HappyPancake

HappyPancake review: 100% gratis daten (in Zweedse stijl)

HappyPancake? Het klinkt niet superserieus maar wel lekker ongecompliceerd. Op deze van oorsprong Zweedse datingsite draait het naar eigen zeggen dan ook om ‘daten zonder toeters of bellen’.

Geen gedoe dus? Recht op je potentiële partner af? Happy Pancake is natuurlijk niet de eerste datingsite die dat belooft. Vaak blijken er dan nog ellenlange vragenlijsten of prijzige abonnementen tussen jou en de beloofde dates te staan. Goed nieuws: beide ontbreken bij Happy Pancake.

Scandinavisch succes

Het datingplatform is nog maar sinds februari 2018 beschikbaar in Nederland maar is daarbuiten al langer actief. Niet zonder succes. Sinds het in 2007 in Zweden werd opgericht, werd het daar al snel goed gevonden door mensen op zoek naar een serieuze date. In Finland en andere Scandinavische buurlanden was het succes eveneens groot. Inmiddels lijkt de rest van Europa er dus ook aan te moeten geloven. Dat lijkt al met al goed nieuws voor wie niet wil betalen voor toegang tot een poel serieuze gegadigden.

HappyPancake komt uit Zweden.
Tuurlijk, flauw Ikea grapje hier.

Gratis online daten

“Het vinden van ware liefde zou nooit iets moeten kosten”, vinden ze bij Happy Pancake. Je vermoedt meteen een addertje onder het gras bij dat soort kreten maar deze datingsite maakt het nog waar ook. Happy Pancake is helemaal gratis. Voor geen van de opties hoef je te betalen. Sterker nog: al zou je het willen, dan nog zou je hier geen geld kunnen uitgeven aan online daten.

Een gratis datingsite, hoe doen ze dat bij Happy Pancake? Met advertenties. Dat is meteen een van de weinige minpunten aan deze site: af en toe een reclame-banner in beeld.

Profiel

Een ander voordeel van Happy Pancake is dat de drempel qua inschrijven niet zo hoog ligt. Op HappyPancake is dat in een handomdraai gebeurd. Op andere datingsites is voor inschrijving nog weleens een hele berg persoonlijk gegevens vereist. Op HappyPancake maak je je profiel zo uitgebreid als je zelf wil, maar de minimale vereisten zijn op de vingers van een hand te tellen:

  • Je emailadres: dat moet een bestaand adres zijn. Je activeringslink wordt daar namelijk naartoe gestuurd. Later kan je er bijvoorbeeld ook selecties van potentiële dates ontvangen.
  • Je geslacht: weten de andere leden meteen wat voor vlees ze in de kuip hebben.
  • Je geboortedatum: je leeftijd wordt namelijk altijd getoond bij je profiel. Bij Happy Pancake willen ze dat je er eerlijk over bent en voor je date(s) is dat natuurlijk ook wel zo prettig.
  • Je woonplaats: handig, want jij ziet of de ander enigszins bij jou in de buurt woont en andersom.
  • Je seksuele voorkeur: om je te kunnen matchen is het wel zo handig om te weten of je voorkeur uitgaat naar mannen, vrouwen of allebei.

Veel meer dan dat is er dus niet nodig om te kunnen beginnen op HappyPancake. Dat neemt niet weg dat het raadzaam is je eigen profiel specifieker vorm te geven. Want hoe beter je definieert wie je bent en wat je zoekt, hoe groter de kans op een geslaagde match.

De mogelijkheden die je hebt bij het invullen van je profiel op HappyPancake zijn enorm uitgebreid. In het vakje ‘Presentatie’ kan je jezelf kort omschrijven. Daaronder kun je interesses in een groot aantal categorieën aangeven: Eten & Drinken, Hobby’s, Vakantie of Spelletjes bijvoorbeeld. Daarbinnen kan je weer specifieker selecteren. Want je kan wel allebei graag naar de film gaan maar als de een graag horrorfilms kijkt en de ander juist romantische komedies weet je alvast dat de bios geen succesnummer wordt binnen een eventuele relatie. Bij Happy Pancake kan je daarom tot op de film nauwkeurig aanvinken wat je graag kijkt.

Daarnaast heb je de categorieën Uiterlijk, Persoonlijke informatie, Werk en Wereldbeeld. Daarbinnen kan je bijvoorbeeld je lichaamsbouw, sterrenbeeld of politieke voorkeur melden, of je werkt of niet en hoeveel dan ongeveer.

Verificatie van je profiel

Het is altijd de grote vraag online: is het echt of niet? Ook bij online daten vormt het vaak een probleem. Op veel datingsites sterft het van de fake profielen maar ook leugentjes op profielen komen vaak voor. Ziet iemand er bijna te goed uit om waar te zijn, dan laten mensen zo’n profiel voor de zekerheid nog weleens links liggen. Dat wil je natuurlijk niet laten gebeuren. Daarom biedt Happy Pancake de optie om je profiel officieel te verifiëren. Je stuurt een selfie of video en het team van Happy Pancake kijkt dan of het beeldmateriaal inderdaad bij je profiel hoort. Zo ja, dan krijg je een solide ogende blauwe badge met vinkje op je foto geplakt.

Ervaringen

Heel veel recensies over het relatief nieuwe Happy Pancake logischerwijs nog niet. Maar de eerste gebruikers zijn overwegend positief. Een van de weinige nadelen die mensen in hun Happy Pancake reviews noemen, betreft het aantal gebruikers. Op basis van de meeste recensies lijkt groei er voor dit datingplatform gelukkig wel in te zitten. Dat alles helemaal gratis is, wordt uiteraard veelvuldig geroemd. De reclame-uitingen die de kosten dragen, blijven volgens de Happy Pancake reviews binnen de perken. Ze storen de meeste gebruikers in ieder geval niet.

Verder lijken de pogingen om nepprofielen van HappyPancake te weren succesvol. Een verademing voor ervaren online daters, blijkt uit verschillende Happy Pancake reviews.

App

De mobiele site van Happy Pancake werkt prima, maar voor nog groter gebruiksgemak download je natuurlijk de app. Die is zowel voor iOS als voor Android beschikbaar. Om de app te kunnen gebruiken moet je wel eerst even een profiel aanmaken op de site.  

Happy Pancake app
Schermafbeelding van de HappyPancake app.

Gratis inschrijven of alternatieven

Je kunt je gratis inschrijven bij HappyPancake, of bekijk een van de andere gratis datingsites.