50plusplaza – Dating voor 50 plussers

50plusplaza was een datingsite voor 50-plussers die op zoek zijn naar een relatie, vriendschap of gewoon een gezellig praatje.

Let op: 50plusplaza bestaat niet meer. De informatie hieronder is ter naslag. Kijk hier voor een overzicht met 50+ datingsites.

In deze review lees je hoe 50plusplaza werkt, of het de moeite waard is om je aan te melden en wat de kosten zijn. 50plusplaza was eerst actief onder de naam Seniorenplaza.

Pluspunten en minpunten

Pluspunten

  • Gebruiksvriendelijke website
  • Een account aanmaken kost weinig tijd

Minpunten

  • Site is relatief nieuw, dat zie je terug in het ledenaantal

Doelgroep van 50plusplaza

De naam van deze datingsite geeft het al wel een beetje weg, maar 50plusplaza richt zich op oudere singles. Wat precies onder de noemer “senior” valt is voer voor discussie onder het genot van een glaasje wijn, wat ons betreft. 50plusplaza.nl zelf hanteert in ieder geval 50+ als leeftijd van haar doelgroep.

Inschrijven bij 50plusplaza

Inschrijven bij 50plusplaza is een kwestie van luttele minuten:

  • Om een account aan te maken heb je voldoende aan een e-mailadres, een gebruikersnaam, een wachtwoord en één profielfoto.
  • Verder wordt er alleen naar de basics zoals woonplaats, geslacht, leeftijd en relatiestatus gevraagd.

Hierna ben je klaar en kan je profielen bekijken van andere leden.

Wil je de kans op het vinden van een date vergroten, dan raden wij je ten zeerste aan om ook de rest van je 50plusplaza-profiel in te vullen. Dit helpt de andere mensen op het platform om zich een beeld te vormen van wie jij bent.

Hoe werkt 50plusplaza?

50plusplaza is simpel in gebruik: geen poespas met ingewikkelde manieren om mensen met elkaar in contact te brengen maar “ouderwets” profielen bekijken en berichten uitwisselen.

Zoeken

Eenmaal ingelogd op je 50plusplaza account, kan je op twee manieren op zoek gaan naar leuke single 50 plussers:

  • Simpelweg door profielen bladeren
  • Zoeken op basis van kenmerken

Bovenaan in het menu zie je de knop ‘Profielen bekijken’ (1).

leden hun account bekijken Als je hierop klikt krijg je alle profielen te zien. Zie je iemand die je aanspreekt, dan kan je op zijn of haar profielfoto klikken om meer informatie over deze persoon te bekijken.

Wil je gerichter te werk gaan, dan klik je op de grijze balk met de tekst “Filteren” (2).

Nu klapt er een zoekmenu open waarin je kenmerken kunt invullen waaraan jouw toekomstige liefde zou moeten voldoen. Denk hierbij aan al dan niet roken, opleidingsniveau of hobby’s.

Zoeken op Seniorenplaza

Stuur een Like of een bericht

Heb je iemand gevonden die je leuk lijkt, dan kan je een like of een bericht sturen.

Een Like kan je zien als een flirt, de ander krijgt hier melding van, maar je maakt niet echt contact.

Door het sturen van een bericht kan je het contact echt op gang brengen.

Maak je eigen profiel aantrekkelijk

Hoewel 50plusplaza slechts summier om informatie vraagt bij het aanmaken van je profiel, raden wij je aan hier toch even wat tijd in te steken.

Je profielfoto is de eerste indruk die andere leden van 50plusplaza van je krijgen, je profielinformatie de tweede.

Wat jij over jezelf verteld in je profiel geeft de andere mensen op 50plusplaza een indruk van wie jij bent, en bovendien aanknopingspunten om te chatten. Met een goed gevuld profiel zul je meer berichten ontvangen en makkelijker vriendschapsverzoeken versturen en accepteren.

Vriendschappen en chatten met andere leden

Dat 50plusplaza niet alleen een datingsite is in de traditionele zin van het woord, blijkt uit de mogelijkheid om vriendschapsverzoeken te versturen en te ontvangen van andere leden. Ook staan profielen van mannen en vrouwen door elkaar.

Je kunt 50plusplaza dus ook gebruiken om gewoon een gezellig praatje te houden of gelijkgestemden te vinden om gewoon eens iets leuks mee te gaan doen.

Is 50plusplaza betrouwbaar?

Hoewel Seniorenplaza nog jong is en zich dus nog moet bewijzen kunnen we in de basis stellen dat 50plusplaza betrouwbaar is. We zijn tijdens het maken van onze review geen nepprofielen tegengekomen. Ook wordt er niet onnodig om privé informatie gevraagd, je kunt zoveel en zo weinig van jezelf prijs geven als je comfortabel mee bent.

50plusplaza is ingeschreven bij de KVK en hanteert de algemene voorwaarden van thuiswinkel.org.

Kosten

Op dit moment kan je volledig gratis gebruik maken van alle functionaliteiten van 50plusplaza.

Gratis inschrijven zal vermoedelijk wel een blijvertje worden, maar we verwachten dat er in de toekomst wel betaald zal moeten gaan worden voor bepaalde diensten binnen de 50plusplaza site.

Alternatieven

Deel dit artikel

Send this to a friend