Wat verwacht je van online daten

Wat verwacht je van online daten?

Ook met online daten geldt: Een goed begin is het halve werk! Een goed begin voor online daten betekent dat je moet kiezen voor welke website(s) je je inschrijft. Er zijn dating sites voor alle wensen en verlangens, en er valt veel tijdswinst te behalen (en frustratie te voorkomen) als je de tijd neemt om een site te kiezen die echt bij je past.

Als je voor jezelf goed weet wat je drijfveren zijn, kan je veel gemakkelijker een goed, doeltreffend profiel schrijven op de juiste site. Dit zorgt ervoor dat je op je profiel alleen reacties krijgt van de mensen die naar hetzelfde op zoek zijn als jij. Zo zie je dat een kleine investering (in tijd) om te beslissen wat je verwacht echt de moeite waard is!

Actie bij Pepper

Voorwaarde is wel dat je compleet eerlijk tegenover jezelf bent. Het is belangrijk dat je niet datgene doet of zoekt waarvan je denkt dat andere mensen dat goedkeuren, maar dat je op zoek gaat naar datgene waar je 100% achter staat. Je hierover wel eerlijk tegen jezelf zijn! Voorbeelden zijn:

  • Wil je alleen een los avontuurtje? Schrijf je dan in voor een seks-datingsite!
  • Ben je nieuwsgierig naar een relatie met iemand van hetzelfde geslacht? De anonieme online wereld is hier de perfecte omgeving voor!
  • Wil je een ‘gewone’ relatie? Je hebt mazzel, de overgrote meerderheid van alle online daters (waaronder vele tien duizenden andere Nederlanders) ook!

Vragen die je moet beantwoorden voordat je begint met online daten

  1. Wat voor contact zoek je? Wil je vooral een seks relatie of korte avontuurtjes, een partner voor een langdurige relatie, flirten, ben je op zoek naar koppels?  Ben je op zoek naar iemand van het andere geslacht, of juist hetzelfde?
  2. Afstand en opleidingsniveau: Wil je dichtbij je toekomstige dates wonen, of maakt reizen je niet zo veel uit? En maakt het opleidingsniveau je uit?
  3. Hoeveel wil je uitgeven aan online dating? Er zijn een paar gratis online dating sites, en heel veel betaalde sites hebben gratis proef lidmaatschappen. Vraag jezelf eens af wat je op een gemiddeld avondje uit kwijt bent, en of je dit (eenmalig) zou willen investeren in online dating.

Als je deze vragen voor jezelf hebt beantwoord kan je beginnen met een datingsite kiezen.