Parship of EliteDating: Wat Is De Beste Keuze voor Serieuze Relaties?

Wil je een keuze maken tussen Parship of EliteDating, maar kom je er niet uit? Wij hebben deze beide datingsites voor hoger opgeleiden uitgebreid vergeleken en de belangrijkste verschillen en overeenkomsten hieronder voor je op een rijtje gezet.

Om een weloverwogen keuze te maken, is het belangrijk om een goed beeld te hebben van wat elk platform te bieden heeft, van het aanmeldingsproces en de profielen tot de beschikbare functies, kosten en veiligheidsmaatregelen.

  • Parship en EliteDating behoren tot de grootste datingsites voor hoogopgeleide singles.
  • Beide datingsites brengen singles in contact met elkaar op basis van een uitgebreid persoonlijkheidsprofiel.
  • Bij EliteDating kun je ID-verificatie aan je profiel toevoegen, Parship scoort goed in de Privacymeter van de consumentenbond

Parship vs EliteDating

parship elitedating

Parship en EliteDating hebben elk hun eigen sterke punten en functionaliteiten, die we hieronder zullen vergelijken.

Doelgroep en Demografie

Zowel Parship als EliteDating richten zich op hoogopgeleide singles die op zoek zijn naar een serieuze relatie. Op basis van de laatste gegevens die we hebben kunnen vinden is het aandeel hoger opgeleiden bij Parship 75% en bij EliteDating 85%.

Over het algemeen zijn de gebruikers ouder dan 30, dit geldt voor beide datingsites en past binnen het profiel van hoog opgeleide singles.

De man-vrouw verhouding is bij Parship 51% vrouwen en 49% mannen. Bij Elite Dating is dit respectievelijk 52% en 48%.

ParshipElite Dating
Percentage hoog opgeleiden75%85%
Gemiddelde leeftijd 30+30+
Percentage mannen 49%48%
Percentage vrouwen51%52%

Persoonlijkheidstest en Matching

Om singles met elkaar te matchen, hanteren zowel Parship als EliteDating een wetenschappelijk onderbouwde persoonlijkheidstest.

Bij Parship is deze test gebaseerd op onderzoek van de Universiteit van Hamburg, terwijl EliteDating een persoonlijkheidstest gebruikt die gebaseerd is op het OCEAN-model (1). Beide tests zijn ontworpen om diepgaand inzicht te bieden in de persoonlijkheid en relatievoorkeuren van de leden en om de meest geschikte partner voor hen te vinden.

Bij zowel Elite Dating als Parship kun je extra zoekparameters aangeven, die een subselectie maken binnen de voorgestelde matches. Als je bijvoorbeeld geen zin hebt om naar de andere kant van het land te reizen om je perfecte partner te ontmoeten, dan kan je instellen dat je alleen de beste matches te zien krijgt die bij jou in de buurt wonen.

Parship Elite Dating
Matching methodePropriëtair modelOCEAN-model
Zelf invloed op matchesJa Ja

Serieuze Relaties en Duurzame Liefde

Bij zowel Parship als EliteDating kun je terecht als je een serieuze relatie zoekt. De focus ligt op compatibiliteit en langetermijnrelaties. Ben je op zoek naar een serieuze partner voor een duurzame relatie die hoger opgeleid is (HBO of universitaire opleiding afgerond) dan zit je met inschrijven bij een van deze twee datingsites zeker goed.

serieus daten voor hoogopgeleiden

Aanmelden en profielen

Aanmelden

Bij zowel Parship als EliteDating kun je een gratis account aanmaken om beide datingsites uit te proberen. Om contact te kunnen leggen met andere singles en van alle functionaliteiten gebruik te kunnen maken moet je een betaald account nemen.

Kies een rustig moment om een profiel aan te maken, dit kost namelijk wat meer tijd dan bij andere datingsites.

Bij Parship moet je 80 vragen beantwoorden om het matching algoritme zijn werk te kunnen laten doen, bij Elite Dating zijn dit er ruim 200.

Ga uit van een tijdsinvestering van 20 tot 30 minuten.

Profielen

Vind je ideale partner via Parship of Elitedating

Beide datingsites doen er veel aan om nepprofielen te weren. EliteDating overtreft hierin Parship doordat het mogelijk is om ID-verificatie aan je profiel toe te voegen.

Profielen bij wie de ID-verificatie succesvol is afgerond zijn herkenbaar aan een embleem op het profiel.

Het staat je vrij om zoveel of zo weinig informatie over jezelf te delen als je wil op je profiel. Bedenk wel dat een goed ingevuld profiel de grootste kans op succes oplevert.

Bij EliteDating worden volledig ingevulde profielen niet of minder getoond aan slecht ingevulde profielen en omgekeerd.

ParshipEliteDating
Gratis testaccountJaJa
Aantal vragen bij aanmelding 80> 200
ID-verificatie mogelijkNeeJa

Functionaliteiten en apps

Mobiele Applicaties

Parship en EliteDating hebben beschikken beide over een app. De Parship app en de EliteDating app zijn gebruiksvriendelijk en bevatten alle essentiële functies om een succesvolle match te vinden.

  • Berichten: In beide apps kun je gemakkelijk berichten sturen en ontvangen om een conversatie op gang te houden. Zo ben je altijd in contact met je potentiële partner, waar je ook bent.
  • Profielbeheer: Je kunt je profiel bijwerken en je voorkeuren aanpassen in elke app, zodat je altijd de meest relevante matches te zien krijgt.

Partnervoorstellen

Parship en EliteDating maken beide gebruik van geavanceerde algoritmes om partnervoorstellen op basis van compatibiliteit en gedeelde interesses aan te bieden.

Naast de automatische partnervoorstellen kun je bij beide websites je eigen zoekfilters instellen om de perfecte match te vinden.

Contact leggen

Wanneer je een interessant partnervoorstel gevonden hebt, kun je via de apps en websites van Parship en EliteDating contact leggen met je potentiële partner. Enkele manieren om dit te doen zijn:

  • Standaardberichten: Verstuur persoonlijke berichten om een gesprek te starten en elkaar beter te leren kennen.
  • Flirtfunctie: Als je nog niet zeker weet wat je wilt zeggen of je wilt eerst iemands interesse peilen, kun je een flirt sturen. Dit is een snelle en eenvoudige manier om te laten weten dat je interesse hebt. Bij Parship kun je kiezen uit een ‘ijsbreker’, een ‘glimlach’ of een ‘like’. Bij EliteDating een ‘glimlach’, een ‘like’ of een tekstreactie op een foto. Ook kun je een fotoverzoek indienen.
ParshipEliteDating
BerichtBericht
IJsbreker
GlimlachGlimlach
LikeLike
Tekstreactie op foto
Fotoverzoek

Kosten en Lidmaatschappen

Kosten van een lidmaatschap

Hoewel beide sites een gratis lidmaatschap bieden zul je een betaald premium lidmaatschap moeten nemen als je echt gebruik wilt kunnen maken van de mogelijkheden die de sites bieden.

De prijs die je hiervoor per maand betaald is afhankelijk van de looptijd van je abonnement:

Kostenoverzicht bijgewerkt: Parship: 20-09-2023 / EliteDating: 21-09-2023
ParshipEliteDating
3 Maanden€49,90 p/m
6 Maanden€44,90 p/m€24,90 p/m
12 Maanden€32,90 p/m€19,90 p/m
24 Maanden€22,90 p/m

Veiligheid en betrouwbaarheid

Bij het kiezen van een datingsite zijn veiligheid en betrouwbaarheid van groot belang. Zowel Parship als EliteDating scoren goed op deze aspecten.

Keurmerken

Parship beschikt over het Thuiswinkel Waarborg en het Keurmerk Veilig Daten. Dit betekent dat de website voldoet aan de eisen die gesteld worden aan veiligheid en transparantie door deze organisaties. Ook scoort Parship goed in de Privacymeter van de consumentenbond.

Veiligheidsmaatregelen

Beide datingsites doen hun best om dubieuze profielen van hun platform te weren. Dit doen ze door een handmatige controle door een medewerker. Kom je toch een profiel tegen dat je niet vertrouwd dan is dit bij beide datingsites makkelijk te melden.

Bij EliteDating kun je zien welke profielen zijn geverifieerd via een ID-bewijs.

Veiligheid is belangrijk voor een goede datingsite

Contactgarantie

Beide datingsites bieden een zogenaamde contactgarantie, waarbij je gratis extra tijd krijgt op je abonnement als je niet met een vooraf vastgesteld aantal andere singles in contact komt.

ParshipEliteDating
KeurmerkenThuiswinkel Waarborg
Keurmerk Veilig Daten
Verificatie via ID-bewijs Ja
Contactgarantie JaJa

Parship of EliteDating, welke datingsite moet je kiezen?

Parship en EliteDating zijn beide goede datingsites voor het vinden van een serieuze relatie. De functionaliteiten van beide datingsites komen behoorlijk overeen.

  • EliteDating is goedkoper en biedt de mogelijkheid aan leden om zich te laten identificeren.
  • Parship is lid van Thuiswinkel Waarborg en het Keurmerk Veilig Daten en scoort goed op het gebied van privacy.

Wat de beste keuze is hangt af van jouw persoonlijke wensen en voorkeuren. Wij raden je aan om gratis lid te worden bij beide datingsites om te kijken welke het beste bevalt voordat je overgaat tot het aanschaffen van een premium lidmaatschap.

Meer informatie

Deel dit artikel

Send this to a friend