50liefde

50Liefde Review – Dating voor 40+ – Ervaringen, kosten en mogelijkheden

50liefde is een van de grootste Nederlandse datingsites voor singles van 40 jaar en ouder. De site heeft iets meer vrouwen dan mannen als lid (op het moment van schrijven 57% vrouw, 43% man) en uit de door 50liefde.nl gepubliceerde statistieken blijkt dan 1 op de 3 leden (33%) een relatie vindt via 50liefde.

In deze review zullen we kijken hoe 50liefde werkt, wat de mogelijkheden en wat de kosten zijn.

Hoe werkt 50liefde?

50liefde richt zich op 50plussers die op zoek zijn naar een serieuze relatie. De minimale leeftijd om u in te schrijven is 40 jaar. Leden komen met elkaar in contact op basis van opgegeven interesses en eigenschappen of via de match game, maar uiteraard kunt u ook gewoon door de profielen heen bladeren en kijken wie u aanspreekt.

De website is overzichtelijk en gemakkelijk in gebruik. Inschrijven bij 50liefde is een snelle aangelegenheid: u vult een (scherm)naam en uw e-mail adres in. Op dit e-mail adres ontvangt u een verificatie mailtje met een link waarop u moet klikken. Hierna is uw account aangemaakt en kunt u beginnen met daten. Het is wel verstandig om eerst nog verdere gegevens zoals interesses in te vullen. Op basis hiervan heeft u een grotere kans om een geschikte match te vinden.

Veel datingsites hebben tegenwoordig een eigen dating app maar die ontbreekt nog bij 50liefde. Wel werkt de site ook prima op telefoon of tablet zodat u een app eigenlijk niet zult missen.

Het contact binnen de site met andere singles verloopt via berichtjes en chat. Zo kunt u op een ontspannen manier kennismaken voordat u besluit over te gaan tot het maken van een afspraakje.

50liefde helpdesk

50liefde.nl onderscheidt zich met een goede en bereikbare helpdesk. De helpdesk is per telefoon en per mail bereikbaar en staat klaar om al uw vragen te beantwoorden. U kunt praktische vragen stellen over het gebruik van de site als u ergens niet uitkomt, maar ze geven ook advies en tips als u zich bijvoorbeeld afvraagt wat u nou in uw profiel moet zetten.

Betrouwbaarheid

Alle profielen op 50liefde.nl worden handmatig gecontroleerd, dat betekent dat u ervan uit kunt gaan dat de andere leden die u op de site ziet ook daadwerkelijk op zoek zijn naar een partner en geen andere bedoelingen hebben.

Berichten die u verstuurt naar andere leden verlopen via het anonieme berichtensysteem van 50liefde. Zo zijn uw persoonlijke gegevens niet bekend bij de ander totdat u zelf ervoor kiest om deze te delen. Mocht een contact toch onprettig worden dan kunt u deze persoon makkelijk blokkeren zonder dat hij of zij nog een mogelijkheid heeft om berichtjes naar u te blijven sturen.

Komt u een profiel tegen waarvan u denkt dat het niet in orde is, dan kunt u dit profiel met één druk op de knop rapporteren. De helpdesk zal het profiel dan onderzoeken en verwijderen indien dit nodig is.

Uitschrijven

Mocht u een partner hebben gevonden of na een tijdje toch genoeg hebben van het online daten, dan kunt u zich gemakkelijk uitschrijven bij 50liefde. Uitschrijven kan vanuit uw account:

  • Om uw profiel te verwijderen moet u ingelogd zijn
  • Klik vervolgens op mijn account -> profiel aanpassen -> profiel verwijderen.
  • Hierna krijgt u een bevestigingsmail om te bevestigen dat u uw account wilt verwijderen. Klik op de link in de mail.
  • Hierna is uw account verwijderd.

Kosten 50liefde

Inschrijven bij 50liefde is gratis. Met een gratis account kunt u de site uittesten om te zien of u denkt dat het wat voor u is. U kunt matches en partnervoorstellen bekijken en smiles versturen naar mensen die u leuk vindt.

Dit is een leuke en vrijblijvende manier om kennis te maken met de  site. Maar als u er daadwerkelijk een contact uit wilt halen dan zult u net als bij de meeste datingsites over moeten stappen op een betaald account.

Met een betaald account kunt u onbeperkt berichten sturen en gebruik maken van alle functies van de site. In het overzicht hieronder ziet u de verschillen tussen en gratis en een betaald account bij 50liefde.

50liefde mogelijkheden gratis en betaald account

Verschillende pakketten, verschillende prijzen

De kosten voor een volledig abonnement van 50liefde verschillen afhankelijk van de abonnementsduur die u kiest:

  • 3 maanden 29,99 per maand
  • 6 maanden 24,99 per maand
  • 12 maanden 17,99 per maand

Des te langer de abonnementsduur, des te goedkoper het per maand is.

50liefde gratis proberen

Bent u na het lezen van deze review benieuwd geworden en wilt u 50liefde gratis uitproberen? Klik dan op de volgende link: