Parship of Lexa: Welke datingsite is beter?

Als je op zoek bent naar een serieuze relatie, dan zijn datingsites als Parship en Lexa goede opties om te overwegen. Beide sites zijn gericht op het vinden van langdurige relaties en hebben een groot aantal leden in Nederland.

In dit artikel vergelijken we deze twee datingsites om je te helpen beslissen welke datingsite het beste bij jou past.

  • Parship en Lexa zijn beide gericht op het vinden van serieuze relaties, maar hebben elk hun eigen sterke punten en functies.
  • Parship heeft een unieke matching formule en vereist een uitgebreide persoonlijkheidstest, terwijl je bij Lexa kunt videobellen vanuit de app, een audioprofiel kunt maken en Lexa Events kunt bezoeken.
  • Voor beide sites heb je een betaald lidmaatschap nodig, Lexa is goedkoper dan Parship.

Parship vs Lexa

Vergelijking tussen Lexa en Parship

Parship en Lexa hebben elk hun eigen sterke punten en functies. Parship heeft bijvoorbeeld een unieke wetenschappelijk onderbouwde matching methode die zichzelf heeft bewezen als zeer succesvol. Lexa heeft daarentegen als onderscheidende punten evenementen, om leden te helpen elkaar beter te leren kennen, en videochat vanuit de dating app.

Als het gaat om aanmelden en profielen, zijn er ook verschillen tussen deze twee datingsites te benoemen. Parship vereist bijvoorbeeld dat je een uitgebreide persoonlijkheidstest invult voordat je kunt beginnen met zoeken naar matches. Lexa heeft daarentegen een eenvoudiger registratieproces en laat je snel een profiel aanmaken.

In deze sectie zullen we de doelgroep en matching formule van beide datingsites bespreken.

Doelgroep

Parship richt zich op singles die op zoek zijn naar een serieuze relatie. De meeste leden zijn tussen de 30 en 55 jaar oud en hebben een hogere opleiding. Ook Lexa is gericht op het vinden van serieuze relaties, maar heeft een bredere doelgroep, waaronder ook jongere singles. Ook vind je hier naast hoger opgeleiden, singles uit alle richtingen van de maatschappij. Beide datingsites hebben een groot aantal actieve leden, waardoor de kans groot is dat je iemand vindt die bij je past.

ParshipLexa
Hoger opgeleidAlgemeen

Matching methode

Parship maakt gebruik van een wetenschappelijke matching methode die is gebaseerd op persoonlijkheidstesten en psychologische criteria. Hierdoor krijg je alleen matches te zien die (in theorie) goed bij je passen. Lexa heeft ook een matching systeem, maar dit is minder uitgebreid dan dat van Parship. Het werkt op basis van voorkeuren die je op kunt geven. In die zin is het zoeken naar andere singles via Lexa wat meer handmatig zoeken. Ook kun je via Shuffle willekeurige profielen bekijken.

ParshipLexa
Voorgestelde matches op basis van pychologische test.Zoeken op basis van voorkeuren of shuffle functie.
datingsites parship en lexa vergeleken

Aanmelden en Profielen

Aanmelden

Als je op zoek bent naar een serieuze relatie, dan is het aanmelden bij een online datingsite een goede eerste stap. Bij zowel Parship als Lexa kun je je gratis aanmelden. Met het gratis lidmaatschap kun je de functionaliteiten van de sites bekijken om een inschatting te maken of dit aansluit bij je verwachtingen. Om serieus te kunnen daten heb je bij beide sites een betaald lidmaatschap nodig.

Aanmelden bij Lexa is sneller dan bij Parship:

Bij Parship moet je een uitgebreide persoonlijkheidstest invullen, zodat de datingsite je kan matchen met andere singles die bij jou passen. Deze test neemt ongeveer 20 minuten in beslag en bestaat uit een aantal vragen over je persoonlijkheid, interesses en levensstijl. Bij Lexa hoef je geen persoonlijkheidstest in te vullen, maar kun je wel een uitgebreid profiel aanmaken om jezelf te presenteren aan andere leden.

Profielen

Zowel Parship als Lexa kun je informatie over de andere leden bekijken via uitgebreide profielen. Parship heeft hierin standaard wat meer privacy mogelijkheden dan Lexa:

Bij Parship kunnen gebruikers hun profielen afschermen en alleen tonen aan wie ze willen.

Ook kun je bij Parship alleen foto’s bekijken van leden die daar toestemming voor hebben gegeven. Bij Lexa kun je alle foto’s bekijken van leden die een openbaar profiel hebben.

Als je meer behoefte hebt aan privacy kun je bij Lexa ook de zogenaamde incognito modus activeren, alleen zit deze mogelijkheid niet standaard in een betaald abonnement, maar moet je dit als losse module aanschaffen (tegen bijbetaling).

Zowel bij Parship als Lexa worden de profielen van leden gecontroleerd op echtheid en betrouwbaarheid. Hierdoor wordt het aantal nepprofielen tot een minimum beperkt.

Voldoende singles te vinden

Functies en App

Functies

Als het gaat om functies, bieden zowel Parship als Lexa een breed scala aan opties voor hun gebruikers. Beide datingsites hebben een aantal vergelijkbare functies, zoals het bekijken van profielen, het verzenden van berichten en het ontvangen van notificaties. Dit zijn uiteraard de basisfunctionaliteiten voor elke goede datingsite.

Naast de matching methode onderscheidt Parship zich ook met een “Contactgarantie”. Dit betekent dat je gegarandeerd ten minste vijf contacten zult hebben met andere leden. Als dit niet het geval is, krijg je -op verzoek- gratis extra lidmaatschapstijd.

Lexa onderscheidt zich met Lexa Events, waarbij je andere singles op een ongedwongen manier in levende lijve kunt ontmoeten en de mogelijkheid tot videobellen via de Lexa dating app. Ook is er een “shuffle”-functie, waarmee je willekeurige profielen kunt bekijken en kunt beslissen of je geïnteresseerd bent in een match. Dit kan een leuke manier zijn om nieuwe mensen te ontdekken die je anders misschien niet zou hebben gezien.

Ook beschikt Lexa over de functie ‘Voice’, waarmee je een stemopname aan je profiel toe kunt voegen.

ParshipLexa
PersoonlijkheidstestLexa Events
Contact garantieVideobellen vanuit de app
Lexa Voice (audioprofiel)
Shuffle

App

Zowel Lexa als Parship hebben mobiele apps die beschikbaar zijn voor zowel iOS als Android. De apps zijn beide gebruiksvriendelijk en bieden veel van dezelfde functies als de desktopversies.

App

Contact leggen

Beide datingsites bieden verschillende manieren om in contact te komen met andere leden. Naast chatten of berichten sturen kun je bij Lexa iemand een ‘like’ geven of videobellen. Bij Parship kun je een ‘ijsbreker’, een ‘glimlach’ of een ‘like’ versturen.

ParshipLexa
Berichten sturenBerichten sturen
LikeLike
IJsbrekerVideobellen
Glimlach

Kosten en Abonnement

Als je op zoek bent naar een datingsite, is het belangrijk om rekening te houden met de kosten.

Bij Parship en Lexa kun je kiezen uit verschillende abonnementen. De kosten van een abonnement variëren afhankelijk van de duur van het abonnement dat je kiest.

Bij Parship betaal je gemiddeld gezien wat meer dan bij Lexa, maar dit kan verschillen afhankelijk van de looptijd van het abonnement dat je kiest.

Zo kun je bij Lexa bijvoorbeeld kiezen voor een abonnement van 1 maand, 3 maanden of 6 maanden. Bij Parship kun je kiezen voor een abonnement van 6 maanden, 12 maanden of 24 maanden.

Het goedkoopste abonnement bij Lexa is €14,99 per maand, bij een looptijd van 6 maanden. Het goedkoopste abonnement bij Parship is €22,90 per maand, maar met een looptijd van 24 maanden.

Kostenoverzicht bijgewerkt: Parship: 20-09-2023 / Lexa: 27-02-2024
ParshipLexa
6 Maanden: €44,90 p/m1 Maand: €29,99 p/m
12 Maanden: €32,90 p/m3 Maanden: €21,99 p/m
24 Maanden: €22,90 p/m6 Maanden: €14,99 p/m
Parship of Lexa, bij beiden hebt je een betaald abonnement nodig

Veiligheid en Betrouwbaarheid

Bij het online daten is veiligheid een belangrijk aspect. Zowel Parship als Lexa nemen veiligheid serieus en hebben verschillende maatregelen genomen om de veiligheid van hun gebruikers te waarborgen.

Beide datingsites hebben een verificatieproces, waarbij nieuwe profielen handmatig worden gecontroleerd om te voorkomen dat er nepprofielen worden aangemaakt. Ook hebben ze een optie om verdachte profielen te melden, wat bijdraagt aan de veiligheid van de community.

Parship heeft standaard iets meer instellingen om je privacy te beheren.

Keurmerk Veilig Daten

Zowel Parship als Lexa hebben het Keurmerk Veilig Daten, wat betekent dat ze voldoen aan de eisen die gesteld worden aan veiligheid en transparantie. Dit keurmerk wordt uitgegeven door de Stichting Keurmerk Veilig Daten, die toezicht houdt op de datingsites die het keurmerk dragen.

Thuiswinkel Waarborg

Naast het Keurmerk Veilig Daten hebben beide datingsites ook het Thuiswinkel Waarborg. Dit keurmerk wordt uitgegeven door Thuiswinkel.org en geeft aan dat de website voldoet aan de eisen op het gebied van veiligheid, betrouwbaarheid en transparantie. Dit keurmerk is niet specifiek gericht op datingsites, maar geeft wel aan dat deze sites zich inzetten voor een veilige en betrouwbare online omgeving.

Consumentenbond

Parship en Lexa scoren beiden ook goed in de privacy meter van de consumentenbond.

Al met al kunnen we stellen dat zowel Parship als Lexa veiligheid en betrouwbaarheid hoog in het vaandel hebben staan. Beide datingsites hebben diverse maatregelen genomen om de veiligheid van hun gebruikers te waarborgen en voldoen aan de eisen die gesteld worden aan veiligheid en transparantie.

ParshipLexa
Keurmerk Veilig DatenKeurmerk Veilig Daten
Thuiswinkel WaarborgThuiswinkel Waarborg
Consumentenbond Privacy MeterConsumentenbond Privacy Meter

Parship of Lexa kiezen?

Parship of Lexa?

Als je op zoek bent naar een serieuze relatie en je wilt kiezen tussen Parship of Lexa dan zit je sowieso goed. Beide sites behoren tot de beste datingsites van Nederland en je zult hier zeker leuke singles aantreffen.

De afweging die je moet maken bij het kiezen tussen Parship en Lexa zit hem vooral in de prijs, de doelgroep en de aangeboden functionaliteiten:

  • Spelen kosten een doorslaggevende rol bij je keuze, dan kun je het beste voor Lexa kiezen.
  • Hecht je veel belang aan matching op basis van een psychologische test, dan is Parship waarschijnlijk de juiste datingsite voor jou.
  • Wil je singles in het echt ontmoeten, dan zijn de Lexa Events een sterk verkoopargument en hecht je veel belang aan je privacy, dan heeft Parship juist weer de beste papieren.

Maak voor jezelf de afweging wat voor jou de meest geschikte datingsite is op basis van deze argumenten.

Meer informatie

Deel dit artikel

Send this to a friend