Relatieplanet review: Handig gratis lidmaatschap om leuke singles te vinden (maar je hebt een betaald abonnement nodig om contact te leggen)

Let op: Relatieplanet is gestopt per 1 juli 2021. Het is niet meer mogelijk hier een account aan te maken. De informatie hieronder is ter naslag.

Zoek hier een passend alternatief.

Relatieplanet is een van de meest bezochte datingsites in Nederland en België en geniet een grote naamsbekendheid.

Met ongeveer 300 nieuwe inschrijvingen per dag is het nooit saai op hun site, en met recht. Relatieplanet.nl heeft namelijk een heleboel prijzen binnengesleept. Zo zijn ze als beste getest door Tros Radar en zijn ze meermaals verkozen tot populairste ‘Website van het Jaar’ in de categorie ‘dating’.

Daarnaast bieden ze een telefonische klantenservice en zijn ze lid van het Keurmerk Veilig Daten.

Relatieplanet gratis uitproberen

Iedereen begint op Relatieplanet met een gratis lidmaatschap. Door je in te schrijven kun je gratis kennismaken met de basismogelijkheden.

Met een gratis profiel kan je:

  • Onbeperkt profielen en foto’s van andere leden bekijken.
  • 3 foto’s op je eigen profiel toevoegen
  • Het eerste contact leggen (maximaal 5 per dag)

Als gratis lid kun je 5 smileys per dag versturen naar andere leden. Met een smiley kun je aftasten of die ander geïnteresseerd is om met jou in contact te treden en nodig je hem/haar uit iets naar jou terug te sturen.

Als gratis lid kan je geen berichten naar andere leden sturen. Een gratis lidmaatschap is dus voornamelijk geschikt om te kijken of er leuke profielen op Relatieplanet staan. Als je daarna echt contact wilt maken en de andere leden beter wilt leren kennen, dan is een betaald lidmaatschap de juiste keuze.

Hoe werkt Relatieplanet
Je begint met een gratis profiel. Vind je geen interessante singles dan kost het je niets. Zie je singles die je beter zou willen leren kennen, dan kan je een abonnement nemen.

Betaald lidmaatschap

Heb je een leuke dame of heer gezien waarmee je wel contact zou willen leggen, en heeft hij of zij misschien zelfs al op je smiley gereageerd? Dan zul je de stap moeten maken en een paar Euro spenderen aan een betaald lidmaatschap.

Met een betaald lidmaatschap kan je alles wat je met een gratis lidmaatschap kunt plus de volgende zaken:

  • Onbeperkt foto’s toevoegen
  • Onbeperkt smileys versturen
  • Onbeperkt berichten versturen en contactgegevens uitwisselen
  • Alle foto’s bekijken
  • Zien welke leden jouw profiel hebben bekeken
  • Zien wie een gratis profiel of abonnement heeft

Relatieplanet kosten

Je kunt kiezen tussen een betaald lidmaatschap voor 1, 3 of 6 maanden. De Relatieplanet kosten zijn afhankelijk van de duur van je lidmaatschap. Hoe langer je lidmaatschap, hoe meer korting je krijgt. Zo is een lidmaatschap van 6 maanden goedkoper dan zes 1-maand lidmaatschappen! De tarieven (op het moment van schrijven) voor een volledig lidmaatschap zijn:

Lengte lidmaatschap Prijs per maand
1 maand €24,95
3 maanden €14,95
6 maanden €9,95

Relatieplanet organiseert ook feesten en reizen

Naast online daten is Relatieplanet ook actief in de echte wereld. Zo organiseert Relatieplanet een paar keer per jaar single feesten voor hun leden en kan je mee op reis met speciale singlereizen. Dit is een mooie manier om mensen in het echt te leren kennen.

App

Voor Android gebruikers heeft Relatieplanet een app beschikbaar. Hiermee kan je makkelijk overal even je dates checken. De app is beschikbaar op Google Play.

Ook singles met een iPhone komen aan hun trekken (jullie schrokken even bij het lezen van de vorige alinea he?). De iPhone app is te verkrijgen via de App store.

App
Schermafbeeldingen van de Relatieplanet app.

 

Geschreven door Anouk Vos
Dating adviseur Anouk schrijft voor DatingGuru.nl over haar visie op daten, datingsites en de liefde in het algemeen. Daarnaast is ze dol op uitgaan, reizen en lekker eten met vrienden.

Deel dit artikel

Wat is jouw ervaring met Relatieplanet?

Send this to a friend