Maak singles nieuwsgierig met een cliffhanger

We kunnen het niet vaak genoeg herhalen: een goede profielfoto is heel erg belangrijk voor het succes van je online dating profiel. Een foto zorgt voor de eerste indruk, en alleen als die goed is, zullen mensen je profiel gaan lezen. Tijdens het lezen beslissen ze of ze je beter willen leren kennen. Dit brengt ons bij het tweede deel van je profiel: de profiel tekst.

Voor het schrijven van een goede tekst op je profiel is het belangrijk om je in te leven in je bezoeker. Hij (of zij) heeft al besloten dat je er interessant uitziet (anders zouden ze niet aan het lezen zijn), en is op zoek naar de antwoorden op de volgende vragen:

  1. Hebben we persoonlijk wat met elkaar gemeen?
  2. Zijn we naar hetzelfde op zoek?
  3. Hoe kan ik deze persoon een leuk en origineel berichtje sturen?

Hier gaan we het hebben over vraag 1 en 3. Je kan twee vliegen in een klap slaan door gebruik te maken van een cliffhanger in je profiel.

Wat is een cliffhanger?

Een cliffhanger wordt vaak gebruikt aan het einde van een aflevering of een seizoen van een televisie serie. De definitie (Wikipedia) van een cliffhanger is:

Een verhaal van bijvoorbeeld een serie of aflevering, film of boek eindigt op een moment waarop de spanning het grootst is, en waarbij niet duidelijk is hoe het verder afloopt. Op dat moment is de plot nog niet afgerond en blijft de kijker wat op zijn honger zitten, nieuwsgierig naar het verdere verloop. Dat verdere verloop wordt dan meestal gegeven in een volgende aflevering.

Wat we willen bereiken met onze online dating cliffhanger, is dat de bezoeker van je profiel, net zoals gebeurt bij een cliffhanger in een televisieserie, nieuwsgierig is naar “het verdere verloop” van je profiel. Met andere woorden: je bezoeker wil meer van je weten, en is klaar om je een berichtje te sturen.

Zorg dus dat er in je profiel iets zit wat de interesse van iemand anders wekt, en waar deze persoon je gemakkelijk over aan kan spreken. Vind iets over jezelf waarvan je denkt dat het een van je betere eigenschappen of vaardigheden is. Is dit iets waarvan je het leuk van zou vinden dat je toekomstige date er door geïnteresseerd zou zijn? Als dat zo is, dan heb je je cliffhanger gevonden!

Voorbeelden van cliffhangers voor je online datingprofiel

Om je op weg te helpen met het vinden van een (of meer natuurlijk) cliffhanger voor op je online dating profiel, hebben we hieronder een paar voorbeelden van een cliffhanger gezet.

  • Is er een heerlijk toetje of recept waarvoor je bij je vrienden bekend staat? Vertel erover, maar geef niet teveel details weg. Je kan wel bijvoorbeeld schrijven “Stuur me maar een berichtje als je nieuwsgierig bent!”
  • Als je schrijven leuk vindt, en (korte) verhalen of gedichten schrijft, kan je dit ook vertellen. Bonus is natuurlijk als je een gedicht voor iemand anders kan schrijven, maar die moet je natuurlijk wel eerst goed leren kennen! Bied maar aan op je profiel om een gedicht te schrijven over iemand waarmee het klikt.
  • Als je in de fase bent dat een afspraakje eraan zit te komen zou je hem of haar nieuwsgierig kunnen maken door te hinten op dat super leuke idee voor een date dat je hebt.
  • Tot slot: als je een bescheiden persoon bent, is het vaak moeilijker om cliffhangers te bedenken. Dit komt doordat je jezelf veel minder snel als ‘uniek’ en ‘super speciaal’ zal zien dan iemand die erg extrovert is. Als dit het geval is, is het een goed idee om je beste vriend(in) te vragen om een paar (3 is een goed aantal) eigenschappen en een vaardigheid te noemen van jou die hij/zij het best bij je vindt passen.

De volgende ideeën zijn geen ‘echte’ cliffhangers, maar wel een goede manier om mensen aan te trekken met de zelfde interesse of hobby:

  • Speel je een instrument, en vind je het leuk om samen met andere mensen te spelen of improviseren? Zet het op je profiel!
  • Wandel je graag? En heb je een paar favoriete wandelingen? Waarom beschrijf je ze niet als je favoriete geheime wandelingen in Nederland?
  • Dit geldt voor bijna al je hobby’s. Sport je graag? Zeg maar dat je op zoek bent naar een partner om die sport mee te doen. Speel je een instrument? Stel voor om samen te gaan ‘jammen’.

Tot slot: let op spelfouten

Deze tip geldt voor alle tekst op je profiel, en in de berichtjes die je stuurt: gebruik correct Nederlands! Spelfouten komen óf dom over óf wekken (in het beste geval) de indruk dat je niet de tijd hebt genomen je berichtje nog eens na te lezen. Voor veel mannen en vrouwen is dit een absolute afknapper.

Lees meer over dit onderwerp

Geschreven door Onno de Boer
Dating coach en ervaringsdeskundige Onno onderwerpt voor DatingGuru.nl datingsites aan een kritische blik. Ook deelt hij hier zijn eigen hoogtepunten en dieptepunten met online dating.

Deel dit artikel