Funky fish

Funky Fish review: Christelijke datingsite en dating app

Wil je weten wat Funky Fish is? Lees dan snel verder!

Op een gemiddelde datingsite vind je allerlei religies, rassen en sociale klassen vertegenwoordigd. Dat is natuurlijk mooi en kan tot bijzondere matches leiden, maar niet iedereen zoekt zo’n smeltkroes. Als je bijvoorbeeld gelovig bent en je levensovertuiging wilt beleven en uitdiepen met een nieuwe partner, dan is het soms zoeken naar een speld in een hooiberg.

Tenzij je je inschrijft op www.funkyfish.nl. Ook wel afgekort tot FF, is dit een site die christelijke singles in Nederland en België bijeenbrengt. Maar ook voor wie vriendschap zoekt en graag goede gesprekken over de bijbel voert, kan hier leuke contacten opdoen.

De oprichter van Funky Fish kreeg in 2002 naar eigen zeggen de roeping om een datingcommunity voor christenen te starten. Er is inmiddels een team aangetrokken dat de site helpt runnen. Dagelijks dienen zij vanuit Jezus’ woord: “Heb je naaste lief als jezelf en God boven alles.”

De grootste school vissen

Funky Fish is de grootste christelijke datingsite en singlescommunity van Nederland en België. De site heeft meer dan 25.000 actieve leden, waarvan meer vrouwen dan mannen. Op de homepage van Funky Fisch zie je de precieze verhoudingen en alvast wat foto’s van vrijgezellen.

Het grappige van de site is de naam, wat er precies funky is aan deze fish weten wij niet. Maar slim is het wel, want hij blijft goed hangen. De makers breien mooi door op het thema door het te hebben over vissen (zoeken naar leden) en visjes (de leden zelf). Je profiel noemen ze een visakte. Ook zijn er scholen: groepen van leden met gedeelde interesses. En nieuwe leden staan bekend als Hollandse nieuwe.

Voor alle christelijke stromingen

Protestanten, orthodoxen, evangelisten en katholieken zijn allemaal van harte welkom op Funky Fish. Deze oecumenische aanpak promoot begrip en tolerantie tussen stromingen die de bijbel en het evangelie op uiteenlopende manieren interpreteren.

Omdat een verliefdheid vaak gebaseerd is op zaken die partners met elkaar gemeen hebben, biedt de FunkyFish dating site veel potentieel voor singles die korte metten met hun eenzaamheid willen maken.

Christelijke dating app

Funky Fish is ook beschikbaar als app voor Android-toestellen. In de Google Play Store krijgt de app een teleurstellende score van 2,4. Zoals deze rating doet vermoeden, lopen de meningen over de mobiele app wijd uiteen. Hier zie je een greep uit de reacties:

  • “Inloggen werkt niet.”
  • “Begint steeds beter te worden.”
  • “Typen is echt een minpunt.”
  • “App is eenvoudig maar functioneert prima.”

Zoals we van de doelgroep kunnen verwachten, houden de gebruikers het netjes in hun commentaren. Toch valt er enige frustratie van de ‘visjes’ te beproeven. Maar of je beter af bent met alleen de website-versie van Funky Fish, laten we aan jou over. Probeer het gewoon eens (als je een iPhone of Windows-smartphone gebruikt) De app is gratis, dus een buil val jij je er niet aan.

Je kan de Funkyfish app hier downloaden:

Aanmelden is gratis

Funky Fish is behalve bijzonder ‘niche’, ook nog eens erg goedkoop. Sterker nog, je kunt je gratis voor deze datingsite inschrijven. In theorie kun je ook al meteen berichtjes sturen, maar in de praktijk moet je even wachten totdat de door jou geüploade foto wordt geaccepteerd. Toen wij ons op een maandagmiddag inschreven, duurde het enkele uren voordat onze profielfoto was goedgekeurd. In tussentijd kun je wel profielen bekijken en reacties op foto’s achterlaten.

Voordelen van het lidmaatschap

Funky Fish heeft ook betaalde accounts. Met het lidmaatschap word je ‘Goudvis” en kun je net iets meer doen dan gratis leden. Dit zijn enkele van de redenen om een lidmaatschap van een maand of langer te nemen:

  • Toegang tot de chatrooms
  • Mogelijkheid tot privé chatten
  • Onbeperkt berichtjes sturen
  • Een fotoalbum bijhouden

Het goedkoopste lidmaatschap is dat van een maand, met een prijs van € 9,95 en zonder automatische verlenging. Probeer het eens uit, want volgens de makers kregen al duizenden singles beet op Funky Fish. Dus voordat je weet sta je voor de beslissing in wiens kerk jullie elkaar eeuwige trouw beloven!

Funky Fish alternatieven

Na het lezen van deze review niet overtuigd? Zoek dan een alternatief in onze datingsite vergelijker.