Second Love review: buiten de deur daten heeft een stevige prijs

Second Love
Kosten per maand:
V.a. €25,83 tot €74,90
DG MetaScore
2.0
0
5
106 Reviews
DatingGuru
3.6
5 Reviews
Trustpilot
1.9
33 Reviews
NederlandReview
1.9
68 Reviews

Datingsite Second Love windt er geen doekjes om: op Second Love vind je een ‘tweede liefde’.

Of duidelijker gezegd: secondlove.nl is een datingsite voor wie vreemd wil gaan. Mensen die op zoek zijn naar wat extra spanning naast hun vaste relatie vinden elkaar hier.

Maar waarschijnlijk wist je dat al en wil je vooral weten of Second Love echt is, wat het kost, hoe de site werkt, wat de sterke en minder sterke punten zijn en hoe andere gebruikers de site beoordelen.

Dit en meer komt allemaal aan bod in deze Second Love review.

Wat kost Second Love?

Vreemdgaan via Second Love is niet gratis. Om deze erotische datingsite goed te kunnen gebruiken, heb je namelijk een premium account nodig.

De kosten voor een Second Love lidmaatschap zijn als volgt:

Kostenoverzicht bijgewerkt op: 26-02-2024
Lengte abonnementKosten per maandKosten totaal
1 Maand €74,90 €74,90
3 Maanden €31,65 €94,95
6 Maanden €25,83 €154,98

De minimumperiode voor een lidmaatschap is 1 maand, met een gepeperde prijs van €74,90.

Daarnaast kan je kiezen voor een abonnement van 3 maanden of een half jaar. Hoe langer de looptijd, hoe lager de kosten per maand worden.

Prijs in verhouding tot de concurrentie

In verhouding met andere casual datingsites zit Second Love in het duurdere segment. In de tabellen hieronder vergelijken we de maandprijs met vergelijkbare datingsites Novamora en Victoria Milan.

Zoek je een goedkoper alternatief, dan kun je Novamora overwegen:

Kostenoverzicht bijgewerkt: Second Love: 26-02-2024 / Novamora: 29-03-2024
Second LoveNovamora
1 Maand€74,90 p/m€29,99 p/m
2 Maanden€24,99 p/m
3 Maanden€31,65 p/m
4 Maanden€19,99 p/m
6 Maanden€25,83 p/m

Twijfel je tussen Second Love of Victoria Milan, dan ligt het aan de looptijd van je abonnement welke site goedkoper is.

Kostenoverzicht bijgewerkt: Second Love: 26-02-2024 / Victoria Milan: 21-09-2023
Second LoveVictoria Milan
1 Maand€74,90 p/m€64,99 p/m
3 Maanden€31,65 p/m€39,00 p/m
6 Maanden€25,83 p/m€29,00 p/m
12 Maanden€19,00 p/m

Hoe echt is Second Love?

Second Love is echt. Je kunt hier daadwerkelijk een minnaar of minnares vinden. Maar dat betekent niet dat je gegarandeerd op de dag van inschrijving al het bed met iemand deelt. Of dat je überhaupt ooit succes gaat hebben.

Man en vrouw op SecondLove

Je zult hier, zeker als man, net zo goed als op elke andere datingsite moeite moeten doen:

De mannen en vrouwen die op deze site staan ingeschreven riskeren hun relatie, ze gaan immers vreemd. Geen enkele vrouw zal dat risico nemen voor een ongewassen slonzige man die niet eens de moeite neemt om z’n profiel in te vullen. En ook de meeste mannen hebben toch echt wel een ondergrens.

Dus als je hier succes wilt hebben moet je jouw best doen en de ander geven wat hij of zij thuis mist: gezien worden.

Als je een paar uitgebreide gebruikservaringen wilt lezen raden we je deze artikelen aan:

Doelgroep

De doelgroep van Second Love bestaat uit gebonden mannen en vrouwen van alle leeftijden die op zoek zijn naar meer spanning en avontuur. Het zijn mensen die zich gevangen voelen in hun huidige relatie en op zoek zijn naar meer passie en opwinding in hun leven. Ze willen hun relatie niet opgeven, maar ze zijn wel op zoek naar een manier om hun behoeften te vervullen.

Hoeveel gebruikers heeft Second Love?

Het is altijd lastig om exact aan te geven hoeveel gebruikers een datingsite daadwerkelijk heeft. Er is geen manier om dit helemaal zeker te weten, dus we moeten afgaan op openbare bronnen.

Volgens RTL Nieuws stonden in 2019 zo’n 900.000 Nederlanders ingeschreven bij Second Love. Nou betekent dit niet dat dit ook allemaal actieve profielen zijn. De site is opgericht in 2008, dus in de loop der jaren zullen er zeker wat verweesde accounts bijgekomen zijn.

Marktonderzoekstool Semrush schat dat er maandelijks ruim 85.000 bezoekers naar de site gaan:

Semrush schatting bezoekersaantallen secondlove.nl

Web analytics tool Similarweb schat het maandelijkse verkeer op bijna 107.000 bezoekers:

Op basis van deze gegevens zouden wij zeggen dat de Second Love maandelijks rond de 100.000 bezoekers krijgt. Het aantal gebruikers ligt dan lager, want een actieve gebruiker zal de site vaker dan 1x per maand bezoeken. Ook zal een deel van het bezoek bestaan uit nieuwsgierige mensen die even komen kijken, maar dan hun account snel weer verwijderen.

Tijdens onze test vonden we in een straal van 150km rond Amsterdam 1000 vrouwen, toen we het aantal zoekresultaten per pagina op maximaal 8000 hadden gezet:

Aantal leden Second Love

Nou is 1000 wel een erg mooi afgerond getal, dus hoogstwaarschijnlijk zijn er meer vrouwen actief op de site, maar is 1000 de limiet die de zoekfunctie in één keer ophaalt uit de database.

Al met al durven we geen harde uitspraak te doen over het aantal Second Love leden, maar we kunnen wel zeggen dat de site goed bezocht wordt en waarschijnlijk meer dan genoeg leden heeft om een geschikte date te vinden.

Hoe werkt Second Love?

Getrouwde man en vrouw daten

In principe werkt Second Love niet anders dan andere datingsites: je maakt een profiel aan, je zoekt op de site naar leuke singles, je legt contact en als het klikt volgt een date. (Alleen op deze datingsite zijn de meeste andere singles dus niet single… maar op zoek naar een spannende affaire.)

Het vinden van een partner is ouderwets handwerk: geen spannende algoritmes of persoonlijkheidstest, maar gewoon de profielen van de andere leden bekijken totdat je een leuke man of vrouw vindt.

Verwacht overigens geen heel exotische foto’s aan te treffen. Het is de bedoeling dat de kleren aanblijven. Dat houdt het classy en spannend. Een zomerse foto mag wel.

Inschrijven

Een Second Love profiel aanmaken gaat betrekkelijk vlug en pijnloos:

 • Kies een gebruikersnaam waarmee je op de site herkenbaar wilt zijn
 • Stel een wachtwoord in
 • Geeft een korte omschrijving van jezelf.

Tip: Als je jouw inschrijving zo anoniem en discreet mogelijk wilt doen, is het verstandig om een apart e-mailadres aan te maken. Dit geeft een extra laag privacy. Een speicaal Second Love e-mailadres aanmaken kan makkelijk met Gmail of Outlook. Zo voorkom je dat je berichten van de site tussen je andere email terecht komen.

Gratis lidmaatschap of betaald?

Je kunt je gratis inschrijven bij Second Love, maar als je echt een spannende date wilt kunnen regelen, dan zul je betalend lid moeten worden.

Gratis account

Bij het aanmelden voor SecondLove krijg je standaard het gratis lidmaatschap. Als gratis lid krijg je toegang tot een uitgeklede versie van de site.

Wat kan je hiermee?

Uiteraard kun je jouw eigen profiel aanmaken.

Ook kun je zoeken naar mannen en vrouwen die voldoen aan jouw voorkeuren wat betreft ideale leeftijden en locatie.

Zoekfunctie op 2nd love

Je kunt daarbij aanvinken dat je alleen leden met foto’s in de zoekresultaten wilt zien. Helaas krijg je als gratis lid deze foto’s niet daadwerkelijk te zien.

Zoekresultaten met gevonden singles op second love.nl

Wat je wél ziet, zijn de gebruikersnamen, leeftijden en profielteksten van de andere gebruikers.

Ook bevatten de profielen informatie over de voorkeuren van de persoon.

Zo kan je zien of iemand op zoek is naar wat aandacht en een online flirt of een eenmalige ontmoeting om een keer vreemd te gaan. Maar er wordt ook gezocht naar een “echte” tweede liefde of bijvoorbeeld naar een leuk avontuurtje in het kader van een open relatie.

Ook kun je de seksuele voorkeuren van de ander zien. Zo zie je of een gebruiker van rechttoe rechtaan seks houdt of juist kinky is.

Je kunt met een gratis profiel geen berichtjes sturen, geen foto’s van andere mannen of vrouwen zien, geen knipogen sturen en zelfs geen favorieten bewaren.

Ondertussen krijg je wel constant e-mails: als iemand je profiel bekijkt of wanneer je een berichtje van een gebruiker ontvangt. De eerste paar regels van dat berichtje staan in de mail, maar om de rest te lezen moet je een abonnement nemen. Een echte tease, dus, die gratis versie van Second Love.

Secondlove affaire
Situatieschets van een mogelijke uitkomst van het gebruik van SecondLove.

Betaald lidmaatschap

Met een Premium account krijg je toegang to alle functionaliteiten van de site. Dit zijn de belangrijkste hievan:

 • Volledige profielen bekijken
 • Sturen en ontvangen van berichten met andere premium leden
 • Dagelijkse overzichten van leden die het beste bij jou passen
 • Direct contact met premium leden via de Second Love chat
 • Zoek naar een date in jouw omgeving
 • Bekijken van foto’s van premium leden en het beheren van jouw eigen foto’s
 • Zie direct wie er in jou geïnteresseerd is

Voor de betaling van het premium-lidmaatschap heb je verschillende opties. Het kan per iDEAL, bankoverschrijving of via PayPal. Daarnaast worden de volgende creditcards geaccepteerd: VISA, Mastercard en American Express.

Second Love app

We krijgen geregeld vragen over de Second Love app en dan met name de vraag of die überhaupt bestaat. Het is namelijk prettig als je ook buitenshuis of buiten het kantoor kunt flirten met getrouwde mensen (als dit je ding is). Maar helaas, er bestaat (nog) geen Second Love app in de Apple Store of in de Google Play Store.

Gelukkig kun je de site zelf ook prima via je mobiele browser gebruiken. De mobiele website heeft een eigen design dat zich goed aanpast aan mobiele apparaten, dus een app is geen harde vereiste.

Een extra pluspunt is dat je hierdoor geen verdachte app van een datingsite gericht op overspel op je telefoon hebt staan.

Pluspunten en minpunten

Tijdens het bekijken van de dienst zijn ons de volgende punten positief en negatief opgevallen:

Pluspunten

 • Gratis voor vrouwen (ok, we geven toe, dit kan je zowel als een nadeel of als een voordeel zien.)
 • Eenvoudige navigatie
 • Goede mobiele website
 • Snelle inschrijfprocedure
 • Discrete paginatitels en e-mailafzenders

Minpunten

 • Alleen mannen moeten betalen
 • Man vrouw verhouding scheef: veel meer mannen dan vrouwen
 • Geen foto’s van gebruikers bij gratis versie
 • Alleen echt bruikbaar met een betaald lidmaatschap
 • Redelijk spartaanse website van binnen.

Onze Second Love review

Genoeg over de kenmerken. Je bent natuurlijk benieuwd naar Second Love ervaringen. Die van ons vind je hieronder, gevolgd door ervaringen van andere gebruikers. Maar eerst even een kanttekening: wij hebben alleen de gratis versie van deze site bekeken. Vaak geeft die een goede indicatie van wat je achter de paywall treft.

Toen we onze eerste zoekopdracht plaatsten, naar vrouwen tussen de 25 en 40 jaar in een straal van maximaal 50 kilometer rond Geleen, kregen we maar 54 zoekresultaten. Misschien zaten we te ver tegen de Duitse grens aan, dachten we. Dan maar in de provincie Utrecht naar singles bezette dames zoeken. Toen vonden we 29 vreemdgangers. Als je het ons vraagt, is dit geen overweldigende hoeveelheid voor een site die de bekendste seksdating-site is voor getrouwde mensen.

Bij onze tweede test in 2023 vonden we beduidend meer vrouwen, maar we hadden onze zoekcriteria dan ook een stuk breder ingesteld.

Belangrijker nog dan de hoeveelheid, is de kwaliteit. We moeten zeggen dat de meeste profielen die we hebben gezien echt overkomen, natuurlijk weet je dit pas zeker als je contact hebt maar nepprofielen ga je snel herkennen als je er genoeg hebt gezien.

Als je overweegt om je aan te melden voor deze site, dan zouden we dat aanvankelijk voor een maand doen om te zien hoeveel succes we ermee hebben.

Ervaringen van anderen

Er zijn veel SecondLove ervaringen van gebruikers te vinden op internet. Zoals wel vaker het geval is met reviews van datingsites, lopen ze nogal uiteen.

Er is een flinke groep gebruikers te vinden die het helemaal niets vond en dit duidelijk laat blijken. Vaak hebben deze mensen geen enkel succesvol contact gelegd op deze erotische datingsite en voelen ze zich bekocht. Maar er zijn gelukkig ook positieve geluiden te horen.

Bedenk ook dat de grootste groep betalende leden helemaal niets van zich zal laten horen. Want zeg nou zelf, waarom zou je het aan de grote klok hangen als je hier succesvol een date hebt gescoord..?

Om je een indruk te geven volgt hier een greep uit de diverse Second Love ervaringen:

 • “Vrijwel allemaal vrouwen met issues.”
 • “Man-vrouwverhouding compleet scheef.”
 • “Als vrouw word je bedolven onder de berichten.”
 • “De helpdesk beantwoordt je vraag binnen 24 uur.”
 • “De bekendste datingsite als het om vreemdgaan gaat.”
 • “Nauwelijks een vrouw die haar gezicht durft te laten zien.”

Hoe betrouwbaar is Second Love?

Bij een datingsite voor vreemdgaan is betrouwbaarheid -en dan met name privacy- erg belangrijk. Je wilt als lid natuurlijk wel dat je partner er niet achter komt (tenzij je in een open relatie zit natuurlijk).

Bij Second Love is dit goed geregeld:

 • Je echte naam is niet zichtbaar.
 • Je kunt zelf bepalen wie je foto (s) wel of niet kan zien.
 • Je kunt andere leden blokkeren zodat ze je profiel niet te zien krijgen.
 • Op je afschriften wordt een neutrale naam gebruikt.
 • Je persoonsgegevens worden niet gedeeld met derden.
 • Alle profielen worden gecontroleerd op echtheid.
 • Je profiel wordt nooit geïndexeerd door Google.
 • Je kunt je account met twee klikken verwijderen.
 • Een betaald abonnement stopzetten kan -afhankelijk van de betaalmethode- tot 48 uur voor de verlengdatum. Weggaan wordt je hier absoluut niet moeilijk gemaakt.

Daarnaast geeft de helpdesk diverse tips waarmee je zelf je privacy kunt verbeteren en veilig gebruik kunt maken van de dienst:

 • Gebruik niet je standaard e-mailadres.
 • Gebruik geen foto’s die je ook ergens anders op internet hebt gebruikt. (Als je een foto gebruikt die je bijvoorbeeld ook op Facebook gebruikt, dan kan een ander lid je identiteit achterhalen via een reverse image search.)
 • Reageer niet op verzoeken voor contact via SMS of betaalnummers.
 • Gebruik nooit je echte naam of andere persoonlijke gegevens, ook niet later bij direct contact.
 • Gebruik eventueel aan ander telefoonnummer als je op date gaat.

Uitschrijven voor Second Love

Of je nu succes hebt of niet op Second Love, een betaalde account hebt of niet, vroeg of laat komt er een moment waarop je je uit wilt schrijven. Je account verwijderen is gelukkig makkelijk.

Tip: opzeggen binnen enkele klikken via 123opzeggen.nl.

Uitschrijven via second love nl werkt zo:

 1. Login op je account via www.secondlove.nl
 2. Ga dan rechtsboven naar het lichtblauwe vakje met jouw gebruikersnaam en klik erop.
 3. Klik of druk vervolgens op Profiel en Annuleren.
 4. Met de rode knop Ja, ik weet het zeker maak je een einde aan je activiteit op Second Love.
 5. Je krijgt nog een bevestiging per mail en daarna is het voorgoed voorbij.

Alternatieven

Ben je op zoek naar vergelijkbare sites? Bekijk de beste Second Love alternatieven hier.

Of probeer een van deze sites:

Lees dit als je twijfelt tussen Novamora of Second Love.

Uitproberen?

Ben je klaar voor wat extra spanning met een avontuur(tje)? Maak dan snel een account aan via de link hieronder:

Veelgestelde vragen

Kan je Second Love gratis gebruiken?

Je kunt datingsite Second Love gratis bekijken door een account aan te maken. Hiermee kun je zien welke functionaliteiten de site heeft en je krijgt een indruk van de profielen. Om contact te kunnen leggen met de andere gebruikers moet je een betaald account nemen.

Hoe echt is Second Love?

Op Second Love staan echte profielen van echte mannen en vrouwen die op zoek zijn naar spanning buiten hun relatie.

Is Second Love anoniem?

Je kunt Second Love anoniem gebruiken. Voor het betalen van het lidmaatschap moet je uiteraard wel wat betaalgegevens met het bedrijf delen, maar je profiel kun je zo anoniem maken als je zelf wilt. Gebruik een zelfgekozen schermnaam en maak een anoniem e-mailadres aan.

Wat is Second Love?

Second Love is een datingsite voor gebonden mensen die willen vreemdgaan. Ook singles die een affaire willen hebben met iemand die al een relatie heeft komen hier aan hun trekken. Kortom, als iemand op Second Love zit, is diegene niet op zoek naar een levenspartner, maar naar mannen of vrouwen voor vreemdgaan en spannende afspraakjes.

Geschreven door Onno de Boer
Dating coach en ervaringsdeskundige Onno onderwerpt voor DatingGuru.nl datingsites aan een kritische blik. Ook deelt hij hier zijn eigen hoogtepunten en dieptepunten met online dating.

Deel dit artikel

Ervaringen van anderen

Bepaalde mensen

11 januari 2023

De site werkt prima, maar het volk dat je heir vind is niet mij favoriet. de meeste vrouwen zijn komen hier volgens mij alleen voor de aandacht, die ze waarschijnlijk in bakken krijgen. Maar normaal reageren op een berichtje kunnen ze niet. of ze nemen de moeite niet.

Avatar for Wim
Wim

ok

10 november 2022

Tja, wat kan ik zeggen. Persoonlijk geen succes gehad, maar anderen misschien wel.

Avatar for Kev
Kev

veel dates gehad

24 augustus 2022

Als je goede fotos plaatst en een goede normale tekst hebt… is het een grote snoepwinkel.

Ik ben in twee jaar tijd minstens met 10 vrouwen langdurig gedate en super toffe dingen meegemaakt.

Avatar for maxcu
maxcu

De stap gewaagd

9 juni 2022

Ik heb de stap genomen en me inschreven bij SL. Tot op heden nog geen afspraakje, maar vermaak me wel met spannend chatten. Hoop nog op meer.

Avatar for D.
D.

Perfect voor spannende date

31 mei 2022

Voor mij werkt het goed.geen gedoe met mensen die meer verwachten dan alleen een leuke avond.

Avatar for Dimitri
Dimitri

Wat is jouw ervaring met Second Love?

Send this to a friend