50plusmatch: de datingsite voor 50+

50plusmatch
Kosten per maand:
V.a. €14,95 tot €29,95
DG MetaScore
4.0
0
5
1890 Reviews
Trustpilot
3.4
67 Reviews
Google
3.8
80 Reviews
Kiyoh
4.0
1743 Reviews

50plusmatch is een van de populairste datingsites voor singles van 50 jaar en ouder. In deze 50plusmatch review lees je alles over de sterke en minder sterke punten, en krijg je de mogelijkheid om de site geheel vrijblijvend 3 dagen gratis uit te proberen.

Doelgroep

Je bent ouder dan 50 en je bent (weer) single. Dan is het niet zo makkelijk om zomaar even met andere alleenstaanden in contact te komen.

Met het toenemen van de leeftijd neemt het aantal sociale contacten toch vaak wat af. En je mag dan wel actief zijn, maar dansen in de disco is niet langer de beste manier om een wederhelft te vinden. Nee, jij leert iemand liever kennen onder het genot van een goed glas wijn of tijdens een lange strandwandeling.

De website 50plusmatch speelt daarop in. Met een groeiend aantal scheidingen boven de 50 jaar en een toenemende affiniteit met internet, is deze website in enkele jaren tot dé ‘digitale hangplek’ voor 50-plussers verworden.

Wat is 50plusmatch?

50plusmatch is een populaire dating-website voor singles van 50 jaar of ouder. Al sinds 2006 is deze website actief, en inmiddels heeft het Rotterdamse bedrijf achter dit concept ook de vleugels naar het buitenland uitgespreid. De gebruiksvriendelijkheid van de site en de rappe service van de support-afdeling dragen bij aan de tevredenheid van de gebruikers, en maken dit misschien wel de beste datingsite in dit segment.

In tegenstelling tot veel andere datingsites is 50plus match heel open over de demografische samenstelling van haar leden:

Man-vrouw verhouding

Percentage mannen vs vrouwen

De site heeft vele duizenden leden, waarvan 51% vrouwen zijn en 49% mannen.

Leeftijdscategorieën

Leeftijden

De leeftijdscategorie met de meeste profielen is die van 55-60 jaar. Op de gedeelde tweede plek staan de leeftijden 50-55 jaar en 60-65 jaar. Maar ook boven de 65 vind je vele alleenstaanden op deze site.

Wat kan je met 50plus match?

Met deze datingsite kun je andere 50-plussers leren kennen (Lees ook: 250 vragen om iemand te leren kennen). De site legt de nadruk op actieve singles in deze leeftijdscategorie, maar laten we eerlijk zijn: iedere single wil een zo goed mogelijke (dus jeugdige) indruk maken. Aan jou dus de taak om dit zo duidelijk mogelijk met jouw profiel over te brengen.

Net als bij iedere andere datingwebsite kun je met 50plusmatch.nl zoeken naar andere singles op basis van leeftijd, uiterlijk, en andere eigenschappen. Je kan je interesse aan anderen kenbaar maken, maar ze geen berichtjes sturen – dit is alleen weggelegd voor betalende leden. Daarover vertellen we hieronder méér.

Een profiel aanmaken

De beste manier om 50plusmatch te leren kennen is door een eigen profiel aan te maken. Registratie is gratis en geeft je toegang tot de basisfunctionaliteiten. Gratis leden kunnen een profiel aanmaken, foto’s uploaden, een zoekprofiel opstellen en reageren op berichten (maar niet zelf het initiatief nemen om een bericht te versturen). Ook kan je profielen van andere leden bekijken.

Dit is dus een prima aanpak voor wie benieuwd is hoe de site werkt en of er leuke singles op staan.

Een profiel aanmaken doe je zo:

 1. Ga naar 50plusmatch.nl en klik op één van de groene knoppen: Profiel aanmaken
 2. Geef aan wat je geslacht is, en naar welk geslacht je op zoek bent. Kies een nickname (dit is de naam die de andere leden bij je profiel te zien krijgen). En geef een e-mailadres en wachtwoord op waarmee je wilt gaan inloggen. Stap 1 inschrijven
 3. Als je dit gedaan hebt, word je gevraagd om je profiel in te vullen. Dit gaat in 4 stappen.
 4. Stap 1 gaat over je algemene gegevens, zoals leeftijd, opleidingsniveau en werk.
 5. Bij stap 2 worden drie vragen gesteld die je met een kort tekstje kunt beantwoorden. Het gaat om een omschrijving van jezelf en een omschrijving van wat je verwacht van een toekomstige partner en relatie.
 6. Bij stap 3 kan je wat meer vertellen over wat je doet in je vrije tijd (hobby’s, etc)
 7. En tot slot kan je tot maximaal 10 foto’s van jezelf plaatsen.

Hierna ben je klaar om de site te gaan verkennen.

Tip: Je ontvangt een e-mail met daarin een link om je e-mailadres te bevestigen. Vergeet dit niet te doen om je inschrijving af te ronden.

Mogelijkheden van de site

Nieuwe leden zullen snel wegwijs zijn binnen de mogelijkheden van de site. De diverse functionaliteiten waarmee je kunt zoeken door de profielen van leden op zoek naar een nieuwe relatie zijn overzichtelijk, gebruiksvriendelijk en eenvoudig in gebruik:

 • Actieve leden kunnen met elkaar communiceren via een berichtensysteem, chat of zelfs videobellen voor wie dat wil.
 • Je kunt een zoekprofiel aanmaken op basis van interesses en kenmerken waarover jouw ideale match zou moeten beschikken. Nieuwe leden die zich inschrijven worden dan automatisch getoond. Maar je kunt natuurlijk ook handmatig zoeken. Zo kan je telkens een beetje spelen met de zoekcriteria.
 • Betalende leden kunnen zien wie hun profiel heeft bezocht (en dus mogelijk interesse had).

50plusmatch app

Het mooie van online dating is dat je niet langer naar de bar, discotheek of sportvereniging hoeft om singles te leren kennen. Evenmin ben je op alleenstaanden in jouw directe omgeving aangewezen; heel Nederland is jouw speelveld, zogezegd. En dankzij de 50plusmatch app hoef je ook niet langer achter je computer te zitten om singles te zoeken en ermee te flirten.

Ontmoet nieuwe mensen waar je ook bent via de 50plusmatch app op je telefoon.

De app van 50 plus match is verkrijgbaar voor Apple-toestellen in de App Store en voor Android-apparaten via Google Play. De app is gratis en biedt dezelfde functies als de website, met de mogelijkheid om vanuit de app voor een lidmaatschap te betalen.

50plusmatch kosten

Je kunt je gratis aanmelden voor deze datingsite voor 50 plussers.

Maar zodra je wat serieuzer aan de slag wilt, kun je eigenlijk niet zonder een betaald abonnement. Want alleen met een betaald lidmaatschap kun je persoonlijke berichtjes sturen, de zoekprofielen van andere singles zien, en gebruik maken van alle beschikbare functionaliteiten.

De prijs per maand voor een betaald lidmaatschap is afhankelijk van de loopduur. Met andere woorden: voor een lidmaatschap van één maand betaal je meer (€29,95) dan wanneer je je aanmeldt voor meerdere maanden. Kies je voor een lidmaatschap van 6 maanden, dan betaal je slechts €14,95 per maand.

Prijzen volledig lidmaatschap:

Kostenoverzicht bijgewerkt op: 20-09-2023
Lengte abonnementKosten per maandKosten totaal
1 Maand €29,95 €29,95
3 Maanden €19,95 €59,85
6 Maanden €14,95 €89,70

Ervaringen 50plusmatch

Bij het TROS-programma Radar kreeg 50plusmatch de hoogste rating in de categorie datingwebsites voor ouderen. Ook consumentenprogramma Kassa (1) had niets dan lof voor deze online service.

Maar wat vinden gebruikers er zelf van? We kwamen de volgende reviews en gebruikservaringen tegen:

 • “Veel leden.”
 • “Goede klantenservice.”
 • “Als je geen lid bent kun je niet veel.”
 • “Het noorden is slecht vertegenwoordigd.”
 • “Ik mis de optie om binnen een bepaalde straal te zoeken.”
 • “De standaard geen-interesse-berichten die worden aangeboden zijn handig.”

Een goede mix van verbeterpunten en complimentjes, dus. Maar omdat iedereen weer andere zaken aanstipt, is de beste manier om deze site te beoordelen het zelf ervaren ervan. En dat kan al binnen enkele seconden, na het invullen van een mailadres en het bedenken van een wachtwoord.

Betrouwbaarheid

50plusmatch.nl heeft de veiligheid goed op orde. Zo mogen ze het Keurmerk Veilig Daten voeren en hebben ze een certificering van de Stichting Thuiswinkel Waarborg (2). Ook worden alle profielen handmatig gecontroleerd wat extra zekerheid geeft dat mogelijke kandidaten voor een date ook daadwerkelijk zijn wie ze zeggen dat ze zijn. Zo kan je op een veilige manier op zoek gaan naar een nieuwe liefde.

Ook met de privacy is het goed gesteld, volgens onderzoek van de Consumentenbond (3). De persoonlijke gegevens die je opgeeft tijdens het registreren zijn dus in goede handen.

Wie tijdens het online daten tegen een probleem aanloopt kan altijd terugvallen op ondersteuning van de klantenservice, iets dat bij andere sites niet altijd het geval is.

50plusmatch verwijderen

Wanneer je een leuke match hebt gevonden, kan het zijn dat je jouw interesse in deze datingsite verliest. Vooral wanneer je een betaald lidmaatschap hebt, is het dan verstandig om je profiel te verwijderen zodat je niet blijft doorbetalen. Dat kan door de volgende stappen te volgen:

Tip: binnen enkele klikken je abonnement opzeggen via 123opzeggen.nl.
 1. Log in en klik op ‘Mijn profiel’.
 2. Klik vervolgens op ‘Instellingen en lidmaatschap’.
 3. Klik daarna op ‘Uitschrijven’.

Check daarna nog wel even bij de gekozen betaalmethode of de betaling wordt stopgezet. Zo weet je zeker dat je niet betaalt voor een service die je niet meer gebruikt!

Probeer 50plusmatch

Benieuwd naar 50plusmatch? Maak dan nu een gratis account aan.

Alternatieven

Liever eerst de markt verkennen voor 50plusmatch alternatieven? Kijk dan ook eens naar:

Ook deze datingsites richten zich specifiek op 50+ dating. Of maak een keuze via onze datingsitevergelijker.

Geschreven door Onno de Boer
Dating coach en ervaringsdeskundige Onno onderwerpt voor DatingGuru.nl datingsites aan een kritische blik. Ook deelt hij hier zijn eigen hoogtepunten en dieptepunten met online dating.

Deel dit artikel

Wat is jouw ervaring met 50plusmatch?

Send this to a friend