Zij wil geen relatie maar wel contact | Waarom en wat kan je er aan doen?

Ken je de volgende situatie? Zij wil geen relatie maar wel contact houden of gewoon vrienden blijven. Als jij meer van haar wil dan een vriendschap is dit een vervelende situatie.

In dit artikel lees je de redenen die ervoor kunnen zorgen dat zij jou niet als potentiële liefdespartner ziet en of je er iets aan kunt doen.

Mogelijke redenen waarom vrouwen wel contact maar geen relatie willen

Er kunnen natuurlijk veel verschillende redenen zijn waarom een vrouw geen relatie wil. Dit zijn de meest voorkomende redenen:

Niet verliefd

De meest voor de hand liggende reden is gewoon dat ze niet verliefd is op jou.

Simpel als dat.

Meest voorkomende redenen nr1: geen gevoel van verliefdheid

Of ze in dat geval daadwerkelijk contact wil houden of gewoon vrienden blijven is de vraag. Dit zou ook een vriendelijke manier kunnen zijn om je af te wijzen zonder je gevoelens teveel te kwetsen.

En of jij dat moet willen is natuurlijk ook discutabel, de kans is groot dat je jezelf dan in een soort friendzone situatie brengt, en dat wil je waarschijnlijk niet.

Ze heeft al een relatie

Een andere mogelijkheid is dat de vrouw die je probeert te versieren al een relatie heeft. Of ze gaat net een relatie beginnen met iemand anders.

In dat geval kan het best zijn dat ze je wel leuk genoeg vindt voor een relatie, maar ze niet bereid is om op te geven wat ze al heeft.

Als ze in dit geval wel contact wil houden, dan kan het zijn dat ze je probeert warm te houden voor het geval haar huidige relatie stukloopt.

Je bent saai (Les 101 van Vrouwen Versieren: wees niet saai)

Ok, dit wil je vast niet horen. Maar misschien ben je gewoon saai. Denk eens eerlijk terug aan jullie voorgaande contact: bestond dit uit moeizame gesprekken en matige dates?

Heb je niks nieuws te vertellen als jullie samen zijn? Heb je geen ambities of passies waarover je met haar spreekt? Gingen jullie telkens een drankje doen in dat zelfde gemiddelde café op de hoek? Heb je überhaupt gewoon niet echt een eigen leven?

Komt dit je enigszins bekend voor, dan is de kans levensgroot dat die leuke meid je misschien best aantrekkelijk vond, maar dat je inhoudelijk nogal tegen viel.

Vrouwen willen geen relaties met saaie mannen.

Is dit het geval? Dan wordt het tijd om aan jezelf te werken. Als het niet voor dit meisje is, dan wel voor een andere waarmee je in de toekomst gaat daten.

Ze heeft bindingsangst

Echte bindingsangst treed meestal iets later op, als jullie al een paar dates hebben gehad en het moment is daar dat het richting een serieuze relatie begint te gaan.

Bang voor de liefde

De redenen voor bindingsangst kunnen heel divers zijn, van angst om je vrijheid op te geven tot diepliggende problemen met hechting.

Als dit de reden is, dan heb je veel geduld nodig en zij waarschijnlijk therapie.

Ze ziet jou als vriend en niet als partner

Misschien waren jullie al vrienden voordat je interesse in haar kreeg of misschien hebben jullie elkaar leren kennen terwijl jij Mr. Nice Guy uit hing door haar te laten uithuilen op jouw schouder over het verlies van een andere man.

Hoe dan ook, je bent in de positie terecht gekomen waarin ze jou ziet als een lieve vriend of broer, die altijd voor haar klaarstaat. Dit is funest voor de seksuele spanning.

Als ze in dit geval zegt dat ze geen relatie met jou wil, maar wel graag contact wil houden en vrienden blijven, dan meent ze dat waarschijnlijk.

Ze waardeert de vriendschappelijke relatie die jullie hebben en die wil ze niet kwijt. Maar er is geen seksuele aantrekkingskracht.

Kortom, je bevindt jezelf in de gevreesde friendzone. Hier uit komen is zeer lastig.

Of jij ook vrienden wilt blijven met haar, is natuurlijk aan jou. Maar wachten totdat zij van gedachten gaat veranderen en jou toch gaat leuk vinden is waarschijnlijk de grootste fout die je kunt maken als je echt verliefd bent op haar.

Ga in plaats daarvan andere vrouwen versieren en andere dingen doen om je zinnen te verzetten.

Zelf leuke dingen doen en andere mensen ontmoeten is paradoxaal genoeg ook nog je beste kans dat ze je wel aantrekkelijk gaat vinden:

Als je minder beschikbaar voor haar bent kan het zijn dat ze je gaat missen of zelfs jaloers wordt en haar ‘jachtinstinct’ getriggerd wordt.

Ze wil gewoon echt geen serieuze relatie

Soms willen vrouwen gewoon geen relaties

Tot slot kan het ook nog zo zijn dat ze jou best leuk genoeg vindt, maar dat ze oprecht geen behoefte heeft aan een relatie.

Ze geniet van het single leven of misschien komt ze net uit een relatie en heeft ze behoefte aan alleen zijn.

Hoe dan ook je komt op het verkeerde moment.

Als ze wel contact wil houden of vrienden blijven dan is het mooi meegenomen. Wie weet gaan jullie op een gegeven moment op een date en slaat de vonk alsnog over. Het is belangrijk dat je haar in ieder geval niet onder druk zet maar haar de ruimte geeft.

Wie weet is een open relatie iets voor jullie?

Wat kan je doen aan deze situatie?

Het beste wat je kunt doen als zij aangeeft dat ze geen relatie wil is deze afwijzing accepteren als een echte man. Ga niet lelijk tegen haar doen of alsnog je zin proberen te krijgen. Als je dat doet is het sowieso einde oefening.

Als ze wel contact wil houden of vrienden wil blijven (en het is meer dan een beleefd pleistertje voor het bloeden) dan is het aan jou om te beslissen:

Denk je dat je een vriendschap met haar kunt hebben zonder dat je jezelf aan het martelen bent?

Als dat niet het geval is, kan je beter zeggen dat je haar niet ziet als vriendin op de platonische manier maar dat ze altijd een berichtje mag sturen of kan bellen als ze van gedachten verandert.

En dan op zoek gaan naar een leuke vrouw die wel beschikbaar is. Zoek een leuke datingsite uit en kijk wat het leven je brengt!

Deel dit artikel

Send this to a friend