Spiridate review: Spiritueel daten voor de bezielde vrijgezel

De naam zegt het al: Spiridate is een plek om een spiritueel gezinde partner aan de spreekwoordelijke haak te slaan. Specifiek is dit een website die je vindt op het adres www.spiridate.nl. En, laten we eerlijk zijn, de site kent niet het meest moderne ontwerp. Maar laten we ons daar niet door afleiden, want uiteindelijk gaat het om het resultaat. Wellicht vind je hier de man of vrouw van je dromen!

In deze Spiridate review laten we je weten hoe deze spirituele datingsite werkt, wat voor soort mensen je er aantreft, hoeveel het kost en wat andere gebruikers ervan vinden. Zo kun je een geïnformeerde keuze maken voor het al dan niet aanmelden voor deze service.

Wat is Spiridate?

Spiridate is een website waarop je een datingprofiel aan kunt maken. Tot deze website voelen spiritueel ingestelde mensen zich aangetrokken. Dus niet per se religieuze mensen (die eerder naar Funky Fish zullen gaan), maar mensen die geloven dat er meer is tussen hemel en aarde, en die woorden als ‘energie’, ‘chakra’ en ‘Universum’ regelmatig laten vallen.

De site zelf heeft blijkbaar te maken met gebruikers die de site niet per se voor dit doel gebruiken. Daarom ziet de maker zich genoodzaakt om elke aanmelding met de hand te checken en goed te keuren. Dat levert wat vertraging op, zelfs als je een Premium-account wilt activeren. Je vanavond aanmelden en dezelfde avond nog chatten met spiritueel bewuste mannen of vrouwen is dan ook onwaarschijnlijk.

Spiritueel daten doe je hier

Er zijn maar weinig plekken waar je terecht kunt voor spiritueel ingestelde vrijgezellen. Dat maakt Spiridate sowieso al interessant. Toen wij de site checkten toverde een zoekopdracht een groot aantal spirituele singles op ons scherm, waarvan de meerderheid foto’s had geüpload.

Doorklikken naar het profiel geef je heel wat meer informatie over de gebruiker (mits ingevuld). Zo zie je of diegene een relatie heeft, waar hij of zij naar op zoek is, wat de levensovertuiging is, wat hij of zij onder spiritualiteit en seksualiteit verstaat, en ga zo maar door. De zoekfunctie stelt je in staat om redelijk geavanceerd te filteren.

Ervaringen spiridate

Op verschillende review-sites kun je beoordelingen van deze datingservice lezen. Gemiddeld scoort de site rond de 2 of 3 sterren op een schaal van 5. Het wat oudere design en het feit dat er niet zoveel leden als bij de grotere datingwebsites zijn (wat geen wonder is omdat spiritualiteit toch een niche-markt is) zijn opmerkingen die meer dan eens vallen. Bij deze sterrenrating is het logisch dat de reacties gemengd zijn:

  • “Ik ben geen fakers tegengekomen.”
  • “Ik ben zonder uitleg op dezelfde dag geblokkeerd.”
  • “Een leuke dame ontmoet en nu al een half jaar bij elkaar.”
  • “Soms wat weinig actie. Weet niet of dat nog steeds zo is.”

Hoe dan ook, gezien het kleine aanbod in de niche van spirituele dating, behoort Spiridate automatisch tot de beste spirituele datingsites.

Kosten Spiridate

Aanmelden voor Spiridate is gratis, maar dan kun je nog weinig anders dan je profiel invullen. Berichtjes sturen mag alleen als je van iemand anders een berichtje krijgt. Gelukkig kost het niet veel om je account naar Premium te upgraden.

De kosten voor een Spiridate abonnement zijn als volgt:

Kostenoverzicht bijgewerkt op: 21-09-2023
Lengte abonnementKosten per maandKosten totaal
1 Maand €9,95 €9,95
3 Maanden €6,65 €19,95
6 Maanden €4,99 €29,94
12 Maanden €3,33 €39,96

Alternatieven

Spirituele mensen ontmoeten niet gelukt op Spiridate? Gebruik dan onze datingsite vergelijker om te zien wat wel bij je past. Of lees onze datingsite reviews.

Geschreven door Anouk Vos
Dating adviseur Anouk schrijft voor DatingGuru.nl over haar visie op daten, datingsites en de liefde in het algemeen. Daarnaast is ze dol op uitgaan, reizen en lekker eten met vrienden.

Deel dit artikel

Ervaringen van anderen

Scam

Rated 1,0 out of 5
5 september 2021

Volgens mij is Spiridate oplichterij. Heb daar iemand ontmoet en een hele lang tijd mee gepraat online. Deze persoon zou op zakenreis naar Kenia gaan en als hij terug zou komen zouden we elkaar ontmoeten. Eenmaal in Afrika zou hij beroofd zijn van zijn geld en had dus geld nodig om de ziekenhuis kosten te kunnen betalen! Deze persoon vroeg mij dus om geld over te maken naar Kenia zodat we mekaar zo snel mogelijk konden zien. Ik ben natuurlijk wel zo nuchter om dit niet te doen.

Spiridate hier over bericht nooit een reactie terug gehad en hun telefoonnummer klopt niet waar ze op bereikbaar zijn. Niet aan beginnen dit voelt als een hele grote scam!

Avatar for Vanessa
Vanessa

Wat is jouw ervaring met Spiridate?

Send this to a friend