Funky Fish review: Christelijke datingsite en online community

Funky Fish is een christelijke datingsite voor singles die nieuwe mensen willen leren kennen voor een duurzame relatie.

 • Goede keuze voor het vinden van een christelijke duurzame liefdesrelatie.
 • Eén van de grootste en goedkoopste christelijke datingsites.
 • Inclusief christelijke community voor het maken van nieuwe vrienden.

Pluspunten en minpunten

Pluspunten

 • Zeer aantrekkelijk geprijsd
 • Na afloop van je gekozen abonnementsperiode word je overgezet naar een gratis account
 • Organiseert ook single evenementen

Minpunten

 • App wat gedateerd
 • Er wordt reclame getoond (maar dit drukt de abonnementskosten)

Doelgroep van datingsite Funky Fish

Op een gemiddelde datingsite vind je allerlei religies, nationaliteiten en sociale klassen vertegenwoordigd. Dat is natuurlijk mooi en kan tot bijzondere matches leiden, maar niet iedereen zoekt zo’n smeltkroes. Als je bijvoorbeeld gelovig bent en je levensovertuiging wilt beleven en uitdiepen met een nieuwe partner, dan is het op een algemene datingsite soms zoeken naar een speld in een hooiberg.

Tenzij je je inschrijft op www.funkyfish.nl. Ook wel afgekort tot FF. Dit is een site die christelijke singles in Nederland en België bijeenbrengt voor een relatie. Maar ook voor wie vriendschap zoekt en graag goede gesprekken over de Bijbel voert, kan hier leuke contacten opdoen.

De oprichter van Funky Fish kreeg in 2002 naar eigen zeggen de roeping om een online community voor christenen te starten. Er is inmiddels een team aangetrokken dat de site helpt runnen. Dagelijks dienen zij vanuit Jezus’ woord: “Heb je naaste lief als jezelf en God boven alles.”

De grootste school vissen

Funky Fish is de grootste christelijke datingsite en singlecommunity van Nederland en België. De site heeft meer dan 34.000 actieve leden, waarvan iets meer vrouwen dan mannen. Op de homepage van Funky Fisch zie je de precieze verhoudingen en alvast wat foto’s van vrijgezellen.

Het grappige van de site is de naam, wat er precies funky is aan deze fish weten wij niet. Maar slim is het wel, want hij blijft goed hangen. De makers breien mooi door op het thema door het te hebben over vissen (zoeken naar leden) en visjes (de leden zelf). Je profiel noemen ze een visakte. Ook zijn er scholen: groepen van leden met gedeelde interesses. En nieuwe leden staan bekend als Hollandse nieuwe. Verdachte nepprofielen kan je melden als rotte vis.

Voor alle christelijke stromingen

Protestanten, orthodoxen, evangelisten en katholieken zijn allemaal van harte welkom op Funky Fish. Deze oecumenische aanpak promoot begrip en tolerantie tussen stromingen die de bijbel en het evangelie op uiteenlopende manieren interpreteren.

Omdat een verliefdheid vaak gebaseerd is op zaken die partners met elkaar gemeen hebben, biedt de FunkyFish datingsite veel potentieel voor christelijke singles die korte metten met hun eenzaamheid willen maken.

Functionaliteiten van de site

Funky Fish beschikt over de standaard functionaliteiten die je tegenkomt bij de meeste datingsites en een aantal mogelijkheden die specifiek voor de doelgroep bedoeld zijn.

Je kunt zien welke van de andere leden online is, uitgebreid zoeken naar andere leden op basis van criteria die jij belangrijk vindt en berichten sturen naar andere gebruikers.

Daarnaast beschikt deze datingsite over community functies zoals chatrooms waar je andere gebruikers kunt ontmoeten en je kunt lid worden van een school (een groep) om gezamenlijke activiteiten met andere leden te doen. Verder is er een kerkenzoekmachine, een uit-agenda met christelijke activiteiten en je kunt spelletjes spelen.

Ook kan je zelf een zogenaamde interessegroep oprichten, hier kan je met andere gebruikers van gedachten wisselen over een bepaald onderwerp.

Onder de menuknop ‘Community’ vind je groepen met thema’s zoals ‘Wandelweekend’ of ‘Uitjes rondom Utrecht’ waar je lid van kunt worden. Dit is een leuke manier om andere mensen te ontmoeten op basis van interesses.

Vind andere christenen op basis van interesses

Profielen

De profielen van de andere leden bestaan uit een profieltekst (soms lang, soms kort) en daaronder een opsomming van de feitelijke kenmerken, zoals leeftijd, lengte, beroep, op zoek naar… en meer.

En natuurlijk een profielfoto.

Onderaan elk profiel krijg je 3 andere suggesties te zien van mensen die je misschien ook leuk vindt. Zo kan je makkelijk van profiel naar profiel doorbladeren. Overigens zijn dit geen suggesties op basis van een of ander fancy algoritme, maar gewoon drie willekeurige singles.

Bij het profiel staan twee knoppen die je kunt gebruiken als de persoon je aanspreekt: ‘Maak favoriet’ en ‘Stuur bericht’. De functies van beide knoppen spreken voor zich. Als je iemand favoriet maakt kan je hem of haar snel terugvinden, maar als je niet kunt wachten dan kan je ook gewoon direct een berichtje sturen.

Christelijke dating app

Funky Fish is ook beschikbaar als app voor Android en iPhone. In de Google Play Store krijgt de app een teleurstellende score van 2,2. Zoals deze rating doet vermoeden, lopen de meningen over de mobiele app wijd uiteen. Hier zie je een greep uit de reviews:

 • “Inloggen werkt niet.”
 • “Begint steeds beter te worden.”
 • “Typen is echt een minpunt.”
 • “App is eenvoudig maar functioneert prima.”

Zoals we van de doelgroep kunnen verwachten, houden de gebruikers het netjes in hun commentaren. Toch valt er enige frustratie van de ‘visjes’ te beproeven. Maar of je beter af bent met alleen de website-versie van Funky Fish, laten we aan jou over.

Screenshot van de Funky Fish app

Zoals je ziet is de app qua design wat gedateerd.

Aanmelden is gratis

Funky Fish is behalve bijzonder ‘niche’, ook nog eens erg goedkoop. Sterker nog, je kunt je gratis voor deze datingsite inschrijven. In theorie kun je ook al meteen berichtjes sturen, maar in de praktijk moet je even wachten totdat de door jou geüploade foto wordt geaccepteerd. Toen wij ons op een maandagmiddag inschreven, duurde het enkele uren voordat onze profielfoto was goedgekeurd. In tussentijd kun je wel je eigen profiel verder invullen, andere profielen bekijken en reacties op foto’s achterlaten.

Een profiel aanmaken doe je zo:

 1. Klik op ‘Gratis inschrijven’ rechtsboven op de homepage
 2. Vul de gevraagde basisgegevens in zoals een gebruikersnaam en een e-mailadres
 3. Hierna ontvang je een mailtje met een bevestigingslink. Nadat je hierop hebt geklikt kan je inloggen.

Eenmaal ingelogd kan je de site bekijken.

Eerst kom je terecht op jouw visakte (je profiel) met het verzoek je profiel verder in te vullen.

Dit kan je meteen doen, of eerst een kijkje nemen op de site.

Menu opties
Na aanmelden kan je de verschillende delen van de FF-site bekijken.

Met een onaf profiel kan je geen gebruik maken van de zoekfunctie, wel kan je kijken wie er nu online is. Je krijgt hier standaard zowel mannen als vrouwen te zien, maar je kunt filteren op geslacht en op intentie (relatie/vriendschap).

Filter van de Nu online functie

Mogelijkheden van het gratis lidmaatschap

Met een gratis abonnement kan je profielen bekijken en 1 bericht per dag versturen naar een leuke single man of vrouw. Ook krijg je 1 keer per maand een mail met mogelijke matches.

Op zich is dit genoeg om een date te regelen, maar toegegeven, als betalend lid kan je efficiënter daten. Met één berichtje per dag moet je redelijk wat geduld hebben.

Voordelen van een betaald lidmaatschap

Funky Fish heeft ook de mogelijkheid voor een betaald account. Hiermee word je “Goudvis” en krijg je onbeperkt toegang tot alle functionaliteiten van de datingsite. Dit zijn enkele van de redenen om betalend lid te worden voor een periode van een maand of langer:

 • Toegang tot de chatrooms
 • Mogelijkheid tot privé chatten
 • Onbeperkt berichten sturen
 • Een fotoalbum bijhouden
 • Zelf groepen oprichten
 • Evenementen organiseren

De kosten van een betaald account zijn als volgt:

Kostenoverzicht bijgewerkt op: 21-09-2023
Lengte abonnementKosten per maandKosten totaal
1 Maand €9,95 €9,95
3 Maanden €6,50 €19,50
12 Maanden €2,46 €29,52

Met deze prijzen kunnen we met recht zeggen dat Funky Fish een van de goedkoopste betaalde datingsites is.

Opzeggen of je profiel verwijderen

In tegenstelling tot de meeste andere datingsites hoef je het abonnement hier niet zelf stop te zetten. Na afloop van de periode waar je voor betaald hebt wordt het lidmaatschap niet automatisch verlengd.

Wil je eerder je profiel (“je visakte”) verwijderen, bijvoorbeeld omdat je jouw liefde hebt gevonden, dan kan dat natuurlijk.

Je Funky Fish profiel verwijderen is niet moeilijk:

 1. Log in op de site.
 2. Ga naar “Mijn visakte”
 3. Klik op “Verwijder akte”
 4. Geef een reden op en klik op de knop “Verwijder”.

Betrouwbaarheid

Hoewel Funky Fish niet is aangesloten bij een van de bekende keurmerken zoals Thuiswinkel waarborg of het Keurmerk Veilig Daten, kan deze dating website zeker als betrouwbaar worden gezien. De website wordt beheerd door een Nederlands bedrijf gevestigd in Hilversum en bestaat al ruim 20 jaar. Als je een betaald abonnement neemt betaal je voor de door jou gekozen periode, na afloop wordt je abonnement niet automatisch verlengd. Dit laatste geeft wel aan dat de eigenaar van FF het hart op de juiste plek heeft en niet uit is op puur gewin.

Ook al ogen de app en de website een tikje verouderd, er wordt wel gebruik gemaakt van een moderne beveiligde verbinding waardoor jouw communicatie niet onderschept kan worden.

In 2021 heeft de website de ‘Website van het jaar award’ gewonnen in de categorieën ‘populairste datingsite’ en ‘beste datingsite’.

Contact met de helpdesk

Mocht je vragen of problemen hebben, dan kan je contact opnemen met de helpdesk via het contactformulier op de site.

Je krijgt antwoord per e-mail.

De adresgegevens zijn:
Funky Fish B.V.
Hoge Naarderweg 8
1217 AE Hilversum

Benieuwd?

Probeer het eens uit, want volgens de makers kregen al duizenden mensen beet op Funky Fish. Dus voordat je weet sta je voor de beslissing in wiens kerk jullie elkaar eeuwige trouw beloven!

Funky Fish alternatieven

Na het lezen van deze review niet overtuigd? Lees dan ook de Roots Dating of ChristianMatch reviews of zoek een alternatief in onze vergelijker.

Geschreven door Anouk Vos
Dating adviseur Anouk schrijft voor DatingGuru.nl over haar visie op daten, datingsites en de liefde in het algemeen. Daarnaast is ze dol op uitgaan, reizen en lekker eten met vrienden.

Deel dit artikel

Wat is jouw ervaring met Funky Fish?

Send this to a friend