Lexa review: kosten, ervaringen en gratis inschrijven

Lexa
Kosten per maand:
V.a. €14,99 tot €29,99
DG MetaScore
3.5
0
5
20738 Reviews
DatingGuru
2.0
8 Reviews
Trustpilot
2.4
1371 Reviews
NederlandReview
2.0
43 Reviews
Google Play
3.4
9529 Reviews
Apple App Store
3.7
9799 Reviews

Lexa is een van de populairste datingsites van Nederland en bestaat al sinds 2002!

In deze review lees je meer over de mogelijkheden die deze datingsite biedt, de kosten van de verschillende abonnementen, en de pluspunten en minpunten van Lexa.

 • Inschrijven bij Lexa is gratis.
 • Met een gratis account kan je een profiel aanmaken, andere profielen bezoeken en flirten met andere singles.
 • Berichtjes sturen is niet mogelijk met een gratis lidmaatschap.
 • Beschikbaar als zowel datingsite als datingapp

Pluspunten en minpunten

Pluspunten
 • Grote naamsbekendheid, daardoor dagelijks veel nieuwe leden
 • Betrouwbare site
 • Scherpe prijs
Minpunten
 • Gratis functionaliteit beperkt
 • Gratis members kunnen geen bericht terug sturen

Doelgroep

Lexa is een van de grootste datingsites van Nederland. Iedereen is hier welkom, van lager opgeleid tot hoger opgeleid, van hetero tot gay. De doelgroep van Lexa is iedereen die een betrouwbare datingsite zoekt voor een serieuze relatie.

Hoe werkt Lexa?

Lexa werkt net als veel andere datingsites op basis van profielen met persoonlijkheidskenmerken.

Een profiel aanmaken is dan ook het eerste wat je doet als je je inschrijft bij deze datingsite.

Bij het aanmaken van een profiel kan je kiezen uit een lange lijst van onder andere karaktereigenschappen, dingen die je leuk vindt, activiteiten en gewoontes.

Tot slot voeg je een of meerdere foto’s van jezelf toe.

Je profiel invullen gaat op speelse wijze via de chat robot die je vragen stelt:

Lexa profiel invullen

Op deze manier heb je voor je er erg in hebt je volledige profiel ingevuld.

Hierna wordt je aanmelding gecontroleerd door een medewerker van Lexa. Dit doen ze om ervoor te zorgen dat er alleen serieuze kandidaten op de datingsite terecht komen.

Je hoeft niet te wachten tot je geverifieerd bent, maar je kunt meteen beginnen met zoeken naar een leuk man of vrouw in de duizenden profielen van singles.

Nadat je aanmelding handmatig gecontroleerd is wordt je profiel definitief goedgekeurd.

Om snel een Lexa date te vinden staan er verschillende zoek mogelijkheden en andere functionaliteiten voor je ter beschikking:

Zoekfunctie

Zoals vrijwel op elke datingsite is er een reguliere zoekfunctie aanwezig.

Deze informatie die je over jezelf hebt ingevuld kan je ook op de profielen van andere leden zien en gebruiken om op te filteren wanneer je op zoek gaat naar dates. Op deze manier kan je een date vinden die aansluit bij wat jij leuk vindt zodat de kans groter is dat jullie bij elkaar passen.

De zoekfunctie van dating website Lexa

Naast zoeken op basis van interesses kan je selecteren op regio binnen Nederland, leeftijd en opleidingsniveau.

Shuffle

Wil je niet per se gericht op zoek gaan maar geloof je in het toeval? Dan kan je gebruik maken van de Shuffle optie.

Hiermee krijg je een willekeurige man of vrouw te zien, met de basis informatie zoals woonplaats en leeftijd.

Bevalt het wat je ziet en wil je meer? Klik dan op het vinkje. Word je er niet warm of koud van, klik dan op het kruisje.

Als jullie beiden op het vinkje hebben geklikt dan heb je een match en kan je gaan chatten.

Eigenlijk lijkt dit dus een beetje op Tinder dating.

Shuffle is een leuke manier om snel matches te krijgen, op basis van lichamelijke aantrekkingskracht.

Lexamore

Hou je niet van toeval, maar wil je ook niet handmatig door alle singles op een datingsite hoeven zoeken? Dan is Lexamore misschien de oplossing. Dit is een apart datingsite van Lexa, waarbij je op basis van een persoonlijkheidstest aan iemand gekoppeld wordt.

Lexa coach

Met de Lexa coach kan je jouw datingprofiel en datingskills verbeteren. Via (live) videos worden allerlei thema’s behandeld waar je tegenaan kunt lopen tijdens daten via een datingwebsite of datingapp.

Dit loopt uiteen van hulp bij hoe je je profiel invult tot het voeren van een goed gesprek voor een geslaagde date of tot hoe je erachter komt of iemand écht geïnteresseerd is of alleen wat afleiding zoekt.

Lexa Voice

Voice is een unieke manier om singles te ontmoeten op datingsite Lexa, waarbij uiterlijk niet voorop staat.

Met Voice luister je naar de stem van andere members, al dan niet met je ogen dicht. Iemands stem speelt een grote rol in de aantrekkingskracht, ook al denk je daar misschien niet direct aan.

Naast profielen bekijken kan je nu dus ook profielen beluisteren.

Match via voice op het Lexa datingplatform.

Lexa heeft ook een spelelement toegevoegd: met de Hello Love functie krijg je twee gezichten te zien en één stem te horen. Jij moet raden bij welk gezicht de stem hoort.

Lexa app

Online daten met Lexa kan via de website, maar ook via de Lexa app op je telefoon. Zo kun je ontspannen vanaf de bank of waar dan ook Lexa profielen bekijken. Als iemand je leuk vindt krijg je hier direct melding van in de datingapp en kan je een berichtje sturen.

Naast berichtjes sturen kan je via de app ook gebruik maken van de interne chat. Dit is een leuke en veilige manier om je toekomstige dates beter te leren kennen. Door gebruik te maken van de chat in de app kan je je contactgegevens zoals je telefoonnummer of e-mail privé houden. Dat is fijn mocht je potentiële date wat te aanhankelijk blijken te zijn.

Kortom, alle functies die je mag verwachten van moderne datingapps.

De datingapp is beschikbaar voor Android en iPhone.

Daten met Lexa
Screenshots van de Lexa dating app.

Lexa events en borrels

Naast het online daten organiseert Lexa ook regelmatig events en borrels voor haar leden. Zo kan je een leuke man of vrouw scoren net zoals je normaal ook zou doen bij het uitgaan.

Het grote verschil is dat op een Lexa event of borrel (bijna) iedereen op zoek is naar een relatie zodat je in ieder geval direct van elkaar weet dat je beschikbaar bent. Een efficiënte manier dus om leuke singles tegen te komen.

Lexa organiseert ook single groepsreizen. Hiermee kan je bijvoorbeeld een lang weekend op reis naar de zon met allemaal singles.

Zo heb je rustig de tijd om elkaar beter te leren kennen. En de zonnige vakantiesetting helpt om de romantiek op gang te brengen.

Betrouwbaarheid Lexa

De Lexa datingsite is opgericht door twee succesvolle Nederlandse internetondernemers, Rob Koster en Nathan Skwortsow ook bekend van Kamernet.

In 2006 verkochten zij de site aan het Franse Meetic, een grote speler die actief is in meerdere Europese landen. Lexa.nl is al geruime tijd één van de grootste datingsites in Nederland.

Keurmerk Veilig Daten

Lexa is aangesloten bij het Keurmerk Veilig Daten.

Datingsites die zijn aangesloten bij dit keurmerk zorgen ervoor dat hun leden op een veilige en betrouwbare manier kunnen daten. (De naam van het keurmerk gaf het al een beetje weg.)

Zo worden profielen gevalideerd na inschrijving en worden nepprofielen verwijderd. Personen die zich niet op een prettige manier gedragen op de site worden na melding verwijderd.

Daarnaast is Lexa.nl is gecertificeerd door de Stichting Certificering Thuiswinkel Waarborg.

Privacy

Je privé gegevens zijn niet zichtbaar voor andere leden. Is je flirt toch wat minder leuk in het echt? Als je alleen via Lexa hebt gecommuniceerd dan kan hij of zij je verder niet meer bereiken. Je hoeft niet je eigen naam te gebruiken maar je kan een anonieme gebruikersnaam verzinnen.

De site beschikt over functies om te bepalen wie er contact met je op mag nemen. Ook kan je mensen op de zwarte lijst zetten zodat ze je geen berichten meer kunnen sturen.

Gentlemen Badge

Lexa Gentlemen Badge

Speciaal voor haar vrouwelijke leden heeft Lexa de Gentlemen Badge in het leven geroepen. Mannen kunnen deze badge verdienen door aan een aantal voorwaarden te voldoen. De badge wordt dan getoond op hun profiel.

Om in aanmerking te komen voor de Lexa badge moeten de mannen hun profiel goed hebben ingevuld, en wel minimaal voor 70%. Ze moeten een goede recente foto hebben. Ze moeten tutorials bekijken. En tot slot moeten ze het Lexa badge handvest ondertekenen.

Het idee is dat mannen met de badge serieuzer zijn en meer moeite willen doen. Hierdoor krijg je minder reacties als “hey schatje, ff bff?”

Lexa ervaringen

Veel gebruikers ervaringen gaan over het feit dat je moet betalen om echt succesvol te zijn met de site.

Ook klagen mensen over het gebrek aan reacties of inactieve profielen. Maar gelukkig zijn er ook veel positieve reacties te vinden van mensen die succesvol een partner hebben gevonden via Lexa.

Contact met de helpdesk

Je kunt contact opnemen met Lexa via:

Webformulier:

https://www.lexa.nl/faq/?display_ccform=1

Adres:

Lexa.nl / Meetic Netherlands B.V.
Prins Hendriklaan 26
1075BD Amsterdam
Nederland

KVK: 58845895

Telefoonnummer: 020-5203880 (beperkt bereikbaar op dinsdag en donderdag van 10.00 tot 12.00 uur)

E-mail: [email protected]

Is Lexa gratis te gebruiken?

Lexa gratis of ga je voor premium lid?

Ja en nee.

Je kunt de basisfunctionaliteiten van Lexa gratis gebruiken:

Bij een gratis lidmaatschap kan je zelf een profiel aanmaken en andere profielen (met foto’s) bekijken. Je kan zoeken naar- en flirten met leuke singles, maar je kan als gratis lid bijvoorbeeld geen berichten lezen en versturen.

Voor serieuze singles is het aan te raden een full membership te nemen want daarmee haal je meer uit deze populaire datingsite dan gratis leden.

Gratis account

Een gratis Lexa abonnement is dus goed om te kijken of er leden actief zijn op de website waar je graag een beschuitje mee zou willen eten. Maar om serieus te gaan daten heb je naar onze bescheiden mening toch wel een betaald lidmaatschap nodig.

Berichten versturen is als gratis lid niet mogelijk. En als je geen berichten kan sturen is het lastig contact leggen met andere single members…

Het gratis lidmaatschap is wel handig om te kijken of de site voldoet aan je behoefte voordat je tot aanschaf van een betaald abonnement over gaat.

Naast het gratis account heeft Lexa af en toe een 3 dagen gratis aanbieding daarmee kunnen nieuwe gebruikers Lexa gratis proberen.

Betaald account

In plaats van een gratis account kan je kiezen voor een betaald account, waarbij je van alle functies op de site gebruik kunt maken.

Als je echt serieus werk wilt maken van het vinden van een partner via Lexa, dan is betalen voor een membership wel the way to go. Als je niet kunt chatten met andere singles is het lastig flirten tenslotte.

Met een betaald account krijg je er de volgende extra functies bij:

 • Berichten lezen en verzenden
 • Alle ontvangen bezoeken en flirts bekijken
 • Ongelimiteerd gebruik maken van zoekopdrachten
 • Naast de profielfoto ook alle andere foto’s van een member bekijken
 • Onbeperkt profielen bekijken
 • Onebeperkt gebruik maken van Voice
 • Geen reclame in beeld

Deze functies maken het vinden van leuke mannen of vrouwen een stuk makkelijker.

Lexa Control en Lexa Premium

Bij een abonnement kun je eventueel nog twee add-ons nemen: Control en Premium.

Met Lexa Control krijg je leesbevestigingen op je berichten en kun je filteren wie er met jou contact kan opnemen.

Met Lexa Premium kunnen gratis leden contact opnemen met jou, dus je vergroot de vijver waar je in vist. En je wordt als eerste getoond aan nieuwe leden.

Lexa kosten

De kosten voor een Lexa abonnement zijn in onze ogen schappelijk. Als je kiest voor een premium membership met een langere looptijd zijn de kosten per maand lager:

Kostenoverzicht bijgewerkt op: 27-02-2024
Lengte abonnementKosten per maandKosten totaal
1 Maand €29,99 €29,99
3 Maanden €21,99 €65,97
6 Maanden €14,99 €89,94

➜ Bekijk hier het uitgebreide overzicht met Lexa kosten.

Lexa opzeggen

Heb je een vriend of vriendin gevonden of een andere reden waarom je (tijdelijk) geen gebruik meer wilt maken van de site? Dan kan je de betalingen tijdelijk stop zetten of je profiel helemaal verwijderen. Uitschrijven doe je via je account.

➜ Lees hier hoe Lexa opzeggen werkt.

Veelgestelde vragen

Is Lexa betrouwbaar?

Lexa is een serieuze partij voor online dating. Ze voldoen aan de regels van Stichting Keurmerk Veilig Daten (1), de Stichting Thuiswinkel Waarborg (2) en het Ecommerce Europe Trustmark (3).

Is Lexa het geld waard?

Deze vraag kan je alleen zelf beantwoorden. Als je succesvol een relatie hebt gevonden via Lexa dan zal je antwoord waarschijnlijk “ja” zijn. Is het niet gelukt, dan vind je het misschien zonde van je geld. Bedenk wel dat een avondje uitgaan om een partner te vinden al snel duurder is dan het abonnementsgeld.

Wat is het verschil tussen Ourtime en Lexa?

Ourtime en Lexa zijn twee verschillende datingsites van dezelfde makers. Lexa is een algemene datingsite die zich richt op een breed publiek. Bij Ourtime vind je daarentegen alleen singles van boven de 50.

Welke leeftijd zit op Lexa?

Iedereen van 18 jaar en ouder is welkom bij Lexa. Ruim 60% van de leden is tussen de 25 en 49 jaar. Ook 50 plus is goed vertegenwoordigd, hoewel die groep ook kan kiezen voor Ourtime, de 50+ datingsite van Lexa.

Wat is beter, Lexa of Tinder?

Met beide datingapps kun je een leuke date scoren. Is gratis voor jou belangrijk, dan kan je meer met Tinder. Ben je op zoek naar een duurzame relatie, dan is Lexa waarschijnlijk de betere keuze.

Hoeveel berichten kan je sturen op Lexa?

Met een gratis profiel kan je geen berichten sturen. Als betalend lid kan je onbeperkt berichten versturen. Daarnaast is er nog de optie ‘Premium’, hiermee kunnen ook gratis leden jouw berichten lezen en contact met je opnemen.

Is Lexa de grootste datingsite van Nederland?

Met ruim 4,6 miljoen berichten die maandelijks op deze datingsite worden uitgewisseld, behoort Lexa zeker tot de grootste datingsites van Nederland. Of ze dé grootste zijn kunnen we niet met zekerheid zeggen, maar ze hebben zeker een groot ledenbestand.

Inschrijven bij Lexa: nu gratis proberen

Ben je benieuwd geworden? Maak dan nu een gratis account aan om te kijken wat de site jou te bieden heeft.

Alternatieven

Kenmerken

Naam:Lexa
Website:https://www.lexa.nl/
E-Mail:[email protected]
Telefoon:+31 20 5203880
Fax:
Contactformulier:https://www.lexa.nl/faq/?display_ccform=1
Adres:Lexa.nl / Meetic Netherlands B.V.
Prins Hendriklaan 26
1075BD Amsterdam
Nederland
BTW nummer:FR 8843780339
K.v.K.58845895
Opgericht in:2002
Opgericht door:Rob Koster, Nathan Skwortsow
Eigenaar:MeeticGroup, p/a Meetic S.A.S.
53 Rue de Châteaudun, 75009 Parijs, Frankrijk
Keurmerk(en):Keurmerk Veilig Daten
Thuiswinkel Waarborg
Ecommerce Europe Trustmark
Kosten:v.a. €14,99 p/m
Doelgroep:Algemeen

Geschreven door Anouk Vos
Dating adviseur Anouk schrijft voor DatingGuru.nl over haar visie op daten, datingsites en de liefde in het algemeen. Daarnaast is ze dol op uitgaan, reizen en lekker eten met vrienden.

Deel dit artikel

Ervaringen van anderen

Lexa is alleen op je geld uit, jammer dat ze in de top tien staan

3 januari 2024

Ik ben een jaar lang betaald lid van Lexa geweest, inclusief Lexamore. Als iemand je haar foto wilde laten zien was de link ALTIJD kapot! Dat kwam door de vernieuwde website volgens de Lexa-helpdesk. De bug is bij mijn weten nooit verholpen.

Uiteindelijk kreeg ik na een halfjaar mijn (Lexamore) geld terug. Waarom ik dan niet tevreden was wilden ze weten? Nou, ik wil een date, geld interesseert me niet. Wat ze absoluut niet begrepen.

Na een jaar liep ook mijn normale Lexa account af. Ik heb met mijn gentlemen badge met tientallen dames geprobeerd te chatten/contact te leggen, maar ik heb werkelijk nóóit één reactie gehad. Waarschijnlijk omdat het dan om de gratis profielen gaat.

Ook viel me op dat dezelfde profielen met grote regelmaat terugkeerden, ook al voldeden ze totaal niet aan mijn zoekprofiel.

Wat mij betreft een site die vooral uit is op je geld en niet om je aan een date te helpen. Vooral niet doen dus!

Avatar for C. Denninger
C. Denninger

Te veel nepperommel

6 oktober 2023

Ik leest veel en vaak dat er veel te veel neppe profielen op Lexa staan en komen. Daarom neem ik geen dure betaalde Abo meer. Jammer dat Lexa het maar NIET onder de knie krijgt om geen nep meer halt toe te roepen, ze maken veel stuk voor de serieuze daters onder ons.

Avatar for Superboer
Superboer

Geen match

5 augustus 2023

Geen match

Wel betalen

Te ver weg.

Alleen goed voor sportieve avontuurlijke mensen

Aldus de info.

Ik probeer het vaak

Ik kom steeds dezelfde tegen

Vaak onbetrouwbaar.

Avatar for Antje
Antje

account stop zeggen

23 juli 2023

Impulsief aangemeld. Account verwijderd. Vervolgend wordt er nog geld afgeschreven en blijkt m’n account weer online te staan.

Wordt erg moeilijk gemaakt om je account te verwijderen en abonnement stop te zeggen. Wat voor mijn gevoel het hele verdien model is.

Avatar for wegwezen
wegwezen

Goede site

23 januari 2023

Ik heb hier een aantal jaren terug een leuke vriendin gevonden. Helaas is de relatie stukgelopen inmiddels, daarom kom ik weer terug 🙂

Avatar for G.de.B
G.de.B

Wat is jouw ervaring met Lexa?

Send this to a friend