Whatschat | Wel spannende chats, geen echte dates

Datingsite Whatschat is een fantasiedatingsite waar je gegarandeerd spannende chats met interessante singles gaat hebben.

Maar let op: echt afspreken met een lieve dame of heer die je hier ontmoet zit er niet in.

Hoe dat zit, en of het de moeite waard is om hier een datingprofiel aan te maken lees je in deze Whatschat review.

Wat is Whatschat?

Whatschat is een datingsite met fictieve profielen. Je kunt hier terecht als je zin hebt om spannend te chatten en flirten. Vergelijk het met het bellen naar een sekslijn of een sessie bij een camgirl.

Echt afspreken met iemand die je hier ontmoet is niet mogelijk. De profielen worden beheerd door het bedrijf achter Whatschat en zijn alleen bedoeld voor online interactie.

Je kunt je hier uitleven met geil chatten en pikante foto’s uitwisselen, zonder dat je bang hoeft te zijn om iemands gevoelens te kwetsen.

Ideaal dus als je wat spanning zoekt, maar niet de behoefte hebt om echt op een seksafspraakje te gaan.

Hoe werkt Whatschat?

Hoe werkt deze fictieve chat app?

De Whatschat site is simpel opgezet en werkt intuïtief.

  • Voor het aanmaken van een account hoef je alleen een schermnaam, e-mailadres en wachtwoord in te stellen. Je bent binnen een paar stappen klaar om los te gaan.
  • Eenmaal binnen kan je alle profielen bekijken.
  • Je kunt Whatschat zowel als website en als (Android) app op je telefoon gebruiken.

Gratis account

Een account aanmaken bij Whatschat is gratis. Met een gratis account kan je lekker rondneuzen op de site en bekijken wat voor leuke profielen er zijn.

Ook kan je die profielen toevoegen aan je lijst met favorieten en berichten die je ontvangt lezen.

Echter, om zelf berichten te kunnen versturen of om te reageren op chat verzoeken van andere leden heb je credits nodig.

Na het aanmaken van een profiel krijg je 200 coins gratis. Dat is een leuke geste, want zo kan je al wat berichten uitwisselen als je de perfecte chatpartner denkt te hebben gevonden. Bovendien is het een goede manier om het portaal uit te proberen.

Wil je de fantasie volledig kunnen genieten? Dan zal je waarschijnlijk wat credits moeten aanschaffen.

Betaald account

Als je voor betaald gaat, dan krijg je toegang tot alle site en app features. Hiermee kan je onbeperkt chatten met iedereen uit deze enorme dating community. Althans, totdat je coins op zijn.

Rondkijken is leuk, maar de interactie maakt dat de fantasie echt tot leven komt.

Functionaliteiten van de site

Functies van deze enorme dating site

De Whatschat datingsite heeft alle basisfunctionaliteiten die je van andere datingsites misschien wel kent.

Je kunt foto’s aan je profiel toevoegen, en een beschrijving over jezelf plaatsen.

Andere profielen kan je vinden via de uitgebreide zoekfunctie waarin je op uiterlijke kenmerken of andere voorkeuren kunt zoeken.

Leuke profielen van nieuwe mensen kan je beheren vanuit je favorieten, je chats kan je beheren vanuit het tabblad met de toepasselijke naam “Chats”.

De chat is het centrale deel van Whatschat, want dit is waar de magic tussen leden ontstaat.

En tot slot kan je zien wie jouw profiel heeft bezocht en/of jou een like heeft gegeven.

En je kunt dit alles dus ook als app installeren op je Android mobiele telefoon. Download Whatschat gewoon vanuit de Google Play Store.

Kosten Whatschat

Voor het gebruik van de service maak je geld over

De betaalde versie van Whatschat werkt niet met een vast bedrag per maand (zoals bij de meeste datingsites wel gebruikelijk is), maar met een creditsysteem.

Je kunt pakketten met coins kopen die je kunt gebruiken om met je gewenste chatpartners te communiceren.

Het verzenden van 1 bericht kost 50 coins.

De prijzen voor de coins zijn op het moment van het schrijven van deze review als volgt:

Coins Prijs Kosten per bericht
200 €4,99 = €1,25 per bericht
400 €9,99 = €1,25 per bericht
1000 €24,99 = €1,25 per bericht
2000 €49,99 = €1,25 per bericht
4000 €99,99 = €1,25 per bericht

Ervaringen van andere gebruikers

Wie op zoek gaat naar gebruikers ervaringen van mensen die Whatschat in de praktijk uitgeprobeerd hebben zal struikelen over de negatieve reviews.

Dit komt niet omdat de service die Whatschat levert slecht is, in tegendeel. Het probleem is dat de meeste mensen niet doorhebben dat ze hier met een datingsite met fictieve profielen te maken hebben.

Daardoor voelen veel mensen zich opgelicht. En terecht. Wie voor €1,25 per bericht aan het chatten is met de intentie om iemand te ontmoeten, die voelt zich wel misleid op het moment dat hij of zij erachter komt dat de chat nep is.

Aan de andere kant: dit is wel een bevestiging voor degenen die alleen op zoek zijn naar een ongecompliceerde manier om geil te chatten. De dienst die geleverd wordt door Whatschat is blijkbaar erg realistisch.

Tip

Zo kan je fictieve profielen op datingsites herkennen.

Ons oordeel

Zoals gezegd: als je hoopt op een ontmoeting voor een leuke tijd met een man of vrouw die je via Whatschat hebt ontmoet, dan ben je aan het verkeerde adres. Een relatie of date ga je hier niet vinden.

Is dat niet je intentie, en zoek je gewoon wat afleiding en vermaak dan is Whatschat een prima keuze.

Het gebruik is helaas niet volledig gratis, maar binnen de niche behoren ze ook niet tot de duurste.

Voor het aanmaken van een account zijn niet veel gegevens nodig, wat de privacy ten goede komt.

Als verbeterpunt zou het Whatschat sieren als ze op een betere manier duidelijk maken aan hun gebruikers dat het hier een site met fake profielen betreft. Dit staat nu wel vermeld in de footer, maar de meeste mensen zullen dat niet lezen. Dit is misleidend.

Alternatieven

Ben je op zoek naar vergelijkbare fantasiedatingsites? Bekijk dan ook eens Qupid, Rijpe Dating, Mysecretdate, Stoute Date, Stoute Vrouwen, Serieus Flirten, Nieuwe Flirt of Bedswipe.

Wil je echt nieuwe mensen ontmoeten om spannend mee te daten? Bekijk dan het overzicht met casual datingsites (met echte profielen).

Deel dit artikel

Send this to a friend