Azar Dating App review: Mogelijkheden, kosten en doelgroep van deze Koreaanse Video Tinder

Azar is een dating app die waarbij je nieuwe mensen kunt ontmoeten via live videochat. De app is beschikbaar in meer dan 190 landen en heeft naar eigen zeggen meer dan 500 miljoen downloads.

In Nederland is deze dating app nog niet zo bekend als bijvoorbeeld Tinder, maar als je mensen van over de hele wereld wilt ontmoeten is het zeker het proberen waard.

Of de app echt geschikt is voor daten? Onze voorkeur gaat toch uit naar een 100% dating app, in plaats van dit soort apps waarop mensen met verschillende intenties aanwezig zijn. Maar daarover later meer.

Azar is ontwikkeld door Hyperconnect, een bedrijf gevestigd in Seoul, Zuid-Korea. De app werd gelanceerd in 2014 en heeft sindsdien een aanzienlijke populariteit verworven in verschillende landen wereldwijd. Azar is beschikbaar voor zowel iOS- als Android-gebruikers en is gratis te downloaden in de App Store en Google Play. Ook is er een webversie beschikbaar op http://azarlive.com. Tegen betaling kunnen extra mogelijkheden worden ontgrendeld.

Hoe werkt Azar?

De Azar dating app

Azar heeft een intuïtieve interface en is gemakkelijk te gebruiken.

Hier is in een notendop hoe Azar werkt:

Registreren en profiel aanmaken

Je kunt je registreren met een e-mailadres of je Facebook-account. Na registratie moet je een profiel aanmaken door wat basisinformatie over jezelf op te geven, zoals je naam, leeftijd, geslacht en interesses. Je kunt ook een profielfoto uploaden en enkele achtergrondafbeeldingen selecteren om je profiel aan te passen.

Swipen en matches vinden

Zodra je je profiel hebt aangemaakt, kun je beginnen met swipen door profielen van andere gebruikers. Als je iemand leuk vindt, swipe je naar rechts om een ​​match te maken.

Videochat en gesprekken voeren

Je kunt direct beginnen met chatten via live videochat of je kunt eerst profielen bekijk voordat je video gebruikt. Heb je een bad hair day? Je kunt ook alleen tekstberichten sturen als je liever niet wilt praten. Tijdens het chatten kun je elkaar virtuele cadeaus sturen of een spelletje spelen.

Filters gebruiken

De app is voorzien van filters waarmee je andere profielen kunt filteren op basis van geslacht en land. Zo kun je gerichter op zoek naar een date die voldoet aan jouw wensen.

Gems verdienen en gebruiken

Je kunt Gems verdienen door dagelijks in te loggen op de app en door bepaalde taken uit te voeren, zoals het bekijken van video’s op Live. Met Gems kun je extra functies ontgrendelen, zoals het filteren van profielen op basis van achtergrondafbeeldingen of het selecteren van een specifiek land om mensen te ontmoeten.

Functionaliteiten van de Azar dating app

Hier zijn de belangrijkste functies die je in de Azar app vindt:

  • 1-op-1 Videochat: Dit is de kernfunctionaliteit van de app. Met Azar kun je live videochatten met mensen van over de hele wereld. Het is een geweldige manier om om een date of nieuwe vrienden te ontmoeten en nieuwe culturen te ontdekken.
  • Lounge: Zit je niet te wachten op meteen videochatten met random mensen? In de Lounge kun je eerste profielen bekijken voordat je een chat begint.
  • Livestream en chat: Naast de privé videochat die je kunt gebruiken voor daten, zijn er ook livestreams die publiek toegankelijk zijn. Hier kun je connecten met live-streamers en hun publiek.
  • In-app aankopen: Azar biedt in-app aankopen waarmee je extra functies kunt ontgrendelen. Je kunt bijvoorbeeld extra tokens kopen waarmee je cadeaus kunt sturen naar mensen die je leuk vindt.
  • Effecten, stickers en emoji’s: Azar biedt verschillende effecten, stickers en emoji’s die je kunt gebruiken tijdens het chatten.
  • Hashtags: Azar heeft ook een hashtag-functie waarmee je kunt zoeken naar mensen met dezelfde interesses als jij. Dit is een handige manier om mensen te vinden die dezelfde dingen leuk vinden.
  • Cadeaus en tokens: Azar biedt ook een cadeaufunctie waarmee je virtuele cadeaus kunt sturen naar mensen die je leuk vindt. Je hebt tokens (Gems) nodig om cadeaus te kopen, maar je kunt tokens verdienen door gewoon de app te gebruiken.
  • Tot slot heeft Azar ook een ingebouwde vertaal functie, waardoor je kunt communiceren met mensen die een andere taal spreken.

Veiligheid

Waar andere video chatapps zoals bijvoorbeeld Omegle erom bekend staan dat je er nogal eens onverwacht het derde been van smoezelige gebruikers te zien krijgt, doet Azar dit stukken beter.

Betrouwbaarheid Azar

Elke gebruiker krijgt een ‘Manners-score’, op basis van de beoordelingen van eerdere chatpartners. Ook kun je een gebruiker altijd direct rapporteren als hij of zij over de schreef gaat. Schendingen van het beleid leiden tot het blokkeren van het account. Op deze manier zorgt Azar voor een prettige gebruikservaring.

Uiteraard is dit geen garantie dat je nooit in een videochat terecht komt waarin je ongepaste dingen te zien of te horen krijgt. Een nieuw account heeft nog geen score, dus als iemand echt z’n dingdingdong wil laten zien, dan kan dat natuurlijk.

Azar Klantenservice en Ondersteuning

De klantenservice is beschikbaar in verschillende talen, waaronder Engels. Nederlands zit niet tussen de ondersteunde talen.

Als je problemen ondervindt met de app, kun je de FAQ-sectie raadplegen die veelgestelde vragen beantwoordt. Als je nog steeds hulp nodig hebt, kun je contact opnemen met de klantenservice via de app zelf of via het contactformulier.

Abonnementen en Betalingen

Kosten

In principe kun je Azar volledig gratis gebruiken. De gratis basisfunctionaliteit is voldoende om te daten.

Als je gebruik wilt maken van de alle mogelijkheden van de Azar Dating App, dan kun je een abonnement afsluiten.

Met een Azar abonnement (Video Chat Plus lidmaatschap) kun je onder andere de achtercamera van je telefoon gebruiken, je nickname veranderen, je locatie kiezen en de app zonder advertenties gebruiken.

Ben je niet van de maandelijkse abonnementen, dan kun je losse Gems kopen die je kunt gebruiken om te betalen voor extra functies of digitale cadeautjes.

Azar kosten

Op het moment van schrijven zijn de prijzen voor Azar abonnementen en tokens als volgt:

ItemPrijs
Video Chat Plus€ 15,49 per/maand
Gem pakket v.a. € 3,59

Is Azar een goede dating app?

Hoewel het concept vernieuwend is en potentie heeft, zouden we Azar niet aanraden als je echt op zoek bent naar een goede dating app.

En wel om de volgende redenen:

Weinig gebruikers

Azar is niet heel bekend in Nederland, met als gevolg dat je niet snel met een Nederlander zult matchen. Tenzij je als hobby de wereld rondvliegt is op een date gaan met mensen aan de andere kant van de wereld niet heel haalbaar en effectief.

Verschillende intenties

Dit type apps, waarop mensen zitten die op zoek zijn naar een date, maar ook om bijvoorbeeld nieuwe vrienden te maken of gewoon om live streams van hun favoriete online persoonlijkheden te bekijken zijn wat ons betreft een beetje verspilling van je tijd.

Je komt teveel mensen tegen die niet serieus op zoek zijn of überhaupt andere intenties hebben. Dit maakt dat je veel tijd kwijt bent aan het vinden van een match.

Alternatieven voor Azar

Bekijk een van de andere dating apps of datingsites als je echt op zoek bent naar een serieuze relatie.

Nieuwe vrienden

Wil je niet per se daten, maar gewoon lekker chatten met nieuwe mensen van over de hele wereld? Dan kun je deze app zeker proberen.

Veelgestelde vragen

Hoe werkt de Azar app?

Azar is een videochat-app waarmee je live kunt communiceren met anderen over de hele wereld. De app maakt gebruik van een willekeurige matchingsysteem dat je verbindt met andere gebruikers. Je kunt ook specifieke criteria instellen, zoals geslacht en locatie om te filteren wie je te zien krijgt.

Is Azar veilig om te gebruiken?

Ja, Azar is veilig om te gebruiken. De app heeft verschillende veiligheidsmaatregelen geïmplementeerd om de privacy en veiligheid te waarborgen. De app heeft bijvoorbeeld een rapportagefunctie waarmee je ongepast gedrag van andere gebruikers kunnen melden. Bovendien heeft Azar ook monitoring agents die het platform doorzoeken om te zoeken naar ongepast gedrag.

Waarvoor wordt de Azar app gebruikt?

Azar wordt gebruikt voor online dating, het ontmoeten van nieuwe mensen over de hele wereld, en het volgen van live streamers. Azar is zeer geschikt om te communiceren met mensen met verschillende achtergronden en culturen.

Hoe verschilt Azar van Omegle?

Hoewel zowel Azar als Omegle videochat apps zijn, zitten er grote verschillen tussen. Azar heeft een matching-systeem dat regelt wie je te zien krijgt, terwijl Omegle willekeurige chatsessies biedt zonder enige matching-criteria. Ook wordt er voor gezorgd dat ‘rare’ gebruikers geen kans krijgen. Azar heeft ook veel meer functionaliteiten ingebouwd, dan Omegle.

Hoe verschilt Azar van Tinder?

Bij Tinder staan foto’s centraal bij het uitkiezen van een date, bij Azar is dit videochat. Azar is vooral populair onder jongeren. Dit komt waarschijnlijk door de videochat functie, die voor jongere generaties een vertrouwde manier van communiceren is. Tinder bedient een breed publiek. Tinder is in Nederland vele malen populairder dan Azar.

Deel dit artikel

Send this to a friend