Dating voor hoger opgeleiden, dit zijn de beste HBO/WO datingsites

Hoger opgeleiden die op zoek zijn naar singles met HBO of WO niveau kunnen terecht op speciale datingsites voor HBO’ers en academici.

Beste datingsites voor hoger opgeleiden

Hieronder vind je het overzicht met de volgens ons 6 beste datingsites voor hoog opgeleide singles.

Parship

V.a. € 22.90 p/m
Algemeen
Hoger opgeleiden

EliteDating

V.a. € 19.90 p/m
Hoger opgeleiden

Match4Me

V.a. € 9,95 p/m
Hoger opgeleiden

e-Matching

1 Week 3 gratis contacten p/d

Ourtime

V.a. € 9,99 p/m
Hoger opgeleiden
50 Plus

Lexa

V.a. € 14,99 p/m
Algemeen
Hoger opgeleiden

Waarom (online) dating voor hoger opgeleiden?

Waarom zou je als hoger opgeleide single kiezen voor dating apps of dating sites speciaal voor hoger opgeleiden? En zijn er ook argumenten om juist voor een algemene dating app of site te kiezen?

Of je kiest voor een algemene datingsite of juist een site die zich richt op één specifieke doelgroep hangt sterk af van je persoonlijke voorkeuren.

Het voordeel van algemene datingsites is dat het aanbod aan singles er vaak ruimer is, want iedereen is welkom. Je hebt dus een grotere vijver om in te vissen.

Twee singles op de universiteit

En tegelijkertijd is dat ook een nadeel: als jij van jezelf weet dat je sowieso een partner wil met een vergelijkbaar opleidingsniveau, dan ben je waarschijnlijk beter af op een datingsite die online daten voor hoger opgeleiden faciliteert. Dan is de selectie op opleidingsniveau al voor je gedaan namelijk en weet je zeker dat iedereen die je te zien krijgt dus in ieder geval op dit punt aan je verwachtingen voldoet.

Vind je een soortgelijk kennisniveau van ondergeschikt belang, maar ben je juist op zoek naar iemand met een bepaald soort interesse, dan heb je op een algemene datingsite juist weer een grotere kans om de ware te vinden. Bovendien, opleiding zegt lang niet alles over het denkniveau van iemand. Geldt dit voor jou? Bekijk dan de top 10 beste datingsites.

Bij dating voor hoogopgeleiden is de kans op lompe berichten of ongevraagde foto’s van bepaalde lichaamsdelen ook wat kleiner, omdat deze sites toch vaak het soort publiek aan weten te trekken dat net iets serieuzer is en zich niet met dit soort fratsen bezig houdt.

Kosten hoger opgeleiden dating

De prijzen voor een lidmaatschap van een hoger opgeleiden dating dienst liggen vaak iets hoger dan bij algemene datingsites.

Hoger opgeleide singles hebben vaak ook goede banen en kunnen zich dit dus veroorloven.

Bij de meeste datingsites voor hoger opgeleiden kan je een gratis account aanmaken om de site eerst op je gemak te bekijken.

De functionaliteiten van zo’n gratis account zijn doorgaans erg beperkt en je heb dan ook zeker een betaald account nodig als je van de dienst gebruik wilt gaan maken.

Cijfers hoger opgeleiden in Nederland

Het percentage van de Nederlandse bevolking dat valt onder de noemer hoger opgeleiden is zo’n 30%.

Daten hoogopgeleiden (Het percentage van de bevolking)
Bron: CBS.

Het aantal alleenstaanden in Nederland is bijna 3 miljoen volgens het CBS. Als we aannemen dat het percentage singles gelijkelijk verdeeld is over alle opleidingsniveaus dan zou dat dus betekenen dat er bijna 1 miljoen hoger opgeleiden in Nederland alleenstaand zijn.

Klantjes voor een datingsite hoogopgeleiden?

Overigens zijn niet al deze mensen ook daadwerkelijk single of op zoek naar een relatie. Een deel van hen heeft wel een partnerrelatie maar valt wel onder de definitie van alleenstaand omdat ze niet samen met hun partner wonen.

Veelgestelde vragen

Wat is de beste datingwebsite voor hoger opgeleiden?

Wat de beste datingsite voor hoger opgeleiden is hangt af van jouw voorkeuren en wensen. De Top 3 die je zeker moet overwegen bestaat uit Match4me, EliteDating en Parship.

Voor wie is hoger opgeleiden dating geschikt?

Datingsites voor hoger opgeleiden richten zich op singles met een HBO-opleiding of WO-opleiding. De leden van deze sites zijn op zoek naar serieuze relaties.

Wat wordt beschouwd als hoger opgeleid?

In Nederland ben je hoger opgeleid met een opleiding op HBO (Hoger Beroeps Onderwijs) of WO (Wetenschappelijk Onderwijs) niveau (1).

Alternatieven

Bij dating denken de meeste mensen tegenwoordig haast automatisch aan populaire websites en apps als Lexa of Tinder. Toch zijn er ook tegenwoordig nog meer analoge manieren waarop je een partner kunt vinden.

Ga bijvoorbeeld eens speeddaten op een locatie bij jou in de buurt. Er zijn diverse organisaties actief die events organiseren in de grote en middelgrote steden. Een prima manier om gelijkgestemden in het echt te ontmoeten.

Ook kun je overwegen om de hulp van een bureau voor relatiebemiddeling in te schakelen. Hierbij wordt het zware zoekwerk voor je uit handen genomen en krijg je partnervoorstellen gepresenteerd. Is zoeken op een website niet je favoriete bezigheid? Dan moet je deze optie voor het vinden van een duurzame relatie zeker overwegen.

Datingsites voor hoger opgeleiden vergelijken

Wil je uitgebreider op zoek naar de beste datingsite voor hoger opgeleiden? Gebruik dan onze vergelijkingstool om datingsites voor hoger opgeleiden op verschillende eigenschappen te vergelijken:

Of lees je in via het overzicht met reviews van alle datingsites.

Deel dit artikel

Send this to a friend