Date ik een fuckboy? Let op deze 10 signalen.

Als je jezelf afvraagt wat een fuckboy is, hoe je er een herkent en hoe je ermee moet omgaan ben je hier aan het juiste adres. In dit artikel leer je alles wat je moet weten om jezelf te wapenen tegen dit type mannen.

Maar laten we bij het begin beginnen.

Wat is een fuckboy?

Fuckboy (soms ook geschreven als fboy, fuckboi of fuccboi) is een vrij moderne term voor een promiscue man met een gebrek aan respect voor vrouwen.

Dit type jongens (het zijn geen echte mannen) gedraagt zich egoistisch, zonder zich erom te bekommeren of hij vrouwen kwetst of niet. Tegelijkertijd is hij afhankelijk van vrouwen en manipuleert hij ze emotioneel door ze valse hoop op een echte relatie te geven met als enige doel zijn seksuele verlangens te bevredigen.

Jongens als deze zullen doen alsof ze oprecht om een meisje geven, maar als het erop aan komt zijn ze er niet.

Veelgenoemde kenmerken en omschrijvingen van een fuckboy zijn:

  • Een jongen die een meisje aan het lijntje houdt.
  • Een jongen die een meisje midden in de nacht appt voor een booty call nadat hij uit is geweest.
  • Hij maakt eigenlijk nooit plannen om iets samen te doen, als zij iets voorstelt dan zegt hij het af.
  • Hij is oppervlakkig, met z’n eigen uiterlijk bezig en flirt met andere vrouwen.
  • Hij stelt haar niet aan zijn vrienden voor.
  • Veel mooie woorden, geen daden.

Kortom, fuckboys willen seks op hun eigen voorwaarden, zonder er werk in te steken. Ze houden een vrouw warm zodat ze seks kunnen hebben als ze dat willen maar ze hebben totaal niet de intentie om een liefdesrelatie te beginnen.

Waar komt de term “fuckboy” vandaan?

De term “fuckboy” is ontstaan in Afro-Amerikaans slang. Het werd populair door hiphop muziek, waaronder het liedje “Boy, Boy” van Cam’ron uit 2002, waarin “fuckboy” verwijst naar een man die een bedrieger is.

Fuckboys worden ook genoemd in het uit 2014 stammende Run the Jewels nummer “Oh My Darling Don’t Cry”.

Dankzij dit nummer werd de term populair bij het grote publiek in 2014/2015 in de Verenigde Staten, zoals hieronder te zien is uit de gegevens van Google Trends:

Aantal zoekopdrachten naar de term fuckboy door de jaren heen in de VS

Een jaar later begint de term fuckboy ook in de Nederlandse taal door te dringen, met als hoogtepunt 2016:

Statistieken voor Nederland

In een interview met Under the Radar werd Killer Mike gevraagd naar de betekenis van het woord in dat lied. Hij zei: “De manier waarop je fuckboys kunt herkennen is omdat ze altijd met fuck shit bezig zijn. Gewoon de domste, vreemdste, lamst mogelijke shit ooit.”

Hoe weet je of je met een fuckboy te maken hebt?

Hoe herken je een fuckboy?

Hoe weet je of je met een fuckboy te maken hebt en hoe kan je voorkomen dat je in een kansloze relatie met zo’n type jongen terecht komt?

10 aanwijzingen dat je met een fuckboy te maken hebt

Hieronder staan 10 van de belangrijkste aanwijzingen dat je met een fuckboy te maken hebt. Let op, deze eigenschappen op zich maken nog niet dat iemand een fuckboy is. Het is een opeenstapeling van veel van deze dingen.

Dus, als je dit leest en merkt dat je “ja, ja, een beetje, ja” zegt, wees dan op je hoede en let goed op of die jongen je wel echt leuk vindt of dat hij eigenlijk helemaal niet echt in een relatie met jou geinteresseerd is.

1. Hij is een charmeur, maar een van het gladde soort.

Hij weet altijd de juiste dingen te zeggen en te doen om je speciaal te laten voelen.

En hij is zich hiervan bewust. Hij heeft dit ook op andere vrouwen getest en verfijnd.

Staat wat hij zegt in verhouding met de tijd dat jullie elkaar kennen? Dit is cruciaal en een van de meest alarmerende indicatoren.

Zegt hij echt iets wat slaat op jou of zijn het algemene nietszeggende dingen die hij tegen alle meisjes zegt?

Als hij al helemaal gek van je is, nog voordat hij je heeft leren kennen, dan moet dat wel een paar rode vlaggen doen opgaan.

2. Hij speelt hard to get tot in het oneindige

Als je iemand net kent is het logisch dat jullie in het begin wat afstand houden totdat je denkt te weten wat voor vlees je in de kuip hebt. Maar als je iemand écht leuk vindt dan maak je jezelf op een gegeven moment wel beschikbaar voor de ander.

Maar dit type man doet dat niet. Omdat hij helemaal geen relatie met jou wil. Je bent handig omdat je beschikbaar voor hem bent als hij jou nodig heeft.

Dus blijft hij koel en afstandelijk als jij iets van hem wil, maar neemt hij wel met jou contact op als het hem uitkomt? Dit is een van de signalen dat jij je grenzen moet gaan bewaken.

3. Hij belooft veel

Fuckboy’s doen een heleboel beloften die ze meestal niet nakomen. Waarom? Omdat ze er niet echt de tijd en energie in gaan steken. Ze willen alleen dat je DENKT dat ze dat zullen doen.

Onthoud gewoon dat daden luider spreken dan woorden en dat vertrouwen mettertijd opgebouwd wordt. Je hoeft je leven niet voortdurend sceptisch te leven – neem alleen niet altijd alles als waarheid aan en probeer nuchter te blijven in plaats van je door de droom te laten meeslepen.

4. Hij is altijd druk

Tuurlijk, het kan dat je de directeur van Omnicorp aan het daten bent en dat hij daadwerkelijk een heel druk leven heeft. Maarrr, hij zal als hij echt met jou wil zijn tijd voor je vrij maken op momenten dat het kan.

Merk je na verloop van tijd dat jouw date eigenlijk nooit echt tijd voor je heeft (behalve als hij geil is)? Doet hij vaak afzeggingen op het laatste moment? Wil hij nooit plannen vastleggen? Doet hij nooit voorstellen voor een date (het moet altijd van jouw kant komen)? Dit soort gedrag is een waarschuwing dat hij niet serieus is.

Een fuckboy moet zijn opties open houden. Hij zal je zeker met je afspreken als jij op dat moment de beste optie bent, maar je bungelt onderaan zijn prioriteiten lijstje. En dat is natuurlijk niet wat je wilt horen, maar wees eerlijk tegen jezelf.

5. Hij betrekt je niet in zijn leven

Hij hoeft je echt niet na jullie eerst zoen aan zijn ouders voor te stellen, maar als jullie elkaar blijven zien dan is het logisch dat je op een gegeven moment ook wat van zijn sociale leven te zien krijgt.

Als van zijn vrienden of familie na een tijdje nog steeds niemand weet wie jij bent dan is de kans groot dat hij jou helemaal niet als relatie materiaal ziet. Hij wil niet dat jullie relatie zichtbaar is, want dat verkleint zijn kansen bij andere vrouwen.

6. Jullie hebben nooit dates buiten de deur

Als jullie afspreken dan is het alleen maar bij hem of bij jou thuis. Zonder andere mensen erbij. Ergens samen heen gaan in het openbaar is er niet bij.

Dit past helemaal in het plaatje wat we hierboven geschetst hebben: hij wil alleen maar seks met jou, maar voor de buitenwereld bestaat jullie relatie niet. Laat staan dat je publiekelijk zijn vriendin bent.

7. Jullie relatie draait alleen om seks

Seksuele aantrekkingskracht tussen jullie is een goede zaak. Maar het is niet alles, een serieuze relatie heeft meer nodig dan dat.

Merk je dat het hem eigenlijk alleen maar om seks gaat? Stuurt hij jullie gesprekken altijd richting sexting, vraagt hij je om hem naaktfoto’s te sturen (doe het niet, we weten allemaal waar die dingen terecht komen (overal)) of spreekt hij alleen maar af om seks te hebben (en vertrekt hij daarna zo snel mogelijk weer)? De kans is groot dat het hier niet om echte liefde of om een respectvolle friends with benefits relatie gaat.

8. Hij is oppervlakkig

De relatie die je met een fuckboy hebt is meestal emotioneel niet echt bevredigend. Je kunt met hem wel over verschillende dingen praten, maar vaak voelt het alsof hij alleen maar zegt wat hij denkt dat jij wilt horen.

Of jullie gesprekken lopen altijd op seks uit (zie punt 7).

Je kunt het gevoel hebben dat je hem nooit echt leert kennen, zeker als je eerder diepere verbindingen met andere mensen hebt gehad. Toch geloof je nog steeds dat er meer in hem zit. Meiden let op: soms zit er gewoon niets diepers in.

9. Hij ontkent (ongevraagd)

Een van de grootste en eenvoudigste signalen die je moet herkennen is wanneer hij specifiek aan de orde stelt dat hij GEEN fuckboy is. Meestal, meerdere keren.

Dit soort jongens heeft vaak een reputatie. Hij weet het, het is hem al eerder verteld, en daarom denkt hij het te moeten ontkennen. Hij probeert zich in te dekken en jou gedachten weg te houden van deze plek. Dit soort gedrag zou het je moeten waarschuwen dat er zomaar een kans is dat hij er werkelijk een is. Of er op z’n minst ooit een was.

10. Hij liegt en zegt nooit sorry

Omdat hij jou wil doen geloven dat jij echt belangrijk voor hem bent maar ondertussen eigenlijk met andere dingen bezig is, leidt hij een dubbelleven. Dan is het heel lastig om eerlijk te blijven want hij moet een deel van zijn leven voor jou verborgen houden.

Om jouw vertrouwen niet te verspelen door de waarheid zal hij tegen je liegen en met je emoties spelen als je hem erop betrapt. Hij zal eerder proberen jou de schuld te geven dan zelf sorry te zeggen.

Hoe kan je het beste omgaan met een fuckboy?

Deze jongen is een fuckboy, zo ga je er prettig mee om.

Nu je weet hoe je kunt herkennen of hij een fuckboy is, wordt het tijd om te weten hoe hiermee om te gaan.

Het hangt ervan af wat je zoekt. Vind je het leuk om af en toe seks met hem te hebben en hoef je verder niets van hem, dan is er op zich niet echt iets mis mee. Maar pas op dat het niet uiteindelijk toch op tranen uitloopt omdat je hem stiekem toch leuk vindt en gevoelens gaat ontwikkelen.

Wil je serieus daten en een echte relatie opbouwen, dan kan je hem het beste negeren. Blijf dan ver weg van dit soort jongens, want dat gaat met hen niet gebeuren

De grootste fout die je kunt maken, is denken dat je ze kunt veranderen, of dat je ze kunt dwingen zich te binden. Je wilt degene zijn voor wie ze vallen. Maar je kunt niemand iets laten doen. Dan vecht je een verloren strijd.

Heb je een fuckboy en wil je hem vervangen voor een serieuze relatie? Begin hier.

Gerelateerde onderwerpen

Gerelateerde artikelen in de kennisbank:

Deel dit artikel