Novamora of Second Love: Welke casual datingsite is de beste keuze?

Kiezen tussen Novamora of Second Love? Als je op zoek bent naar een datingsite voor erotisch getint contact, dan zijn dit wellicht twee opties die je overweegt.

Om je te helpen kiezen hebben we de belangrijkste overeenkomsten en verschillen hieronder voor je op een rijtje gezet.

Doelgroep Novamora versus Second Love

Hoewel Novamora en Second Love vaak in één adem genoemd worden, hebben beide sites een verschillende doelgroep.

Novamora is bedoeld voor iedereen die op zoek is naar een spannende flirt of date. Je vindt hier zowel singles als stellen. Alle leden komen hier voor erotisch daten in al zijn vormen.

Second Love is daarentegen voornamelijk gericht op mensen die al in een relatie zitten en op zoek zijn naar een affaire. Het is een datingsite waar je gelijkgestemde mensen kunt ontmoeten die ook op zoek zijn naar spanning en avontuur buiten hun huidige relatie.

Dat gezegd hebbende, kun je natuurlijk beide doelen op beide sites bereiken. Dus het is begrijpelijk dat er overlap zit en beide sites vaak met elkaar vergeleken worden. Maar houd in je gedachten dat iemand die op zoek is naar een casual date, misschien niet zit te wachten op iemand die vreemdgaat, en je in dat geval dus misschien beter af bent op Second Love.

NovamoraSecond Love
Casual datingVreemdgaan
vreemdgaan of casual daten

Aanmelden

Bij zowel Novamora als Second Love kun je gratis een account aanmaken. Maar voor beide sites geldt dat je een abonnement moet nemen om de site echt te kunnen gebruiken.

Het gratis account is geschikt om ‘de binnenkant’ van de site te bekijken zodat je een indruk krijgt van hetgeen de site te bieden heeft.

Bij beide sites is het aanmeldproces laagdrempelig: je hoeft geen ellenlange vragenlijsten in te vullen, enkel de basisgegevens volstaat.

Kosten

Als het op de kosten aankomt in de vergelijking van Novamora versus Second Love, dan komt Novamora als goedkoopste uit de bus.

Het verschil wordt wel kleiner bij langlopende abonnementen.

Kostenoverzicht bijgewerkt: Novamora: 29-03-2024 / Second Love: 26-02-2024
NovamoraSecond Love
1 Maand: €29,99 p/m1 Maand: €74,90 p/m
2 Maanden: €24,99 p/m3 Maanden: €31,65 p/m
4 Maanden: €19,99 p/m6 Maanden: €25,83 p/m

Privacy en Anonimiteit

bescherm je gegevens

Als je op zoek bent naar een datingsite voor een tweede liefde of een seksafspraakje, dan is privacy en anonimiteit waarschijnlijk een belangrijk aspect voor jou. Hieronder vergelijken we de privacy en anonimiteit van Novamora en Second Love.

Profiel

Beide sites bieden de mogelijkheid om je profiel anoniem te houden.

Sowieso hoef je nooit je echte naam te gebruiken, beide sites raden je aan om een anonieme schermnaam te kiezen.

Bij Novamora kun je ervoor kiezen om geen profielfoto te plaatsen als je echt volledig anoniem wilt blijven. Second Love geeft de optie om zelf te bepalen wie je foto’s wel of niet kunnen bekijken.

Goed om te weten: bij Novamora is je profielfoto standaard zichtbaar voor niet betalende leden, tenzij je dit uitschakeld. Bij Second Love krijgen niet betalende leden standaard de geblurde versie van je profielfoto te zien.

profielen van Novamora en Second Love

Partnersites

Bij Novamora wordt je profiel standaard ook op partnersites getoond. Dit zijn andere datingsites die lid zijn van Sexy Dating Networks.

Dit geeft je uiteraard meer keuze uit andere profielen, maar het betekent ook dat je wat minder controle hebt over waar je profiel getoond wordt.

Wil je dit niet, dan kun je dit uitzetten in de instellingen.

Bij Second Love wordt je profiel alleen getoond op secondlove.nl

Verwerking persoonsgegevens

Zowel Novamora als Second Love zijn van Nederlandse oorsprong. Novamora is gevestigd in Nijmegen, Second Love in Delft.

Beide sites moeten dus voldoen aan de Nederlandse privacy wetgeving. Beide bedrijven geven aan geen persoonsgegevens te verkopen.

Kenmerken en Functionaliteiten

Hieronder vind je een vergelijking van de belangrijkste kenmerken van Novamora en Second Love:

Zoeken naar andere leden

Zoeken naar andere leden doe je op beide site voornamelijk via de zoekfunctie.

De zoekfunctie bij Novamora is een stuk uitgebreider dan die van Second Love. Dus heb je specifieke wensen waaraan een partner moet voldoen, dan is Novamora makkelijker.

Heb je een betaald abonnement bij Second Love, dan krijg je ook dagelijks een aantal profielen voorgeschoteld die bij jou zouden passen.

NovamoraSecond Love
Zoeken op kenmerken als uiterlijk, leeftijd en persoonlijke voorkeuren zoals roken of alcohol gebruik.Zoeken op leeftijd, en afstand of provincie.
Bladeren door profielen, gesorteerd op dichtbij, nieuwste leden, nieuwste foto’s of laatst online.Bladeren door recent online
FotoZapper: swipe door foto’s en like ze of juist niet.Partnervoorstellen
Zoeken naar andere leden

Contactmogelijkheden

Voor contact met de andere leden kun je gebruik maken van de volgende functies:

NovamoraSecond Love
KnipogenKnipogen
BerichtenBerichten
Favorieten opslaanFavorieten opslaan
Zien wie jou bekeken heeftZien wie jou bekeken heeft
Overzicht met wie jij hebt bezocht

Dating app

Geen van beide sites heeft een mobiele app. Maar beide sites werken prima in de browser van je mobiele telefoon.

Vooral voor Second Love gebruikers betekent dit een extra laag privacy, je hoeft namelijk geen verdachte app voor het vinden van een spannende date op je telefoon te installeren. Je kunt de site bezoeken in het incognito venster van je browser, zodat er geen spoor achter blijft voor een eventuele achterdochtige partner.

Dating app

Betrouwbaarheid

Zowel Novamora als Second Love zijn betrouwbare datingsites waarop je kunt rekenen op serieuze profielen van andere gebruikers.

Second Love bestaat al sinds 2008, Novamora sinds 2017.

Beide datingsites hebben een verificatieproces waarbij nieuwe gebruikers moeten aangeven dat ze geen minderjarigen zijn en dat ze akkoord gaan met de algemene voorwaarden.

Kom je toch een verdacht profiel tegen dan kun je deze simpel blokkeren of melden bij de helpdesk.

NovamoraSecond Love
BlokkerenBlokkeren
Melden

Verhouding man/vrouw

Bij beide sites zijn meer mannen dan vrouwen lid. Dit is iets wat je ziet op alle sites binnen het segment van de casual datingsites.

Voor vrouwen is dit zowel een voordeel als een nadeel: je kunt als vrouw kiezen uit een enorm aanbod, maar tegelijkertijd word je bedolven onder de berichtjes.

Voor mannen betekent dit dat ze aan de bak moeten: je moet concurreren met alle andere mannen op het datingplatform. Dus zorg dat je profiel er piekfijn uitziet en besteed aandacht aan je eerste bericht.

En vergeef het de vrouwen dat ze vaak niet eens meer reageren omdat ze zoveel berichten krijgen…

Klantenservice en Ondersteuning

Je denkt er misschien niet als eerste aan bij je vergelijking van Novamora versus Second Love, maar een goede klantenservice is wel degelijk een belangrijk aspect van een datingsite.

Novamora heeft een uitgebreide FAQ-pagina waar je veel antwoorden op je vragen kunt vinden. Deze pagina is zeer overzichtelijk en bevat veel informatie over de werking van de website en de verschillende functies die beschikbaar zijn. Mocht je er toch niet uitkomen, dan kun je altijd contact opnemen met de klantenservice.

De klantenservice is bereikbaar via het reactieformulier dat je vindt onderaan elke pagina van de site.

Klantenservice

Ook Second Love biedt klantenservice en ondersteuning aan haar gebruikers. Je kunt contact opnemen met de klantenservice via het contactformulier op de website, per telefoon of per e-mail. De klantenservice is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 12:00 en 17:00 uur.

Daarnaast heeft Second Love een FAQ-pagina waar je antwoorden op veelgestelde vragen kunt vinden. Deze pagina is echter minder duidelijk vormgegeven dan die van Novamora.

NovamoraSecond Love
ContactformulierContactformulier
FAQ-paginaFAQ-pagina
Telefonische helpdesk
E-mail

Novamora of Second Love kiezen?

Wat kiezen

Nu je de belangrijkste overeenkomsten en verschillen tussen deze twee erotische datingsites kent, ligt de bal bij jou.

Welke site je het beste kunt kiezen is afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeuren en eisen:

Kijk je puur naar de prijs, dan is Novamora de beste keuze. Ook vinden we de interface van deze site wat overzichtelijker en prettiger in gebruik.

Ben je op zoek naar mensen die willen vreemdgaan, of wil je dit zelf? Dan is Second Love duidelijk de beste keuze. Hier zijn voornamelijk mannen en vrouwen lid die op zoek zijn voor iets erbij buiten hun bestaande relatie.

Wil je liever gewoon een spannende date zonder risico op allerlei huwelijksdrama, dan kun je beter voor Novamora gaan.

Meer informatie

Deel dit artikel

Send this to a friend