De 4 Beste Vragen Voor Een Date

Een goede voorbereiding is het halve werk. Dus wil je een effectieve date waarin je een goed beeld krijgt van de ander, steek dan wat tijd in het bedenken van date vragen. Met een paar goeie vragen voor een date kan je heel veel over hem of haar te weten komen.

Een date moet natuurlijk niet overkomen als een sollicitatiegesprek, dus ga nou niet een lijstje met date vragen afvinken, maar verwerk ze subtiel in jullie gesprek.

Leuke vragen stellen aan je date kan je verrassend veel informatie opleveren als je weet wat je moet vragen.

In dit artikel geven we je vier originele vragen voor je date met hierbij uitleg over wat hun antwoorden over hen vertellen. (Dit weten ze waarschijnlijk zelf niet!)

De vier vragen die iedereen tijdens een eerste date zou moeten stellen zijn:

  1. Vindt je bier lekker smaken?
  2. Kijk je graag horrorfilms?
  3. Ben je ooit alleen op reis gegaan in het buitenland?
  4. Klinkt het niet spannend om om alles achter te laten en op een zeilboot te gaan leven?

Waarom? Omdat je via deze vragen veel kan leren over het seksleven van je date en jullie mogelijke toekomst samen!

Wat maakt deze vragen goede vragen voor een eerste date?

Tijdens een eerste date ben je bezig met twee dingen tegelijk en dat kan af en toe tot “interessante” situaties leiden. Je wilt natuurlijk [1] zelf een zo goed mogelijke indruk maken, maar je wilt [2] ook graag weten wat voor een vlees je in de kuip hebt.

Om hier achter te komen moet je vaak erg persoonlijke vragen stellen en dit is soms ongemakkelijk tijdens een eerste date. Gelukkig blijken er een paar onschuldige date vragen te zijn die je prima kunt gebruiken als goede vragen om elkaar beter te leren kennen omdat ze erg goed kunnen voorspellen wat voor persoon je date echt is!

Hoe weten we dit? Hebben we onze ziel verpand en is het (zwarte) magie? Of hebben we misschien een direct telefoontje met Cupido gepleegd? Het antwoord is (jammer genoeg) een stuk simpeler: gedegen statistisch onderzoek. De Engelstalige online datingsite OkCupid heeft onderzoek gedaan naar de meer dan 250 duizend vragen en 750 miljoen (!) antwoorden van hun leden om antwoord te vinden op de volgende vraag:

Welke “veilige vragen” kan je stellen om achter de ware persoonlijkheid van je date te komen?

Hieronder kan je een paar van de leukste en verrassendste antwoorden op deze vraag vinden.

Vragen voor je date als je wilt weten hoe hij of zij denkt over seks op de eerste date

Als je wilt weten of je date (man of vrouw) in is voor seks tijdens de eerste date hoef je maar een vraag te stellen:

Vind je bier lekker smaken?

Vreemd genoeg is dit de enige vraag die voor zowel mannen en vrouwen een hoge voorspellende waarde heeft over de mogelijkheid van seks tijdens de eerste date. Als je date bier lekker vindt smaken is de kans dat hij/zij seks tijdens de eerste date overweegt 60% hoger.

seks tijdens de eerste date en de smaak van bier
Percentage mensen dat seks tijdens de eerste date zegt te overwegen. Het gemiddelde (“iedereen”) in blauw, bierliefhebbers in rood. Mensen die van de smaak van bier houden hebben 60%(!) vaker seks tijdens de eerste date. Figuur aangepast van dit origineel.

Bij mannen ligt het (zoals gewoonlijk) simpeler

De “bier-vraag” werkt bij zowel mannen als vrouwen. Jammer genoeg is dat ook gelijk de enige vraag die een voorspellende waarde lijkt te hebben voor vrouwen. Als je date een man is zijn er een paar andere vragen die je kan stellen om erachter te komen hoe hij denkt over seks tijdens de eerste date. Als je date op een van de volgende vragen met “ja” antwoord is er een 82/83% kans dat hij geen principiële bezwaren heeft tegen seks tijdens de eerste date.

  • Zou je een nucleaire oorlog op de een of andere manier spannend vinden? (83%)
  • Kan je je voorstellen dat je ooit iemand zou kunnen vermoorden? (82%)
  • Zou je ooit een atoombom lanceren als je machtig genoeg zou zijn om controle te hebben over zo een bom? (82%)

Gaan jullie een stabiele relatie tegemoet? Stel deze date vragen.

Als je tijdens de eerste afspraak al wilt weten wat jullie kansen zijn voor een lange en stabiele relatie dan kan je het beste de drie volgende vragen stellen aan je date:

  1. Kijk je graag horrorfilms?
  2. Ben je ooit alleen op reis gegaan in het buitenland?
  3. Klinkt het niet spannend om om alles achter te laten en op een zeilboot te gaan leven?

Als jij en je date op alle drie de vragen hetzelfde antwoord geven, is er een grote kans dat er muziek in jullie relatie zit. Deze drie vragen zijn geen “magische formule” maar het resultaat van gedegen statistisch onderzoek. Het werkt als volgt:

Mensen die hun lidmaatschap bij OkCupid opzeggen kunnen een reden voor hun vertrek geven. Vaak is deze reden een relatie met iemand anders van de website, en als dat het geval is kunnen ze ook aangeven met wie ze nu samen zijn. In totaal zijn zo 34260 (!) koppels geanalyseerd.

Van alle succesvolle koppels beantwoorde 32% de bovenstaande 3 vragen hetzelfde. Dit klinkt misschien niet zo speciaal maar 32% is bijna 4x vaker dan wat je zou verwachten bij willekeurig gekozen vragen. Sterker nog, de bovenstaande 3 vragen hebben een hogere voorspellende waarde dan de traditionele “belangrijke vragen voor een stabiele relatie”: [1] is god belangrijk voor je; [2] is seks het belangrijkste in een relatie; [3] hoe denk je over roken.

eerste date vragen
Deze drie vragen hebben de hoogste voorspellende waarde voor een vaste relatie. 32% van alle ondervraagde mensen die hun relatie via online daten gevonden hadden beantwoorden deze drie vragen identiek.

Let goed op: het is alleen belangrijk dat jij en je date hetzelfde antwoord geven op deze vragen. We wensen je veel plezier met het gebruik van deze vragen tijdens je date. Als je nu nog geen date “klaar hebt staan” raden we je aan eens te kijken naar onze datingsite vergelijkingstool.

Disclaimer:

De conclusies van dit artikel zijn gebaseerd op de antwoorden die mensen hebben gegeven op een online dating site, en het is bekend dat mensen online vaak gebruik maken van een leugentje om eigen bestwil. Deze resultaten zijn dan ook geen garantie op succes, maar toch geloven we dat ze je goed op weg kunnen helpen.
Heb jij favoriete date vragen, of wil je ons vertellen over die verschrikkelijk griezelige date die al die persoonlijke vragen stelde? We horen graag over al je goede en slechte voorbeelden!

Lees ook

Lees ook deze artikelen over vragen stellen in de kennisbank:

Geschreven door Anouk Vos
Dating adviseur Anouk schrijft voor DatingGuru.nl over haar visie op daten, datingsites en de liefde in het algemeen. Daarnaast is ze dol op uitgaan, reizen en lekker eten met vrienden.

Deel dit artikel

Plaats een reactie

Send this to a friend