Leuke vragen om te stellen

Als je op zoek bent naar leuke vragen om te stellen dan ben je hier aan het juiste adres. Hier vindt je originele vragen voor verschillende gelegenheden.

Of je nu op zoek bent naar intieme vragen voor je vriendje of vragen om te stellen aan je vrienden die dieper gaan dan ‘wat is je slechtste eigenschap?’. We hebben ze voor je klaarstaan!

Vragen om iemand te leren kennen

Vragen stellen is een goede manier om iemands persoonlijkheid beter te leren kennen. Goede vragen zijn bovendien vaak het begin van een goed gesprek.

Tip: Wissel serieuze vragen af met grappige vragen zodat het niet een soort interview wordt waarin jij een vragenlijst aan het afwerken bent.

Deze vragen kan je stellen om iemand beter te leren kennen. Of het nou je beste vriend is of een aantrekkelijke man of vrouw tijdens een eerste date:

Vragen aan je crush

Intieme vragen stellen aan je crush of lover kan jullie dichter bij elkaar brengen. Door diepe gevoelens met elkaar te delen zoals bijvoorbeeld je mooiste herinnering of de raarste droom die je ooit hebt gehad creëer je een band.

Vragen om te stellen op een eerste date

Een eerste date is een belangrijk moment: het is bepalend voor of jullie elkaar nog een keer willen zien. In de korte tijd die jullie nu met elkaar hebben moet je de ander leren kennen.

Naast de vragen voor je crush of de vragen om elkaar beter te leren kennen, zijn er 4 vragen die je veel vertellen over hoe je date in elkaar zit.

Heb je weinig tijd en wil je weten wat voor vlees je in de kuip hebt? Dan zijn dit de 4 beste vragen tijdens een eerste date:

Vragen voor je vriend

Veel mannen spreken niet zo makkelijk over hun gevoelens of over wat er in hun gedachten omgaat. Heb jij zo’n man als vriendje? Dan zijn dit leuke vragen om te stellen en zal je hem beter leren kennen:

Vragen voor doen, durf of de waarheid

Een potje doen, durf of de waarheid met vrienden is niet alleen een leuk vermaak voor een gezellige en lollige avond. Met de juiste vragen komen jullie achter elkaars geheimen en verborgen karaktereigenschappen.

Wat is iemands grootste angst, of wie van het andere geslacht uit deze groep hij of zij aantrekkelijk vindt.

Met doen, durf of waarheid vragen (en opdrachten) kan je het zo gek maken als jullie zelf willen. Hoe ziet iemands perfecte pizza eruit? Of welk guilty pleasure heeft die ene goede vriend nou eigenlijk? Dit is het moment om het te vragen.

Dit zijn leuke vragen om te stellen tijdens een potje Truth or Dare:

Nooit heb ik ooit vragen

Never have i ever vragen zijn een variant op doen, durf of de waarheid, maar dan zonder de opdrachten. Je speelt dit ook met een groep, waarbij iedereen om de beurt een vraag moet beantwoorden over wat hij of zij wel of niet ooit heeft gedaan.

Hebben jouw vrienden wel eens de wet overtreden? Of heeft het netste meisje van de groep wel eens in het zwembad geplast?

Je komt er achter met deze leuke vragen om te stellen tijdens een potje Never Have I Ever:

Vragen om te stellen op Snapchat

Als je op zoek bent naar inspiratie voor vragen die je kunt stellen op Snapchat, dan moet je zeker even op het volgende linkje klikken. Daar vind je een aantal vragenlijsten voor Snap die je kunt gebruiken:

Dilemma vragen

Met dilemma vragen kun je het spel Zou je liever… spelen. Het leidt gegarandeerd tot vermaak en hoewel de vragen vaak absurd zijn leert het je toch het een en ander over de keuzes van je spelgenoot.

Waarom kan je door de juiste vragen stellen iemand beter leren kennen?

Leuke vragenlijst

Door verschillende vragen te stellen kom je achter allerlei kanten van iemand waar je het normaal gesproken misschien niet zo snel over hebt.

Hoe vaak vertellen vrienden nou waar ze het meest trots op zijn in hun leven, of wie hun favoriete real life helden zijn.

Door de juiste vragen te stellen leer je de favoriete bezigheid of favoriete film van je vrienden kennen, maar ook intiemere zaken als het mooiste compliment dat ze ooit hebben gehad of dat ene ding dat ze graag aan zichzelf zouden willen veranderen.

Het delen van dit soort persoonlijke gedachten en gevoelens kan jullie relaties versterken.

Met leuke vragen maak je op een ongedwongen manier echt verbinding met elkaar.

Verder lezen

Bekijk de kennisbank voor meer artikelen over dating en de liefde.

Deel dit artikel

Send this to a friend