Twoo dating review: Chatten, Flirten + Gratis aanmelden bij Twoo.nl

2,4
2,4 van 5 sterren (op basis van 9 reviews)
Uitstekend22%
Heel goed0%
Gemiddeld11%
Slecht34%
Verschrikkelijk33%

Twoo is een gratis datingsite die het midden houdt tussen een sociaal netwerk zoals Facebook en een 100% dating app zoals Tinder.

  • Ben je op zoek naar een flirt, een date, een relatie, nieuwe vrienden of gewoon iemand om even mee te chatten, dan kan je gratis aan de slag op Twoo.
  • Met Twoo kan je chatten en foto’s delen (zoals op Facebook) maar je wordt ook aan nieuwe mensen voorgesteld die je kunt liken (zoals bij Tinder).

Na het lezen van deze review weet je wat Twoo is en wat je er mee kunt.

Hoe werkt Twoo?

Op de site van Twoo kan je een gratis account aanmaken. Dit kan je doen door met Facebook in te loggen, of je maakt een nieuw Twoo account aan met een e-mail adres.

Wil je met zo min mogelijk werk een account aanmaken? Gebruik dan Facebook. Wil je wat meer privacy, gebruik dan een e-mail adres om een account aan te maken dat niet aan je Facebook gelinkt is.

Vertel iets over jezelf

Nadat je een account aangemaakt hebt kan je gegevens over jezelf en foto’s toevoegen.

Dit is wat andere gebruikers van Twoo te zien krijgen, neem hier dus even de tijd voor.

Leuke foto’s en goeie informatie zorgt ervoor dat je meer contacten op gaat doen. Want zeg nou zelf, als jij een profiel tegenkomt met een wazige foto en bijna geen informatie dan klik je ook snel door.

Heb je geen goeie foto’s van jezelf, lees dan onze tips over het maken van een goeie profielfoto.

Bij het aanmaken van je account krijg je ook een aantal vragen over jezelf voorgeschoteld. Je hoeft ze niet allemaal in te vullen en een deel van de andere gebruikers doet dit ook niet. Maar als je het meeste uit Twoo ervaring wilt halen, neem dan even de tijd om de vragen in te vullen. Op basis van de informatie die je opgeeft worden andere gebruikers aan je voorgesteld die bij jou passen.

Account aangemaakt? Foto’s en informatie toegevoegd? Dan ben je klaar om te beginnen!

Doelgroep

Twoo richt zich niet specifiek op een niche of doelgroep. Je vindt hier zowel singles als gebonden mensen. Andere leden kunnen op zoek zijn naar een relatie, maar ook alleen naar een vriendschap. Dit kan wat onhandig zijn als jij wel heel gericht op zoek bent naar bijvoorbeeld een serieuze relatie of juist alleen een hookup.

Leer mensen kennen via Discover

De snelste manier om andere mensen te leren kennen op Twoo is via de Discover functie.

Twoo app discover
Met de Discover functie kan je mensen leren kennen op Twoo. Op deze afbeelding zie je hoe dit werkt via de app, maar het kan ook via de website.

Via Discover krijg je profielen te zien die bij jouw zoekcriteria passen. Net als bij Tinder (en inmiddels meerdere andere dating apps) kan je deze naar links of naar rechts swipen (of het kruisje of vinkje gebruiken). Als je iemand leuk vindt en is dit wederzijds, dan kan je gaan chatten.

Matchscore

Op het profiel van de ander kan je een matchscore zien. Die geeft aan hoe goed jullie bij elkaar passen. Dit wordt berekend op basis van de informatie uit jullie beide profielen en uit de gestelde vragen.

Reactiescore

Naast de matchscore kan je een reactiescore zien. Dit geeft aan op hoeveel berichtjes de ander een reactie heeft gegeven. Hieruit kan je opmaken of de ander op elke contactverzoek reageert of heel selectief is.

Chat

Contact leggen met andere leden is natuurlijk de basis van elke datingsite, en dat is bij Twoo niet anders. Heb je een match met iemand dan kun je berichten naar elkaar sturen.

Gratis leden kunnen een beperkt aantal berichten per dag sturen, als betalend lid kan je zoveel communiceren als je wil.

Gratis of premium lidmaatschap

In principe kan je zonder betalen alles doen wat je nodig hebt om er een leuke date uit te slepen. Maar uiteraard is er ook een betaalde premium versie.

Met de premium versie krijg je een aantal extra’s die je kans op een date vergroten. Zo wordt je profiel vaker getoond aan andere mensen, kan je zelf met iedereen contact opnemen. Ook kan je cadeau’s of stickers sturen en kan je zien wie jouw profiel bekeken heeft.

Twoo opzeggen

Wil je het premium lidmaatschap stopzetten? Dat kan via de volgende stappen:

  • Je kan je terugkerende betalingen stopzetten via je Instellingen.
  • Kies ‘Stop abonnement’ naast het abonnement dat je wil stopzetten, en volg de stappen.
Tip: via enkele klikken je abonnement stopzetten via 123opzeggen.nl.

Twoo app

Je kan Twoo gebruiken via de browser, maar we leven niet meer in de steentijd dus uiteraard is er ook een Twoo app. Je kan de app downloaden uit je favoriete appwinkel:

Hoe zit het met de veiligheid?

Zoals met elke datingsite die gratis te gebruiken is, heb je bij Twoo af en toe te maken met fake profielen. Iedereen kan tenslotte zonder betaalgegevens en met een anoniem e-mailadres een profiel aanmaken. Om dit tegen te gaan heeft Twoo een team dat alle profielen doorlopend handmatig controleert en nep leden verwijderd.

Kom je een lid tegen dat je niet vertrouwt, dan kan je deze persoon melden en zal er iemand naar kijken.

Verder gelden de normale regels voor veilig daten die je in acht moet nemen.

Alternatieven

Als je op zoek bent naar iets vergelijkbaars maar anders kan je een kijkje nemen bij Badoo of Facebook Dating. Ben je gericht op zoek naar een relatie dan kan je ook een betaalde datingsite overwegen. Voordeel hiervan is dat de andere gebruikers van de site hier ook voor betalen en dus waarschijnlijk actief zijn. Je gaat tenslotte niet betalen als je niet serieus op zoek bent.

Bekijk voor hulp bij het kiezen van een datingsite onze vergelijker.

Geschreven door Onno de Boer
Dating coach en ervaringsdeskundige Onno onderwerpt voor DatingGuru.nl datingsites aan een kritische blik. Ook deelt hij hier zijn eigen hoogtepunten en dieptepunten met online dating.

Deel dit artikel

Ervaringen van anderen

twoo werkt niet opent niet op de telefoon

12 april 2023

twoo werkt niet

Avatar for willy
willy

Super

20 februari 2022

Heel heel goed

Avatar for Ann Baes
Ann Baes

ik kan NIET MEER INLOGGEN

20 februari 2022

best leuke sait maar inloggen gaat vaak lastig,… nu helemaal niet meer.

wat moet ik doen

er staat op google

u ben te veel omgeleid door www.twoo.com

dus…wat nu??

Avatar for jp glasbergen
jp glasbergen

Antwoord van DatingGuru.nl

Beste JP, dit kan een tijdelijke fout zijn in de servers van Twoo. Maar het zou ook kunnen helpen om het eens in een andere browser te proberen, of in het incognitovenster van je huidige browser.

Het niet reageren op klachten

24 december 2021

Ikben bestolen door een JARIK UIT AMERSFOORT, DIE OP TWOO ZAT! DIE HAD IK UIT GENODIGDVOOR EEN KENNISMAKING BIJ MIJ THUIS,OMDAT ALLES GESLOTEN IS, DEZE HEEFT MIJN IPHONE GESTOLLEN IN EEN ONBEWAAKT OGENBLIK!! HET IS GEWOON EEN ORDINAIRE DIEF. IK HEB TWOO VERSCHILDE KEREN GESCHREVENDAAR OOK OM TEWAARSCHUWDEN, OMDAT HIJ EEN FACK ACCOUNT HEEFT. IK VIND HET OOK BELANGRIJK DAT ZE DEZE MAN VAN DE SITE HALEN.OMDAT HIJ DAT MISSCHIEN DAT OOK BIJ ANDERE DOET!! MAAR OOK GEVRAAGT OF ZE MIJN ACCOUNT WILDE TERUG ZETTEN OP EEN ANDERE TELEFOON. MAAR HOOR NIKS VAN ZE IK VIND HET OOK ONBESCHOFT DAT ZE NIKS LATEN HOREN.

Avatar for Snoep
Snoep

Slecht

18 oktober 2021

Je kan met gratis lidmaatschap echt helemaal niks.

Profiel bekijken is erg omslachtig

Avatar for Bruce
Bruce

Wat is jouw ervaring met Twoo?

Send this to a friend