Second Love

Second Love review: buiten de deur daten heeft een stevige prijs

Deze datingsite windt er geen doekjes om: op Second Love vind je een ‘tweede liefde’. Of, duidelijker gezegd, secondlove.nl is een datingsite voor wie getrouwd is en vreemd wil gaan. Op deze pagina vertellen we je hoe de site werkt, wat de kosten van Second Love zijn en lees je onze uitgebreide review.

Inschrijving voor Second Love

Om Second Love te gebruiken, zul je je eerst aan moeten melden. Gelukkig is dit proces betrekkelijk vlug en pijnloos. Je creëert een gebruikersnaam waarop je op de site herkenbaar wilt zijn en stelt een wachtwoord in. Voor wie die zo anoniem en discreet mogelijk wil doen, is het verstandig om een apart e-mailadres aan te maken. Dat kan makkelijk met Gmail of Outlook.

Wat je met de gratis versie (niet) kan

Bij het aanmelden voor SecondLove krijg je standaard toegang tot de gratis versie van de site. Daarmee kun je zoeken naar gebruikers van het gewenste geslacht en de voor jou ideale leeftijden. Ook al vink je daarbij aan dat je alleen profielen met foto’s wilt in de zoekresultaten wilt zien, krijg je die daadwerkelijke foto’s niet te zien.

Wat je wél ziet, zijn de gebruikersnamen, leeftijden en profielteksten. Op die profielen staan de voorkeuren. Zo kan iemand op zoek zijn naar een eenmalige ontmoeting of naar een echte tweede liefde. Je ziet of een gebruiker van rechttoe-rechtaan seks houdt of juist kinky is. Maar daar blijft het helaas bij. Je kunt mensen geen berichtjes sturen, hun foto’s niet zien, ze geen knipogen sturen en zelfs niet als favorieten bewaren.

Ondertussen krijg je wel constant mails van Second Love: als iemand je profiel bekijkt en wanneer je een berichtje van een gebruiker ontvangt. De eerste paar regels van dat berichtje staan in de mail, maar om de rest te lezen moet je een abonnement nemen. Een echte tease, dus, die gratis versie van Second Love.

Secondlove affaire
Situatieschets van een mogelijke uitkomst van het gebruik van SecondLove.

Second Love: kosten van lidmaatschap

Om deze datingsite pas écht goed te kunnen gebruiken, heb je een premium account nodig. De minimumperiode voor zo’n lidmaatschap is 1 maand, met een gepeperde prijs van € 74,90. Daarnaast kan je kiezen voor een abonnement van 3 maanden of een half jaar:

 • 1 maand voor 74,90 euro per maand
 • 3 maanden voor 31,65 euro per maand, gefactureerd in één betaling van 94,95 euro
 • 6 maanden voor 25,83 euro per maand, gefactureerd in één betaling van 154,95 euro

Op het moment van schrijven heeft Second Love een aanbieding waarbij je twee maanden voor de prijs van één krijgt. Je betaalt dus eigenlijk € 37,95 per maand. En daarvoor ontgrendel je de volgende functies:

 • Sturen en ontvangen van berichten met andere premium leden
 • Dagelijkse overzichten van leden die het beste bij jou passen
 • Direct contact met premium leden via de Second Love chat
 • Zoek naar een Second Love in jouw omgeving
 • Bekijken van foto’s van premium leden en het beheren van jouw eigen foto’s
 • Zie direct wie er in jou geïnteresseerd is

Voor de betaling van het premium-lidmaatschap heb je verschillende opties. Het kan per ‘ouderwetse bankoverschrijving’, met het modernere iDEAL of via PayPal. Second Love accepteert de volgende creditcards: VISA, Mastercard en American Express.

Second Love app

We krijgen geregeld vragen over de Second Love app en dan met name de vraag of die überhaupt bestaat. Het is namelijk prettig als je ook buitenshuis of buiten het kantoor kunt flirten met getrouwde mensen (als dit je ding is). Maar helaas, er bestaat (nog) geen Second Love app in de Apple Store of in de Google Play Store.

Gelukkig kun je de website ook prima via je mobiele browser bereiken. De mobiele website van Second Love heeft een eigen design dat zich goed aanpast aan mobiele apparaten, dus een app is geen harde vereiste.

Voordelen van Second Love

Tijdens het bekijken van de dienst zijn ons de volgende punten positief opgevallen:

 • Gratis voor vrouwen (ok, we geven toe, dit kan je zowel als een nadeel of als een voordeel zien.)
 • Eenvoudige navigatie
 • Goede mobiele website
 • Snelle inschrijfprocedure
 • Discrete paginatitels en e-mailafzenders

Nadelen van SecondLove

Uiteraard zijn er ook nadelen te benoemen:

 • Alleen mannen moeten betalen
 • Veel meer mannen dan vrouwen
 • Geen foto’s van gebruikers bij gratis versie
 • Alleen echt bruikbaar met een betaald lidmaatschap

Onze Second Love review

Genoeg over de kenmerken. Je bent natuurlijk benieuwd naar onze Second Love ervaringen. Die vind je hieronder, maar eerst even een kanttekening: wij hebben alleen de gratis versie van deze site bekeken. Vaak geeft die een goede indicatie van wat je achter de paywall treft.

Toen we onze eerste zoekopdracht plaatsten, naar vrouwen tussen de 25 en 40 jaar in een straal van maximaal 50 kilometer rond Geleen, kregen we maar 54 zoekresultaten. Misschien zaten we te ver tegen de Duitse grens aan, dachten we. Dan maar in de provincie Utrecht naar singles bezette dames zoeken. Toen vonden we 29 vreemdgangers. Als je het ons vraagt, is dit geen overweldigende hoeveelheid voor een site die de bekendste seksdating-site is voor getrouwde mensen.

Maar we hebben natuurlijk liever dat er weinig echte profielen zijn, dan veel nepprofielen. En afgezien daarvan helpt het als gebruikers actief zijn, dus vaak inloggen en berichtjes beantwoorden. Als we ons aan zouden melden voor deze site, dan zouden we dat aanvankelijk voor een maand doen om te zien hoeveel succes we ermee hebben.

Anderen over Second Love

Al hebben we veel ervaring met datingwebsites en kunnen we snel een degelijke vergelijking maken, kunnen we ons voorstellen dat je ook benieuwd bent naar de reviews van andere Second Love-gebruikers. Wij zijn op internet voor je op zoek gegaan en kwamen de volgende ervaringen en commentaren tegen.

 • “Vrijwel allemaal vrouwen met issues.”
 • “Man-vrouwverhouding compleet scheef.”
 • “Als vrouw word je bedolven onder de berichten.”
 • “De helpdesk beantwoordt je vraag binnen 24 uur.”
 • “De bekendste datingsite als het om vreemdgaan gaat.”
 • “Nauwelijks een vrouw die haar gezicht durft te laten zien.”

Uitschrijven voor Second Love

Of je nu succes hebt of niet op Second Love, een betaalde account hebt of niet, vroeg of laat komt er een moment waarop je je uit wilt schrijven. Je account verwijderen is gelukkig makkelijk. Ga daarvoor rechtsboven naar het lichtblauwe vakje met jouw gebruikersnaam en klik erop. Klik of druk vervolgens op Profiel en Annuleren. Met de rode knop Ja, ik weet het zeker maak je een einde aan je activiteit op Second Love. Je krijgt nog een bevestiging per mail en daarna is het voorgoed voorbij.

Alternatieven

Ben je niet alleen ontrouw aan je eigen partner, maar ook aan Second Love? Bekijk dan in de datingsite vergelijker welke andere datingsites open staan voor een avontuurtje. Kies in de filters onder ‘Intenties’ voor ‘Vreemdgaan’:

Ben je klaar voor een avontuur(tje)? Maak dan snel een account aan via de link hieronder: