Plenty of Fish (PoF Nederland) review: Sla je hier iemand aan de haak of vang je bot?

Een wereldwijd datingnetwerk met maar liefst 88 miljoen profielen: dat is POF.com. Maar hoe zit het met de Nederlandse en Vlaamse leden op een site die veel teksten nog niet naar het Nederlands heeft vertaald en de bewaarknop ‘Bespaar’ noemt? Hieronder lees je onze ongezouten mening over Plenty of Fish.

POF dating: zo werkt het

Je aanmelden bij Plenty of Fish heeft heel wat voeten in de aarde. Je dient een lang formulier in te vullen met de kenmerken van jezelf en van je ideale partner, en POF vraagt ook om een uitgebreide profieltekst. Vrijwel alle velden zijn verplicht, dus je bent hier op z’n minst 10 minuten mee bezig. Dit is niet iets dat je op de mobiele website wilt doen. In plaats daarvan kun je beter de iPhone– of Android-app van Plenty of Fish downloaden.

POF apps
De POF apps zijn beschikbaar voor Android, Apple en voor Windows Phone.

Elk nadeel heb se voordeel. De swipe-generatie, die voornamelijk date om te ‘Netflixen en chillen’, wordt door zo’n aanmeldprocedure afgeschrikt. Maar zelfs een geduldige veertiger kan zenuwachtig worden van de 73 vragen tellende chemistry test, die direct na het uploaden van je foto’s op het scherm verschijnt. Gelukkig kun je die wegklikken en meteen naar singles bij jou in de buurt zoeken.

Die komen standaard tevoorschijn als je klikt op ‘Zoeken’. Bij de POF Search kun je jouw basiszoekopdracht nog wat verfijnen op basis van allerlei criteria, waaronder etniciteit en opleidingsniveau. Heb je eenmaal een leuk profiel gevonden, dan kun je (helaas) niet chatten, maar wél een berichtje sturen via de groene knop onderaan de de profielpagina. Met de prioriteit-functie, waar je tokens voor dient te kopen, verschijnt jouw berichtje bovenin de inbox van die persoon.

Tóch wel swipen?

We hadden het eerder over het swipen, met een vette knipoog naar de Tinder-gebruikers (waarbij we de hand in eigen boezem steken). POF lijkt daar niet compatibel mee te zijn, maar toch heeft Plenty of Fish een eigen soort Tinder. Via de knop ‘Ontmoet mij’ krijg je foto’s voorgeschoteld van leden in de buurt. Je kunt daarbij aangeven of je hem of haar wilt ontmoeten. Behalve de opties ‘ja’ en ‘nee’, kun je ook ‘misschien’ aanklikken of –uiteraard tegen betaling– ‘super ja’.

Plenty of Fish swipen
Zo ziet de Plenty of Fish “Tinder variant” er uit.

Van tijd tot tijd zal POF je plagen door aan te geven dat een bepaald aantal leden interesse in jou heeft getoond. Wie dit zijn, kun je niet zien, tenzij je tokens koopt. Momenteel betaal je voor 10 tokens €16,90. Wat ook kan, is premium-lid worden. Al vanaf €9,99 per maand beleef je Plenty of Fish reclamevrij, kun je zien wie jouw berichtjes heeft gelezen en wordt je als eerste getoond op het swipe-scherm.

Plenty of Fish: Nederland

Alhoewel POF Nederland nog niet helemaal soepeltjes draait, zijn er toch verrassend veel leden. En op het eerste gezicht lijken daar weinig nepprofielen tussen te staan. Zowel jonge leden als de oudere leden zijn goed vertegenwoordigd. Maar we moeten eerlijk zijn: we hebben geen wetenschappelijke test gedaan om te zien hoeveel mensen nu eigenlijk op een berichtje reageren.

Het prettige van POF is dat deze datingsite gratis is. Als je dus even de tijd hebt om je account op te zetten en je profiel met tekst te vullen, is het de moeite waard. Wie weet loop je iemand tegen het lijf die, net als jij, nieuwsgierig is naar dit relatief onbekende netwerk.

Plenty of Fish reviews

Wat wij van POF vinden, lees je hier tussen de regels door. Maar wat vinden anderen van deze datingsite? Op internet vinden we verschillende meningen en reviews. Hieronder een kleine greep daaruit:

  • “Als je niet upgradet, loop je het risico dat je account wordt geblokkeerd.”
  • “Mannen die direct aansturen op seks en vrouwen die niet reageren.”
  • “Ik betaal geld maar kan niet meer inloggen.”
  • “De support-afdeling beantwoordt mijn mails niet.”
  • “Ze beloven je meer gratis dingen dan je krijgt.”

Afmelden of verwijderen?

Als je genoeg van het daten hebt of na het proberen ziet dat deze site niet aan jouw verwachtingen voldoet, is het logisch dat je jouw profiel op Plenty of Fish verwijderen wilt. Dat kan door deze pagina te bezoeken als je ingelogd bent: https://www.pof.com/deleteaccountb.aspx. De site probeert je daar nog op andere gedachten te brengen, maar helemaal onderaan vind je de rode knop waarmee je jouw account laat verwijderen.

Alternatieven

Niet alleen qua potentiële dates zijn er plenty of fish in the sea, maar ook qua datingsites. Heeft POF niet gebracht wat je ervan hoopte, of lijkt het je te fishy? Probeer dan de datingsite vergelijker om te kijken welke sites wel bij jou passen:

Geschreven door Onno de Boer
Dating coach en ervaringsdeskundige Onno onderwerpt voor DatingGuru.nl datingsites aan een kritische blik. Ook deelt hij hier zijn eigen hoogtepunten en dieptepunten met online dating.

Deel dit artikel

Wat is jouw ervaring met Plenty of Fish?

Send this to a friend