Paiq

Paiq – alles wat je moet weten over de Paiq datingsite

Paiq is een datingsite die het net even anders aanpakt. Hij is voor iedereen bedoeld, maar niet iedereen zal dit concept leuk vinden. Paiq wil namelijk dat je praat. Veel praat. Want al chattend leer je iemand veel beter kennen dan door alleen op foto’s af te gaan.

Dat betekent niet dat dit een ‘blind date’ website is. Nee, de foto’s van de ander krijg je uiteindelijk wel te zien, maar pas als je een tijdje met iemand hebt gechat. En als je erg ongeduldig bent, kun je tegen betaling van credits de foto’s van jouw chatpartners direct onthullen. Lees verder om te ontdekken hoe deze datingsite werkt en of het iets voor jou is.

Hoe werkt Paiq?

Bij Paiq geen eindeloze profielen met foto’s die om aandacht schreeuwen. Wél dien je aan te geven hoe je bent en wat je in potentiële partners waardeert. Paiq gaat vervolgens voor je op zoek en schotelt jou wat namen en wazige foto’s voor. Inderdaad: om je nieuwsgierigheid te prikkelen.

Al chattend leer je elkaar kennen en verandert die foto van een onherkenbare waas in een haarscherpe foto van je chatpartner. Je laat je dus in het begin niet door zijn of haar look afleiden, maar leert elkaar eerst ‘van binnen’ kennen. En dat geldt net zo goed voor degene met wie je chat.

Paiq dating, foto wazig.
Tijdens het chatten wordt de foto van je chatpartner langzaam minder wazig.

Onder ‘Matches’ zie je welke mensen die op jouw ideale profiel lijken. Bij de gratis versie van deze datingservice kunnen daar weinig matches uit rollen. Je begint misschien met twee matches, en krijgt dan elke dag om 18:00 uur een extra match. En dan is het nog maar afwachten of die persoon jou een reply stuurt.

Je leert sneller nieuwe mensen kennen met de speeddate-functie. Die koppelt je aan mensen die op dit moment online zijn en niet noodzakelijkerwijs op jouw wensen aansluiten. Maar leuk is het wel om langzaam die foto scherper te zien worden. Misschien neem je de verschillen uiteindelijk dan toch voor lief!

Meer succes met de betaalde versie

Door credits te betalen kun je meer matches laten zoeken. Het is daarvoor goed om te weten hoe het match-systeem werkt. Jou wordt altijd de beste match van dat moment voorgeschoteld (mits die nog niet eerder voorbijgekomen is). Dit gebeurt op basis van de voorkeuren die jij hebt ingesteld.

Bij het aanmaken van jouw profiel kun je namelijk een sterrenscore (van 1 tot 5) geven aan zaken als roken/niet roken, religie, lengte, postuur, enzovoort. De mensen die het beste bij jouw voorkeuren passen, komen dan als matches voorbij. Je kunt dit proces versnellen door credits te kopen en uit te geven, of door een abonnement te nemen. Je hebt daarbij de keuze uit verschillende pakketten tussen de vijf en twintig euro per maand. Paiq biedt vele betalingsmethoden, waaronder iDEAL, Paypal en Bitcoin.

Paiq kosten
In het overzicht hierboven zie je de kosten en mogelijkheden voor de verschillende Paiq accounts.

Paiq app

Paiq is méér dan een datingwebsite. Paiq bestaat namelijk ook in de vorm van een app. Dat betekent dat je niet achter je computer hoeft te zitten om met leuke singles te chatten; ook op straat (of waar dan ook) heb je toegang tot jouw profiel, jouw matches met hun berichtjes, en de speeddate-functie.

Er is een app beschikbaar voor zowel Android als Apple iOS.

Paiq ervaringen

Dat Paiq uniek is in de wereld van datingwebsites en datingapps, kan niemand ontkennen. Dat de meningen hierover verschillen, zal jou dan ook niet verbazen. Een blikje in de App Store en Google Play onthult een bonte verzameling aan Paiq ervaringen. Hieronder enkele quotes uit die reviews:

  • “Goede app waar het gebruiksgemak voorop staat.”
  • “Het vinden van contacten gaat verschrikkelijk langzaam.”
  • “Je komt hier sneller mensen tegen die oprechte interesse hebben.”
  • “Jammer dat er geen mogelijkheid is om een maximale afstand in te stellen.”

De issues die de reviewers noemen zullen ongetwijfeld in een latere versie (van zowel de website als de app) worden aangepakt.

Paiq verwijderen

Of je er nu jouw droompartner mee hebt gevonden of er juist geen succes mee hebt, het kan zijn dat je uitgekeken raakt op Paiq. Het is dan prettig om te weten dat je jouw profiel kunt verwijderen, zonder er een spoor van achter te laten. Maar hoe moet dat? Door de volgende stappen te volgen.

  • Als je ingelogd bent, dan kun je account verwijderen door op deze link te klikken. Ben je nu even niet ingelogd, onthoud dan de volgende route: via het hoofdmenu op ‘Instellingen’ en daarna op ‘Uitschrijven’. Vervolgens dien je je wachtwoord in te vullen en nog een keer op ‘Uitschrijven’ te klikken. Klaar!

Heb je Paiq ook als app op je telefoon staan, dan kun je hem net als andere apps verwijderen. Bij de iPhone en iPad doe je dat door met je vinger enkele seconden op het icoontje te drukken, waarna het gaat ‘wiebelen’. Daarna klik je op het kleine kruisje linksboven om hem definitief te verwijderen.

Heb je een Android-apparaat, dan kun je via de Play Store de app deleten. Klik hiervandaan door naar ‘Mijn apps en games’. Via ‘Geïnstalleerd’ vind je alle apps die op jouw smartphone of tablet staan, waaronder Paiq. Tik erop en druk vervolgens rechts op ‘Verwijderen’.

Paiq tijdelijk stopzetten

Wil je je niet uitschrijven bij Paiq, maar alleen even een tijdelijke pauze? Dan kan je ook alleen je betaalde abonnement stopzetten. Zo maak je geen kosten voor de periode dat je niet actief bent. Je profiel blijft behouden en zichtbaar, maar je maakt alleen nog gebruik van de basisfuncties. Je abonnement op pauze zetten kan via deze link. Of je logt in en gaat naar Profiel -> lidmaatschap.

Contact met Paiq

Paiq heeft een uitgebreide help-sectie waar je antwoord op allerlei vragen vindt. Ben je via de website ingelogd, dan klik je rechtsboven op ‘Info’ en ‘Help’ voor een lange lijst met veelgestelde vragen en antwoorden daarop. Blijf je toch nog met vragen zitten, dan kun je een mailtje naar Paiq sturen op info@paiq.nl.

Sneller en handiger is misschien wel het sturen van een chatberichtje naar Paiq. Waar je je ook op de website bevindt, aan de rechterkant vind je altijd een lijstje met jouw chat-contacten. Eén daarvan is ‘Het Paiq-team’. Even klikken en je kunt je vraag stellen.

Alternatieven

Weet je niet zeker of chatten met mensen waarvan je nog niet weet hoe ze eruit zien de beste date methode is voor jou? Bekijk dan welke sites misschien beter bij jou passen via onze vergelijkingstool: