SDC Swingers Date Club Review

SDC (Swingers Date Club) is een datingsite app die zich richt op individuen en koppels die geïnteresseerd zijn in de swinger lifestyle. De app biedt een platform voor leden om in contact te komen met andere gelijkgestemden, en SDC leden krijgen toegang tot exclusieve evenementen, feesten en reizen die door SDC worden georganiseerd.

De SDC app begon in 1999 als een datingsite. In de afgelopen jaren is de populariteit van de app aanzienlijk gegroeid, met naar eigen zeggen miljoenen gebruikers wereldwijd. Het grootste percentage van de leden komt uit Nederland en de VS.

In deze SDC review gaan we kijken naar de sterke en minder sterke punten, de kosten en alternatieven van deze populaire swinger app.

Pluspunten en minpunten

Pluspunten

  • Geschikt voor zowel beginnende swingers als ervaren swingers
  • Grootste swingers community, wereldwijd actief
  • Gratis proeflidmaatschap

Minpunten

  • Layout tikje onoverzichtelijk door veel verschillende opties

Hoe werkt de SDC Swingers app?

De SDC app werkt anders dan andere bekende swinger dating apps en datingsites, die zich doorgaans vooral richten op één-op-één interactie via de profielen of een matchingsysteem.

SDC heeft meer weg van een sociaal netwerk. Naast 1 op 1 contact vind je hier chatgroepen, feesten en evenementen en kan je andere leden toevoegen als vrienden en ook weer hun vrienden bekijken. Bij feestjes kun je zien welke andere SDC swingers hier nog meer naartoe gaan.

Op deze manier kan je een eigen netwerk opbouwen en via dit netwerk weer in contact komen met andere koppels of single mannen en vrouwen voor een erotische ontmoeting.

Een aantal van de manieren waarop je andere SDC leden kunt ontmoeten.

Je vindt hier zowel professioneel georganiseerde feesten als kleinschalig huisfeestjes bij andere SDC leden thuis. Voor de huisfeestjes kan je een verzoek indienen om aanwezig te zijn.

Om contact op te nemen met andere leden van de site is wel een betaald lidmaatschap nodig.

Doelgroep

Het moge duidelijk zijn: de doelgroep bestaat voornamelijk uit stellen die willen afspreken met nieuwe mensen voor een avondje swingen. Maar ook singles zijn welkom om zich in te schrijven.

Account aanmaken

Een account aanmaken kan als stel of als single. De meeste swingers staan als stel ingeschreven, maar als single kan je hier ook zeker een date vinden. Bijvoorbeeld als een koppel op zoek is voor een man of vrouw voor erbij.

Neem een paar minuten de tijd voor het inschrijven. Je wordt gevraagd om basisgegevens zoals een schermnaam en een e-mailadres, en je persoonlijke kenmerken. Ook moet je aangeven waar je naar op zoek bent: een stel, iemand erbij, soft swap, full swap etc.

Vooral dit laatste is behoorlijk uitgebreid.

Account aanmaken

Functionaliteiten

Een van de belangrijkste functies van de SDC app is het berichtensysteem, waarmee leden veilig en discreet met elkaar kunnen communiceren. Er is ook een functie ‘Profielbezoekers’, waar je kunt zien welke leden jouw profiel hebben bekeken.

Verder kan je andere swingers ontmoeten in chatgroepen, op een forum of via de speed dating functie. Je kunt ook zien hoeveel leden er nu online zijn en door hun profielen bladeren.

Ook is er een kalender met komende evenementen en feesten, die via de app toegankelijk is. Dit biedt een gelegenheid voor leden om elkaar persoonlijk te ontmoeten, en deze evenementen zijn een populaire manier gebleken voor leden om in contact te komen.

Uiteraard is er ook een zoekfunctie waarmee je tot in detail kunt zoeken op eigenschappen en kenmerken van de man/vrouw/stel waar je naar op zoek bent.

Zoeken naar swingers voor een leuke date

Vrij uniek is ook de “Ledenservice”. Dit is een soort marktplaats binnen de app waarop leden hun diensten aanbieden. Zo kan je bijvoorbeeld een rondleiding krijgen in een andere stad, een huis huren als je op vakantie gaat of een fotoshoot boeken.

Een andere spannende functie die we nog niet eerder zijn tegengekomen op andere sites is de functie “Live”. Hier kan je meekijken via de webcam met andere swingers.

Veiligheid

Veiligheid is op datingsites altijd een belangrijk thema. Dit is natuurlijk niet anders op een datingsite voor swingers.

En hier komt het community gedeelte van deze swingers sexdating app goed van pas: Een nepprofiel aanmaken is makkelijk, maar een nepprofiel met vrienden maak je niet zomaar aan.

Naast de vrienden die een profiel heeft zijn er ook nog zogenaamde validaties. Als je hebt afgesproken met andere gebruikers via SDC kan je naderhand een soort review achterlaten. Deze validaties geven dus een goed beeld van de betrouwbaarheid van een contact.

Validaties

Tot slot kan je als betalend lid ervoor kiezen om “lifetime lid” te worden. Hierbij betaal je één keer een substantieel bedrag voor het lidmaatschap, maar daarna ben je (je raadt het al…) voor het leven lid. Deze profielen herken je aan de tekst “lifetime lid” met een gouden sterretje ernaast.

Uiteraard is dit geen 100% garantie dat iemand ter goeder trouw is, maar het is wel een hoge drempel voor scammers.

Daarnaast is het belangrijk om goed na te denken over welke persoonlijke informatie je op je profiel wilt delen. Profielfoto’s kun je afschermen, je profieltekst en je persoonlijke kenmerken zijn in principe ook zichtbaar voor gratis leden. Overigens, als je in de instellingen duikt zul je zien dat je jouw profiel wel helemaal kunt blokkeren voor niet betalende leden:

Leden bekijken kan niet altijd als je niet betaalt.

Ook is het mogelijk om single mannen te blokkeren.

Kosten

Je kunt een gratis account aanmaken en de app 7 dagen kosteloos kunt uitproberen. Echter zijn de functionaliteiten dan beperkt. Zo kun je maximaal 10 berichten per dag sturen en in totaal maximaal 10 vriendschapsverzoeken versturen.

Wil je met iedereen contact kunnen leggen en alle mogelijkheden van de SDC swingers app uitproberen, dan zul je een betaald account moeten nemen.

Betalende leden krijgen toegang tot alle essentiële functionaliteiten van de app.

De kosten voor een lidmaatschap zijn op het moment van schrijven als volgt:

1 Maand€25,95
3 Maanden€16,95 per maand
6 Maanden€14,16 per maand
12 Maanden€10,41 per maand
Lifetime lid€250 eenmalig

Kritiek op SDC

Zoals elke dating app is ook SDC niet zonder controverses en kritiek. Een van de meest voorkomende kritiek op SDC en de swinger lifestyle is dat het ontrouw bevordert en traditionele relaties ondermijnt. Critici stellen dat de levensstijl kan leiden tot emotionele schade en spanning bij paren, en ook een vector kan zijn voor seksueel overdraagbare infecties.

SDC pakt deze controverses aan door een strikt beleid te voeren wat betreft het aanmaken van profielen, het moedigt leden aan om open en eerlijk te zijn over hun relatiestatus, en om altijd toestemming te vragen voordat ze seksuele activiteiten ondernemen. De app promoot ook het gebruik van bescherming en moedigt leden aan zich regelmatig te laten testen op soa’s.

SDC heeft ook een zero-tolerance beleid voor discriminatie en moedigt leden aan om elk gedrag te melden dat niet in overeenstemming is met de waarden van de gemeenschap. De app biedt ook een gedetailleerde gids voor nieuwe leden over hoe ze op een respectvolle en consensuele manier met de gemeenschap kunnen omgaan.

Contactgegevens

Contact met de helpdesk van SDC kan telefonisch, per e-mail of per chat als je ingelogd bent op je account.

De helpdesk is telefonisch bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 16:00.

Telefoon:+1 866 417 9956 (Let op, nummer in de VS, internationale tarieven.)
e-Mail:[email protected]
Chat:https://www.sdc.com/react/#/faq (Hiervoor moet je ingelogd zijn op je account.)

Het bedrijf achter SDC is ingeschreven in Nederland bij de Kamer van Koophandel:

KvK: 66346185

Uitschrijven

Als het moment gekomen is dat je om welke reden dan ook geen behoefte meer hebt aan je SDC swingers account, dan kun je dit met enkele klikken verwijderen:

  1. Log in
  2. Ga naar ‘instellingen’
  3. Ga naar ‘Account’
  4. Klik op ‘Profiel verwijderen’

Let op: als je een abonnement hebt afgesloten via Google Play of de Apple Appstore, dan moet je dit daar stop zetten. Doe je dit niet, dan lopen je betalingen alsnog door.

Alternatieven

Wil je weten welke alternatieve datingsites je nog meer kunt gebruiken voor het vinden van een swingers date?

Bekijk dan hier het overzicht met de beste swinger datingsites.

Veelgestelde vragen

Is SDC gratis?

Je kunt een gratis account aanmaken, maar hiervan zijn de functionaliteiten beperkt. Wil je een date vinden voor een avondje swingen, dan zul je moeten betalen voor het lidmaatschap.

Wat is de minimumleeftijd om je aan te melden bij SDC?

Iedereen van 18 jaar en ouder kan zich aanmelden.

Kun je SDC beter als app of via de website gebruiken?

Hoewel er een app voor zowel Android als iOS is, kun je beter de website gebruiken. De apps bieden niet alle functionaliteiten aan, doordat ze moeten voldoen aan het beleid van de appstores.

Geschreven door Anouk Vos
Dating adviseur Anouk schrijft voor DatingGuru.nl over haar visie op daten, datingsites en de liefde in het algemeen. Daarnaast is ze dol op uitgaan, reizen en lekker eten met vrienden.

Deel dit artikel

Send this to a friend