Swinger Dating: De 8 Beste Datingsites en Apps voor Swingers

Online swinger dating apps en datingsites hebben het leven van swingende koppels een stuk makkelijker gemaakt: het aanbod aan potentiële partners wordt niet meer beperkt door de omgeving waar je woont en je hoeft de deur niet meer uit om andere swingers of swingende stellen te ontmoeten.

Beste datingsites voor swingers

Hieronder vind je het overzicht met de beste swinger sites en swinger dating apps.

RegioSwingers

RegioSwingers

Datingsite RegioSwingers richt zich op mannen, vrouwen en swingende koppels die op zoek zijn naar een date met andere swingers. De site fungeert als een parenclub die je in contact brengt met stellen en singles die open staan voor partnerruil of andere manieren om hun seksleven een boost te geven. Je kunt een gratis profiel aanmaken om de site op je gemak te verkennen.

Bezoek RegioSwingers

Novamora

Novamora

Novamora richt zich niet exclusief op swingende koppels maar ontvangt iedereen die op zoek is naar een spannende date club met open armen. Je vindt hier dus swingers, maar ook singles op zoek naar een casual date of mensen met open relaties.

Het is een van de populairste Nederlandse datingsites voor erotisch daten en je zult je als swinger hier dan ook zeker welkom voelen.

Bezoek Novamora

Secretflirt

SecretFlirt (SF.Dating)

Secreftflirt of SF.Dating is een online ontmoetingsplek voor iedereen die een spannend afspraakje zoekt. Je vindt hier swingende stellen, singles, gebonden en ongebonden mensen en alles daartussenin. Kernwoorden zijn ruimdenkend en respectvol.

Deze datingsite kan je prima gebruiken om te swingen omdat hier ook veel koppels ingeschreven staan.

Bezoek Secretflirt

RegioSexcontact

Regiosexcontact

Op datingsite RegioSexcontact kan je online nieuwe mensen tegenkomen uit jouw buurt die open staan voor swingen, of andere vormen van erotisch contact. Uiteraard kan je met de uitgebreide zoekfunctie ook juist swingers zoeken buiten jouw eigen regio, mocht je dat liever willen.

In deze online date club kan je op zoek naar een koppel voor partnerruil, of juist naar een single man of vrouw voor erbij.

Bezoek RegioSexContact

Ondeugend-Daten

Ondeugend Daten

De naam verklapt het al een beetje, maar op datingsite Ondeugend-Daten kunnen swingende koppels op zoek naar een ander koppel of een leuke single voor een spannend afspraakje.

Je kunt hier op zoek naar swingende stellen of losse swingers voor een date of waarmee je een gezamenlijk bezoekje brengen kunt aan een parenclub.

Bezoek Ondeugend-Daten

Sexmeeting

Sexmeeting

Sexmeeting.nl is dé gedurfde hotspot voor avontuurlijke mensen die op zoek zijn naar spannende ontmoetingen! Met uitgebreide profielen, een slimme Matchmaker en 100% geverifieerde gebruikers, is écht contact binnen handbereik. Geen vage bedoelingen, alleen oprechte connecties.

Bezoek Sexmeeting

Mysecretdate

Mysecretdate

Swingers die op zoek zijn naar andere swingers kunnen dit doen via Mysecretdate. Via deze erotische datingsite kunnen zowel koppels als singles met elkaar in contact komen voor daten in verschillende samenstellingen.

Maak hier een profiel aan en voor je het weet ontmoeten jullie een ander leuk stel voor een thuis feestje of bezoekjes aan parenclubs.

Let op: het gaat hier om het uitleven van een fantasie. Echt afspreken kan niet via deze site.

Bezoek Mysecretdate

SDC Swingers Date Club

SDC

SDC Swingers Date Club is een van de populairste apps voor swingers. En handige feature van deze app is dat je elkaar na een succesvolle rendez-vous kunt beoordelen. Hiermee worden fakers dus effectief van de app geweerd en kun je met vertrouwen afspreken.

Waarom online swinger dating ideaal is

Online swinger dating heeft een aantal voordelen boven nieuwe mensen ontmoeten in een parenclub of via contactadvertenties.

Swingen vanuit het comfort van je eigen huis

Als je swinger dating apps of sites gebruikt voor het vinden van nieuwe koppels of een man of vrouw voor een trio, hoef je de deur niet uit. Het vervangt een bezoekje aan een parenclub natuurlijk niet, want dat is een uitje op zich, maar het is wel een handige tool als je op zoek bent naar nieuwe contacten.

Je kunt sneller zoeken in een groter aanbod van swingers.

Rustig kennismaken

Een tweede voordeel van swingen via dating apps of sites is dat je op je dooie gemak profielen kunt bekijken. Zo kan je in eerste instantie een selectie maken van mensen die je wel zou willen ontmoeten en een tijdje met ze chatten om te kijken of er een klik zou kunnen zijn.

Is het contact leuk, dan kan je vervolgens een date afspreken in een parenclub of andere locatie.

De sfeer is geweldig

Laagdrempelig voor beginnen swingers

Voor beginnende swingers kan een bezoekje aan een parenclub of swingers feestjes nog een beetje een drempel zijn. En contact leggen tijdens een eerste keer is misschien al helemaal een brug te ver.

Online swinger dating is dan een mooie manier om de eerste stappen van de swinger lifestyle uit te proberen en contacten te leggen in de swingers community.

De keuze is reuze

Een ander groot voordeel van swinger sites is de hoeveelheid mensen die hier bij elkaar komen om contacten op te doen. Je vindt makkelijker mensen van buiten je eigen kringetje want swingers uit het hele land maken gebruik van swingerdatingsites, terwijl je in parenclubs toch vooral mensen uit jouw regio zult tegenkomen.

Je kunt als je bijvoorbeeld op vakantie gaat zelfs al swingers zoeken buiten de Nederlandse grenzen.

Tips om het meeste uit online dating voor swingers te halen

Om je succes met online swinger dating te vergroten hebben we hier een aantal belangrijke punten voor je op een rijtje gezet.

Maak op je profiel duidelijk wat je zoekt

Een van de grootste voordelen van dating apps en datingsites boven contact leggen via een parenclub is dat je via de uitgebreide zoekfunctie heel gericht kunt zoeken naar kenmerken waaraan een partner (of partners) moet voldoen.

Maar dit werkt alleen als je gebruik maakt van de mogelijkheden die het profiel van de datingsite je biedt: vul hier zoveel mogelijk details in en schroom niet om duidelijk te maken waar je naar op zoek bent, en ook wat voor jou een no go is.

Zo vergroot je de kans dat je snel passende matches krijgt met andere leden.

Leer andere swingende koppels kennen via videochat

Het lijkt misschien in het begin een beetje ongemakkelijk, maar videochat is een handige functie om andere koppels of singles te ontmoeten.

Het combineert het beste van twee werelden: je krijgt een goed beeld van de ‘vibe’ van de ander omdat je elkaar ook kunt zien en horen. En het kost je geen hele avond om parenclubs te bezoeken, maar kan zonder reistijd vanuit huis.

Pas op voor fakers

Een nadeel van online dating is dat het ook fakers aantrekt. Mensen die een profiel aanmaken met slechte bedoelingen. Goede datingsites weren nep profielen zoveel mogelijk, maar ze kunnen niet 100% voorkomen dat er af en toe toch een doorheen glipt. Mocht je een verdacht profiel tegenkomen, meld dit dan altijd bij de dating site, zodat alle leden samen de community veilig houden.

Nep profielen kom je minder tegen bij dating apps of sites waarvoor betaald moet worden. Bij gratis apps zoals Tinder kan iedereen gemakkelijk een account aanmaken. Als je een betaald abonnement moet afsluiten dan zijn de kosten op zich al een drempel, maar het is ook lastiger om zonder spoor (namelijk de betaalgegevens) een nep profiel aan te maken.

Pas op voor nepprofielen

Gratis of betaald lidmaatschap

Online swingen kan zowel via gratis als betaalde dating apps of sites. Elk met hun eigen voor- en nadelen.

Het belangrijkste voordeel van een gratis platform is natuurlijk dat het gratis is. Tegelijkertijd is dit ook een nadeel. Zoals je hierboven hebt kunnen lezen tref je hier ook vaker profielen aan van mensen die hopen op een succesje in hun oplichterscarrière.

Maar ook op een minder problematisch niveau tref je op een gratis site meer profielen aan van mensen die niet actief op zoek zijn, maar meer uit nieuwsgierigheid of verveling een profiel hebben aangemaakt maar niet echt de intentie hebben om tot een afspraakje te komen.

Kiezen voor een betaalde optie filtert deze mensen weg en kan jou dus tijd en frustratie schelen.

Wat niet wegneemt dat je via een gratis site of app zoals Tinder prima leuke swingers kunt ontmoeten. Je zult hierin een persoonlijke afweging moeten maken tussen kosten besparen en potentieel tijd en frustratie besparen. (We zeggen hier potentieel want het is natuurlijk geen garantie.)

Alternatieven

Spreekt geen van de bovenstaande datingsites je aan, kies dan de optie ‘Swingen’ in het filter van onze vergelijker voor meer suggesties, bekijk het overzicht met beste sexdating sites of probeer je geluk in een van de spannende hookup apps.

Deel dit artikel

Send this to a friend