Wappiez Dating

Wappiez Dating is een gratis datingsite voor mensen die liever niet willen dansen met Janssen. Hier kan je op zoek naar dat andere ‘gekkie’. 😉

In tegenstelling tot de meeste datingsites waarbij de opzet erop gericht is om zo snel mogelijk matches tot stand te brengen maar de communicatie tussen andere leden vaak vrij beperkt is, heeft Wappiez Dating voor een wat vrijere aanpak gekozen: het voelt meer als een sociaal netwerk waarbij er interactie mogelijk is tussen alle leden.

Zo is er een gedeelte op de site waar in groepen leuke foto’s of video’s met elkaar gedeeld kunnen worden. Iedereen die wil kan hierop reageren. Op deze manier kun je heel ongedwongen met andere singles op het platform in contact komen.

In deze review lees je alles over Wappiez Dating.

Hoe werkt Wappiez Dating?

Aanmelden bij Wappiez Dating is vlot en pijnloos. Er wordt alleen om wat basisinformatie gevraagd zoals een naam, leeftijd en locatie.

Eenmaal binnen moet je een profielfoto uploaden en ben je good to go.

Je profiel kan je desgewenst uitbreiden met meer informatie en foto’s van jezelf. Als je meer succes wilt hebben in je zoektocht naar een date dan is het raadzaam om dit te doen, maar verplicht is het niet.

Op zoek naar een date

Zoals gezegd in de inleiding: het Wappiez platform voelt een beetje aan als een sociaal netwerk. Dit zie je ook terug in de manier waarop je op zoek kunt gaan naar leuke singles.

Je zoektocht begint via de knop “Community” in de menubalk bovenaan de pagina.

Op zoek naar een wappie date

Er zijn grofweg twee manieren voor het zoeken naar een leuke Wappie:

  1. Via de sociale functies (onder het kopje ‘Sociaal’)
  2. Via typische datingsite functies (onder het kopje ‘Liefde’)

Sociale functies

De sociale ontmoetingsplekken op de site bestaan uit de Social Wall, groepen, een forum en een evenementen overzicht.

Social Wall

De social wall is wat je waarschijnlijk wel kent als de tijdlijn zoals gebruikelijk bij social media.

Hier zie je de nieuwste events op de Wappiez site. Op dit moment zie je vooral aanmeldingen van nieuwe leden voorbij komen.

Voor het vinden van een date is dit denken wij niet de meest geschikte functie, tenzij je natuurlijk een oogje in het zeil wilt houden welke nieuwe hotties zich aanmelden. 😉

Groepen

Wappiez groepen

Op het moment van schrijven zijn er 33 op interesses gebaseerde groepen die je kunt bekijken. Je kunt ook zien wie er nog meer lid is van een groep.

Spreekt een groep je aan, dan kan je hier lid van worden en zelf ook dingen posten.

Groepen zijn een leuke manier om in contact te komen met andere singles die dezelfde interesses hebben als jij.

Forum

Het forum is voor iedereen toegankelijk en is de plek waar over uiteenlopende onderwerpen gediscussieerd kan worden.

Wappiez Dating is de eerste datingsite waarop we een forum zijn tegengekomen. Of het werkt voor daten durven we niet te zeggen, maar het is wel een unieke manier om de interesses en gedachtengangen van andere leden te leren kennen.

Evenementen

De evenementen sectie is een agenda voor events die interessant zijn voor de Wappiez leden. En uiteraard een mooie bron van inspiratie voor het plannen van een date.

Typische datingsite functies

De meer klassieke manieren om te zoeken naar andere singles zijn het swipen door foto’s, handmatig bladeren door profielen en leden zoeken op de kaart.

Foto’s Swipen

Foto’s swipen op zoek naar de liefde is tegenwoordig gemeengoed, en Wappiez Dating heeft deze functionaliteit dan ook.

Waar je bij de meeste datingsites moet aangeven of je iemand wel of niet leuk vindt op basis van de foto die je te zien krijgt, houdt Wappiez het iets neutraler:

Als je iemand leuk vindt, kan je een vriendschapsverzoek of een bericht sturen. Spreekt iemand je niet direct aan, dan blader je zonder waarde oordeel naar de volgende foto.

Profielen bekijken

Via de menuknop ‘Alle Wappiez’ krijg je een overzicht te zien met de profielen van alle leden. Via de filters rechtsboven kan je een selectie maken op basis van persoonlijke kenmerken.

Wil je iets gerichter op zoek naar een date dan is dit waarschijnlijk de meest handige functie voor jou.

Op de kaart

Tot slot is er nog de mogelijkheid om naar andere singles te zoeken via een kaart. Zo kun je zien wie er bij jou in de buurt woont. Handig als je niet het halve land door wilt reizen voor de liefde.

Kosten

Wappiez Dating is volledig gratis te gebruiken.

Account aanmaken

Maak dan nu een gratis account aan.

Alternatieven

 

Deel dit artikel

Send this to a friend