50liefde

50Liefde Review – Dating voor 40+ – Ervaringen, kosten en mogelijkheden

50liefde is een van de grootste Nederlandse datingsites voor singles van 40 jaar en ouder. De site heeft iets meer vrouwen dan mannen als lid (op het moment van schrijven 57% vrouw, 43% man) en uit de door 50liefde.nl gepubliceerde statistieken blijkt dan 1 op de 3 leden (33%) een relatie vindt via 50liefde.

In deze review zullen we kijken hoe 50liefde werkt, wat de mogelijkheden en wat de kosten zijn.

Hoe werkt 50liefde?

50liefde richt zich op 50plussers die op zoek zijn naar een serieuze relatie. De minimale leeftijd om je in te schrijven is 40 jaar. Leden komen met elkaar in contact op basis van opgegeven interesses en eigenschappen of via de match game, maar uiteraard kan je ook gewoon door de profielen heen bladeren en kijken wie je aanspreekt.

De website is overzichtelijk en gemakkelijk in gebruik. Inschrijven bij 50liefde is een snelle aangelegenheid: je vult een (scherm)naam en je e-mail adres in. Op dit e-mail adres ontvang je een verificatie mailtje met een link waarop je moet klikken. Hierna is je account aangemaakt en kan je beginnen met daten. Het is wel verstandig om eerst nog verdere gegevens zoals interesses in te vullen. Op basis hiervan heb je een grotere kans om een geschikte match te vinden.

Veel datingsites hebben tegenwoordig een eigen dating app maar die ontbreekt nog bij 50liefde. Wel werkt de site ook prima op telefoon of tablet zodat je een app eigenlijk niet zult missen.

Het contact binnen de site met andere singles verloopt via berichtjes en chat. Zo kun je op een ontspannen manier kennismaken voordat je besluit over te gaan tot het maken van een afspraakje.

50liefde helpdesk

50liefde.nl onderscheidt zich met een goede en bereikbare helpdesk. De helpdesk is per telefoon en per mail bereikbaar en staat klaar om al je vragen te beantwoorden. Je kunt praktische vragen stellen over het gebruik van de site als je ergens niet uitkomt, maar ze geven ook advies en tips als je bijvoorbeeld twijfelt over wat je nou in je profiel moet zetten.

Betrouwbaarheid

Alle profielen op 50liefde.nl worden handmatig gecontroleerd, dat betekent dat je ervan uit kunt gaan dat de andere leden die je op de site ziet ook daadwerkelijk op zoek zijn naar een partner en geen andere bedoelingen hebben.

Berichten die je verstuurt naar andere leden verlopen via het anonieme berichtensysteem van 50liefde. Zo zijn je persoonlijke gegevens niet bekend bij de ander totdat je zelf ervoor kiest om deze te delen. Mocht een contact toch onprettig worden dan kan je deze persoon makkelijk blokkeren zonder dat hij of zij nog een mogelijkheid heeft om berichtjes te blijven sturen.

Kom je een profiel tegen waarvan je denkt dat het niet in orde is, dan kan je dit profiel met één druk op de knop rapporteren. De helpdesk zal het profiel dan onderzoeken en verwijderen indien dit nodig is.

Uitschrijven

Mocht je een partner hebben gevonden of na een tijdje toch genoeg hebben van het online daten, dan kan je je gemakkelijk uitschrijven bij 50liefde. Uitschrijven kan vanuit het account:

  • Om je profiel te verwijderen moet je ingelogd zijn
  • Klik vervolgens op mijn account -> profiel aanpassen -> profiel verwijderen.
  • Hierna krijg je een bevestigingsmail om te bevestigen dat je het account wilt verwijderen. Klik op de link in de mail.
  • Hierna is je account verwijderd.

Kosten 50liefde

Inschrijven bij 50liefde is gratis. Met een gratis account kan je de site uittesten om te zien of je denkt dat de site bij je past. Je kunt matches en partnervoorstellen bekijken en smiles versturen naar mensen die je leuk vindt.

Dit is een leuke en vrijblijvende manier om kennis te maken met de  site. Maar als je er daadwerkelijk een contact uit wilt halen dan zal je net als bij de meeste datingsites over moeten stappen op een betaald account.

Met een betaald account kan je onbeperkt berichten sturen en gebruik maken van alle functies van de site. In het overzicht hieronder zie je de verschillen tussen en gratis en een betaald account.

50liefde mogelijkheden gratis en betaald account

Verschillende pakketten, verschillende prijzen

De kosten voor een volledig abonnement van 50liefde verschillen afhankelijk van de abonnementsduur die je kiest:

  • 3 maanden 29,99 per maand
  • 6 maanden 24,99 per maand
  • 12 maanden 17,99 per maand

Des te langer de abonnementsduur, des te goedkoper het per maand is.

50liefde gratis proberen

Ben je na het lezen van deze review benieuwd geworden en wilt je 50liefde gratis uitproberen? Klik dan op de volgende link: