Stedendating review: daten met singles uit de regio.

Stedendating
Kosten per maand:
V.a. €14,99 tot €24,99

Met Stedendating vind je singles voor een leuke date bij jou in de buurt.

Dating in je eigen stad: het is bijna een luxe geworden. Want dankzij datingsites is het makkelijk geworden om in het hele land naar leuke singles te zoeken. Zo makkelijk dat we vergeten dat we ook in onze eigen omgeving genoeg leuke singles kunnen leren kennen. Datingsite Stedendating maakt online daten weer lokaal.

 • Vind een relatie met iemand bij jou in de buurt. Rangschik leden op afstand met de optie ‘Dichtbij’.
 • Kom op speelse wijze in contact met andere leden via de FotoZapper.
 • Je kunt een gratis basisaccount aanmaken om de site vrijblijvend te verkennen.

Pluspunten en minpunten

Dit zijn volgens ons de belangrijkste sterke en minder sterke punten van Stedendating:

Pluspunten

 • Zoek op interesses en eigenschappen, of laat je verleiden door de foto’s in de FotoZapper.
 • Handmatig gecontroleerde profielen.
Minpunten
 • Als er weinig leden bij jou in de buurt wonen, worden daters getoond die verder weg wonen.
 • Met het gratis account kan je geen berichten versturen.

Daten in je eigen regio

Op Stedendating.nl vind je een leuke date in jouw woonplaats, regio of provincie. Dat scheelt weer heel wat treinkaartjes of brandstof. Je kunt op deze online datingsite terecht voor allerlei relatievormen: alleen een beetje online chatten, vriendschap, flirten, daten of een serieuze relatie met iemand die, bijvoorbeeld, kinderen wil.

Online dating via Stedendating kan zowel in Nederland als in België.

Doelgroep

Stedendating is een zogenaamde algemene datingsite. Dit betekent dat iedereen vanaf 18 jaar hier welkom is, in tegenstelling tot bijvoorbeeld speciale datingsites voor ouderen of datingsites die zich richten op mensen met een bepaald geloof. De meeste daters zijn hier op zoek naar een serieuze relatie.

Gratis profiel aanmaken bij Stedendating

Zoals de meeste datingsites heeft Stedendating.nl een basisaccount en een betaald account. Je kunt je gratis inschrijven voor het basisaccount. Hiermee kan je de site uitproberen om te bekijken of deze datingsite aan jouw verwachtingen voldoet.

Een gratis profiel aanmaken kan via de homepage van deze site op www.stedendating.nl. Vervolgens klik je op de roodbruine knop met in hoofdletters ‘inschrijven’ erop.

Daarna doorloop je de volgende stappen:

 1. Kies een profielnaam.
 2. Stel een wachtwoord in.
 3. Voer je e-mailadres in.
 4. Kies welke soorten mails Stedendating jou mag sturen (systeemberichten, marketing, enz).
 5. Vertel wat je geslacht is. Meld je aan bij datingsite Stedendating
 6. Geef aan met wie je wil daten: heren of dames. Account aanmaken
 7. Stel je leeftijd in.
 8. Vertel wat je postuur is.
 9. Kies je locatie.
 10. Upload jouw foto met een minimumformaat van 512 x 512 pixels.

Na deze basisvragen wil Stedendating als laatste nog weten of je kinderen hebt, wat je lengte en postuur zijn, en welke opleiding je hebt gevolgd.

Hierna kom je op het beginscherm met jouw dating-dashboard terecht. Hierop lees je hoeveel nieuwe berichten je hebt, hoe zeer je profiel compleet is, enzovoort.

Mannen en vrouwen in de buurt vinden

Met de zoekfunctie onder de knop ‘Profielen’, waar een vergrootglas bij staat, kun je uitgebreid zoeken naar leden van deze datingsite. Wij stelden de functie op de proef door alleen vrouwen tussen de 28 en 33 jaar te zoeken. Op het eerste gezicht stonden er geen dames in de omgeving tussen de zoekresultaten.

Bij een tweede poging zagen we waarom: in de zoekfilters stond ‘online’ geselecteerd. Maar er is ook een optie die ‘dichtbij’ heet. Daarmee worden de profielen gerangschikt op afstand tot jou.

Met het gratis basisaccount kan je de profielen bekijken, maar een deel van de informatie is wel afgeschermd: extra foto’s bekijken blijkt helaas niet mogelijk. Die zijn wazig gemaakt.

Functionaliteiten van Stedendating

Stedendating biedt verschillende functionaliteiten die je moeten helpen bij het leren kennen van nieuwe mensen via de site.

Met een gratis profiel kan je spelen met de Fotozapper, Knipogen sturen en door de profielen bladeren. Maar je komt al gauw aan de limiet voor gratis leden: Als gratis lid is chatten onmogelijk op Stedendating.nl want je kunt niet reageren op berichtjes die leden jou sturen, tenzij je betaalt.

Wil je serieus op zoek naar een date, dan moet je kunnen communiceren met de andere profielen. En daarvoor heb je een betaald account nodig.

Gelukkig zijn de prijzen van Stedendating.nl heel schappelijk:

Kosten Stedendating

Het betaalde profiel bij Stedendating.nl heet een VIP-account. Als betalend lid krijg je volledige toegang tot alle functies die je nodig hebt voor online daten via Stedendating. Je kunt onbeperkt berichten lezen en berichtjes en knipogen sturen, zien wie jouw profiel heeft bezocht en alle foto’s op de profielen zien.

De Stedendating kosten zijn als volgt:

Kostenoverzicht bijgewerkt op: 21-09-2023
Lengte abonnementKosten per maandKosten totaal
1 Maand €24,99 €24,99
2 Maanden €19,99 €39,98
4 Maanden €14,99 €59,96

Tot gedurende 14 dagen na aankoop heb je het recht jouw abonnement op te zeggen. Als je van dit herroepingsrecht gebruik maakt, brengt Stedendating.nl jou € 1,50 per gebruikte dag in rekening.

Ervaringen Stedendating

Net als bij andere datingsites zijn er zowel succesverhalen als negatieve reviews voor Stedendating.nl te vinden. We hebben het net afgestruind en de Stedendating reviews gegroepeerd. Dit kwamen we het meest tegen:

 • “Fijne website.”
 • “Duidelijke lay-out.”
 • “Ik kon de helpdesk niet bereiken bij storing.”
 • “Je leert mensen uit je buurt kennen die je anders niet zou hebben ontmoet.”
 • “Dankzij Stedendating een vaste vriend gevonden.”

Wij hebben enkele uren op deze site doorgebracht en kunnen ons vinden in deze commentaren. We kwamen geen profielen tegen die nep leken, wat ook prettig was.

Onze mening

Het internet en dating apps hebben de dating wereld kleiner gemaakt. Je kunt flirten met meiden in Brazilië of met mannen in Spanje, maar maken we het onszelf daar niet veel te moeilijk mee?

Met online dating via Stedendating vind je verrassende singles in je eigen omgeving: je dorp, stad, regio of provincie.

Een lidmaatschap is helaas wel nodig, want de gratis accounts zijn enorm beperkt. Wij zouden allereerst een VIP-account van een maand nemen om de kat uit de boom te kijken. Het blijft altijd een beetje afwachten of datingsites aansluiten bij je verwachtingen. Als je eenmaal een date hebt met iemand die in de regio woont, krijg je ongetwijfeld de smaak te pakken.

We vinden de prijzen van Stedendating.nl redelijk. Er zijn genoeg datingsites met hogere tarieven, vaak ook omdat er veel meer leden zijn. Maar uiteindelijk geldt ook hier: kwaliteit gaat boven kwantiteit.

Stedendating profiel verwijderen

Tip: Stedendating opzeggen met enkele klikken via 123opzeggen.nl.

Of je nu op Stedendating bent uitgekeken of juist succes hebt gehad, je kunt je profiel gelukkig ook weer sluiten. Dat doe je door in te loggen en de volgende stappen te nemen:

 1. Klik op het profiel-icoontje rechtsboven.
 2. Klik op ‘Account’.
 3. Volg de instructies op het tabblad ‘Uitschrijven’.

Hierna wordt je profiel compleet verwijderd van Stedendating.nl en verschijnt hij dus ook niet meer in de profielen-zoeker. Let op: als je nog resterende dagen over hebt op een abonnement, krijg je deze niet terugbetaald.

Alternatieven

Ben je na het lezen van deze Stedendating review nog niet overtuigd of wil je gewoon eerst de beste datingsites met elkaar vergelijken? Met een paar clicks vind je via onze vergelijker uit alle populaire datingsites de voor jou meest geschikte datingsite:

Veelgestelde vragen

Is Stedendating hetzelfde als Regio Singlez?

Nee, zeker niet. Stedendating is een serieuze datingsite voor het vinden van een single bij jou in de buurt. Regio Singlez is een fantasiedatingsite, waar je tegen betaling per bericht kunt chatten met fictieve profielen. Bij Steden Dating kun je echt daten, bij Regio Singlez.nl niet.

Geschreven door Onno de Boer
Dating coach en ervaringsdeskundige Onno onderwerpt voor DatingGuru.nl datingsites aan een kritische blik. Ook deelt hij hier zijn eigen hoogtepunten en dieptepunten met online dating.

Deel dit artikel

Send this to a friend