Knuz

Knuz review: 100% gratis daten via website en app

Knuz is de grootste 100% gratis datingsite van Nederland. Knuz heeft -naar eigen zeggen- 200.000 actief datende singles in hun bestand en nieuw aangemaakte profielen worden handmatig gecontroleerd op echtheid. Met Knuz kan je gratis op zoek naar een date in Nederland en wie een zwak heeft voor een Vlaams accent kan ook via Knuz in België terecht.

Omdat alle functionaliteiten van de site 100% gratis werken is het zeker de moeite waard om er een kijkje te nemen. Het enige wat je te verliezen hebt is wat tijd en misschien je goede hoop (mocht je geen date vinden…).

In deze Knuz review beschrijven we de mogelijkheden van de site, lees snel verder!

Actie bij Pepper

Knuz dating is helemaal gratis

Waar je bij de meeste datingsites al gauw enkele tientjes per maand neer moet leggen, kan je alle functionaliteiten van Knuz dating gratis gebruiken. Voor wie krap bij kas is, of voor wie gewoon geen zin heeft om geld uit te geven in de zoektocht naar de ware, is dit een behoorlijk overtuigend argument om voor Knuz dating te kiezen.

Uiteraard moet de site ergens zijn geld aan verdienen, en je zult er al gauw achter komen dat dit reclame is. Dit is het verdienmodel van veel gratis diensten en dat hoeft ook geen probleem te zijn. Mocht je een hekel hebben aan reclame of het storend vinden tijdens het kijken naar profielfoto’s van leuke mannen of vrouwen dan kan je beter één van de betaalde datingsites proberen. Heb je geen probleem met reclame dan is Knuz dating het proberen waard!

Hoe werkt Knuz?

Knuz werkt zoals de meeste datingsites uiteraard met profielen. Leuke twist is dat de matches op Tinder-achtige wijze tot stand komen, namelijk via fotomatching. Tijdens het kijken naar de profielfoto’s van je potentiële dates kan je aangeven of je een foto leuk of niet leuk vindt. Als je een foto leuk vindt, en de ander vindt jouw profielfoto ook leuk, dan heb je een match!

Heb je een match dan word je hiervan op de hoogte gesteld via een berichtje en kan je contact opnemen met je match.

Knuz chat

Chat is een belangrijk onderdeel van Knuz. Je kan chatten in publieke chatrooms, waar je andere leden op vrijblijvende wijze kunt ontmoeten. Ook kan je een privé chat met iemand beginnen.

Naast chat kan je andere leden berichten sturen of een reactie plaatsen in iemands gastenboek. Een beetje zoals op Facebook zeg maar. Wat ook een beetje op Facebook lijkt is de wall. Als je inlogt kom je op de wall terecht, alwaar je gebeurtenissen ziet van potentiële dates die voldoen aan jouw zoekcriteria. Dit is leuk om doorheen te scrollen en nieuwe mensen te ontdekken.

Daten via de Knuz app

Via de Knuz app kan je daten on the go. De app is beschikbaar voor Android en iOS, en is uiteraard ook gratis in gebruik. Via de app kan je een account aanmaken, zoeken naar profielen, zien wie er van de andere gebruikers in de buurt is en chatten of berichtjes sturen. Ook kan je je profiel en foto’s beheren vanuit de app.

Knuz app
Enkele screenshots uit de app.

Wil je direct aan de slag, dan kan je de app hier downloaden:

Vind leuke events in de singlesagenda

Naast de datingmogelijkheden via de site en de app, organiseert Knuz samen met Relatieklik regelmatig leuke events voor haar singles. Denk hierbij aan feesten, wandelingen of een concertbezoek. Een single event is een handige manier om snel veel singles te ontmoeten. Op een dergelijk event is het grootste deel van de aanwezigen op zoek naar een partner dus contact leggen is makkelijk en je hoeft je niet af te vragen of de ander misschien een vriend of vriendin heeft.

Een overzicht van de komende events vind je in de singlesagenda.

Actie bij Parship

Pluspunten en minpunten van Knuz dating

Elke datingsite heeft zo z’n eigen voor- en nadelen. We hebben hieronder de belangrijkste voor Knuz op een rijtje gezet:

VoordelenNadelen
Gratis Reclame
App Als er een relatie is ontstaan worden profielen soms niet verwijderd, want het is toch gratis. Hierdoor kans op inactieve profielen.
Fotomatching systeem Geen matching op basis van persoonlijkheidstest
Laagdrempelig contact via chat

Benieuwd geworden?

Ben je benieuwd geworden? Dan staat je niks meer in de weg om een gratis account aan te maken. Vergeet niet om bij het aanmaken van je profiel onze profiel tips en profielfoto tips te gebruiken. Wil je liever nog eerst even verder kijken wat andere sites te bieden hebben? Bekijk dan onze: