Seniorengeluk review: Dit moet je weten over deze datingsite voor 50-plussers

Demografische veranderingen leiden ertoe dat er steeds meer ouderen zijn. En alhoewel iemand van 50 middenin het leven staat, noemen we hem of haar vanaf die leeftijd nog steeds een ‘senior’. Hoe dan ook, op datingsite SeniorenGeluk kunnen singles van 50 jaar of ouder een nieuwe liefde vinden met een partner in hun eigen leeftijdscategorie. Maar ook voor nieuwe vriendschappen kunnen 50 plussers hier terecht.

Je vindt de website op seniorengeluk.nl en wanneer je er belandt, zie je veelbelovende statistieken: met gemiddeld 90 nieuwe inschrijvingen per dag is dit een prettig actieve datingsite.

We namen de proef op de som om te kijken hoe gezellig het op Seniorengeluk is. In deze review lees je niet alleen ónze bevindingen, maar ook die van andere gebruikers.

Pluspunten en minpunten van SeniorenGeluk

Pluspunten

 • Weinig nepprofielen
 • Daten speciaal voor oudere singles
 • Leden welkom vanaf 45 jaar jong
 • Chatten kan ook met gratis account
 • Gunstige prijzen voor lidmaatschap (v.a. €14,99 p/m)

Minpunten

 • Design enigszins verouderd
 • Gratis account kent beperkingen
 • Betaling is een automatische incasso

Aanmelden bij SeniorenGeluk

Starten met SeniorenGeluk kan door je gratis in te schrijven. Een profiel aanmaken is zo gepiept:

 1. De niet te missen groene knop op de homepage voert je naar een kort inschrijfformulier.

  Aanmelden bij SeniorenGeluk
  Op de homepage van SeniorenGeluk staat prominent de groene aanmeldknop waarmee je een gratis account kunt aanmaken.
 2. Hier word je gevraagd om een gebruikersnaam en een wachtwoord te verzinnen, en kan je aangeven waar je naar op zoek bent (mannen of vrouwen).
 3. Hierna is het tijd om wat basisgegevens over jezelf aan je profiel toe te voegen: er wordt gevraagd wat je adres is (wordt niet aan andere gebruikers getoond) en in welke plaats je woont. Ook wil SeniorenGeluk weten wat je geaardheid is en mag je enkele woorden over jezelf schrijven.
 4. Tot slot is het tijd om een foto van jezelf toe te voegen en dan kan het feest beginnen.

Laten we eerlijk zijn: wij hebben de respectabele leeftijd van 50 nog lang niet bereikt. Spelend met ons geboortejaar, zagen we dat leden vanaf 45 jaar al welkom zijn. Ideaal dus als je iemand zoekt die iets ouder dan jij is en dus meer levenservaring heeft.

Mogelijkheden en beperkingen gratis account

We zijn redelijk te spreken over de mogelijkheden die een gratis SeniorenGeluk-account biedt. Normaal gesproken zijn de functies van gratis accounts zeer beperkt, maar SeniorenGeluk stelt je in staat om op je gemak rond te kijken en met andere leden te praten.

 • Je kunt de zoekfunctie gebruiken
 • Andere profielen bekijken
 • Een eigen profiel aanmaken
 • Knipogen sturen
 • Ook is er de FotoZapper, die een beetje op Tinder lijkt: je krijgt foto’s voorgeschoteld van leden waarbij je op Ja, Nee of Misschien klikt om jouw mate van interesse aan te geven.

Een aantal zaken zijn wel beperkt: je kunt bijvoorbeeld niet zien wie jou leuk vindt en welke matches je met andere gebruikers hebt. Ook kan je met een gratis profiel niet op ontvangen berichten reageren of zelf berichten aan andere leden sturen. Sterker nog, als je geen VIP lid bent, kan je eventueel ontvangen berichten niet eens lezen! Eerlijk is eerlijk, dit is bij de meeste andere datingsites doorgaans ook zo.

Mogelijkheden van een betaald lidmaatschap

Wil je maximaal van de mogelijkheden van SeniorenGeluk gebruik maken, neem dan een VIP-account. Dit is een betaald account, dat je op elk moment in kunt laten gaan.

Met een VIP-account kan je gebruik maken van alle mogelijkheden van een gratis abonnement, maar daarnaast kan je ook:

 • Onbeperkt berichten sturen
 • Chatten
 • Gebruikmaken van de FotoZapper waarbij je kunt zien wie jou leuk vindt
 • Privéfoto’s van gebruikers bekijken.
 • Uitgebreid zoeken op basis van persoonlijke kenmerken

Als jouw eerste indruk goed was en je al wat interessante profielen hebt gezien, is het de moeite van deze –relatief geringe– investering waard. Zonder VIP toegang is het eigenlijk niet mogelijk om andere leden te leren kennen of om tot een date te komen. Als gratis lid zijn je contact mogelijkheden te beperkt, want wees eerlijk, ook in het ‘echte leven’ heb je waarschijnlijk nog nooit een afspraakje geregeld door alleen een knipoog te geven. 😉

Kosten SeniorenGeluk

De prijzen van een SeniorenGeluk abonnement zijn als volgt:

Kostenoverzicht bijgewerkt op: 20-09-2023
Lengte abonnementKosten per maandKosten totaal
1 Maand €24,99 €24,99
2 Maanden €19,99 €39,98
4 Maanden €14,99 €59,96

Na onze inschrijving voor het gratis account, bood SeniorenGeluk ons meteen 20% korting op een VIP-account. Daarmee vielen de prijzen dus wat gunstiger uit. Betaling kan met je eigen bankrekening via iDEAL, of met je creditcard.

Na afloop van de gekozen periode wordt je abonnement automatisch verlengd.

Betrouwbaarheid SeniorenGeluk

SeniorenGeluk is onderdeel van Safe Dating Networks en wordt gerunt door het Nederlands bedrijf Amazing Bits B.V. dat meerdere populaire datingsites in beheer heeft. Om online daten via SeniorenGeluk prettig en betrouwbaar te maken worden alle nieuwe profielen handmatig gecontroleerd. Kom je onverhoopt toch een profiel tegen dat niet in de haak lijkt, dan kan je dit altijd melden bij de helpdesk zodat zij actie kunnen ondernemen.

Ons oordeel

Seniorengeluk is een no-nonsense datingsite voor senioren. Met een gratis profiel heb je beperkte toegang, die na betaling voor het VIP-account wordt uitgebreid naar grenzeloze communicatie. En wat dat betreft heb je allerlei mogelijkheden: je kunt berichten sturen, chatten, de FotoZapper gebruiken, zien wie jouw profiel heeft bekeken, en ga zo maar door.

Kies je voor een betaald lidmaatschap, let dan wel op bij je betaling: je geeft daarbij toestemming voor een automatische incasso. Wil je niet langer actief zijn op SeniorenGeluk, deactiveer dan meteen de incasso bij je bank. Hieronder vind je ook instructies voor het stopzetten van je abonnement op de website zelf.

Verder lijkt dit een behoorlijk actieve datingsite voor ouderen te zijn. Dagelijks komen er tientallen nieuwe leden bij en op elk willekeurig moment zijn er leden online. Prettig is ook dat deze met een groen bolletje worden weergegeven.

Ervaringen SeniorenGeluk van andere leden

Her en der op internet vind je de ervaringen van SeniorenGeluk-leden. Zoals bij zoveel datingsites zijn de meningen verdeeld; er zijn gebruikers met succesverhalen en leden die de eerlijkheid van de site of andere senioren in twijfel trekken.

 • “Profielen met twee cijfers achter hun naam zijn oplichters.”
 • “Gezellige man ontmoet. We hebben leuke afspraakjes.”
 • “Geen rare kosten of andere fratsen.”
 • “De dames zijn té kritisch op uiterlijk.”

Abonnement stopzetten of verwijderen

Het kan zijn dat je op een gegeven moment je account tijdelijk wilt stopzetten of helemaal verwijderen. Dat doe je zo:

Tip: opzeggen binnen enkele klikken via 123opzeggen.nl.

Stopzetten

Het beëindigen van je abonnement kan door rechtsboven aan de pagina op het profiel-icoontje te klikken.

 1. Ga vervolgens naar Account.
 2. Op het tabblad Mijn abonnement kun je achter Opwaardeerplan klikken op Wijzigen.
 3. Klik daarna op Geen om de betalingen te stoppen.

Let op: hiermee is je account nog niet verwijderd. Andere gebruikers kunnen je dus nog steeds vinden.

Verwijderen

Wil je jouw account, of het nu de gratis variant of een VIP-account is, compleet verwijderen, dan ga je via de profiel-knop rechtsboven naar:

 1. Account
 2. en vervolgens naar het tabblad Uitschrijven

In het nieuwe scherm geef je onderaan een reden op, vink je het vakje aan en klik je op de rode knop met Nu uitschrijven.

Alternatieven voor SeniorenGeluk.nl

Spreekt de site je niet aan, of wil je eerst zien welke 50 plus datingsites er nog meer zijn waar je je gelukt kunt beproeven?

Of lees de reviews van deze sites:

Gratis account aanmaken bij SeniorenGeluk

Benieuwd naar welke potentiële partners er te vinden zijn bij SeniorenGeluk?

Maak dan nu een gratis account aan:

Geschreven door Onno de Boer
Dating coach en ervaringsdeskundige Onno onderwerpt voor DatingGuru.nl datingsites aan een kritische blik. Ook deelt hij hier zijn eigen hoogtepunten en dieptepunten met online dating.

Deel dit artikel

Wat is jouw ervaring met Seniorengeluk?

Send this to a friend