Shotgun methode

De Shotgun Methode: Hoeveel profielen maak je aan?

Mischien ligt het voor de hand, maar ik wil het er toch graag over hebben. Als je eenmaal een profiel hebt gemaakt, kan je heel makkeijk door middel van kopieren en plakken meer profielen maken.

Het nadeel hiervan is dat dit je meer geld kan kosten omdat je je bij meer websites inschrijft (behalve als je je beperkt tot de datingsites waar je je gratis in kan schrijven), maar zoals we later in dit artikel uitleggen, hoeft dat niet!

Actie bij Pepper
Of meerdere profielen tegelijk maken iets voor jou is, hangt af van je persoonlijkheid en de tijd die je in online daten wil steken. Er zijn zowel voordelen als nadelen, die we hier bespreken.

Blijft het bij een profiel op een datingsite?

Het voordeel van je beperken tot een profiel is het gemak. Elke dating site heeft zijn eigen uiterlijk en manier van zoeken en gevonden worden. Als je je maar bij een site inschrijft hoef je je maar een keer hierin te verdiepen. Als je al een online dating site kent die helemaal bij jou past, raden we je aan om helemaal voor die website te gaan.

Als je nog niet zoveel weet over de verschillende online dating sites, is het goed als je doorleest!

… of gebruik je de “Shotgun” methode

Wij adviseren mensen die moeilijk kunnen kiezen tussen verschillende dating sites de shotgun methode. Hier bedoelen we mee dat je eerst een goed profiel maakt, en dit profiel dan bij een paar datingsites uitprobeert. De meeste dating sites maken het mogelijk om met een gratis proefabonnement te beginnen.

Op deze manier probeer je een paar online dating sites tegelijk uit, en kan je nadat de gratis proefperiode verstreken is de dating site kiezen waar je het meeste plezier van hebt. Deze methode kost je weinig extra moeite, maar geeft je meer ‘exposure’ en dus meer reacties. Als je je voor teveel sites tegelijk opgeeft kan dit ingewikkeld worden, omdat je met elke website moet leren omgaan.

Wij vinden het ideaal om je (gratis) bij 3 verschillende online datingsites in te schrijven.

Gebruik de datingsite vergelijker om aanbiedingen voor gratis lidmaatschap te vinden: