijg je een match-percentage te zien. Dit percentage geeft aan hoe goed jullie persoonlijke voorkeuren op elkaar aansluiten. Dit percentage wordt berekend aan de hand van de informatie en voorkeuren die je op je Match4Me profiel aangeeft.

Prijs
v.a. €9,95 p/m
Keurmerk
Keurmerk Veilig Daten Thuiswinkel Waarborg
Pluspunten
 • Scherp geprijsd
 • Strenge controle op nepprofielen
 • Matchscore
Minpunten
 • Minder leeftijdsgenoten als je jonger dan 30 bent
Actie: Maak nu een account aan bij Match4me en maak 3 dagen lang gratis gebruik van alle functionaliteiten. Zonder verdere verplichtingen:

Probeer nu 3 dagen gratis

e-Matching

Hoger opgeleid en single? Via hoger opgeleiden e-Matching vind je slimme singles

e-Matching bestaat al sinds 1998 en was in Nederland een van de eersten op het gebied van online dating, en is binnen Nederland een van de bekendste datingsites voor hoger opgeleiden.

Iedereen die zich bij E-Matching inschrijft wordt handmatig gecontroleerd. Alleen hoogopgeleide singles (HBO en WO) worden toegelaten. Je komt hier dus alleen serieuze singles tegen.

Prijs
v.a. €21,95 p/m
Keurmerk
Thuiswinkel Waarborg
Pluspunten
 • Uitsluitend toegankelijk voor hoger opgeleiden
 • Telefonische helpdesk
 • Profielcheck door professional
Minpunten
 • Geen matching op basis van een persoonlijkheidstest

Bezoek e-Matching

Ourtime

hogere opleiding en 50 plus bij Ourtime

Hoger opgeleiden van 50+ kunnen andere hoog opgeleide singles in dezelfde leeftijdscategorie leren kennen via Ourtime.

Ourtime richt zich niet uitsluitend op hoger opgeleiden, maar via de uitgebreide zoekfunctie kan je hier wel op selecteren. Wel bevinden alle singles zich hier in dezelfde levensfase (50 plus), hetgeen op datingsites die zich exclusief op hoger opgeleiden richten niet het geval is.

Bij Ourtime word je niet gematcht op basis van een algoritme, maar kan je zelf op zoek gaan via de zoekfunctionaliteit. Ook zijn er speciale events waarbij leden elkaar in het echt kunnen ontmoeten.

Prijs
v.a. €9,99 p/m
Keurmerk
Pluspunten
 • Aantrekkelijk geprijsd
 • Ideaal voor 50-plussers
 • Offline uitjes en evenementen
Minpunten
 • Abonnement wordt automatisch verlengd

Bezoek Ourtime

Lexa

Lexa, ook een dating site hoogopgeleiden

Lexa is een van de grootste dating platforms van Nederland. Dat zijn ze uiteraard niet geworden door alleen singles met een universitaire opleiding toe te laten, maar dat betekent niet dat hoger opgeleiden de weg naar Lexa niet weten te vinden.

Vind je het niet erg dat niet alle andere leden hoog opgeleid zijn, dan zijn de datingsite en dating app van Lexa een goede plek om op zoek te gaan naar een potentiële partner.

Iedereen die op zoek is naar een langdurige relatie kan bij Lexa terecht.

Prijs
v.a. €9,99 p/m
Keurmerk
Keurmerk Veilig Daten Thuiswinkel Waarborg
Pluspunten
 • Betrouwbare en populaire site
 • Veel leden
 • Offline events
Minpunten
 • Niet exclusief voor hoger opgeleiden
 • Gratis leden kunnen berichten ontvangen maar niet terugsturen

Bezoek Lexa

Waarom dating voor hoger opgeleiden?

Waarom zou je als hoger opgeleide single kiezen voor dating apps of dating sites speciaal voor hoger opgeleiden? En zijn er ook argumenten om juist voor een algemene dating app of site te kiezen?

Of je kiest voor een algemene datingsite of juist een niche site zoals een datingsite voor hoger opgeleiden hangt sterk af van je persoonlijke voorkeuren.

Het voordeel van algemene datingsites is dat het aanbod aan singles er vaak ruimer is, want iedereen is welkom. Je hebt dus een grotere vijver om in te vissen.

En tegelijkertijd is dat ook een nadeel: als jij van jezelf weet dat je sowieso een partner wil met een vergelijkbaar opleidingsniveau, dan ben je waarschijnlijk beter af op een speciale datingsite voor hoger opgeleiden. Dan is de selectie op opleidingsniveau al voor je gedaan namelijk.

Vind je een soortgelijk kennisniveau van ondergeschikt belang, maar ben je juist op zoek naar iemand met een bepaald soort interesse, dan heb je op een algemene datingsite juist weer een grotere kans om de ware te vinden. Geldt dit voor jou? Bekijk dan de top 10 beste datingsites.

Bij dating voor hoogopgeleiden is de kans op lompe berichten of ongevraagde foto’s van bepaalde lichaamsdelen ook wat kleiner, omdat deze sites toch vaak het soort publiek aan weten te trekken dat net iets serieuzer is en zich niet met dit soort fratsen bezig houdt.

Kosten hoger opgeleiden dating

De prijzen voor een lidmaatschap van een hoger opgeleiden dating dienst liggen vaak iets hoger dan bij algemene datingsites.

Hoger opgeleide singles hebben vaak ook goede banen en kunnen zich dit dus veroorloven.

Bij de meeste datingsites voor hoger opgeleiden kan je een gratis account aanmaken om de site eerst op je gemak te bekijken.

De functionaliteiten van zo’n gratis account zijn doorgaans erg beperkt en je heb dan ook zeker een betaald account nodig als je van de dienst gebruik wilt gaan maken.

Cijfers dating hoogopgeleiden

Het percentage van de Nederlandse bevolking dat valt onder de noemer hoger opgeleiden is zo’n 30%.

Daten hoogopgeleiden (Het percentage van de bevolking)
Bron: CBS.

Het aantal alleenstaanden in Nederland is bijna 3 miljoen volgens het CBS. Als we aannemen dat het percentage singles gelijkelijk verdeeld is over alle opleidingsniveaus dan zou dat dus betekenen dat er bijna 1 miljoen hoogopgeleide alleenstaanden zijn.

Klantjes voor een datingsite hoogopgeleiden?

Overigens zijn niet al deze mensen ook daadwerkelijk single of op zoek naar een relatie. Een deel van hen heeft wel een partnerrelatie maar valt wel onder de definitie van alleenstaand omdat ze niet samen met hun partner wonen.

Veelgestelde vragen

Wat is de beste datingsite voor hoger opgeleiden?

Wat de beste datingsite voor hoger opgeleiden is hangt af van jouw voorkeuren en wensen. De Top 3 die je zeker moet overwegen bestaat uit Match4me, EliteDating en Parship.

Voor wie is hoger opgeleiden dating geschikt?

Datingsites voor hoger opgeleiden richten zich op singles met een HBO-opleiding of WO-opleiding. De leden van deze sites zijn op zoek naar serieuze relaties.

Wat wordt beschouwd als hoger opgeleid?

In Nederland ben je hoger opgeleid met een opleiding op HBO (Hoger Beroeps Onderwijs) of WO (Wetenschappelijk Onderwijs) niveau (1).

Datingsites voor hoger opgeleiden vergelijken

Wil je uitgebreider op zoek naar de beste datingsite voor hoger opgeleiden? Gebruik dan onze vergelijkingstool om datingsites voor hoger opgeleiden op verschillende eigenschappen te vergelijken:

Of lees je in via het overzicht met reviews van alle datingsites.