Op zoek naar een Second Love alternatief? Dit zijn je opties.

Second Love is een van de bekendste sites voor wie op zoek is naar een spannende affaire. Maar ze zijn zeker niet de enige datingsite in dit segment. In dit artikel gaan we kijken wat je opties zijn als je op zoek bent naar Second Love alternatieven.

Ashley Madison

Ashley Madison

Ashley Madison richt zich net als Second Love specifiek op mensen die een affaire buiten hun relatie willen hebben. Hun slogan windt er geen doekjes om: “Life is short. Have an affair”.

Deze datingsite komt oorspronkelijk uit Canada maar is internationaal actief, waaronder dus ook in Nederland.

  • Gratis lidmaatschap voor vrouwen

Lees hier onze review.

Schrijf je gratis in

Victoria Milan

Victoria Milan

Ook Victoria Milan is the place to be als je zoekende bent naar een datingsite om vreemd te gaan. Je vindt hier gelijkgestemde bezoekers die zelf ook in een relatie zitten. Of mensen die het spannend vinden om het met een gebonden man of vrouw te doen.

Bij Victoria Milan kan je veilig en anoniem een profiel aanmaken. De site doet er alles aan om je identiteit te beschermen. Zo kan je bijvoorbeeld je foto’s vervagen of maskeren zodat je de controle houdt over wie ze te zien krijgt. Je profiel is voorzien van een zelf te kiezen gebruikersnaam die niet te herleiden is tot je echte naam en kun je uiteraard een e-mailadres gebruiken dat je alleen voor dating gebruikt.

Al met al is dit een serieus alternatief voor Second Love.

Lees hier onze review.

Schrijf je gratis in

Secretflirt

SecretFlirt

Secretflirt (ook wel bekend als SF.dating) is een datingsite die mensen bij elkaar brengt die op zoek zijn naar diverse vormen van relaties: friends with benefits, een one night stand of bijvoorbeeld iemand voor erbij. Alleen als je op zoek bent naar een serieuze relatie zit je hier waarschijnlijk niet goed.

De leden bestaan zowel uit gebonden als ongebonden mensen.

Privacy is begrijpelijkerwijs een belangrijk onderdeel van deze website en van de leden wordt verwacht dat ze zich openminded en respectvol gedragen.

Schrijf je gratis in

C-Date

C-Date

C-Date richt zich niet per se op mensen die op zoek zijn naar een mogelijkheid om vreemd te gaan. De leden van C-Date zijn vooral op zoek naar een casual date. Een afspraakje dus om een spannende avond te hebben, zonder dat men op zoek is naar een relatie.

Dit kan dus een prima alternatief zijn voor Second Love, maar het is wel netjes om je potentiƫle partner te laten weten hoe de vork in de steel zit.

Lees hier onze review.

Schrijf je gratis in

Mysecretdate

Mysecretdate

Ook Mysecretdate is een datingsite die singles en stellen bij elkaar brengt met als doel het vinden van een erotische afspraak. Net als bij C-Date is het de leden hier niet om vreemdgaan te doen, maar zijn ze op zoek naar een spannend afspraakje in welke vorm dan ook.

Ook jij kunt hier dus op zoek naar een vrijblijvende tweede liefde. Maar ook hier is het wel zo netjes om je date te laten weten dat jij van twee walletjes eet. Bij Second Love is dit voor iedereen duidelijk, maar bij casual datingsites zitten voornamelijk mannen en vrouwen die single zijn of in een open relatie zitten en misschien niet mee willen werken aan een buitenechtelijke affaire.

Lees hier onze review.

Schrijf je gratis in

Is vreemdgaan via een datingsite veilig?

Of je nu via SecondLove of een van de alternatieve datingsites hierboven op zoek gaat naar avontuur, er bestaat natuurlijk altijd een risico om ontdekt te worden. Het zij door je partner, het zij doordat je een bekende tegenkomt op de website. In dat laatste geval heeft diegene zelf waarschijnlijk ook wat uit te leggen.

Hoe dan ook, de spanning is voor veel mensen onderdeel van het spel.

De datingsites zelf doen in ieder geval hun stinkende best je account bij hun zo discreet mogelijk te maken. Zo hoef je nooit je eigen naam te gebruiken op je profiel en hoeft je vrijwel geen persoonlijke gegevens achter te laten bij het inschrijven. Sommige datingsites zoals Victoria Milan geven je uitgebreide controle over wie je profielfoto kan zien.

Personen die offline een affaire beginnen doen dit vaak met iemand uit hun omgeving – simpelweg omdat je daar de grootste kans hebt iemand tegen te komen. Bij vreemdgaan via een datingsite zoals SecondLove of Victoria Milan ontmoet je mensen die helemaal los staan van jouw persoonlijke omgeving. Dit maakt de kans op ontdekking een stuk kleiner, en het is makkelijker om de affaire helemaal af te sluiten omdat je deze persoon niet zomaar in je dagelijkse leven tegenkomt.

Geschreven door Onno de Boer
Dating coach en ervaringsdeskundige Onno onderwerpt voor DatingGuru.nl datingsites aan een kritische blik. Ook deelt hij hier zijn eigen hoogtepunten en dieptepunten met online dating.