Badoo

Badoo: gratis daten, nieuwe mensen leren kennen en chatten

Badoo is meer dan alleen een datingsite, maar dating is wel een van de belangrijkste reden waarvoor Badoo wordt gebruikt.

Naast dating kan je Badoo gebruiken voor het vinden van nieuwe (online) vrienden of gewoon lekker een beetje de tijd vol chatten.

Badoo is opgericht in 2006 en kent inmiddels vele miljoenen leden over de hele wereld. Hoewel de site populair lijkt te zijn onder onder een grote groep gebruikers valt er ook stevige kritiek te horen.

In deze review gaan we kijken wat Badoo te bieden heeft, wat de sterke en zwakke punten van de site zijn en of de site te vertrouwen is.

Wat is Badoo?

Wat is badoo?
Dit is het logo van Badoo.

Badoo is een grote internationale datingnetwerksite, die gebruikt kan worden voor daten, nieuwe vrienden zoeken of chatten. Badoo heeft naar eigen zeggen meer dan 349 miljoen gebruikers in 190 landen.

Bij het aanmaken van een profiel wordt gevraagd wat het doel van je aanmelding is. Wil je nieuwe mensen leren kennen bij jou in de buurt, wil je daten of wil je alleen chatten met andere gebruikers.

Hoe werkt Badoo?

Een account aanmaken bij Badoo kan door in te loggen met je Facebookgegevens of door je voornaam, je geboortedatum, je woonplaats en een e-mail adres op te geven.

Na aanmelding vraagt Badoo om je vrienden uit te nodigen op basis van het adresboek van je e-mail. Hiervoor hebben ze het wachtwoord van je e-mail account nodig. Wij raden je af om dit te doen want hiermee wordt iedereen in je adresboek gespamt met ongewenste e-mail van Badoo.

Als je eenmaal bent ingelogd kan het zoeken naar nieuwe contacten beginnen.

Bekijk het onderstaande promotiefilmpje om een indruk te krijgen van de mogelijkheden en functies. Het filmpje is afkomstig van Badoo zelf en het is dus redelijk gelikt, maar voor een eerste indruk prima te gebruiken.

Hoewel de site niet primair Nederlands is kan je prima met Badoo in Nederland singles vinden. Er is een groot aantal Nederlandse gebruikers actief en je kan zoeken naar mensen bij jou in de buurt waardoor je de buitenlandse schonen makkelijk van je af kunt houden.

Kennismakingsspel

Een van de manieren om andere gebruikers te vinden is het Badoo kennismakingsspel.

Eigenlijk dekt kennismakingsspel niet helemaal de lading, want het is niet echt een spel.

Het Badoo kennismakingsspel is eigenlijk een soort Tinder. Je geeft aan of je op zoek bent naar mannen of vrouwen binnen een bepaalde leeftijdscategorie en vervolgens krijg je foto’s te zien op basis waarvan je kan zeggen of je iemand leuk vindt of niet.

Badoo kennismakingsspel
Het Badoo kennismakingsspel om andere leden te leren kennen.

Tijdens onze test kregen we ook leden te zien die alleen op zoek waren naar nieuwe vrienden, terwijl wij hadden aangegeven op zoek te zijn naar andere singles. Er lijkt in het kennismakingsspel helaas geen filter te zijn om te filteren op basis van intentie.

Dat gezegd hebbende is het Badoo kennismakingsspel wel een leuke en snelle manier om andere leden te leren kennen.

Wat kan je met een gratis Badoo account?

De meeste gebruikers kunnen Badoo gratis gebruiken en zullen hier genoeg aan hebben.

Nadat je een gratis profiel hebt aangemaakt kan je al meteen berichtjes sturen naar andere leden, bijvoorbeeld naar een match uit het kennismakingsspel of iemand die je hebt gevonden via een zoekopdracht op de site. Met een gratis account kan je per dag 5 berichtjes sturen.

Daarnaast kan je het zo veel je wilt het kennismakingsspel spelen. Hiervoor moet je wel minimaal één foto van jezelf hebben geüpload. Dit om te voorkomen dat iedereen zomaar door de site kan gaan bladeren. Om te kunnen zien moet je jezelf laten zien, dat maakt het op zich wel zo prettig voor iedereen.

Verder kan je met een gratis profiel leden bij jou in de buurt bekijken (maar natuurlijk ook profielen van mensen op andere locaties). Ook kan je zien wie jou als favoriet heeft gemarkeerd en je kan anderen marken als jouw favorieten.

Tot slot kan je met Badoo gratis de app gebruiken zodat je ook onderweg verder kunt gaan met vrienden of dates zoeken en chatten met je reeds opgedane contacten.

Wat kan je met een betaald Badoo account?

Hoewel je al heel veel kan met een gratis account, kan je credits kopen om extra functies mee te gebruiken. Zo kan je credits inzetten om ervoor te zorgen dat je profiel vaker gezien wordt, om onbeperkt berichtjes te kunnen sturen of om superkrachten te verkrijgen.

Met superkrachten kan je onder meer…

  • …zien wie jou leuk vindt tijdens het kennismakingsspel (dus nog voordat jij zelf hebt gezegd of je de ander wel of niet leuk vindt)
  • …je vorige keuze ongedaan maken (handig als je per ongeluk die ene leukerd hebt weggeklikt)
  • …chatten met de populairste leden (wie wil dat nou niet… 😉 )
  • …onzichtbaar door profielen bladeren (leuk voor de innerlijke creep)

Je kan credits kopen vanaf € 9,99 voor 550 stuks en je kan betalen met iDEAL, PayPal of creditcard. Let wel op, je pakket wordt automatisch aangevuld, mocht je dit niet willen zet dit dan uit. Dit kan via instellingen -> betaalinstellingen -> automatisch opwaarderen.

App

Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen is er een app voorhanden. Met deze app kan je onderweg connected blijven en de verloren momentjes gebruiken om te chatten of te flirten.

Badoo app
Schermafbeelding van de app.

De app is verkrijgbaar voor Android en Apple:

Hoe kan je Badoo verwijderen?

Om je Badoo account te verwijderen ga je naar:

  • Instellingen
  • Account verwijderen
  • Kies in de pop-up voor de optie ‘Je account verwijderen’
  • Voer je wachtwoord in

Je Badoo account wordt nu verwijderd. De gegevens blijven nog 30 dagen bewaard voor het geval je je mocht bedenken. Na deze 30 dagen worden ze definitief verwijderd.

Nog niet helemaal duidelijk? Lees dan hier uitgebreid hoe Badoo verwijderen werkt.

Kritiek

Hoewel de site prima functioneert en je veel kan zonder te betalen is er ook kritiek te horen op Badoo.

In een onderzoek uit 2009 door de Universiteit van Cambridge kreeg Badoo de laatste plaats van de 45 onderzochte sites op het gebied van privacy. Dit omdat de site nogal agressief op zoek gaat naar nieuwe leden via de adresboeken en Facebook contacten van bestaande leden.

Ook zijn er klachten van mensen die een profiel van zichzelf vinden terwijl ze dat nooit hebben aangemaakt. Waarschijnlijk heeft Badoo de gegevens en afbeeldingen hiervoor van Facebook geplukt. Het verwijderen van een dergelijk profiel kan erg lastig zijn en er wordt niet of nauwelijks op gereageerd door de helpdesk.

Als je zelf een account hebt aangemaakt dan kan je wel goed aangeven welke gegevens je wel en niet wilt delen met andere gebruikers.

Actie bij Parship

Kijkje nemen?

Benieuwd naar de site? Neem dan nu een kijkje.

Alternatieven

Liever een van de alternatieven proberen? Bekijk dan welke site bij jou past: